Jump to content

Geamuri electrice / Macara geamuri electrice

CosminTSI
 Share

Postare recomandată

Am un polo 6n2 si a aparut o problema la geamurile electrice, in sensul ca butonul care ar trebui sa il inchida pe cel din stanga il actioneaza pe cel din dreapta, iar butonul celalalt nu actioneaza nimic (ma refer la cele 2 butoane de pe portiera soferului, evident). De asemenea, geamul soferului nu poate fi deschis, deoarece nu am de unde. :D

Va rog sa imi spuneti care ar fi posibilele cauze si daca pot fi rezolvate singur de catre mine sau trebuie sa apelez la firma specializata (evident si cat ar costa estimativ operatia).

Masina e nou luata si nu stiu daca/cum s-a umblat in portiera sau la geamuri.

Multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kelu

8

• Clasicul

6

• CLI

6

• Al Bundy

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

si eu am avut o problema asemanatoare dar am rezolvaqt-o personal in weenedul trecut....

geamul din usa soferului(polo 6n2 - 3usi) care este destul de mare fata de modelul in 5 usi e f greu din aceasta cauza apar si problemele dupa o utilizare indelungata

asadar povestesc ce am facut eu:

-la mine geamul mergea greu, uneori se bloca jos si nu mai putea urca, alteori trebua sa-l amia jut cu mana..etc...

-in weekend mi-am facut curaj am printat pozele postate de Barabas la topicul montare/demontare post#2 ii multumesc pe aceasta cale mi-a fost tare de folos

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=8505&st=0

- am procedat exact ca acolo..cu atentie sporita sa nu rup nici o clema si etc si totul a fost ok.

- am localizat si problemele abia dupa ce am demontat tot sistemul geamului electric cu sine si cabluri

- asadar o clema metalica care tinea geamul in partea stanga era rupta o clema metalica..iar pe cea din dreapta am reusit eu sa o stric la demontare :D

- am remontat la loc totul dupa ce am gresat toate cablurile si rotitele mecanismului cu vasilina lichida, problema cu clemele am rezolvat-o artizanal prin confectionarea a 2 cleme pe exteriorul suportilor de prindere a geamului pe macara

- am facut cateva probe, s-a simtit f mult faptul ca am gresat tot mecanismul, am montat tot la loc cu mare atentie(la mufele de la comutatoarele geamurilor toate au click si ies intr-o singura pozitie) iar acum totul e super ok :D

P.S.

Sa nu uitati niciodata....nu trantiti usa cu geamul deschis!!! asta cred ca e principala cauza la astfel de defectiuni

Modificat de gabi_efi
Link către comentariu

• 5 months later...

Sunt posesorul unui VW POLO 1,4TDI(75CP) din 2000 si am o problema cu geamurile electrice: de la usa din stanga nu pot comanda geamul stanga (nu coboara si nu se ridica), iar geamul din dreapta pot doar sa-l ridic(de la butonul din usa stanga). Precizez ca de la usa din drfeapta geamul dreapta functioneaza normal.HELP!!! :angry:

Link către comentariu

se aude un tacanit ceva?daca nu ie de la buton,desfal si curatai contactele.

Link către comentariu

NU se aude nimik! Butoanele le-am desfacut si le-am curatat si tot nimik!

Si apropos, cam tot de cand nu mai merg geamurile nu mai merge nici alarma aceea care se declanseaza cand lasi farurile deschise si vrei sa cobori din masina!Oare sa aiba legatura???

Link către comentariu

sigur ca are ,cred ca o siguranta ie arsa .verifica

Link către comentariu

...am verificat si sigurantele si sunt OK! Nu stiu ce ar putea avea....

Link către comentariu

se aude un tacanit ceva?daca nu ie de la buton,desfal si curatai contactele.

Salut, am si eu un VW Polo 1.4 din 2000 pe benzina si am aceeasi problema cu geamul de pe stanga, nu se mai deschide , insa cand actionez butonul se aude un tacanit. Ma poti ajuta cu un sfat?! Merci

Link către comentariu

Salut, am si eu un VW Polo 1.4 din 2000 pe benzina si am aceeasi problema cu geamul de pe stanga, nu se mai deschide , insa cand actionez butonul se aude un tacanit. Ma poti ajuta cu un sfat?! Merci

Vezi ca s-ar putea sa fie mult praf acolo. Eu am avut problema la geamul din dreapta, se auzea cum primea curent dar ni misca. Am spalat-o si surpriza, s-a deschis

Incearca si asta daca nu este altceva, la mine a mers

Modificat de criss
Link către comentariu

io deja m-am obisnuit,cind merge ,cind nu.solutie:data fata la usa jos desfacut motorasul si curatat la perii.mie mi-e urit ca se desface folia aia dintre usa si fata si tre so lipesti iar.si nu prea mai sta si intre praf si apa .

Link către comentariu

Vezi ca pe masina ai 2 randuri de sigurante. Unele sub butonul de aprins farurile (cand deschizi panoul de la bord trebuie sa ai o legenda cu toate sigurantele, daca nu ai.....e siguranta cu numarul 26, e de 7.5) si celelalte sunt la motor, pe baterie (da un ochi si pe acolo). Mai mult ca sigur siguranta de la bord e dusa, mai verific-o odata. Asta e si pentru geamurile electrice si pentru alarma de faruri. Oricum nu se prea vede daca siguranta respectiva e dusa si parerea mea e sa o inlocuiesti, nu te costa o avere :lol:.

Sa auzim de bine si :)

Link către comentariu

• 11 months later...

Salut

S-a mai vorbit despre piesa aia nenorocita de la macaraua geamului electric pe Polo Classic.

Problema e ca se sparge f usor si nu se gaseste de cumparat decat cu macaraua intreaga (aprox 100 euro)

Eu deja am cumparat tot ansamblul pentru geamul dreapta fatza si acum (vreo 3 luni) s-a rupt si pe stanga.

Sunt 2 piese acolo la fiecare geam. Una verde si alta gri. E, asta gri are beleaua de se cam sparge sub presiune in timp.

Eu am desfacut geamurile si usa de multe ori, sunt expert in montare DAR vreau o piesa!! nu mai vreau sa arunc banii pe tot ansamblul.

In primul rand aceasta macara nici nu mi s-a potrivit perfect. nu era standard.

Intrebare: are cineva sau poate sa fabrice aceasta piesa, din plastic sau metal?

Tatal meu m-a rugat de ceva vreme sa ii dau piesa sparta sa imi faca el dar nu am avut timp.

Asa ca daca nu voi gasi la voi o sa incerc sa i-o dau lui sa o faca . si daca merge ok am sa fac mai multe si o sa postez aici pentru doritori.

Deocamdata stau cu un lemn sa tina geamul :icon_thumright: mai mare rasul. dar e fatza de usa pusa si nu se vede.

Vine primavara si am nevoie de aer.

Multumesc

Link către comentariu

nu stiu sigur dar te intreb.este la fel ca la golfIV?daca stii cumva si este ca la golf sau bora se gasesc separat la volksparts.setul cu 2 cleme si kitul de reparatie costa 25 lei.acum nu pot sa stiu ca este exact aceea.daca ai pune o poza as putea sa iti spun daca este la fel sau nu

Link către comentariu

Stai tu linistit ! :D De ce crezi ca am luat macaraua cu totul? pt ca nu se gasesc pt polo classic. pt golf 4 gasesti la orice magazin piesa de plastic. dar pt classic e doar cu totul. niste idioti producatorii.

De asta caut eu disperat sa iau doar piesa sau eventual s-o produc.

Link către comentariu

sal eu am un polo variant. am aceiasi problema cu plasticul de la usa, la usa din dreapta am un lemn

Daca afli unde sar putea gasi te rog da-mi si mie de stire.

Link către comentariu

Zorro Classic

Si totusi incercati la Volksparts. Piesa aia e destul de generala, nu speciala la Classic sau la Variant.

Poti sa o repari acasa simplu: prinzi piesele care erau ansamblate de plasticul ala infect cu niste coliere de plastic (soricei sau panduite, cum li se mai spune). Sunt destul de elastice si rezistente. El le-am montat de vreo doi ani pe Classic si au tinut binemersi. Nici nu-ti dai seama de diferenta.

Link către comentariu

depinde cum e sparta..... eu am avut-o rupta acolo unde intra terminatia cablului.. deci varza.

inca astept pe cineva care ma indruma la sigur sa iau piesa pt classic si nu golf.

Link către comentariu

Zorro Classic

Vorbim de piese diferite. Cea cu probleme este de regula una care uneste doua piese metalice, de forma oarecum cubica, cu doua "aripioare" pe lateral. Parca asa arata, daca-mi amintesc bine. Nu are nici o legatura cu cablul.

Oricum, Volksman te poate ajuta. E un tip serios.

Modificat de Zorro Classic
Link către comentariu

de piesa aia vorbesc si eu. doar aia se strica. e gri si cu 2 aripioare. la cea verde se rup aripioarele dar ea nu se rupe.

stiu piesa. ei, am cumparat macaraua pt ca nu se gaseste piesa singura.

am vb cu volksman si la magazin si pe mail. mi-a zis ca nu e si nu e. SOLO.

Link către comentariu

• 1 month later...

salutare

la mine au rezistat atat piesa verde cat si piesa gri, in schimb s-a mancat filetul de la cilindrul acela alb (habar n-am ce e in termeni tehnici) si firul care era pe el s-a incurcat in asa fel incat cred ca trebuie sa cumpar toata macaraua. Oricum am inteles ca exista (desi pe aici am vazut vorbindu-se doar despre setul complet) macara separat ca de altfel motorasul merge. Mi s-a sugerat sa incerc pe la dezmembrari, dar ma tem ca voi fi nevoit sa o iau noua (sa le iau de fapt ca nici la geamul din dreapta n-am :icon_thumright: ), deci daca stie cineva un pret estimativ sau exact, as fi foarte recunoscator.

numai bine

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut

Am avut si eu problema de care vb aici. Prima data am incercat sa fac o piese asemanatoare celei originale. M-a tinut decat vreo cateva luni dupa care a cedat. Problema nu este la piesele de plastic (gri sau verzi :icon_thumright:) ci la tamburul pe care se infasuara cablul (la iesirea din motor): datorita uzurii cablurile se suprapun si se gripeaza. Exista un chit de reparatie insa eu nu l-am folosit. La polo classic mai apare o problema: macaralele turcesti care-s mai ieftine in comert (200-300 RON) nu se potrivesc. Ca atare trebuie sa cumperi macara originala. La noi, cea mai ieftina, originala VW am gasit la centrocar (750 lei) ceea ce e destul de mult. Pana la urma eu am comandat macaraua originala din germania cu 400 lei. Acum merge perfet.

Link către comentariu

Mecanismul pentru actionare geam electric (macara + motoras) de la VW (original) costa undeva in jurul a 200 de euro bucata. Eu am comandat setul de la o firma italiana cu 425 lei bucata si momentan astept sa vina (sper sa se potriveasca perfect), deci inclin sa cred ca nu exista piesa originala de la VW la un pret mai mic de 200 euro (in nici un caz 400 de lei), in Constanta in nici un caz, si din cate stiu eu, nu exista kit de reparatie.

numai bine

Link către comentariu

• 7 months later...

Aceiasi problema o am si eu. Ma intereseaza sa fac rost de doua butoane de la comanda soferului si eventual carcasa de plastic. Pls help.

Link către comentariu

Aceiasi problema. Am stricate butoanele de la sofer. Vreau sa gasesc 2 butoane si eventual o carcasa. Pls help.

Link către comentariu

An si eu problema cu geamul din dreapta. Cand actionez butonul de comanda se aude un clik, dar nu fce serviciu .

Se poate sa fie sigurantele daca face Clik, sau sunt probleme mai grave?

:)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!