Jump to content

Montaj cheie briceag aftermarket

Baracuda
 Share

Postare recomandată

a mai fost atasat de cateva ori acest PDF. se vede mai bine in desenul meu cum se leaga modulul, unde se pune rezistenta, etc...

legat de fortarea geamurilor nu este problema. in momentul actionarii se aude ca pleca motorul care simte ca e geamul sus si decupleaza. de-asta se aude acel sunet. dar nu forteaza nimic. cel putin la fabia exista aceasta protectie. daca nu ar fi s-ar auzi motorul fortandu-se, in schimb se aude ca decupleaza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se aud si releele dar se aude cand incui prima data cum da sa inchida geamurile si se opreste imediat (motorasul cred). Daca mai dau sa incui odata cand e deja incuioata nu se mai aude nimic la geamuri.

Modificat de Aditu
Link către comentariu

• Administrator

Am mutat posturile care sunt obiectul unui DIY, intr-un topic separat aici, iar in acest topic au ramas discutiile legate de acest subiect.

Link către comentariu

Se aud si releele dar se aude cand incui prima data cum da sa inchida geamurile si se opreste imediat (motorasul cred). Daca mai dau sa incui odata cand e deja incuioata nu se mai aude nimic la geamuri.

pai se aud releele din modul apoi se aude motorasul ca incearca sa plece, detecteaza ca este inchis si decupleaza. a doua oara cand dai nu se mai aude pentru ca nu mai incearca. daca ai inchis nu mai are efect apasarea butonului de inchidere pana nu apesi odata pe cel de deschidere ! deci modulul nu mai reactioneaza la apasarea pe inchidere a doua oara.

ca test poti face in felul urmator:

incui masina din telecomanda, o descui cu cheia, si apoi incerci sa incui din nou. ai sa vezi ca nu face nimic altceva decat sa clipeasca de 3 ori avariile. abia daca dai pe descuiere poti din nou sa dai incuiere. asta pentru ca odata incuiata din telecomanda masina, reapasarea butonului de inchidere din telecomanda inseamna localizarea masinii in parcare. astfel daca masina este incuiata, cand dai din nou inchidere iti clipesc avariile de 3 ori ca sa vezi care este masina ta. inteles ?

Link către comentariu

am facut cum a scris BMA, am lasat doar firul verde, in locul celui alb si merge impecabil :eek: . pe firul alb am montat o "nimi sirena" cumparata dintr-un bazar pe care am montat-o la motor si care pentru o secunda face un zgomot la armare.

Multumesc!

Link către comentariu

Da BMA :D Merci! Asa se intampla si la mine. Eu ma gandeam ca poate cand as incuia, daca vede ca sunt geamurile inchise sa nu mai dea deloc comanda la motoras. Dar banuiesc ca nu ar avea cum.

Tu ai legat firul pt portbagaj?

Link către comentariu

Salutare tuturor. Mi-am luat si eu o astfel de cheie briceag si acum urmeaza sa o montez, dar mi se pare destul de complicat ca nu am desfacut nicodata usa sau buonul de avarie(am masina de cateva luni :D). A facut cineva din Tm asta pe Golf 4 si ma poate ajuta cu un electrician ieftin si bun sau cu ceva sfaturi ?Mersi

Link către comentariu

Da BMA ;) Merci! Asa se intampla si la mine. Eu ma gandeam ca poate cand as incuia, daca vede ca sunt geamurile inchise sa nu mai dea deloc comanda la motoras. Dar banuiesc ca nu ar avea cum.

Tu ai legat firul pt portbagaj?

n-am legat. pentru portbagaj sunt firele roz si rosu/negru. dar n-ai unde sa le legi. cel putin la fabia.... eu ma gandesc sa pun pe ele un follow me home

Link către comentariu

Goarna care ai legat-o banuiesc ca face un bip la incuiere si la re-incuiere face 3 bip (simultan si sincronizat) cu luminile.

Ar fi mai ok sa faca intotdeauna un singur bip. Ce parere ai. In cazul asta mi-as monta si eu ;)

Modificat de Aditu
Link către comentariu

nu, gresit!

face un beep de 1s la incuiere si atat deoarece,

semnalul catre semnalizari este dat pe alte fire (cele maro) pentru a o vedea in parcare. pe firul alb nu mai da semnal daca masina este deja incuiata.

Multumesc!

Link către comentariu

goarna mea face beep numai la incuiere. n-am legat-o si pe descuiere. mai trebuie in plus un releu si dura mai mult si deja era seara. asa ca am pus doar la incuiere. si face 3 beepuri la incuiere momentan ca nu aveam condensator decat de 1000 microF dar cu urmatoarea ocazie il schimb cu unul putin mai mic sa faca doar de 2 ori la incuierel. iar la descuiere nu prea ma intereseaza sa faca. eu de fapt vroiam doar confirmarea sonora ca am apasat butonul de la telecomanda sau ca telecomanda a comunicat cu masina. se poate lega si pe descuiere. daca e cineva interesat ii fac o schita de montaj. trebuie 2 relee, 1-2 condensatori si eventual 2 diode. nu-i mare lucru.

si mai simplu se poate lega goarna pe firele de avarie. si atunci face 1 beep la incuiere, 2 la descuiere si 3 la cautare in parcare. este si asta o solutie!

atentie, in cazul acesta trebuie pusa si o dioda. altfel cand veti pune avariile sau chiar semnalizarea va bipai goarna. trebuie pusa o dioda 1N4007 intre firul maro legat si cu goarna si un fir care duce de la dioda la mufa XS6 cu linia alba catre mufa. chiar am sa testez astazi dupa-masa daca am timp.

Link către comentariu

Eu vreau doar sa imi faca 1 bip sau 2 la incuiere. Si eventual 1-2 la reincuiere (cand e deja incuiata) ca poate vreau sa sperii o matza care se urca pe masina sau copii care se joaca pe langa ea ;) Daca se poate o schema pt asta ar fi ok, dar sa treci si ce valori trebuie sa aiba condensatorii de care zici tu pt ca eu nu ma pricep sa aplic electronica .

Link către comentariu

BMA - dar de ce condensator vorbesti? ;) ai la goarna reglaj in functie de vreo capacitate?

mie atatea beepuri mi se para prea multe. :D

Link către comentariu

eu am pus releu si condensator ca sa-mi faca mai mult de un beep. dar voi elimina azi releul si condensatorul, si voi lega goarna pe firul de avarii sa faca 1, 2 sau 3 beepuri simultan cu avariile in funtie de comanda.

atasez aici o schita cu legarea goarnei la firul de avarii pentru a face 1,2 sau 3 beepuri in functie de comanda!

atentie, am pus acolo la goarna un fir albastru! acel fir trebuie legat la firul rosu sau la cel negru! nu stiu acum exact la care dintre ele. asa ca nu faceti montajul pana nu va spun exact. dupa-masa voi testa sa vad la care din ele trebuie. momentan nu stiu sigur ce vine pe firul maro, dar cred ca vin +. in acest caz albastrul trebuie legat la firul negru de masa.

REPET! NU FACETI MONTAJUL ACESTA PANA NU VA SPUN EXACT UNDE TREBUIE LEGAT FIRUL ALBASTRU DE LA GOARNA!

post-12167-1238652929_thumb.jpg

Link către comentariu

am verificat. aveti verde. montajul din imaginea anterioara este bun. firul albastru de la goarna adica minusul il duceti la masa masinii, iar plusul il legati de cel maro si de la legatura lor catre mufa XS6 faceti legatura printr-o dioda 1N4007 pusa cu linia alba catre mufa XS6.

la mine functioneaza. bip-uie 1 data la inchidere, de 2 ori la deschidere, de 3 ori la cautarea in parcare.

spor !

Link către comentariu

Pentru cei care au chei cu sigla VW uzata sau zgariata(cred ca sunt destui) si nu vor sa mai cheltiuasca bani cu schimbarea cheilor, pot sa dau o idee de a ''restaura'' cat de cat cheile.Uita-ti cum au iesit a-le mele>

Cum ai reusit? M-ar interesa si pe mine. Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Am achizitionat si eu un sistem de deschidere cu cheie briceag Thunder.

Cum poti sa afli daca ai motoras de deschidere a porbagajului fara sa dai jos panoul?

Am inchidere centralizata cu modul confort si comanda pneumatica doar pentru deschiderea capacului de la rezervor.

Multumiri lui Sicalosuu pentru descrieri si poze! :))

Link către comentariu

Mi-am montat si eu modulul cu chei briceag si as vrea sa stiu care este raza de receptare?Pentru ca la mine nu merge mai mult de vreo 5m. Si se poate face cumva sa pot deschide/inchide geamurile din telecomanda,pentru ca acum doar se inchid cand incui masina.Am modul confort care le deschide/inchide cu cheia in broasca.

Link către comentariu

Am remarcat o problema (de fapt un amic a remarcat si m-a intrebat daca si la mine este aceeasi simptoma), dupa montarea modului pt inchidere centralizata Thunder.

Am montat inchiderea dupa modelul scris de BMA, si anume firul alb/negru pentru deschidere si firul verde (pentru geamuri) pentru inchidere.

Problema: cand vreau sa reglez oglinda din stanga de regleaza (deregleaza) ambele oglinzi, cand dau pe dreapta se regleaza numai reapta.

Rog pe cei care au montate astfel de module sa confirme/infirme problema scrisa mai sus!

Nu am apucat sa desfac bordul, sa vad daca fara a alimenta modulul revine la normal problema oglinzilor. Ma tem ca mai trebuie montate cateva diode prin unele locuri :Driver:

Multumesc!

Link către comentariu

Chestia cu oglinzile nu este din cauza modulului Thunder.Am si eu montat asa ceva, dar oglinzile se comporta astfel din fabrica.Iti faceau si inainte, dar nu ai observat tu. Asta e legat tot de modul confort(daca se schimba soferul, acesta isi regleze doar oglinda stanga caci dreapta se regleaza automat )

Link către comentariu

hmmm... esti sigur? asta chiar nu am observat. :scratch:

Atunci de ce au mai scris pe boton, L si R? :icon_rambo:

Multumesc!

Link către comentariu

Mi-am montat si eu modulul cu chei briceag si as vrea sa stiu care este raza de receptare?Pentru ca la mine nu merge mai mult de vreo 5m. Si se poate face cumva sa pot deschide/inchide geamurile din telecomanda,pentru ca acum doar se inchid cand incui masina.Am modul confort care le deschide/inchide cu cheia in broasca.

acest modul nu stie sa faca deschiderea geamurilor. stie doar inchiderea la incuiere si atat. nu recepteaza tinerea apasata a butonului telecomenzii. doar un simplu click. deschiderea din telecomanda a geamurilor este utila vara cand iesi din casa si poti deschide geamurile sa iasa caldura acumulata in masina de la soare pana cand ajungi tu sa urci. insa aces modul nu stie asta. se poate pune insa pe butonul de potbagaj de pe telecomanda daca chiar vrei. sunt 2 fire, unul aduce + si unul aduce masa atunci cand apesi butonul de portbagaj. ala de masa daca-l legi de firul de deschidere poti face deschiderea masinii, impreuna cu deschiderea geamurilor din butonul de portbagaj. e doar o idee a mea...cand am timp vreau sa o pun in aplicare.

legat de distanta receptorului, nu stiu unde ai pus tu antena. eu am pus-o in cutia de sigurante. si imi merge si de la etajul 10.

Link către comentariu

Asta cu deschiderea geamurilor mi-ar fi placut is mie...Dar merge si asa. Inainte cand nu aveam cheie cu telecomanda trebuia sa tin rotita cheia in butuc. Deci pot sa fac ca pe vremuri.

Distanta ... bate din casa chiar si dintr-o camera indepartata, si de afara fara obstacole bate de la peste 100m cred. Oricum cred ca variza si de cat de consumate sunt bateriile telecomenzii.

Link către comentariu

puricele Da, sunt sigur de asta. Mai intai iti reglezi oglinda dreapta,iar apoi pe cea stanga.Daca faci o parcare unde trebuie sa vezi mai jos,spre asfalt,reglezi dreapta si se regeaza automat si stanga ca sa poti vedea in ambele parti la fel.Iar daca dai masina la nevasta :D si este mai scunda,atunci ea isi regleaza doar pe cea din drepta ca sa vada ok si atat.

BMA Este o ideea foarte buna asta.Sa ne anunti si pe noi dupa ce o pui in practica deoarece mi-ar surade ideea asta :wub: .Dar de unde stii ca daca legi + de la deschdere portbagaj la deschidere usi,atunci stie sa deschida si geamurile?Se da cumva un impuls mai lung pe firul care duce la portbagaj care e similar cu tinerea butonului apasat? Scuze de atatea intrebari dar vreau sa invat :D

Link către comentariu

acest modul nu stie sa faca deschiderea geamurilor. stie doar inchiderea la incuiere si atat. nu recepteaza tinerea apasata a butonului telecomenzii. doar un simplu click. deschiderea din telecomanda a geamurilor este utila vara cand iesi din casa si poti deschide geamurile sa iasa caldura acumulata in masina de la soare pana cand ajungi tu sa urci. insa aces modul nu stie asta. se poate pune insa pe butonul de potbagaj de pe telecomanda daca chiar vrei. sunt 2 fire, unul aduce + si unul aduce masa atunci cand apesi butonul de portbagaj. ala de masa daca-l legi de firul de deschidere poti face deschiderea masinii, impreuna cu deschiderea geamurilor din butonul de portbagaj. e doar o idee a mea...cand am timp vreau sa o pun in aplicare.

legat de distanta receptorului, nu stiu unde ai pus tu antena. eu am pus-o in cutia de sigurante. si imi merge si de la etajul 10.

eu am spus ca legi ce-l de masa !!!!! sa nu legi cumva plusul ca faci scurt !!!!

am sa fac eu smecheria asta dar peste vreo 2 saptamani ca sunt cu casa in santier si nu am timp acum. va anunt cand si cum am facut

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!