Jump to content

Schimb distributie Fabia 1.4 16v 101 CP

Jacku
 Share

Postare recomandată

Si a venit si ziua in care am schimbat distributia..la 43.800 km. Costuri: 650 ron kit distributie la volkparts, 250 ron schimb la west service 2000 srl. Pentru cine nu stie, echipa de mecanici de aici este echipa de raliu a lui tit aur. Service-ul este undeva pe strada mieilor, in sectorul 2.( zona delea veche).

Ce am putu observa a fost diferenta dintre pompa de apa pe care oo aveam instalata, si pompa de apa pe care am luat-o de la volkparts. Cea noua nu a vea un plastic prin canalul prin care intra apa..si nici nu putea fi luat de la cealalta si pus pe ea, pentru ca avea o gaura in minus cea nou( caura poe care se fixa urechiusa plasticului de la cea veche). O sa va lamuriti in poze. Curelele aratau ok, la fel si rolele.

Inca o diferenta tot la poma de apa, palele elicei la cea veche erau din plastic, la cea noua sunt din metal.

per total, totul ok. si sunt fericit ca nu mai stau cu grija :)).

Prima poza sunt pompa veche si cea noua una langa alta, iar in urmatoarea este gaura unde ar trebui sa aiba plasticul, si plasticul din cea veche

post-7148-1174397984_thumb.jpg

post-7148-1174398133_thumb.jpg

post-7148-1174398158_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Aresik

12

• sory4u2003

9

• pboier

7

• Tonyus

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Si urmatorul set de poze, pompa de apa veche asa cum a fost ea scoasa de pe masina, si baiatu' cu cheile :)). Ultima e motorul fara distributie si fara pompa de apa :)

eroare de net..rog frumos un moderator sa le sterga pe celelalte..face figuri netu :D

post-7148-1174398325_thumb.jpg

post-7148-1174398337_thumb.jpg

post-7148-1174398380_thumb.jpg

Link către comentariu

:Driver: mi se pare mie sau una din cale e un surub M8?!?!?!

Link către comentariu

tu de fapt ai schimbat-o mai mult pt rola din plastic?cred ca mai mergea fara probleme pana la 90000 km.eu am schimbat la un G4 16 16v(kitul e aceeasi) la 100000 km si nu arata jalnic.

Link către comentariu

Las ca a picat la zeci (sute?) de alti posesori 1.4 16V incepand cu 30mii km .... :Driver:

Mai citeste si aici pe forum, si pe net... "e multi". Se zice/se vorbeste ca pana in 2002 e buba..dupa aceea sunt ok piesele.

Link către comentariu

Suruburile alea se baga in niste gauri speciale acolo ca sa nu se miste rolele si sa poti sa le aliniezi...aveau baietii o trusa speciala pentru asta. si nu erau suruburi..ca nu aveau filet. aveau doar cap de surub

Link către comentariu

@rvacaru,nu te grabi,in topicul asta:http://vwforum.ro/index.php?showtopic=1675&st=20,deschis chiar de tine "e niste raspunsuri deale mele",asa ca problema e stiuta.pe @jacku acea rola l-a determinat sa schimbe distributia mai devreme.

Link către comentariu

Nu stiu ce vrei sa zici cu graba :) Cred ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda... eu din 2004 de cand am aflat de mizeria numita distributie 1.4 16V, militez pe unde pot pentru inlocuire role. Am trei raspunsuri oficiale (VW, Skoda Germ, Skoda Cehia) in care mi se spune (cu jumatate de gura, e adevarat) ca dupa 2002 rolele sunt imbunatatite si totul ar trebui sa fie ok. Nu cureaua este problema ci rola superioara. Cam asta e tot ce e de stiut despre problema distributiei la 1.4 16V. Evident ca e bine sa schimbi si cureaua cand desfaci sa schimbi role, desi de cele mai multe ori poate nu se impune (de remarcat totusi ca o rola defecta poate roade si cureaua, ducand la ruperea ei).

Link către comentariu

Mai citeste si aici pe forum, si pe net...

nu la mine te refereai cu cititul?

cunosc problema si sunt de acord cu tine.

Link către comentariu

Acum am inteles corect! Credeam ca ii spui ca a schimbat degeaba, ca merge doar verificata la 90mii km (gogoasa spusa de service-urile VAG) :) Good, suntem pe aceeasi frecventa :)

Link către comentariu

Pana la urma stie cineva de ce la o pompa de apa apare plasticul ala si la cea noua nu? adica nici nu e prevazuta pentru asa ceva...ce face ala de fapt?

Link către comentariu

sincer nu stiu ce era cu camasa aia de plastic in gaura pe unde curge apa in caz ca se strica presetupa si nici nu cred sa aiba vreo importanta.insa un lucru este bun,faptul ca la pompa noua paletii sunt din metal.au fost cazuri cand paletii din plastic s-au spart(si nu stiau ce are masina de fierbe).

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am si eu o intrebare, cunoscatorii rog sa ma lamureasca.

Scuze daca sunt putin of topic.

La o Fabia motor 1.2 pe benzina la cati km se schimba distributia? Multumesc.

Link către comentariu

Ai lant, sa iti traiasca! Teoretic nu ai ce schimba :beer:

Link către comentariu

multumesc mult rvacaru, nu stiam, este masina unei prietene si nu stia nici ea daca trebuia sa o schimbe :beer:

Link către comentariu

Lasa-ne pe noi astia cu curele si intinzatoare sa ne facem probleme...ca suntem multi. ea sa stea linistita :)

Link către comentariu

• 3 months later...

poate sa-mi spuna si mie cineva ce ar contine kitul de distributie pt skoda fabia 1.4 16V?

si altceva: este obligatoriu sa schimb toate acele componente sau se poate doar rolele si cureele?

ca mie mi-a zis si de pompa de apa si antigel si cred ca mai era ceva...

multumesc.

Link către comentariu

Nu-i deloc obligatoriu sa schimbi acele componente de pe-acolo, dar o faci pe riscul tau. Poate se blocheaza/rupe vreo rola sau intinzator sau pompa de apa, se rupe si cureaua si-atunci o sa vezi ca e scump sa schimbi tot setul de supape si daca ai ghinion si chiulasa, garnitura de chiulasa plus un alt set de distributie.

In alta ordine de idei, daca iti schimba doar cuvreaua vreun meserias, nu-i bai. Dar o firma nu iti va da veci garantie doar la schimbatul curelei, pentru ca nu risca sa-ti despagubeasca tie daunele produse de neschimbarea vreunei piese.

Link către comentariu

• 9 months later...

Buna

Ma numesc sebastian din SM, prietena are o Skoda Fabia combi 1.4 MPI 8 V si nu stim ce tip de distributie are pe lant sau curea?

avem cartea service originala, adusa de dincolo, unde e trecut ca a fost schimbata distributia la 115.000, noi am mers destul de mult cu ea si e la 150.000.

Daca ma poate cineva ajuta......

Multumesc

Link către comentariu

Este pe lant. In cartea service trebuie sa scrie cand se va face urmatorul schimb. Oricum...mai ai destul :)

Link către comentariu

• 1 month later...

Azi dimineata (nici nu stiu cum de mi-a trecut prin cap) am dat jos capacul superior de pe cureaua de distributie (motor 1.4 16v cod AUA cu 80 mii km).Si surpriza:

post-4597-1214997732_thumb.jpg

Modificat de Tonyus
Link către comentariu

Scuze pentru postare consecutiva, dar intre timp am noutati. Piesa respectiva (cod 036 109 243 AC daca nu ma-nsel) este la pret de ~ 150 Ron (INA) iar manopera e in jur de 100 Ron. Dat fiind faptul ca m-a prins intr-un moment cum nu se putea mai prost (lefter), ramane sa schimb doar rola.

Rog pe cineva sa-mi zica: e buna firma INA la piesa respectiva? Sau dau banii aiurea pe piesa.

Link către comentariu

Numai Ina produce acea rola. Deci, buna, nebuna, n-ai incotro. Sfatul meu insa este sa inlocuiesti cat mai curand toata distributia.

Cheers!

Link către comentariu

Pana la urma am cumparat tot kitul.Oricum manopera era la fel.Nici acum nu pot sa-mi dau seama ce noroc am avut, rola aia nu a facut nici un zgomot, nimic...

Pretul kitului (daca intereseaza pe cineva) a fost de 691 RON, adica 2 curele, 4 role si pompa de apa (+ 16 lei un litru de antigel)

Link către comentariu

...celebrele role de 16 V 75 cp care fac poc cand te astepti mai putin

de aia eram eu fan 1.4 mpi 68 cp: suna lantul in draci dar moarte n-are....

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!