Jump to content

Service-uri Care Te Lasa S

zaher
 Share

Postare recomandată

Sunt nou posesor de skoda. Dintre cei care au trecut pe la service-uri pentru revizii, pute

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ne-ai spune si unde locuiesti (ma refer strict la localitate) poate ne-ar fi mai usor sa te ajutam. Vad ca ai nr. de Brasov, dar si eu aveam nr. de Arges, ca asa scria pe bolintin, dar locuiam in Bucuresti. D'aia te intreb ...

In Bucuresti poti merge la Brady Trade. Sunt destul de relaxati referitor la statul langa masina si, daca chiar nu te lasa (desi pe mine ma lasau), au camere in service si poti sa iei loc la bar, sa bei o cafea (sau ce vrei tu) si sa urmaresti pe un LCD ce se intampla cu masina ta. Si sunt si un service bun, multi colegi au fost multumiti de ei (inclusiv eu)

De asemenea am impresia ca si la Avia te lasa sa stai langa masina daca chiar doresti. Si de asemenea e un service bun.

Daca alti colegi ne pot ajuta cu alte informatii ... eu ata stiu.

Link către comentariu

Eu am facut revizia la IVAS Galati, chiar daca ei nu te lasa sa vezi ce se face la masina, eu le-am refuzat oferta si le-am zis ca asta e conditia mea, sa vad ce se intampla cu bunul meu, din toate punctele de vedere, deci am mers in service si am stat langa cei care lucrau la masina, fara sa incurc cu ceva, fara sa le vorbesc, fara sa-i stresez, e nasol si pentru ei sa lucreze cu clientul la fundul lor dar in acelasi timp un bun profesionist nu are de ce sa isi faca probleme. Cat am stat langa masina am descoperit anumite lucruri la masina care nu s-ar fi facut daca eu nu eram acolo si nu le spuneam despre ce este vorba, deci daca stateam la o cafea in sala de asteptare ramaneam 100% cu acele probleme la masina de 15000 de km. Asa, le-am semnalat despre ce este vorba si au remediat.

Mi se pare un lucru foarte nelalocul lui sa iti fie interzis accesul, sa nu poti vedea ce se intampla cu masina care este proprietatea ta, daca conditiile de service nu permit asistarea vizuala a masinii in lucru din spatele unui geam atunci gasesc normal ca posesorul masinii sa poata sta in hala de lucru, intr-un loc mai retras unde sa nu incurce pe nimeni dar sa poata vedea ceea ce se intampla cu masina lui.

Sunt srvice-uri de japoneze unde ti se permite sa stai langa masina, sa discuti cu mecanicul, acesta din urma iti explica pe scurt ce face la masina si de ce, mi se pare o chestie de bun simt si respect fata de client. Poate ar fi bine ca si cei de la VAG sa procedeze asa, aceasta transparenta nu face decat sa dovedeasca ca sunt buni profesionisti, ca putem avea incredere in ei, daca imi interzic accesul alaturi de masina sau in spatele unui geam, asa cum ziceam mai devreme inseamna ca au de ascuns ceva, mi se pare cat se poate de evident.

Sper ca odata cu intrarea in UE calitatea serviciilor prestate de reprezentatele auto sa fie la nivelul celor din vest, transparenta maxima si clientul sa aiba certitudinea ca isi da masina pe mana unor profesionisti.

Link către comentariu

Ii atragi de la inceput atentia ca uleiul nu se pune in vasul ala alb de plastic care are un lichid roz in el :ceuameni:

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Hi there,

nu vad ce sa faci tu daca stai linga mecanic...cred ca nici in Germany nu te lasa sa stai linga masina...

fa altfel..testeaza-i intai si apoi vezi ce si cum..eu ma facut asa: am luat um marker cu vopsea metalica

(care nu se mai curata in veci) si am "bifat" pe filtrul de ulei si motorina cu el...daca dupa revizie gaseam

acele "bife" tot acolo era clar....dar au fost ok cei de la Delcar.Chestia asta poti s-o aplici peste tot(amortizoare,

arcuri,etc)..ma rog mai putin uleiul unde cred ca nu sunt inconstienti....

Regards,

A.

Link către comentariu

ma rog mai putin uleiul unde cred ca nu sunt inconstienti....

Regards,

A.

Zilele trecute vine la un mecanic de cartier un tip cu o dacie.Zice ma nene mi sa blocat motorul.

Se apuca mecanicu sii desface baia de ulei cand ce sa vezi.... in loc de ulei era ceva care semana mai mult cu

marmelada decat cu uleiul.Mecanicul la propietar"Ba da tu nu ai schimbat uleiul niciodata.Propietarul ba da numai

la Service Ipso ca de acolo am si luat-o.Uitate pe carte am toate reviziile facute la timp"

Asa ca oameni buni daca nu va lasa (in Romania)sa va uitati la ce face cautati alt service,ca sigur au ei ceva de

ascuns

Link către comentariu

..ma rog mai putin uleiul unde cred ca nu sunt inconstienti....

Asta sa o crezi tu. Ii doare fix in c*r de tine si de masina ta. Imagineaza-ti ca trebuie sa schimbi 4 litri de ulei, dar ei iti schimba numai 2. Cum la PD uleiul este vreo 850.000 litrul, si-au tras baietii scurt 1.700.000 spaga in ziua aia. Si daca repeta miscarea in fiecare zi cu cate un fraier, le iese si lor de vreo 30 - 40.000.000 de leuti (vechi) pe luna. Ceea ce nu e deloc de neglijat. Daca mai adaugi si cate un filtru din cand in cand (ba de aer, ba de ulei) poti sa zici ca este o afacere de-a dreptul rentabila. Si tu, ca client, nu poti sa verifici asta in nici un fel. Ti-am explicat toate astea doar ca sa intelegi cat de rentabila este o astfel de manarie si cat de greu este de controlat. Si eu am prezentat scorurile pentru o masina/zi pacalita in felul acesta, ca daca faci 2-3 (ceea ce la cati clienti au nici nu se observa) poti spune ca iese lunar de o mica avere.

Asa ca cu statul langa masina, si eu, incepand de la urmatorul schimb, voi fi isteric. Si pana la urma, daca chiar nu am de ales, o dau draq de garantie, ca si asa nu foloseste la foarte multe, dupa cum vad pe forum, si ma duc la un service serios, unde pot sa vad ce imi fac mecanicii de acolo, chiar daca nu e "autorizat VW".

Pe de alta parte, pentru cei din Bucuresti si din imprejurimi, am inteles ca la PBN s-a schimbat conducerea, iar cei noi vor cu adevarat sa imbunatateasca ceva. Si ca au fost colegi de pe forum care chiar au putut urmari ce se intampla cu masina lor. Ma gandesc sa incerc urmatorul schimb de ulei si filtre la ei, sa vedem daca ma lasa sa-mi urmaresc masina (nu neaparat vreu sa stau langa ea in sufletul mecanicului, doar sa pot vedea de undeva ce se intampla). O sa vedem, o sa va tin la curent.

Link către comentariu

Da de PBN pot sa zic si eu ca incearca sa schimbe ceva. Eu m-am interesat de un defect la cutia mea de viteze si au fost foarte cooperanti si foarte draguti. Si pe deasupra si foarte politicosi. Bine pana la urma tot la mecanicii mei am reparat masina. (fosti mecanici la PBN). Daca auziti povestile lor... :lol:

Si nu e vorba numai de spagi si sa te pacaleasca. E vorba si de cazuri de neglijenta care apar datorita numarului mare de masini. Ei lucreaza la cate 3 masini odata. La una da drumul la ulei, la alta schimba placute de frana... si tot asa si uita de exemplu caz concret sa puna uleiul dupa ce l-au dat jos pe ala vechi. Scoate omu masina din service repede vede becul, parcheaza intra inapoi in hala si obs. bidonul de ulei nou si isi da seama ca a uitat sa puna uleiul.... Daca e masina ta ai cum sa afli? Cine stie ce a stricat in aia 15 metri de mers fara ulei? Asa ca eu fara sa stau langa masina nu schimb/repar nimik.

Modificat de vladpo
Link către comentariu

Asta sa o crezi tu. Ii doare fix in ...

Referitor la ulei este valabil si subiectiv totodata...dar daca continuam sa fim atit de suspiciosi(tipic romanilor)...

asta inseamna sa avem fiecare cate un service in propriul garaj si sa existe numai mecanici pe lumea asta....

si tot la fel de bine poti sa fii suspicios si cu nevasta din pat...cine stie oare?!!!!

Deci mergeti pe incredere totusi k devenim un popor de oameni slabutzi psihic...si nu mai avem incredere in

nimeni si nimic...

Link către comentariu

Sunt de acord cu tine, ar fi ideal si foarte frumos sa mergem pe incredere, dar, din pacate, increderea aceasta trebuie sa se bazeze pe ceva. Sunt atat de multe relatari triste despre intamplari grave in service-uri, incat, stiti cum e, fum fara foc nu iese, ceva o fi adevarat. De aceea, pentru a putea merge pe incredere, cum sugerezi tu, ar trebui ceva schimbat in mentalitatea acestui popor. Cand nu o sa mai aud de cazuri in care iti lasi masina in service intr-un fel si o iei in cu totul alt fel, mult mai prost, atunci o sa merg si eu pe incredere linistit. Chiar unui prieten i s-a intamplat acum cateva zile o poveste asemanatoare cu un B6. Nu spun unde, ca si asa mi i-am pus in cap o data pe cei din service-ul respectiv. Ideea e ca a lasat masina pentru o interventie, care nu avea nici o legatura cu motorul, iar cand a plecat cu ea masina mergea in ultimul hal, nu putea sa mai iasa din parcare de la Plaza Mall, ca nu suia panta :P

Asa ca, atunci cand e vorba despre masina de care depinde activitatea mea si in care am investit o gramada de bani, prefer sa las increderea pentru altii.

Link către comentariu

La noi e totul filmat,clientul poate urmarii la o cafea exact ce se petrece cu masina lui.Asta macar a speriat mecanicii! :lol:

Link către comentariu

Vezi, foarte frumos, deci se poate.

Nu am zis ca as vrea sa stau in sufletul mecanicului si sa-l plictisesc cu intrebari stupide. Ma intereseaza doar sa urmaresc ce se intampla cu masina mea. Sa vad eu ca mecanicul imi varsa 4 bidoane de ulei in masina (de fapt in motor, nu in masina, Doamne fereste! ;)) , dupa ce le-a desfacut de fata cu mine, sa vad ca schimba filtrele pe care i le-am cerut ... chestii din astea.

Spui ca "la noi totul e filmat". Ce intelegi tu prin "la noi" . Da si tu un nume, ceva, misteriosule ... :lol:

Link către comentariu

N-as vrea sa fac reclama mascata si nici de alt fel.Exista un topic pe tema asta la Prestari servicii( http://vwforum.ro/index.php?showtopic=19456 ).Si am avut si noi tot soiu' de "mesteri",care la inceput au lucrat bine,dupa aceea bine pentru ei.Asa ca s-a purces la strangeri de mina si luar de ramas bun.Acum avem o echipa faina,si asta e un noroc in ziua de azi.

Link către comentariu

Sunt atat de multe relatari triste despre intamplari grave in service-uri, incat, stiti cum e, fum fara foc nu iese, ceva o fi adevarat.

Nu stiu daca la dealeri mari isi mai permite cineva sa angajeze sau sa tina mecanici dinaia invatati ca pe vremuri la service-urile dacia sau daewoo, iti dai seama ca imaginea ar avea mult de suferit. Dar hai sa iti spun si eu ceva, si-anume cum apar tot felul de zvonuri de genul celui cu uleiul, o povestioara: ma duc la service cu fabiuta mea diesel pentru revizie. Imi fac aia revizia si plec; a doua zi dimineata verific nivelul la ulei si il gasesc negru (deh, e diesel doar, dar sa zicem ca eu nu stiu cum trebuie sa fie, sunt medic, habar n-am de mecanica). M-apuca dracii si povestesc in stanga si-n dreapta ca nu mi s-a schimbat uleiul la service. Iata cum am dat eu sfoara printre prieteni (care vor povesti la randul lor patania mea) ca nu mi s-a schimbat uleiul. Ce parere ai? Este vreun sambure de adevar in ce-am spus eu mai sus? Nu stiu cati dintre cei suspiciosi au pus mana pe o surubelnita sa desfaca carcasa si sa verifice daca i s-a schimbat sau nu filtrul de aer in service la revizie sau s-au aplecat sub masina sa vada ca i s-a schimbat bieleta de directie si ca e noua cea de pe masina sau sa vada ca plumbii de pe jantele pe care tocmai i s-au luat banii pe echilibrat sunt noi. Dar, asa e romanul, suspicios; la unii care sunt patiti se justifica, sau asa e firea lor, la altii ma gandesc ca exista o alta justificare: poate-au facut si ei odata vreo frauda si-au vazut ca se poate si-atunci baniesc si pe altii ca ar putea face fraude pe pielea lor....

Marog, e foarte discutabila treaba, nu zic, dar zic ca n-ar fi rau de luat in considerare si ce-am spus eu mai sus.

Cheerz.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Un mare adevar e ca si clientela e de multe ori speriata de bombe.Nu pot zice insa ca nu s-au facut si magarii sau greseli.

Link către comentariu

Un mare adevar e ca si clientela e de multe ori speriata de bombe.Nu pot zice insa ca nu s-au facut si magarii sau greseli.

Sunt foarte de acord ca s-au facut si se vor face insa este in interesul tau (am dedus din postul tau de mai sus ca ai un atelier) si al celor care raspund intr-un service in general sa urmareasca mecanicii, prin sondaje si verificari dese, pentru ca altfel imediat se deterioreaza reputatia. Deci...

Link către comentariu

Lucrez la un dealer care incearca sa faca totul nemteste...

Link către comentariu

Same here si pot sa spun ca este destul de greu, din varii motive pe care le stim prea bine.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Da, ai dreptate, este destul de greu dar nu imposibil....cu rabdare si perseverenta se poate reusi.Important este ca in citeva locuri din Romania se incearca acest lucru.

Link către comentariu

la altii ma gandesc ca exista o alta justificare: poate-au facut si ei odata vreo frauda si-au vazut ca se poate si-atunci baniesc si pe altii ca ar putea face fraude pe pielea lor....

Ce sa zic, ma jignesti ... si in mod gratuit si nejustificat. Nici macar nu ma cunosti.

Despre magarii, ia intreaba cati de pe forum au vazut noaptea pe baietii de la un mare service si dealer din Bucuresti dand talpa si urland niste masini in jurul sediului de le gaseau dracii. Si nu stiu de ce, da' nu cred ca erau ale lor personale.

Am o cunostinta care isi facea revizia la unul dintre "marii" dealeri si service-uri din Bucuresti. Si mergea pe incredere. Pana la un moment dat cand un prieten de-al lui i-a desfacut capacul la filtrul de aer si inauntru era namol. Filtrul ala cred ca nu fusese niciodata schimbat, desi pe facturi aparea de fiecare data.

Cum spuneam zilele trecute, alt prieten a fost de asemenea la un "mare" service pentru o problema legata de caroserie. Cand a plecat de acolo masina aproape ca nu mai mergea, nu mai tragea deloc. Dupa 2-3 zile s-a dus la ei (prin intermediul unei relatii, ca se pare ca doar ca simplu muritor nu e intotdeauna suficient), i-au bagat-o in service si, intr-adevar, cand i-au inapoiat-o mergea din nou foarte bine, ca si inainte. Cand i-a intrebat ce a avut, ce s-a intamplat nu au vrut sa-i dea nici un raspuns. I-au zis ca nu era nimic, ca ei nu au facut nimic ... Daca intr-adevar nu era nimic deosebit, de ce nu i-au spus ce s-a intamplat?!

Si exemplele, din pacate, pot continua. Si tot ce am prezentat sunt cazuri concrete, nu ca am auzit eu de la nu stiu cine ... povesti. Si mai intrati pe forum un pic si aruncati un ochi, sa vedeti cate astfel de intamplari gasiti, multe avand ca protagonisti colegi de-ai nostri, deci nu auzite de la unul si de la altul.

Nu zic ca toti mecanicii sunt asa si nu in toate service-urile se intampla asa ceva. Unii chiar incearca sa isi faca datoria intr-un mod corect, dar de unde sa stii care sunt unii si care sunt altii?

Spui ca un mare service nu-si permite sa tina astfel de oameni angajati, ca isi strica imaginea. Ha, ma faci sa rad, o gluma reusita as putea spune. Ia citeste pe forum topicurile "Din epopeea dealeri si service-uri" si vezi cat ii intereseaza de imagine pe "marii" dealeri si service-uri.

De aceea, pana cand mentalitatea acestui popor nu se va imbunatati si pana cand nu o sa mai existe astfel de specimene, eu unul voi prefera oricand sa merg la un service unde ma lasa, intr-un fel sau altul, sa-mi urmaresc masina. Ca asta e situatia, si mie mi-ar placea sa merg acolo relaxat, cu incredere, sa le las masina si cand o iau sa fie totul OK, dar, in conditiile actuale, din pacate, nu se poate. Parerea mea.

Link către comentariu

alxrro, stii prea bine ca nu te cunosc si nici prin cap nu mi-a trecut sa te jignesc in vreun fel. Nu stiu de ce te-ai pus singur in categoria aia cand sunt convins ca ai inteles defapt ce-am vrut sa zic. Defapt, per ansamblu ideea era ca se poate verifica una-alta inainte de a spune-n stanga si-n drepta ca nu s-au schimbat piese si filtre si mai stiu eu ce. Zici si de kilometri aiurea: de asemenea, cand semnezi contractul de service verifici inainte cati km are la inceput si cand o iei, eventual ceri justificare. Deci....

Marog, putem vorbi pe tema asta multe si nu s-ar termina. Sper totusi, si chiar te rog, sa reconsideri treaba cu jignitul.

Cheerz.

Link către comentariu

OK, OK, a fost o neintelegere. :D

Cat despre service-uri, se pot discuta extrem de multe si aduce multe argumente pro si contra, de aceea asteptam si alti colegi cu experientele lor, sa vedem daca a-ti dori sa stai langa masina e un lucru util si necesar in tara noastra sau e doar un moft si o idee a celor mai paranoici (asa ca mine :D ). Din cate mii de membri are forumul ar trebui sa se poata contura o idee, daca vom primi mai multe feed-back-uri.

Bafta!

Link către comentariu

Ok, hai s

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!