Jump to content

Vreau Sa Schimb Pe O1

Calatorul
 Share

Postare recomandată

Vreau sa schimb pe o Octavia 1 discurile pe spate(etriere, placute si ce mai trebuie).Masina este 4x4 1.8T, 150 stock, pt moment.Astept sugestii, preturi, eventual ce trebuie pus si furnizori.

Multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa inteleg ca pe fata ai operat deja modificari? Daca da, ce anume? Daca nu, de ce nu incepi cu fata? Nu vad rostul sa incepi cu spatele...in fine. Cati km are masina si din ce an este? Combi sau hatch/berlina? Da cateva detalii suplimentare pt a ne putea face o idee mai buna despre ce este vorba...

Etrierii se schimba dupa 100.000km daca este necesar - dupa verificari la service.

Discurile spate se schimba cu unele noi stock sau altele de aceleasi dimensiuni marca Zimmerman, Tarox, ATE, etc. Acestea pot fi modelul obisnuit, sau cu striatii, sau gaurite, sau ambele. Placutele frana pot fi Ferodo DS Performance sau DS2500, ultimele pt performanta mare. Pret competitiv! Furnizori: Racing Nick, Augsburg, Colina Motors, etc

Link către comentariu

Sa inteleg ca pe fata ai operat deja modificari? Daca da, ce anume? Daca nu, de ce nu incepi cu fata? Nu vad rostul sa incepi cu spatele...in fine. Cati km are masina si din ce an este? Combi sau hatch/berlina? Da cateva detalii suplimentare pt a ne putea face o idee mai buna despre ce este vorba...

Etrierii se schimba dupa 100.000km daca este necesar - dupa verificari la service.

Discurile spate se schimba cu unele noi stock sau altele de aceleasi dimensiuni marca Zimmerman, Tarox, ATE, etc. Acestea pot fi modelul obisnuit, sau cu striatii, sau gaurite, sau ambele. Placutele frana pot fi Ferodo DS Performance sau DS2500, ultimele pt performanta mare. Pret competitiv! Furnizori: Racing Nick, Augsburg, Colina Motors, etc

Masina nu este a mea, este a unui prieten si ma rugat sa il ajut, in sfarsit, este berlina, 4x4, 1.8 turbo, benzina, 2003.

Pe fata nu a schimbat discurile, deoarece crede ca sunt suficient de mari vrea sa le inlocuiasca pe cele din spate cu unele mai mari.Daca ar folosi unele sport, perforate si cu striatii, ar castiga ceva fata de stock dar si fata de cele mai mari?

Multumesc.

Link către comentariu

Pe fata nu a schimbat discurile, deoarece crede ca sunt suficient de mari vrea sa le inlocuiasca pe cele din spate cu unele mai mari.

Daca ar folosi unele sport, perforate si cu striatii, ar castiga ceva fata de stock dar si fata de cele mai mari?

Multumesc.

Sa raspund pe rand:

- discurile stock pe fata sunt 288mm, poate pt puterea de fabrica sa ajunga, dar daca umbla la performantele masinii, musai tb sa schimbe discurile cu unele mai mari (312mm ar fi pasul ideal).

- discurile de pe spate sunt suficiente ca marime, cu unele noi si daca schimba placutele frana are destula frana (si oricum spatele franeaza puternic doar la sarcina mare). Eu ii sugerez sa modifice pe fata cum trebuie iar pe spate sa puna placute frana Ferodo, in rest stock e OK.

Nu mi-ai raspuns la o intrebare importanta: CATI KM are masina in prezent?

Link către comentariu

Sa raspund pe rand:

- discurile stock pe fata sunt 288mm, poate pt puterea de fabrica sa ajunga, dar daca umbla la performantele masinii, musai tb sa schimbe discurile cu unele mai mari (312mm ar fi pasul ideal).

- discurile de pe spate sunt suficiente ca marime, cu unele noi si daca schimba placutele frana are destula frana (si oricum spatele franeaza puternic doar la sarcina mare). Eu ii sugerez sa modifice pe fata cum trebuie iar pe spate sa puna placute frana Ferodo, in rest stock e OK.

Nu mi-ai raspuns la o intrebare importanta: CATI KM are masina in prezent?

Merci,

masina 104.000 si are si un chip de vreo 30 cp.

In afara de discuri mai mari, pe fata, ce mai trebuie schimbat?

Link către comentariu

La km actuali ai masinii, musai sa schimbe discurile frana fata/spate. Pe fata merg fara probleme cele de 312mm de la RS/FR/TT, insa ii mai trebuie si alti suporti etrieri, taleri protectie si vreo 6 suruburi hexa. Eu sunt in prezent in plin proces de achizitionare a sist franare de la RS.

Sa comande si placute frana DS2500 (cod producator FCP590H) pt fata/spate, in rest pe spate discurile stock noi. Lichidul de frana l-a schimbat de curand (in ultimii 2 ani)? E f. important! Apoi, lichidul + filtrul de la Haldex ! Nu mai vb de filtrul benzina sau aer...distributia e noua? Ambreiajul cel original?

P.S. Masina e bleumarin? are 4xairbag si xenon cumva?

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

Pentru 30cp in plus e risipa de bani sa iei un kit cu etrieri si discuri mai mari.

Discuri sport Brembo sau Tarox si placute Ferodo DS2500 plus niste cauciucuri bune si problema e rezolvata.

Oricum spatele e complementar asa ca nu ar trebui sa isi bata omul prea mult capul cu el.

Link către comentariu

Pentru 30cp in plus e risipa de bani sa iei un kit cu etrieri si discuri mai mari.

Nu-ti dau dreptate cu risipa de bani absolut deloc! Este nevoie de imbunatatirea franarii, crede-ma.

Cat despre etrieri, nu-i nevoie sa-i schimbe, sunt potriviti pentru noile discuri mari 312mm.

Link către comentariu

Asa e ai dreptate ! Cat despre discuri de 312mm pe etrier pentru disc de 280mm si aici ai dreptate , cred ca merg perfect :)

Link către comentariu

Scuze pt rectificare, insa discurile stock pe Octavia 1.8T (4x4) si 1.9TDI 131CP sunt 288mm, nu 280mm. Mersi pt confirmare ! :)

Link către comentariu

Multumesc frumos, o sa revin pe seara cu detaliile solicitate(Doru_14), si masina este negra, cu xenon, din IL.

Modificat de Calatorul
Link către comentariu

M-am hotarat vreau discuri si placute fata/spate ventilate si cu striatii(Brembo, Ate, Zimmerman) .

Unde le pot gasi la un pret decent.

Multumesc.

Modificat de Calatorul
Link către comentariu

Discurile fata sunt ventilate, cele din spate - nu. Kit-urile Brembo pt fata costa ~500 euro, insa eu as merge pe discuri CTF cu striatii, dar fara gauri. Incearca Metrotehnica si Augsburg sau Racing Nick. Placutele Ferodo DS2500 le gasesti la Colina Motors, 460RON fata, 250RON spate, TVA inclus.

Link către comentariu

Dealer oficial CTF este Dimsport.ro. Si eu recomand acelasi lucru. ATE Powerdisk m-au tinut vreo 7000km si tot s-au ovalizat, cei drept nu asa rau ca cele originale.

http://www.centertecnofreno.it/

Modificat de Deceunink
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!