Jump to content

Golf 5 2.0 Sdi

DRAGOMIR

Postare recomandată

In sfarsit o am.Dupa trei luni fara 3 zile de la semnarea contractului a sosit si masina mea cea noua un Golf V 2.0 SDI COMFORTLINE de culoare D3-pearlblu pe care am montat si urmatoarele optionale :

1.alarma antifurt PlUS

2.Cotiera fata

3.Spatiu depozitare sub scaunele din fata plus plasa ancorare bagaje

4.Patru boxe suplimentare

5.Indicator presiune pneuri

In acest moment cand va scriu am terminat rodajul plus incrierea si va pot oferii cateva date despre consumul masinii.

In prima sambata dupa ce a sosit (vineri la prinz am ridicat masina) pe ruta Bucuresti - Poiana Brasov tur-retur am avut un consum mediu de 4,9 litri/100 km.

In a doua sambata pe ruta Bucuresti - Bran (prin Predeal) am avut un consum mediu de 4,6 litri/100 km.

In oras consumul cel mai mic mediu este de 6,2 litri/100 km pe care il obtin seara cand ma intorc de la servici.

Tin sa mentionez ca pe la 1400 km masina a inceput sa fie mai elastica mai nervoasa daca pot sa spun asa dpv al accelerarii .

Timp de doua luni de zile am alergat prin oras dupa aproape toate marcile de masini ultima pe care am vazut-o fiind un GOLF 5 la PBN

care a fost si alegerea mea finala .A fost o perioada foarte grea si stresanta de citit cataloage vizionari discutii si nopti agitate in alegerea celei mai bune masini dpv al meu dar in final o documentare mai serioasa a fost decisiva.

Acum sunt multumit si linistit de alegerea pe care am facut-o si pe zi ce trece sunt tot mai incantat de masina in ansamblul ei si nu numai de motorul simplu robust si economic care a fost determinant pentru alegerea mea la inceput.

Astep cu interes parerile voastre despre masina atat din partea celor ce au un SDI cat si a posesorilor de alte motoare.

De asemenea tin sa multumesc celor ce exprima zi de zi parerile lor in acest forum care au avut si ei partea lor de contributie la alegerea masinii.

Link către comentariu

Poate e doar o impresie.. da cred ca golful tau e singurul de pe acest forum cu motor SDI.

Sa o "porti" sanatos :)

Link către comentariu
GargareONline

Felicitari pentru alegere sa o stapanesti sanatos dar nu inteleg de ce ai ales un Sdi ?

Link către comentariu

Impresie nu este sigur.

Orice lucru are un inceput.Nu pot decat sa ma bucur daca sunt momentan singurul cu SDI inscris pe forum.

Felicitari pentru alegere sa o stapanesti sanatos dar nu inteleg de ce ai ales un Sdi ?

Multumesc pentru urare.

SDI este pentru mine motorul ideal avand in vedere ca sunt o persoana activa care foloseste masina zilnic si destul de mult si in oras.

Deci doream o masina care sa aiba un consum mic si costuri cat mai mici in privinta intretinerii motorului mai ales pe o perioada mai lunga.

Link către comentariu

Asteptam multe date despre consum(eu cel putin sunt foarte curios)

Felicitari pentru masina si s-o stapanesti sanatos.

Link către comentariu
Asteptam multe date despre consum(eu cel putin sunt foarte curios)

Felicitari pentru masina si s-o stapanesti sanatos.

Sper ca pe masura ce motorul o sa se aseze consumul masinii sa scada in continuare atat afara cat si in oras.

Multumesc pentru urare.

Link către comentariu

sunt curios: cum se simt cei 75 de calutzi, respectiv cuplul de 140 Nm?Ma refer la drum intins, e nevoie sa iti calculezi cu atentie depasirile, sau e destul de elastic? Fiindca mergi preponderent in oras mi se pare de mult bun simt alegerea unui motor diesel, fie el si SDI - oaia neagra a motoarelor VW :lol:

LE: nu inteleg de ce nu ai ales climatronic dar ai ales alarma plus (din pacate nici o alarma originala nu are perimetru), 4 boxe suplimentare si indicator presiune pneuri... :rolleyes:

Modificat de Radu C.
Link către comentariu
sunt curios: cum se simt cei 75 de calutzi, respectiv cuplul de 140 Nm?Ma refer la drum intins, e nevoie sa iti calculezi cu atentie depasirile, sau e destul de elastic? Fiindca mergi preponderent in oras mi se pare de mult bun simt alegerea unui motor diesel, fie el si SDI - oaia neagra a motoarelor VW :somnmare:

LE: nu inteleg de ce nu ai ales climatronic dar ai ales alarma plus (din pacate nici o alarma originala nu are perimetru), 4 boxe suplimentare si indicator presiune pneuri... :offtopic:

Scuze pt raspunsul tarziu.Da la drum intins este nevoie sa calculezi cu atentie depasirile mai ales daca situatia nu permite trecerea intr-o treapta de viteze inferioara.

Sper ca in timp prin datele furnizate celor interesati oaia neagra sa fie mai alba.

Nu am ales climatronicul deoarece am simtit un presing in directia asta din partea vanzatorului atat in Bucuresti cat si in Brasov (documentarea a fost si in Brasov) si am avut rezerve in final.

Am ales alarma PLUS pt senzorii suplimentari care tin de protectia masinii , perimetrul aste interzis prin legislatia actuala.

4 boxe suplimentare pt a asculta mai bine postul de radio preferat adica radio DEEA.

Senzorul de presiune roti a fost ales datorita unei situatii mai vechi cand am mers o portiune mai lunga cu masina anterioara si nu am simtit desumflarea rotii(nu eram pe geanta).

Link către comentariu

Nu vreau sa fiu carcotas :icon_cheesygrin: dar nu m-ai convins care sunt motivele pe care ti-ai bazat nealegerea climatronicului

...deoarece am simtit un presing in directia asta din partea vanzatorului atat in Bucuresti cat si in Brasov (documentarea a fost si in Brasov) si am avut rezerve in final.

Cum adica un presing?Adica au incercat sa te convinga sa il iei?Pai climatronicul ofera multe avantaje comparativ cu climaticul, nu ma apuc acum sa le insir. Oricum, cred ca daca te vei uita pe orice configuratie a unui Golf 5 (99% din cazuri) vei observa ca alaturi de cotiera centrala, climatronicul este in capul listei de optionale. Cred ca era si un topic pe tema asta pe aici pe forum pe undeva :hainoroc:

Link către comentariu

Adica s-a enervat ca vanzatorul tot ii dadea inainte cu climatronicul si ca sa ii faca in ciuda nu l-a mai comandat :)

Link către comentariu
In acest moment cand va scriu am terminat rodajul plus incrierea si va pot oferii cateva date despre consumul masinii.

In prima sambata dupa ce a sosit (vineri la prinz am ridicat masina) pe ruta Bucuresti - Poiana Brasov tur-retur am avut un consum mediu de 4,9 litri/100 km.

In a doua sambata pe ruta Bucuresti - Bran (prin Predeal) am avut un consum mediu de 4,6 litri/100 km.

In oras consumul cel mai mic mediu este de 6,2 litri/100 km pe care il obtin seara cand ma intorc de la servici.

Sa te bucuri de ea, si l-a citi mai multi km. :)

Si eu sint adeptul motoarelor de tip SDI, in afara de Golf, am mai avut o masina cu motor D, si acum am alta tot cu motor de tip SDI.

Aceste motoare nu au moarte, nu ai ce sa repari la ele, dar intr-adevar trebuie sa stii cum s-o conduci in afara, datorita puterii mici.

O intrebare, acele consumuri cu ce viteza le-ai scos ? cred ca maxim 100 km/h, nu ?

In oras cum mergi cu ea ? de la cit ii dai a 4-a ?

Eu am observat la SDI-ul meu ca daca sar de 120, sare si consumul binisor.

A mea are 60 Cp si in oras merg de la 45 km/h cu a 4-a si merge perfect, numai ca uit si m-am dus de multe ori la 60 cu a 3-a, mai ales dupa ce ma dau jos dupa Golf.

Link către comentariu
Adica s-a enervat ca vanzatorul tot ii dadea inainte cu climatronicul si ca sa ii faca in ciuda nu l-a mai comandat :)

Sa stii ca a facut o fata mai lunga

Sa te bucuri de ea, si l-a citi mai multi km. :)

Si eu sint adeptul motoarelor de tip SDI, in afara de Golf, am mai avut o masina cu motor D, si acum am alta tot cu motor de tip SDI.

Aceste motoare nu au moarte, nu ai ce sa repari la ele, dar intr-adevar trebuie sa stii cum s-o conduci in afara, datorita puterii mici.

O intrebare, acele consumuri cu ce viteza le-ai scos ? cred ca maxim 100 km/h, nu ?

In oras cum mergi cu ea ? de la cit ii dai a 4-a ?

Eu am observat la SDI-ul meu ca daca sar de 120, sare si consumul binisor.

A mea are 60 Cp si in oras merg de la 45 km/h cu a 4-a si merge perfect, numai ca uit si m-am dus de multe ori la 60 cu a 3-a, mai ales dupa ce ma dau jos dupa Golf.

Multumesc de urare.

Consumurile sunt la viteza maxima de 94 ca doar rodam masina.

In oras si nu numai ma ghidez dupa turometru , la 2200-2400 maxim cuplez in treapta superioara ( asta daca doresc sa merg elegant) iar daca turatia scade la 1500 -1600 cuplez in treapta inferioara.

Link către comentariu
  • Administrator

Acum am pe mana 2 masini cu motoare de turatie... cred ca as omora pe micutul sdi, parol:D

Pe de alta parte, cred ca este varianta ideala pentru o masina economica, rulata 90% in oras

Felicitari!

Link către comentariu
Acum am pe mana 2 masini cu motoare de turatie... cred ca as omora pe micutul sdi, parol:D

Pe de alta parte, cred ca este varianta ideala pentru o masina economica, rulata 90% in oras

Felicitari!

Asa sper si eu.Multumesc de urare

Link către comentariu
  • Administrator

F dragutza!

hint: nu mai quote-a ce ai mai sus... ne dam seama :Driver: ... plus ca e recomandare

Link către comentariu
urmeaza si poze

Sa va traduc aceasta poza.Tigrul de sub capota.

post-11694-1174938471_thumb.jpg

post-11694-1174938813_thumb.jpg

post-11694-1174938971_thumb.jpg

post-11694-1174939113_thumb.jpg

Link către comentariu
  • Administrator

@ dragomir

nu mai cita posturile de inaintea ta... este un pic stresant sa vezi mereu quote-urile...

Modificat de dudu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!