Jump to content

Zgomote ciudate in O2...

bogdanc
 Share

Postare recomandată

Poate ca "tovarasu` pascat de la partid" (cum ii zici tu) mai merita un rand de scuze... si alta data, nu mai fi asa "agresiv", mai cu seama ca, tu erai cel in necunostinta de cauza :lol: :lol: .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare oameni buni..a venit mosu' cu niste greieri...am schimbat parbrizul si acum undeva in bord, partea dreapta, deasupra torpedoului e un mic "concert de colinde"...aveti idee cum ma pot uit sub bord?

Link către comentariu

O mica problema...nu stiu daca sunt greieri sau e ceva mai grav dar am decis sa postez aici : azi dimineata, trecand peste niste denivelari, aud niste zgomote ciudate la trenul de rulare,ca un fel de pacanituri, dar nu mi-am dat seama ce ar putea fi...oricum e clar de la trenul de rulare ca face numai pe dnivelari pronuntate. I s-a mai intamplat cuiva? Asa e normal sa faca suspensia sau e o problema? Oricum masina e in garantie dar totusi...are numai o zi:(

Link către comentariu

mai lasa masina sa se lase, sa se rodeze componentele. sigur nu are nimic. sa vezi ca dispare in max 1000 km.

Link către comentariu

Aseara am constat un greieroi destul de ciudat in premiera . Daca cuiva ii suna cunoscut va rog sa posteze daca s-a mai intalnit si daca e ceva grav.

Dupa ce am plecat cu masina la primele 2 opriri la semafor mi s-a parut ca aud un zgomot de undeva din dreapta sau de jos (nu mi-am putut da seama exact) ceva care suna mai degraba ca un pacanit nu extrem de puternic dar sesizabil cu muzica. Am oprit muzica si fiind pe loc si cu schimbatorul la zero am miscat de el usor stanga dreapta (reflex care cred ca-l au 90% din soferi). Am constat ca s-a oprit imediat ce am miscat schimbatorul. La semaforul urmator la fel acelasi zgomot (in mers ori nu facea ori era acoperit de zgomotul de motor). Misc din nou de schimbator si ...tace. La urmatoarele semafoare nu am mai auzit nimic. Idei ? Sper ca nu prevesteste ceva si sa ajung iar in service ca ar fi a 5-a oara in 5 luni si as reveni la media de 1 vizita/luna chiar cand se facuse subunitara.... Ma gandesc cu groaza daca imi luam Logan ce frecventa aveam ?! :(

Link către comentariu

Erai cumva in frana de motor cand s-a auzit acel zgomot sau in accelerare cu a 2 -a pe la 1000 (si ceva) rpm?

Link către comentariu

Eram oprit la semafoare (relanti) cu ea scoasa din viteza si cand am miscat stanga dreapta la punctul mort s-a oprit imediat si nu s-a reluat....

Link către comentariu

La mine se aud trei - patru tacanituri cand am viteza foarte mica si accelerez sau las frana de motor... nu stiu ce ar putea fi... se aude din zona pedalierului un pic spre dreapta :blink: :( :blink:

Link către comentariu

Am descoperit si rezolvat problema...Slava Domnului era ceva banal si nu tinea de trenul de rulare...Nu inchisesem fest portbagajul si el era sursa pacanitului pe denivelari... :D

Link către comentariu

gata..am fost la skoda...problema e a clapetelor de directionare a aerului din spate ,ala are un motorash ,mi-au rescris softul si se pare ca nu mai face asa..deocmadata.

Acolo in service mai era o masina si la fel facea ,ca a mea.Se pare ca e de fabrica problema,oricum astept sa vad daca o sa mai faca .

La plecare se aude putin dar dupa aceea trebuie sa mearga silentios,sunt curios in continuare ce o sa fie .

By the way.... am gresit cu ceva in afirmatia mea? "tovarasu' sibianul de la partid".

Ca sa te linistesc iti spun ca dupa un timp o sa mai auzi acele pacanituri...... asa s-a intamplat si la mine, mi-au rescris softul (in urma cu 2 luni) si acum a inceput iar.

Toate vesele!

Link către comentariu

Deci clapetele alea tot le mai auzi, dar nu asa de mult timp. Este normal. Sigur nu le-ai mai auzit dupa rescrierea softului pentru ca ai fost ferm convins ca s-a rezolvat si nu mai ai la ce sa acorzi atentie insa ele s-au auzit in continuare insa mai putin, nu ca inainte de rescriere.

Cheers.

Link către comentariu

Deci clapetele alea tot le mai auzi, dar nu asa de mult timp. Este normal. Sigur nu le-ai mai auzit dupa rescrierea softului pentru ca ai fost ferm convins ca s-a rezolvat si nu mai ai la ce sa acorzi atentie insa ele s-au auzit in continuare insa mai putin, nu ca inainte de rescriere.

Cheers.

Asa este BLiTz!

Oricum merci mult! "Prietenii stiu de ce". :lol:

Am vrut doar sa ii spun "tov-ului de la partid" sibianul ca ramane cu "pacaniturile".

Inca odata merci! Si tu sti de ce! :icon_thumright:

Toate vesele!

Link către comentariu

Mda, nu stiu ce sa zic. Vis-a-vis de zgomote in general: eu unul m-am dat batut! Si eu in fabia mea am inceput sa aud tot felul de zgomote, sgomotele, scartaituri, greierasi. O vreme le cautam si incercam sa le anihilez. Acum am renuntat in mare parte pentru ca n-am incotro: tot prin aceleasi gropi trec pana ajung la serviciu, pana ajung acasa, tot n-am unde sa pun kitul rar ca sa nu mai produca zgomote, tot n-am unde sa pun toate maruntisurile de le tin prin torpedo. Deci ce rost are sa imi fac o mie de draci; dau muzica mai tare putin, ma relaxez, aprind o tigara. Ca, la urma urmei observ ca la drum lung si bun masina se comporta exemplar, fara scartaituri si greieri. Deci...

Link către comentariu

100% de acord cu Blitz :lol:. Cred ca degeaba incercam sa luptam cu greieri putem castiga o lupta dar nu si razboiul. Cu cat e masi mai scumpa si mai nou te enerveaza mai mult dar cu timpul te obisnuiesti cu orice...macar sa nu avem incidente in traficul tot mai crunt din ziua de azi si sa avem acolo 2-3 greierasi care nu afecteaza performantele masinii :blink: Singura chestie dereanjanta e ca nu stii daca un nou "greieroi" nu prevesteste o buba cu adevarat grava in stare incipienta...din pacate nu cred ca nici asta nu poti stii de aceea sunt forumurile mai intebi pe unul pe altul daca s-a mai intalnit etc :lol:

Link către comentariu

...Singura chestie dereanjanta e ca nu stii daca un nou "greieroi" nu prevesteste o buba cu adevarat grava in stare incipienta...din pacate nu cred ca nici asta nu poti stii de aceea sunt forumurile mai intebi pe unul pe altul daca s-a mai intalnit etc :blink:

Foarte de acord cu tine Andrei. Din fericire pentru mine lucrurile sunt roz pentru ca lucrez in domeniu si mi-e relativ usor sa imi dau seama de o posibila problema. Cu toate astea mai am si eu temeri: par example asta vara m-a pus pacatul sa alimentez cu Rompetrol Efix diesel euro4 (sau cum dracu ii zice). Am fost incantat de felul in care treage masina (parca zbura), prin urmare am alimentat si a 2-a oara. In timp am inceput sa aud un "clopotel" in pompa de injectie (se auzea din masina ca un ticait ritmic, foarte fin): initial am crezut ca e un injector mai zgomotos, pe urma am localizat mai bine spre pompa de injectie. Am renuntat la efix si m-am intors la OMV sprint diesel si treptat a disparut zgomotul. Cum ziceam m-am speriat teribil de tare pentru ca in cazul in care s-ar fi defectat vreo componenta a echipamentului de injectie as fi fost teribil de dezamagit: odata ca masina tocmai iesise din garantie, a 2-a oara ca reprezentantul Bosch in Brasov (totodata si singurul acreditat sa efectueze reparatii la echipamentele de injectie Bosch in zona si care poate oferi garantie reala lucrarilor) este de-a dreptul incompetent.

Ca sa concluzionam: este bine ca odata cu vizitele la service (fie ele obligatorii pentru revizie sau ocazionale) sa povestiti consilierului de service exact ce probleme ati intalnit la masina. Asigurati-va inainte ca este un defect care se repeta, apoi insistati sa faceti si o proba cu consilierul daca vi se pare ca nu a dat atentie plangerii voastre sau nu a inteles ce vreti sa spuneti.

Cam asta ar fi! Sa revenim insa la subiectul topicului ca deja cred ca suntem offtopic.

Cheers all!

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Salutam onorati colegi forumisti

Din cate am urmarit acesta sectiune a forumului despre mici greierasi care iti omoara incet dar sigur, neuronii tind sa cred ca la unele defectiuni mai sunt si carcotasi (no offence); si eu astept masinuta si incep sa imi fac idei proaste).

Eu inainte am avut un Renault megane 1 dar nu am avut acesti greierasi enervanti in masina ( si am vandut-o la 90.000km) dar in schimb am avut 3 probleme mai serioase a trebuit sa schimb o planetara, servofrana si 2 injectoare; decat sa am aceste probleme mai bine am acesti greierasi enervanti care cu rabdare si discutii in vederea gasirii de rezolvari ii vom invinge.

Tind sa cred ( sper sa nu ma amagesc) ca cehii lureaza mai cu mult simt de raspundere fata de turci.

Cum spunea un coleg forumist mai e si chestie de noroc.

Ca sa va inbarbatez: HAI CA PUTEM SA II INVINGEM vorba lui Blitz o tigara o muzica mai tare(pana la rezolvare).

Credeti ca cei de la BMW sau Mercedes sau mai stiu eu ce firma nu au astfel de problemute?

Nu urmarim noi alte forumuri ca sa vedem cu ce probleme se confrunta si altii, oricum fata de atii calitatea SKODA este mai sus.

Deci hai sa nu ne certam intre noi si mai bine sa gasim rezolvari care ne sunt de folos; ca nici unul dintre noi nu suntem invatati sau mecanici.

Oricum din cate am vazut Blitz da totusi rezolvari bune(Blitz esti pe undeva mecanic??)

ar fi interesant sa stim care dintre noi lucreaza sau au contact cu service-uri SKODA pentru a me putea da un sfat in functie de ce sau lovit pe parcurs ei.

Daca am fost off topic va rog sa ma scuzati iar daca moderatorii considera pot sa stearga sau sa mute postul

Modificat de 72THX
Link către comentariu

Si eu cu scartzaieli de undeva din bord...se aude mai accentuat cand turez usor...

Link către comentariu

Am si eu o problema cu greierasii pe care nu pot sa-i ignor... nu mi se pare normal sa patesc asta la o masina de 21.000 Euro tinand cont ca am avut 10 ani un Cielo in care, in acest timp nu am auzit nici cel mai mic greieras..... Skoda o am de 3 luni si greierasii tipa din ce in ce mai tare... Sa-mi spuna si mie cineva daca a auzit vreun stol de greieri venind din consola centrala... cam de sub scrumiera, sub schimbatorul de viteze si pana aproape de cotiera.... nu scrataie si nu troncane nimic (deci nu prea se pot numi greierashi :lol:)...dar se aude ceva asa ca si cum ar foshni o punga.... am incercat sa apas pe plasticele din jurul schimbatorului, cotierei etc... si se aude acelasi lucru... o fi vreo folie pe sub plasticele alea care foshneste in halul asta? Stie cineva cum pot sa scot plasticele sa arunc o privire sub ele? M-a disperat foshnetul asta... care a inceput sa se auda si la cea mai mica denivelare, nu doar cand trec peste liniile de tramvai.... si se aude chiar si cand intru in parcarea de la bloc care are o intrare in panta... si cand se apleaca masina spre dreapta sau spre stanga, pe langa foshnetele din zona centrala, se aud si in toate ushile...PLS HELP ME :lol:

Link către comentariu

Da, confirm fosnetul dinspre consola centrala, dar nu mereu...nu stiu ce sa cred...temperatura?

Link către comentariu

Funny dar eu pe asta (deocamdata) nu il am :Driver: In schimb am vibratii de plastice pe orice denivelare oricat de mica: Suport ochelari, teava de la senzorul de ploaie, usa dreapta, mai nou aud ceva ce pare ca vine dispre torpedou, scartait in zona cadranelor (care se pare ca a disparut de cand e frig), niste paraituri prin bord pe undeva din cand in cand fara motiv, dar stiti care e cea mai mare realizare de care sunt mandru am inceput sa-i ignor din moment ce merg pe asfalt nou nu se aude absolut nimic inseamn a ca toate au o legatura cu drumul. E frustrant ca un Cielor vechi sau o Solenza sau un golf 3 sau megane 1 de acum 15 ani nu scot asa "zgomote"...dar poate dupa 50K si 2-3 ani se mai rodeaza toate cele. Nu am studiat alte forumuri sa vedem daca si alte masini sunt asa "greieroase" :angry: Probabil ca orice masina pe denivelari transmite anumite vibratii, poate nu cat Octavia, dar nu exista masina perfecta probabil nu sub 80K....

Modificat de AndreiO2
Link către comentariu

Deci nu e normal DELOC ! Zgomotele astea ar fi trebuit sa apara dupa 100.000 km cel putin.. om avea noi drumuri proaste... dar te asigur ca primii 4000 km i-am facut numai pe drumuri bune si deja a inceput sa faca urat.... acum am 5000 de km.. si tot atatia greierashi... ca sa nu mai spun de difuzoarele care zbarnaie... chiar si fara BAS, sau cand o turez peste 3500.. se aude undeva in bord o vibratie de metal.....

Link către comentariu

Esti sigur ca vibratia nu e de la gurile centrale de la sistemul de clima ci pare sigur "metalica" ?! A mea face aceste zgomote inca din prima saptamana , mers mereu numai pe asfalt (sau in fine Bucuresti peste 50% :scratch:) Si eu am putin pana in 5000km. Intrebare ce poti sa faci ? Sa-ti desfaca bordul sau usile si apoi sa faca mai rau ? Asta e masina asta...cred ca trebuie sa te obisnuiesti si eu mi-am facut sange rau o perioada. Mergi cu muzica. Ce sa zic ca am dat 20K pe o masina plina de zgomote? Sa o vand ca vibreaza niste plastice ? Sa spun in service ca am nu stiu ce zgomot care nimeni nu o sa stie exact de la ce este si pe care de multe ori nu-l poti repeta in fata mecanicului ? Cat merge perfect ca masina mi-am propus sa ignor acesti greieri si sa nu mai imi consum nervii cu ei....

Link către comentariu

corect, masinuta merge perfect, trage de rupe...iar acesti greieri nu apar chiar mereu (da nici nu dispar de tot) asa ca o conduc fericit :)

Link către comentariu

Voi ma speriati pe mine!!!

Credeam ca pe O2 stau plasticele destul de bine. Masina mea a fost fabricata si o astept. Am comandat si eu Sound System si sper sa nu vibreze difuzoarele cu muzica la un volum moderat. Credeam ca e o masina rigida, care nu fosneste din toate alea. Astept sa ma lamuresc asupra exemplarului propriu cu urechile mele.

Link către comentariu

eu nu mai am greieri, in afara de chedere (care se rezolva cu silicon la spalatorii), de pe la 20.000 km. nu stiu ce sa zic de voi chiar imi pare rau. si pot sa va iau cu mine sa va dovedesc daca nu ma credeti + ca si eu sunt obsedat cu zgomotele.

Link către comentariu

• kthor a închis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!