Jump to content

Astra 1.6 Vs Cordoba 1.9tdi

ICostin
 Share

Postare recomandată

Salut, maine dimineata trebuie sa merg sa achit o masina si am 15.000 de euro. Alegerea nu este in totalitate a mea asa ca am ramas sa aleg doar intre Opel astra 1.6 benzina cu 115 CP cotiera, volan cu piele,aer conditionat automat, comenzi audio p volan etc,jante un interior superb si seat cordoba 1.9 TDI 100 CP cu mp3 player aer conditionat manual.... nu pot sa zic ca am bani f multi pt benzina/motorina asa ca as vrea pareri si legate de pret. In seara asta daca ati putea sa imi spuneti....multumesc...mai ales cei care au una din masinile astea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca ar fi dupa motor as lua seatu de ce? motor stiut ca fiabiil,consum mai mic ..

dac asa alege dupa design exterior as lua astra pt ca-mi plac hatchurile si astra e o masina frumusica!

daca as alege dupa interior,mie unu imi place mai mult cum e realizata noua astra asta in cazul in care te referi la el daca e clasic as merge clar pe cordoba.

si ultiimu criteriu ar fi cel al optiunilor mai multe...

Link către comentariu

Daca faci mai mult de 15.000-20.0000km pe an si tii masina minim 5 ani mergi pe diesel. In caz contrar 100%, poti alege Astra pe benzina.

Orice ai alege o sa fii multumit, asta daca tii cont de numarul de km parcursi anual.

Link către comentariu

Am aceeasi parere ca si xxfiles. Daca mergi mai mult si in special in afara orasului (drumuri lungi), motorul diesel va fi mai bun in timp (consum, fiabilitate, etc). Daca esti un om care merge majoritatea timpului in oras si ocazional un munte, concediu, deplasari de genul asta, ia Astra. Eu daca as fi sa aleg acum, as lua sincer Astra, imi place mai mult decat Cordoba la aspect si interior si exterior.

Link către comentariu

prefer TDI-ul... dar nu-mi place Cordoba :) Nu stiu ce-as alege, sincer... cred ca as lua Cordoba intr-un final tinand cont de consumul mai mic si de faptul ca se fac ~130CP cu un chip-tuning.

Link către comentariu

Eu in locul tau as lua Astra pt ca imi place mai mult design-ul.Desi apreciez in mod deosebit masinile VAG, Cordoba mi se pare un compromis auto -ibiza cu portbagaj. Astra e totusi alta clasa si arata chiar bine.

Link către comentariu

Noua astra de 115 vine cu face lift si e mortala, mai ales cu triple fumurii ca asa vine de fabrica si la 115 pe 1,6 e chair marfa masina, sa nu vorbesc de design care e ultima generatie fata de cordoba, cu toate ca as fi preferat tdi dar la dotari si aspect e clar ca astra

Bafta!

PS din ce oras esti?

Link către comentariu

le-ai testat? sau dai banii pe baza a ce-ti spun altii? testeaza le pe amindoua si vezi care ti place. dpdv estetic sint pentru astra. bafta.

Link către comentariu

Multumesc pt raspunsuri... @gabriel: sunt din bucuresti @ayk: banii astia au venit cam neasteptat si trebuie cheltuiti pana maine...nu am timp de testrive ce sa zic...as inclina spre corodoba pt k stiu k e bun motoru si are consum mai mic, masina imi place cum au facut.o mai nou asa ca la design nu e problema... cred k e cea mai grea alegere din viata mea :) . tot nu a scris nimeni care are una din masinile astea....

Link către comentariu

• Administrator

Despre motorul de pe Seat, iti poate povesti destul de multa lume p-aci... sau ma rog, de variante f similare...

Dat fiind ca ai de facut o alegere in f scurt timp, fara test-drive, iar km pe an nu sunt relevanti, sfatul meu este sa alegi cum iti spune "corazonu", respectiv care ti se pare mai frumoasa;)

PS: si astra este tot in 4/5 usi?

Link către comentariu

Despre motorul de pe Seat, iti poate povesti destul de multa lume p-aci... sau ma rog, de variante f similare...

Dat fiind ca ai de facut o alegere in f scurt timp, fara test-drive, iar km pe an nu sunt relevanti, sfatul meu este sa alegi cum iti spune "corazonu", respectiv care ti se pare mai frumoasa;)

PS: si astra este tot in 4/5 usi?

da ambele au 4 usi sau 5 nu stiu cum se zice...stie cineva care sunt mai usor sau ieftin de intretinut?

Link către comentariu

• Administrator

chestia cu usurinta in intretinere sau cu costurile ei este teoretica... pur teoretica...

Poate ca eu, ca posesor prezent si viitor de benzinare, as putea sa te fac sa crezi ca benzina este sfanta, ca bla, bla, bla... poate acelasi lucru s-ar fi intamplat daca as fi fost de partea motoarelor diesel.

O sa incerc sa-ti zic cum cred eu ca stau lucrurile...

Partea de service in garantie e la fel, orice masina ai avea... Am Opeluri la serviciu si pot spune ca sunt la fel de scumpi ca si PoRo sau alt dealer VAG. Poate singurul avantaj este ca reusesti programarea in timp relativ scurt (1-3 zile).

Daca nu ai de gand sa tii masina mult timp, mergi mai mult in oras si faci probabil 10-15k pe an, cum mai spunea cineva p-aci, ar renta benzina... mie unul chiar mi se pare usurel de intretinut.

Am avut o perioada un Opel motorina si am fost teribil de dezamagit (motoare fiat, deh)... motorul e ok dar fff pretentios... tot timpul martori de avertizare aprinsi.. despre benzinele lor pot sa vb despre ceva mai vechi care nu cred ca e relevant

Concluzie... daca faza cu feelingul si subiectivismul nu este indeajuns... altele nu prea conteaza;)

Link către comentariu

am uitat sa mentionez ca astra are : 0-100: 11.6 si viteza max : 193 iar seatu: 0-100: 9.5 iar viteza max: 210 , nu stiu cat de mult conteaza astea pentru ca am carnet de 3 luni si nu am apucat sa il folesesc asa mult :Driver:

cand m.am referit la pret am vrut sa intreb daca se simte diferenta de pe o zi pe alta de la benzina la motorina , nu pe parcursul anilor.... adik diferenta de consum ar fi de la "cel putin 10% in oras" (asa a zis dealerul) la sub 7% in oras

Modificat de ICostin
Link către comentariu

Sunt un fan total al masinilor din grupul VAG dar de data asta as alege Astra.

Daca era la alegere cu un Golf era alta problema, dar asa Astra are o conceptie mai noua, e mai spatioasa....

Link către comentariu

am comandat astra ... multumesc celor care au raspuns @Ice_2k: si eu sunt de parerea ta dar se pare k nu prea a mai fost alegerea mea :) .. va trebui sa ma multumesc cu asta :)

Link către comentariu

Pacat ca nu esti din craiova ca te dadeam si cu astra si sa fi vazut cum merge :lol: oricum buna alegere iar in privinta serviceului o sa iesi mai ieftin la opel decat la seat, sper ca nu astepti mai mult de 2 luni masina.

S-o stapanesti sanatos !

Link către comentariu

mersi...acum sa vedem daca o sa folosesc Bora lu tata sau Astra mea :lol:

Link către comentariu

Din cate stiu Astra e in clasa compacta Cordoba in clasa mica. Cu tot cu portbagaj.. tot in clasa mica ramane.

Daca mai stam sa ne gandim ca Cordoba e destul de veche, iar astra tocmai a primit un facelift.. cred ca decizia nu poate fi decat 1.

ASTRA! :lol:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!