Jump to content

Lame stergator parbriz Octavia

Mama Omide
 Share

Postare recomandată

Mi s-au tocit lamelele de stergator fata.

Booon, ma duc eu voiniceste la Carefour sa-mi cumpar.

Ajung la raionul cu pricina cand imi dau seama ca astia vand doar perechi egale, pe cand lamelele mele de pe masina...nu sunt la fel.

Acuma vine intrebarea previzibila: de care trebuie sa iau?

Eu ma gandeam la Bosch dar...de care? Ce lungime sau ce cod???

Aveti alta idee?

Aripioara aia am vazut ca o pot da jos de pe "defunct" si o pot monta pe ala nou.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca pe octavia sunt la fel cu cele de pe golf, vezi ca eu am gasit in carefour esact pt golf.... inegale.... s-au potrivit fara nici o problema, si acum le am... sunt Bosch..

Link către comentariu

Naiba stie daca or fi la fel???

Cat au costat?

Link către comentariu

Naiba stie daca or fi la fel???

Cat au costat?

fo 500k lei....

vezi ca scrie pe cutie...

Link către comentariu

Eu am luat de la Carefour Bosch pentru Octabia. Sunt inegale, cu aripiora, si scrie pe cutie ca sunt pt SO (facute in Belgia)

Link către comentariu

du-te la augsburg int. militari

la intrare sint stergatoare intr-un cos

aprox. 3 euro

Link către comentariu

Pentru Octavia: Bosch 584S

Pentru Fabia: Bosch 533S si Bosch 584S

584S sunt ceva mai scumpe decat 533S, dar din pacate 533 nu merge la Octavia din cauza ca prinderea la Octavia este ceva mai lata. Stergatoare de Octavia la Fabia merg pentru ca exista un adaptor (livrat cu setul).

Din cate imi amintesc:

lama lunga are 530mm

lama scurta 475mm

Link către comentariu

Deci 584s sunt cele cu adaptor, nu ?

Nu de alta dar dupa 8000 de km cred ca ar trebui sa le schimb. Cam putin cu ele, nu ?

Link către comentariu

AM fost, am luat..am injurat...am platit...am montat...am fost incantat!

Dom'le...dai 800k dar merita! MERITA!

Niciodata nu am avut parbrizul atat de misto sters

Link către comentariu

daca pe octavia sunt la fel cu cele de pe golf, vezi ca eu am gasit in carefour esact pt golf.... inegale.... s-au potrivit fara nici o problema, si acum le am... sunt Bosch..

Mai stii ce cod aveau?

Link către comentariu

Din curiozitate: stergatoarele cu care vine Fabia (Octavia) echipata din fabrica ce marca sunt?

Link către comentariu

Din fabrica toate VAG pleaca cu Valeo sau SWF (SWF e tot din grupul Valeo...). Golf dupa 2002, Superb, Bora dupa 2002 si altele (Mercedes S Klasse..) sunt dotate cu ultima generatie de stergatoare (tot valeo le face) fara acel schelet metalic. Sunt numai din cauciuc si au o insertie metalica pe interior, sunt super flexibile, nu fac zgomot si nu se compara cu cele obisnuite. Sunt incredibile. La pret sunt mult mai scumpe, dar merita. Exista pe aftermarket si variante cu prinderi clasice care pot fi montate pe orice masina. Eu mi-am pus astfel de stergatoare, si de acum incolo NUMAI asa ceva voi folosi. Decat sa dai 200-300 de mii pe un set de stergatoare de cacao, pe care le schimbi de 3 ori pe an, mai bine dai mai mult si le tii 2 ani.

Succes,

Alecs

Link către comentariu

whoa, exista solutie de montare pt. stergatoare din acelea pe brate "clasice"? unde ai gasit si la ce pret???

Link către comentariu

Si eu stiam ca trebuie schimbate bratele stergatoarelor pentru Aero Wipers.

Din ce am citit, cei care si-au facut modificarea nu au observat nici o diferenta intre cele doua tipuri de lame.

Link către comentariu

Exista si variante de dimensuni diferite cu prinderi normale (in U), vezi poza atasata de mine mai devreme. Diferentele sunt enorme. Sunt sigur ca nu le gasesti la Carrefour sau Metro (be serious!), dar sigur le gasesti la orice magazin de piese auto si accesorii. Intreaba de stergatoare Valeo Silencio Extrem. La pret... ce sa-ti zic? Eu am dat cam 2 milioane pe ale mele.

Alecs

Link către comentariu

ok, si tu de la ce magazin le-ai luat? - ca sa nu mai pierd timpul sa caut

Link către comentariu

Mai stii ce cod aveau?

Bosch 584 S

Link către comentariu

Nu stiu daca te ajuta, dar le-am luat din Tecuci de la un magazin de piese, nu mai tin minte cum se numeste, insa era pe B-dul 1 Decembrie.

Bafta!

Alecs

Link către comentariu

Si mie mi s-a cam tocit lama de pe partea soferului si am schimbat-o cu una normala Valeo, mai scurta decit originala si sterge bine. Ma intreb de ce or fi alea cu deflector de vint si mai lungi 1500000 - 2000000 lei, ce cauciuc au pe ele. Parca nu-mi da mina sa dau atita pe un stergator !

Link către comentariu

Nu e vorba doar de cauciuc, cica si profilul (rama) fara articulatii conteaza - asigura o presiune uniforma si nu-mai-stiu-ce

Uita-te pe site-urile Bosch sau Valeo si iti spun ei :lol:

Link către comentariu

eu am luat 2 lame de cauciuc pentru stergatoarele de pe fata de la masina mea.am dat pe 1 bucata 300 000 lei.sunt originale.conteaza mult cauciucul din care e facuta acesta lama.e vorba din cate am inteles eu de flexibilitate,profil ,etc.am avut tot originale si am fost multumit de ele.acum ,au de fapt un scartait cand e geamul mai putin umed(vorbesc de cele vechi).

Link către comentariu

klaus, prin originale intelegi OEM (Skoda / reprezentanta)? Si au costat 600k setul? Si vorbesti de tot stergatorul sau numai de lama de cauciuc?

Link către comentariu

m am referit la lame originale de skoda.600 de mii setul.numai lamele.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!