Jump to content

Dsg Vs. Tiptronic

GRooVe
 Share

Postare recomandată

am vazut multe probleme semnalate de cei care au pe masina cutie dsg, unul dintre ei sunt si eu. Nu am urmarit sa fie cineva cu A4 tiptronic care sa semnaleze probleme. Oricum locul acestor tipuri de probleme nu sunt aici si riscam sa fim offtopic.

per ansamblu ma declar multumit de generatia de cutii tip DSG.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 5 months later...

Sunt foarte necunoscator asha ca urmeaza sa pun o intrebare destul de banala pentru multi de aici. Spune-ti-mi si mie va rog, pe Passat-ul meu din 2004 1.9 TDI 131 Cp ce fel de cutie automata am ? Am o maciuca ce merge pe linie dreapta inainte-inapoi iar in pozitia D pot sa o dau in dreapta pentru a schimba cu +/-. Am asha : P R N D 4 3 2. Si este nevoie sa apas un buton in stanga manetei pentru a plimba maneta in fata sau in spate.

Astept raspuns si va multumesc anticipat.

Si inca ceva. Stie cineva sa-mi dea niste definitii pe intelesul oricui a termenilor : cutie hidramata, tiptronic, DSG.

Link către comentariu

Sunt foarte necunoscator asha ca urmeaza sa pun o intrebare destul de banala pentru multi de aici. Spune-ti-mi si mie va rog, pe Passat-ul meu din 2004 1.9 TDI 131 Cp ce fel de cutie automata am ? Am o maciuca ce merge pe linie dreapta inainte-inapoi iar in pozitia D pot sa o dau in dreapta pentru a schimba cu +/-. Am asha : P R N D 4 3 2. Si este nevoie sa apas un buton in stanga manetei pentru a plimba maneta in fata sau in spate.

Astept raspuns si va multumesc anticipat.

Si inca ceva. Stie cineva sa-mi dea niste definitii pe intelesul oricui a termenilor : cutie hidramata, tiptronic, DSG.

Din cate stiu eu :

cutie hidramata = cutie automata;

tiptronic = posibilitatea de a schimba singur viteza +/- ;

DSG =Direct Shift Gearbox (cutie automata cu dublu-ambreiaj montata pe VW de prin 2005 sau 2006 (odata cu Passat B6 si Golf5 )

Eu cred ca ai pe masina cutie tiptronic.

P.S Corectati-ma va rog daca gresesc.

Modificat de But_Fns
Link către comentariu

Sa inteleg ca eu am Passat B5 sau B5.5 ?

O mica intrebare....nu vreau sa supar pe nimeni cu off topic-uri dar explicati-mi si mie de ce nu pot sa folosesc Search-ul. Si ce trebuie sa fac pentru a-l putea folosi.

Multumesc

Link către comentariu

Daca masina ta e facuta intre 1997 si 2000 e B5 (3B) daca e facuta intre 2001 si 2005 e B5.5 (3BG).

Modificat de But_Fns
Link către comentariu

Desi nu pot sa ma pronunt exact deoarece DSG nu am condus, pot spune ca DSG-ul e mai bun pentru ca schimba mult mai rapid vitezele, ofera un consum mai bun decat o automata normala, nu se pierde cuplul motorului cand vitezele se schimba, este de conceptie mai noua etc. Despre Tiptronic pot sa zic cate ceva, deoarece am asa ceva pe masina din semnatura. In primul rand pe motorul pe care il am eu pe masina (1,6 MPI, deci), este destul de lenta pe a1 a, dupa aceea isi da drumul (pesemne ca nici motorul nu o ajuta prea mult), consumul este un pic mai mare, desi am auzit ca motoarele astea 1,6 consuma mult de felul lor, si masina este mai grea (dar asa e la toate automatele). Deci in concluzie Tiptronicul este o cutie buna dar DSG-ul este mai bun si merita ales! Parerea mea :icon_thumright:

Link către comentariu

Eu am condus cateva luni un R-class 7G tronic,dar DSG schimba infinit mai repede si mai lin(R-ul are vreo 2,2 tone ,poate si asta era o chestie).Ca fiabilitate masina mea are 180000 si nu am deocamdata nici o problema(sper sa nici nu am pt ca am auzit de niste costurii...).Masina asta trebuie sa inveti sa o conduci si dupa aceea e imposibil sA nu-ti placa.Are si minusuri dar per total daca nu ai probleme de fiabilitate cred ca e o alegere buna.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!