Jump to content

Scartzait fin la motor.. :(

fizzosu_2005
 Share

Postare recomandată

Salut.. am o fabia de 1.2 , si azi dupa ce am parcurs un drum pana in "targ" am observat ca la relanti se aude un scartzait fin de sub capota.. Am ridicat capota si sunt 90 % convins.. dupa ce am ciulit indelung urechea .. ca vine de pe la cureaua de distributzie.. Imi cer scuze daca nu ma exprim in termeni stiintzifici.. nu-s expert decat in calcat pedala... si pus apa la stergatoare :Driver: . Vreo idee ce ar putea sa ma ajute? A mai sesizat cineva acest sunet? Ms frumos anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vrei sa zici, cureaua de TRANSMISIE (nu distributie); la motorul tau, distributia ar trebui sa fie pe lant.

Link către comentariu

Daca masina mai este in garantie, fa o vizita pe la service ca sa te asiguri ca totul este in ordine ...

Link către comentariu

Ar putea fi mai multe cauze :

1.cureaua de transmisie uzata

2. fulia de alternator

3. intinzatorul, care are si el o fulie

4. mai sunt fulii la clima, servo, motor

Si eu am avut probleme la golf si am tot schimbat pe rand, cureaua, intinzatorul fulia de alternator...si nici un efect...la service nu si-au dat seama care e cauza. Am fost la vreo 5. Am depistat ca e fulia de motor...cum am facut ? Am luat un furtun, un capat la ureche si celalalt l-am plimbat pe la toate fuliile si am ascultat dee unde se aude sunetul mai tare... ai grija cu furtunul sa nu ti-l prinda cureaua :( ... bafta!

Link către comentariu

Daca masina mai este in garantie, fa o vizita pe la service ca sa te asiguri ca totul este in ordine ...

Abia acum vad din ce an este masina :) Adio garantie ...

Link către comentariu

In loc de furtun poti folosi cu incredere o coada de matura... lemnul "canta" si el super bine ... :)

Link către comentariu

Ar putea fi mai multe cauze :

1.cureaua de transmisie uzata

2. fulia de alternator

3. intinzatorul, care are si el o fulie

4. mai sunt fulii la clima, servo, motor

Si eu am avut probleme la golf si am tot schimbat pe rand, cureaua, intinzatorul fulia de alternator...si nici un efect...la service nu si-au dat seama care e cauza. Am fost la vreo 5. Am depistat ca e fulia de motor...cum am facut ? Am luat un furtun, un capat la ureche si celalalt l-am plimbat pe la toate fuliile si am ascultat dee unde se aude sunetul mai tare... ai grija cu furtunul sa nu ti-l prinda cureaua :) ... bafta!

Ce avea fulia?...Ca si eu le-am luat la rand cu schimbatul si niciun rezultat.

Link către comentariu

Ce avea fulia?...Ca si eu le-am luat la rand cu schimbatul si niciun rezultat.

Nu am schimbat-o inca, dar macar stiu de unde vine sunetul... m-am interesat, fulia costa 450 ron, la golf IV. O sa merg la un service si sa vad ce poate sa scartaie si daca trebuie schimbata toata sau numai anumite piese... poate cand o sa curat turbina, daca tot demontez.....

Link către comentariu

Poti sa-ncepi cu rola de la intinzatorul de curea anexe, sigur aia face.

Link către comentariu

apropo de transmisie... eu parca la alte mashini am vazut o aparatoare la cureaua de transmisie... Eu nu am asha ceva... nu exista riscul sa ajunga vreo pietricica care sa o antreneze intre rola si curea.. si sa-mi faca o nenorocire acolo? Intreb si eu... poate gresesc :)

Link către comentariu

Nu ai scut sub masina? ar trebui...nu are cum sa intre pietre....

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!