Jump to content

Mufe RC Gamma

Anonim
 Share

Postare recomandată

Buna ziua , am o bora si e echipata cu sitem audio cu 8 boxe si casetofon radio gamma ( din fabrica ) as dori sa ii schimb HU cu altul , un mp3 player sony sau pionner . Vreau sa stiu daca se potrivesc mufele de intrare de la Gamma pe Sony sau Pionner ? Mi-ar fi de folos niste scheme sau poze . Si cum se leaga un condensator la un sistem audio ( preferabil tot bora ) ? ms mult :angry:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mufele care raman pe masina dupa ce scoti radio-ul gamma se numesc ISO (standardizat). HU noi vin de obicei ori cu acest tip de conexiune ori cu adaptoare specifice pe care le gasesti in cutie.

pinii din mufa de alimentare:

ATENTIE: la unele HU tebuie sa inversezi 3 cu 7 pentru ca nu o sa iti tina minte setarile radioului

gammapm6.gif

1: Gala (sistem de reglare automata a volumului in fct de viteza masinii, merge doar daca HU are aceasta functie)

2: Tel

3: Continuous plus

4: Ignition

5: Antenna-remotely

6: Lighting

7: Continuous plus

8: Mass

urmatoarea schema este instalarea unui condensator. acesta se foloseste doar impreuna cu amplificatoare, pentru HU nefiind necesar.

+12v vine direct de pe borna bateriei. atentie la grosimea cablului! sa fie dimensionat corect pentru puterea amplificatorului

caraudiocapacitorinstalfy5.gif

asta e schema de incarcare a unui condensator

caraudiocapacitorchargiso8.gif

NOTE OF CAUTION: Power capacitors store a large amount of energy and they charge very quickly. You must first "charge" your power capacitor using a resistor before connecting it directly to +12 volts. This is done with the a 1k ohm resistor and a voltmeter. The exact value of the resistor is not critical but I would keep it in the 500-1k ohm range. I would recommend getting a 1 watt resistor if possible (your capacitor may have come with a resistor for charging). A lower wattage resistor will heat up too quickly. Also, do not hold the resistor with your bare hand. The current flowing through the resistor will cause the resistor to heat up and you could be burned. A good place to put the resistor is in the main power wire fuse holder. Simply substitute the resistor for the fuse. A diagram for the capacitor charging setup is shown below. You will need to place a voltmeter across the capacitor to monitor the voltage. Once the voltmeter reads 12 volts you can remove the voltmeter and replace the resistor with the power fuse.

vezi ca "pionner" se scrie de fapt "pioneer".

Link către comentariu

Multumesc ! Daca imi cumpar subwoofer de 250W rms JBL 1200B , si statie tot JBL de 200W rms imi trebuie neaparat condesator ?

http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JBL/GTO_1200B/

http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoa.../JBL/GTO_301.1/

http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_M...eer/DEH-3900MP/

Astea sunt produsele ... sunt bune de ceva ? Eu ascult in general muzica house si hip-hop ...

Link către comentariu

Un condensator de 0,5 F (farazi) e necesar pentru 500 W (RMS) . Deci pentru 250W merge si fara. :)

La 1000 W (RMS) ai nevoie de un condensator de 1 F .

Link către comentariu

Ms . M-am documentat mai bine despre mp3 pioneer deh-3900mp ... e super ...are o gramada de setari , equlizer pe 7 benzi , 5 nivele de bass , iesire de subwoofer , 4x22W rms si are ISO pregatit ... am vb si cu tata si mergem la Scorpion Focsani , de unde am luat masina , si sper sa aiba modelul daca nu il cumpar de pe net si il montez eu cu ajutorul unui amik , daca voi avea probleme ... sa vedem cum se va auzi . Dupa ce il cumpar fac un mic filmulet si il pun sa vedeti si voi ... Daca nu il au m-am mai gandit la : Alpine CDE-9870R , Alpine CDE-9848R , Alpine CDE-9881R\RB , Blaupunkt San Diego MP27 , LG M5600R ... preturile lor variaza intre 4 si 6.5 milioane si cam aceleasi setari ... :scratch: subwooferul mai incolo ca tata nu e de acoord cu bassu puternic in masina ...

Link către comentariu

• 5 years later...

salutare am si eu o intrebare.pe masina am un casetofon beta si vreau sa imi pun gamma mufa de la alimentare se potriveste de la beta pe gamma?eu miam cumparat si un set de mufe.eu vreau sa il schimb pt ca vreau sa imi pun boxe si pe spate.oricum mufa de la boxe garantat nu mai folosesc si o sa o tai pentru a putea lega si boxele de pe spate la casetofon.multumesc frumos.astept un raspuns?

Link către comentariu

F l o r i n

Da, se potriveste.

Lasa mufa originala la boxe, completeaza doar cu pinii si cablurile aferente difuzoarelor din spate.

Link către comentariu

zici sa scot firele din mufa care am cumparat-o si sa le infig in mufa care este deja in spatele casetofonului.auzi florin pe unde pot sa trag si eu firele de la boxe le scot pe stalp si apoi sa urc pe sub bord.adic sa imi fie si mie mai usor ca nu am chef sa stau 2 zile pentru un casetofon si 2 boxe.da-mi si mie niste indicatii.ms frumos.o zi buna

Link către comentariu

F l o r i n

da. Jos pillar-ele, desfaci ornamentele de plastic de pe prag si tragi frumos firele, pe langa cele de la instalatia originala a masinii.

Link către comentariu

Salut.Am si eu nevoie de o poza cu ordinea firelor pe culori la mufa de Gamma.A umblat vechiul propietar pe acolo si am doua fire care sunt in aer.

Multumesc.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Chiar nimeni nu are o poza cu aceste fire?

Am vazut mai sus ca este postata ordinea dar nu spune culorile.

1: Gala

2: Tel

3: Continuous plus

4: Ignition

5: Antenna-remotely

6: Lighting

7: Continuous plus

8: Mass

Link către comentariu

o sa iti scot mai pe seara, un extras cu ele. da-mi PM cu link-ul de aici, mai tz.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!