Jump to content

Schimb distributie Fabia 1.4 16v 101 CP

Jacku
 Share

Postare recomandată

Senzorul tipa cand nu ai presiune de ulei, nu verifica nivelul (de aceea exista joja).

Posibil ca s-a mai zis si mai repet: motoarele cu 4 supape/cilindru mai consuma putin ulei, cel putin o data pe saptamana sau inainte de un drum mai lung, ar trebui verificat (impreuna cu altele).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 weeks later...
  • Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Aresik

12

• sory4u2003

9

• pboier

7

• Tonyus

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

am si eu o fabia 14 16 w 55 kw si as vrea sa schimb distributia.am gasit kitul pe net la un pret de 550 roni cu tot cu pompa de apa.la un service imi ia 200 ron sa o schimbe.are cineva o schema sau stie vreun secret si ma poate ajuta si pe mine k as vreaa sa o schimb acasa.ms anticipat

Link către comentariu

• 2 months later...

Eu zic sa nu te bagi sa o schimbi singur.Nu e ceva pentru oameni care nu au mai facut asta(asa cred)+ ca distributia este foarte importanta,nu este un bec sau o bucsa.Sau poate ca esti in tema cu masinile,motoarele...si chiar te pricepi.Numai bine

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salut am cumparat distributia la fabiuta mea,role INA,pompa GRAF,curele GATES ce credeti sunt bune? multumesc

Link către comentariu

role mai bune decat INA nu cred ca sunt, pompa de apa vezi daca are paletele din platic sau metal, de firma sincer nu am auzit, iar curelele sunt ok gates, sunt bine vazuti :) acum alege si un mecanic priceput sa le nimereasca pe masina ta. Bafta

Link către comentariu

multumesc pt raspuns,pompa este italiana iar paletele sunt metalice,eu zic ca sunt ok de scimbat la service ca avem si garantie ;)

Link către comentariu

• 1 month later...

Cine ma indruma si pe mine ?.........avem vreun coleg care aduce kituri de distributie bune cu preturi rezonabile?........de ex. la fabia combi 1,4 16V AUB 2002........de unde sa iau unul bun? Sfaturi?

Modificat de Alinrac
Link către comentariu

Salut.ajutatima si pe mine cu niste raspunsuri va rog.sunt nou posesor de fabia si nu prea ma pricep.

am fabia cu motor de 1.4 TDI

spunetimi si mie va rog la cati km se schimba distributia?daca e pe lant sau curea?ce ulei sa pun,la cati km se face schimbul de ulei si ce se mai schimba o data cu uleiul,daca se poate si un magazin cu preturi mai bune ca doar sunt roman de rand.va multumesc anticipat.

Link către comentariu

Distributia se schimba la 120.000 (e curea).

Orice ulei care respecta norma VW 505.01 (eu folosesc Aral High Tronic 5w40). Uleiul se schimba la 15.000 odata cu filtrul de ulei, filtrul de aer, filtrul de combustibil (o data la 30.000 de km) si filtrul de polen (acesta il poti schimba oricand doresti, neavand legatura decat cu filtrarea aerului din habitaclu).

Informatiile pot fi gasite si in manualul de utilizare.

Link către comentariu

Distributia ....

iti multumesc mult,raspunsurile tale ma ajuta sa mai invat cate ceva.mercik inca o data

Atentie

Nu mai folositi QUOTE la mesajul anterior. Pentru postare folositi doar butoanele Reply/Fast Reply. Multumesc.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

• 5 weeks later...

Salut tuturor! In primul rand vreau sa-mi cer scuze pentru timpul indelungat care a trecut de la primul si singurul meu post si pana acum cand m-am hotarat si am skimbat distributia la fabia mea. Asta la 91.200 km pe bord (sunt convins in proportie de 98% ca sunt reali -eu fiind al doilea proprietar,primul a fost un neamt) Am nevoie de o parere de la cei care au mai skimbat distributia la o fabie cu motor 1.4 16V 55kw 75 CP, si nu numai.

Pompa de apa RUVILLE......paletele din plastic sad3.gif

Role patru la numar INA.....am inteles ca oricum nimeni nu mai fabrica aceste role deci calitatea nu se mai poate discuta fiind "unica"

Curele doua la numar GATES.....nu aveau altceva la service-ul "agreat de mine" care mi-a dat si o garantie pe manopera de 3 luni si pe piese de 18 luni

Curea accesorii o bucata tot GATES

PRET piese 841 RON + manopera 270 RON totalul il faceti voi ca la cati bani am dat m-au apucat ametelile si am uitat complet matematica sick.gif

Asta e..... Cine imi poate da o parere despre calitatea pieselor pe care le-am folosit ( sa-mi fie invatatura de minte pt viitor smile.gif ) si mai important cand trebuie sa mai verific distributia - numar de ani, kilometri, etc ?

MULTUMESC !

Laur

Link către comentariu

Am pe fabie acelasi motor ca al tau. Am schimbat distributia la 122.000 km si din cate am inteles ar trebui verificata sau chiar schimbata la 60.000 km sau la 3-4 ani schimbate curelele ( daca nu faci 60.000 km pana atunci ). Daca ai si garantie ... fii linistit. Eu nu am avut decat incredere in mecanic :D si am acum 132.000 km. Toate cele bune.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

...

MULTUMESC PT RASPUNS

Laur

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Augsburg mi-a facut o oferta de pret pentru distributie,(pt.Skoda 1,4 16V se 74 KW, 101 CP, motor AUB), la un pret convenabil, dar am o nelamurire (curelele sunt produse de DAYCO, rolele de SNR si MAPCO, pompa de apa de GK; cam...ghiveci). Pe INA si ContiTech, pretul e mai mare cu 50 lei.

Ce parere aveti? Ce sa aleg?

Link către comentariu

conti si ina. diferenta e prea mica pentru a risca sa pui altceva decat a fost echipata masina din fabrica.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

cine poate sa-mi spuna si mie ce marca este pompa de apa originala cu care vine masina din fabrica, sau cam care este cea mai buna? nu de alta dar nu as vrea sa risc in ceea ce priveste

si am uitat sa va mai intreb daca absolut toate componentele sunt INA sunt parere aveti?am gasit undeva toate numai INA mai putin pompa de apa. ce sfaturi imi dati?

la pompa de apa ce pot sa aleg intre marcile: AIRTEX, LPR, GLOBAL, SIL, FEBI, KOLBENSCHMIDT, KWP, METELLI, HEPU, SKF.

Link către comentariu

eu din cate retin am schimbat pompa originala ( cu palete din platic ) cu un Hepu ( cu palete din metal ) , deci cred ca e mai sanatoasa cea hepu decat cea originala si nu ai ce sa risiti.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

am intrebat la un service cat m-ar costa schimbarea distributiei la skoda mea. mi s-a raspuns ca totul cu manopera este 1400 lei. e cam mult, nu? nu am int insa cat reprezinta manopera si cat piesele d ela ei si ce marca sunt( o sa intreb pe viitor).

Link către comentariu

au inebunit. piesele sunt 4.5 - 5 mil cu tot cu pompa de apa. manopera in funtie de cat dureaza , dar nu peste 2 mil. atat era cand am facut eu operatiunea acum cateva luni.

Link către comentariu

de curand am achizionat si eu o distributie nouta pentru masinutza mea.

- curele Set curele distributie Producator Contitech

- Rola intinzatoare curea distributie Producator Ina

- Rola ghidare curea distributie Producator Ina

- Suport+rola ghidare distributie Producator Ina

- Pompa apa Producator Hepu

tot chitul 659 ronishori

Inlocuit kit distributie motor 407,00

binenteles ca nu il inlocuiesc la ei ca am pe cineva cu service auto... ideea e ca am vorbit cu un inginer din germania si mi-a spus ca acestea ar fi cea mai buna varianta la un pret destul de bun.

voi ce parere aveti?

referitor la antigel ca tot trebuie schimbat voi cam ce spuneti ca ar fi mai indicat pentru masinutele din semnatura, sau cam ce recomanda producatorul?

cheers

Link către comentariu

de unde le-ai achizitionat?

Link către comentariu

salut,incearca pe autokarma.masina are din fabrica componente ina.

Link către comentariu

salut,incearca pe autokarma.masina are din fabrica componente ina.

ai comandat de pe autokarma vreodfata? pt ca si eu am cont dar pana acum nu am luat nimic de acolo. la acelasi service ma duc sa schimb si un rulment si un burduf pt planetara si a zis ca ma va costa in jur de 500 lei. cum ti se pare pretul?

Link către comentariu

de unde le-ai achizitionat?

am luat legatura cu cei de la ausburg si au fost foarte promti. mie mi s-au parut foarte bine organizati cu toate ca le-am dat comanda telefonic mi-au raspuns prin mail cu detaliile si numarul comenzii iar cand au fost pe stoc piesele m-au anuntat prin sms. destul de ok.

mai rau e pentru cei din afara Bucurestiului fiindca trebuie ridicate de la unu din magazinele lor din Militari deoarece ei nu lucreaza cu nici o firma de curierat rapid.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!