Jump to content

Geamuri electrice / Macara geamuri electrice

CosminTSI
 Share

Postare recomandată

Click care nu face nimic suna a releu functional care da comanda la motoras dar nu se intampla nimic - ori motorasul e mort, ori macaraua e stricata/blocata. Tema de casa: de desfacut usa :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kelu

8

• Clasicul

6

• CLI

6

• Al Bundy

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 1 month later...

diziy pana la urma s-a potrivit cea italiana ?

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut! Sunt posesorul unui Vw polo 2001 Berlina si am o problema cu pompa vacuum.Releele functioneaza adika se aude tacanitul dar nu se incuie usile.Help pls

Link către comentariu

poate a sarit furtunul de la pompa sau s-a fisurat

Modificat de devils
Link către comentariu

am o mare problema... am descoperit carcasa la filtru de aer sparta... si imi tragea aer pe langa filtru... automat si praf... in acelasi timp am observat ca mi-a scazut nivelul uleiului drastic.... are vreo legatura? trebuie curatat motorul?ajutor!

Modificat de VWuser
Link către comentariu

boogyF1clasic

Da din pacate are legatura

A intrat praf in sistemul de admisie si a ajuns in cilindri, este posibil sa fi deteriorat segmentii si cilindrii iar uleiul sa fi intrat in camera de ardere, ars si evacuat pe esapament

Sau sa fi patruns praf pe furunul de recirculare a gazelor de ardere (cel care face legatura dintre filtru de aer si carterul superior al motorului) si sa fi patruns in motor unde sa amestecat cu uleiul care a devenit astfel mai vascos si sa depus intrun strat gros pe interiorul motorului "

Trebuie sa te duci la service si sa verifici calitatea uleiului din motor si compresia fiecariu cilindru

"praful nu este un foarte bun lubrifiant"

Da din pacate are legatura

A intrat praf in sistemul de admisie si a ajuns in cilindri, este posibil sa fi deteriorat segmentii si cilindrii iar uleiul sa fi intrat in camera de ardere, ars si evacuat pe esapament

Sau sa fi patruns praf pe furunul de recirculare a gazelor de ardere (cel care face legatura dintre filtru de aer si carterul superior al motorului) si sa fi patruns in motor unde sa amestecat cu uleiul care a devenit astfel mai vascos si sa depus intrun strat gros pe interiorul motorului "

Trebuie sa te duci la service si sa verifici calitatea uleiului din motor si compresia fiecariu cilindru

"praful nu este un foarte bun lubrifiant"

Modificat de boogyF1clasic
Link către comentariu

marcel_george2005

am si eu o problema cu macaraua am cumparat si eu una noua si as vrea sa o schimb .. ma poate ajuta careva cu un tutorial sau ceva cum demontez fata la usa si tot ? macaraua tot ansamblul fara motoras l-am cumparat cu 350 ron de la un magazin si seamana perfect cu cea originala ... acealeasi coduri made in germany tot

Link către comentariu

PAI. pretul e bun daca si codurile coincid e si mai bine.

Cred ca ai sa te descurci si fara poze. Eu am desfacut fetele de usi de nenumarate ori. Am schimbat ambele macarale si am si reparat una.

Daca esti atent la pasii de demontare, la fel de usor o si pui la loc (macaraua)

S-a mai scris despre desfacerea fetei de usa dar reiau pe scurt.

1. Desfaci capacul de plastic al manerului de deschis usa. Apoi ai 3 suruburi in cruce. Mai trebuie desfacut si mulajul de plastic tot din acel loc, cel care tine clapeta de deschidere a usii.

2. Desfaci inca vreo 2-3 suruburi de pe lateralele fetei de usa, pe la difuzor, pe la oglinda.... vezi pe unde ai, in functie de modelul masinii.

3. Acum cu o surubelnita subtire si plata mergi pe conturul usii cu fata de usa. Din loc in loc sunt niste clame rotunde autoblocante, care intra prin presare (click), le desfaci pe rand.

4. Dupa ce ai desprins fatza de usa desfaci mufele de la oglinda electrica (reglajul) si mufa motorasului. (repet ca nu stiu ce model ai si daca are oglinzi si geam electric (normal ai trebui sa ai deodata ce ai nevoie de ajutor))

5. Acum ar trebui sa ai in fatza minunatia de macara de geam. Trebuie sa incepi sa lasi geamul un pic jos, cat sa ii poti desface suruburile de prindere de macara (geamul cu macaraua). Are 2 bucati, si cu mason de guma sa nu se sparga geamul.

6. Geamul il poti prinde cu banda adeziva (scotch) de rama superioara a usii, sa stea in pozitie cat lucrezi. sau daca ai la indemana poti pune o scandura in interior, in picioare. dar te va incurca la montaj

7. Slabesti un pic suruburile macaralei de prindere cu usa. sunt vreo 4, cele de pe tije. REPET: le slabesti nu le desfaci. au acolo un locas prin care pot fi scoase prin culisare (suruburile)

8. Mai vezi ce cabluri sunt prinse de marginile interioare ale usii, cu clame de plastic, fiecare unde vine. sa le notezi pozitia.

9. Ar trebui sa poti scoate macaraua cu tot cu motoras acum.

10. Pui motorul pe macaraua noua si FACI PROBA cu ea demontata jos

11. Faci totul in ordine inversa: montat macara, strangere suruburi, fixare cabluri cu clame de plastic, coborare si fixare geam in canalele lui (nu strangi de tot mansoanele de guma, ca sa faci proba cu geamul sa se duca pe canale unde vrea, apoi le fixezi)

12.....montare mufe pe usa, montare fatza de usa in clamele cu click, apoi suruburile de usa, capacul interior de plastic, clapeta de metal, rama clapetei de metal. si GATA

13. proba finala.. sper sa nu fie cu ghinion.

pentru alte nelamuriri, te astept.

Ionut

Modificat de Clasicul
Link către comentariu

marcel_george2005

ms mult azi o sa incerc sa o schimb o sa raspund pe urma daca am reusit sau nu :P .. ms mult inca o data si scuze ca nu am avut timp sa citesc tot dar sunt mai tot timpul plecat si rar cand prin cateva minute libere ...

Link către comentariu

• 2 weeks later...
marcel_george2005

in final am reusit sa o si montez .. s-a potrivit perfect ... merge fara nici o problema...

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut,am si eu o problema cu geamurile elctrice,in sensul ca a trebuit sa scot un pic bateria,iar din aceasta cauza a luat-o razna calculatorul de confort si nu se ridica automat geamul de la sofer la al 2 lea clic de la buton decat daca tin eu cu degetul.Am mai patit o data asa,si am fost la un mecanic care mi-a explicat ca asa se intampla ori de cate ori scoti bateria.Mi-a resetat calc de comfort cumva de genul ca a bagat cheia in usa,a tinut 10 sec pe deschis,10 sec pe inchis si...gata!!A rezolvat omul problema.Faza nasoala e ca el a plecat in strainatate,iar mie nu-mi iese faza cu cheia cum a facut el.Stie cineva cum se face exact aceasta operatie??PLS!!! As dori sa o rezolv eu ,fara tester ca e 120 lei si nu-mi convine :)) .

Link către comentariu

trebuie sa le reinveti :rolleyes::)

e simplu. ori cu cheia in usa tinand pe deschis pana coboara geamurile de tot jos si apoi pe inchis pana urca ambele geamuri, ori din interior apesi pe buton in pozitia a doua si ti apasat pana coboara de tot plus inca cateva secunde dupa terminarea cursei. tot pe pozitia a doua a butonului urci geamul si mai ti apasat cateva secunde. acum trebuie sa mearga singure la apasarea celei de a doua pozitie a butonului fara a mai fi nevoie sa menti apasat butonul :icon_thumright: .

bafta

Link către comentariu

Salut,am rezolvat problema geamurilor electrice.Nu era o problema de "soft" cum am crezut ci una de "hard" :)) adica erau rupte 2 fire la articulatia aia de la portiera.Acum totul merge perfect,multumesc Strengarule,am "reinvatat"geamurile dupa metoda butonului tinut apasat mult cum ai zis tu,asta dupa ce am lipit firele rupte.Drive safe! :D

Link către comentariu

Salut, am si yo o problema nu legata de geamuri dar tot ceva in genu... sub butoanele de la geamuri mai sunt 2 butoane unul pentru blocarea usilor cand esti in masina si celalat pentru deschiderea porbagajului (cred) problema e ca cele 2 pt geamuri merg perfect, celelalt 2 nu merg, tin sa precizez ca portbagajul se deschide numai cu cheia chiar daca inchiderea centralizata functioneaza... ceva idei ?

Modificat de cojy
Link către comentariu

cele doua butoane, unul cu cheia pe el si celalalt cu o usa deschisa reprezinta de fapt incuierea usilor si descuierea lor.

nu are nici o treaba cu portbagajul

ba, scuze, are. inchiderea fiind vacumatica si avand o singura pompa, se incuie si porbagajul cand incui/blochezi usile si se descuie automat si el cand descui usile. :biggrin:

Link către comentariu

• 1 month later...
in final am reusit sa o si montez .. s-a potrivit perfect ... merge fara nici o problema...

Zi-mi si mie pls de la ce magazin ai cumparat macaraua pt polo sau daca stie cineva de pe forum un magazin (online de preferinta) de la care as putea cumpara o macara de geam.

Link către comentariu

macaraua o poti comanda cam la orice magazin de piese. ele oricum sunt aduse doar de cativa importatori apoi distribuite la sutele de magazine mici din bucuresti/tara.

pe forum este popular acest magazin http://www.volksparts.ro/

am cumparat si eu de acolo si este ok. servire la domiciliu.

daca ai nelamuriri la montaj te astept(am) cu intrebari aici.

Link către comentariu

• 1 month later...

Caut si eu o macara electrica second vw Polo variant clasic 2001 fata dreapta, cu seriile din imagine (nu imi trebuie musai si motorasul, ca merge al meu). Nu e compatibila cu una de la polo berlina. :icon_rambo: e mail: mionirinel@yahoo.com

post-18650-1255718624_thumb.jpg

Modificat de Marica
Link către comentariu

Caut si eu macara electrica fata dreapta pentru VW polo variant 2001 (6N). Motorasul merge. Atasez o poza cu macaraua si seriile ce se pot citi pe ea. email: mionirinel@yahoo.com :) Merci!

post-18650-1255865970_thumb.jpg

Modificat de Marica
Link către comentariu

Am avut si eu probleme cu scarba aia de piesa. S-a rupt o aripioara de car vorbeati mai devreme, eu am rezolvat-o momentan (de 5 luni inca tine) cu sarma. Am gaurit piesa cu burghiu de 3 si am prins sufa aia oteloasa, de fapt capatul hexagonal, cu o sarmulita mica. Grija mare la cum innodati sarma adica pe ce parte sa nu zgarie sau sa toceasca sina (sau invers sa toceasca sarma). La mine, va repet, pana acum merge ceas! Dar daca gasiti piesa din metal anuntati-ma si pe mine.

Apropos Marica, nu stiam ca nu se potriveste macaraua de la Classic la Varriant, ca doar usile sunt identice pana si la Cady.

Modificat de Schleht
Link către comentariu

• 4 weeks later...
Sunt posesorul unui VW POLO 1,4TDI(75CP) din 2000 si am o problema cu geamurile electrice: de la usa din stanga nu pot comanda geamul stanga (nu coboara si nu se ridica), iar geamul din dreapta pot doar sa-l ridic(de la butonul din usa stanga). Precizez ca de la usa din drfeapta geamul dreapta functioneaza normal.HELP!!! :)

Buna la toata lumea.Am si eu un polo 6n2 1mpi si am avut si eu probleme cu geamrile.De la sofer puteam doar sa las jos cand si cand geamul din stanga iar cel din dreapta nu puteam sa il las jos.De ridicat le puteam pe amandoua.Am dat jos intrerupatorul de la sofer si am curatat contactele.Din Pacate sau rupt piciorusele cand am demontat plasticurile de la intrerupator dar se pot lipi cu poxipol cum am facut eu si tine.Din fericirie acum merg amndoua geamuri de la sofer.

Modificat de Alynutz
Link către comentariu

• 2 months later...

Salut ...prietena mea are un polo 6n din 95 ...are geamuri electrice ...am inteles ca geamul e prins de macara cu o piesa de plastic sau 2 ....acea piesa de plastic are 2 picioruse ....care la ea s`au rupt...are idee cineva despre ce e vorba ??? nu vreau sa dau banii pe o macara...am inteles ca o sa coste ceva ... vreau sa cumpar doar piesa respectiva

Multumesc

Link către comentariu

• 1 month later...

Nu pot sa demontez macaraua geamului electric in nici un fel. Geamul e blocat sus si nu pot sa il cobor pentru a scoate macaraua de pe sticla.

Motorasul de ridicare/coborare e blocat.

Are cineva vreo idee?

Link către comentariu

• 3 weeks later...
andrei popescu

Incearca sa desfaci cele 4 suruburi care tin carcasa motorasului ( cu torx de 20 parca ) si apoi scoti carcasa si invarti cu mana de rotor pana coboara geamul. Spor la treaba.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!