Jump to content

Suspensie spate

D@ny
 Share

Postare recomandată

Trebuie sa ai cheia aia speciala pt piulita amortizoarelor, nu trebuie sa le demontezi

Marius , cred ca scartaitul ala este de la cauciucul de la amortizor de jos , si vine un surub prins de el cu puntea , da acolo cu niste spray lubrefiant , asa am avut eu si asa am rezolvat problema

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

am rezolvato ! imi iau alta suspensie.. cred k de la ta technics...sper sa iasa misto :Driver: o sa pun si poze dupa ce o montez...

Link către comentariu

• 1 month later...

o alta problema pe urmele mele ... zilele astea am umblat mai mult pe drumuri mai putin bune ( denivelari,gropite,pietricele) si in momentul in care merg putin mai tare30,40 pentru portiunea aasta de drum , in momentu in care prin denivelari sau gropite am virat de volan simt cami pleaca spatele masini...o simt ca si cum ar pleca,insa rotile stau pe loc :| .. o senzatie naspa .... ca si iarna cu tractiune spate... deci este exclusa faza ca aluneca rotile , stiu cum e sa-mi alunece si rotile.. insa asta e alta senzatie... imi pleaca fundul masini in directia opusa virarii.... pe spate am amortizoare pe gaz . sunt tzapene.abia o poti apasa de spate....

daca merg pe drum drept si incerc sa virez drept nu face nimic sta foarte bine .... dar daca prind denivelari repetate si virez putin spatele zici ca da sa plece inainte .... ce sa fie ? :| e o senzatie naspa... mersi mul

t

Modificat de sonnic53
Link către comentariu

Parerea mea e ca sunt telescoapele tari si spatele masini este usor. Incerca acelasi drum cu masina incarcata.

Link către comentariu

Salutare..mi sa-u dus amortizoarele fata si trebuie schimbate.Am gasit amortizoare KYB la 420ron setul pe gaz si am inteles ca sunt mai sport.Are cineva pe masina asa ceva sau a avut ca sa stiu daca merita sa le iau sau nu.Niste sfatusi sau idei sunt binevenite.Multumesc frumos si scz de off topic.

Link către comentariu

Eu am pus anul trecut prin octombrie pe fata Monroe pe gaz (170 - 180 bucata) + 60lei montatul si sunt foarte multumit de ele. Acum trebuie sa le schimb si pe spate si ma gandesc sa pun tot Monroe pe gaz.

Link către comentariu

si sa fie din cauza ca sunt amortizoarele tari ? .... am si o bataie pe spate la gropi . daca iau de exemplu cu fata si cu spatele aceasi groapa ( fara sa vreau ) chiar daca pe fata sunt mai vechi amortizoarele ...nu se aude .. insa cand da si spatele in groapa se simte o izbitura , un fel de bubuiala :| ca si cum ar da cu ceva in masina in spate .. :| nustiu ce sa zic ..asa la ochi nu pare nimica slab sau altceva.... pfff

Link către comentariu

Vezi ca e o flansa sus care rugineste, se largeste gaura prin care trece axul amortizorului (e o siguranta care nu lasa axul sa se duca mai sus), axul scapa cu tot cu siguranta si bate la gropi (la mine batea in plasticul din interior pe care e prinsa lampa din portbagaj).

am gasit poza. piesa 11 rugineste; 4 cu 10 trec impreuna cu axul amortizorului prin piesa 11 ->de acolo si bataia

Modificat de b-66-six
Link către comentariu

sa inteleg ca la gropi amortizorul se ridica cu totul si bate in acel plastic negreu ... care acopera capul amortizorului ? cand am schimbat amortizoarele spate ..totul parea ok pe acolo ... adica nu parea ceva rupt,stricat,ruginit.... sa ma cobor pana jos sa verific in interior daca se vad urme de lovitura sau ceva ? ce pot face ? mersi

din poza data de tine rezulta o anumita ordine la cele puse deasupra acolo .. osa ma duc sa verific..ca numi pare sa fie asa si la mine , o safac o poza 2 daca e nevoie. mersi

acumn pozele..

primele 2 sunt dupa ce am dat capacu negru de guma jos . iar ultima dupa ce am dat prima piulita de sus si capacu ala de sub ia .... ce este dedesupt se vede in poza. este bine asa? mai jos daca desfac mi sa nu se intample ceva...

post-60828-1272470856_thumb.jpg

post-60828-1272470865_thumb.jpg

post-60828-1272470874_thumb.jpg

Modificat de sonnic53
Link către comentariu

asa cum e in poze pare ok. Incearca cu capacul de cauciuc scos sa te apesi (facand balans) cu putere pe spatele masinii si vezi daca salta axul amortizorului mai mult astfel incat sa-ti loveasca in plasticul care acopera partea respectiva.

Link către comentariu

Aveam si eu mici batai pe spate si ieri am apucat cu mainile de roti (frana de mana lasata jos) si am observat ca in plan vertical aveam o bataie cand trageam de roata.

Am constatat ca bataia foarte mica era de la jocul la rulment.

Asadar am mai strans foarte putin rulmentii spate ( cam 45 de grade am mai strans) dupa care am tras din nou de roata si am observat ca bataia a disparut.

Link către comentariu

@sonnic53- LA fel am si eu acea bataie pe spate. Am amortizoare Sachs Touring puse de 1.5 ani. Am dat pe ele 750 de lei si tot bat la gropi. Am mai luat acum o masina, tot variant si a naibii daca se aude ceva la ea pe aceeasi portiune de drum.

Eu am caucicuri 195/50/15 si ma gandesc ca din cauza talonului mic se duce toate amortizarea in telescop.

Link către comentariu

deci sa inteleg ca e de la amortizoare si de la talonul mic de 50 ? foarte naspa :D trebue sa am grija...ca pe fata amortizoarele sunt mai moi si acolo nu face asa ...si faza cu fugitu spatelui tot de la amortizoare sa fie ? din cauza ca sunt foarte tari ? ... ca..... daca sunt pe un drum drept pot sa fac stanga dreapta si la 80 de cate ori vreau eu si tot numi fuge spatele... :| dar cum am dat de cea mai mica denivelare hop simt ca se indoaie masina de spate...

Link către comentariu

problema cu saritul spatelui o aveam eu inainte sa schimb telescoapele

acum dupa schimbare nu mai sare dar sa stii ca o bataie usoaer am si eu

parerea mea ca degeaba ai amortizoarele tari(exact cum le am eu acum) daca ele sunt vechi normal ca nu mai ai stabilitate pe ele

Link către comentariu

amortizoarele sunt noi ... luate din magazin :| /// bilstein parca... nu mai retin sigur daca asa se numesc ...maxim 3...4 luni .stiu ca era iarna afara cand leam schimbat...

Modificat de sonnic53
Link către comentariu

• 4 months later...

sal imi zice si mie cineva o marca buna de amortizoare de golf 3,am schimbat de curand amortizoarele pe spate dar sunt de toata jena sunt chiar mai rele ca cele vechi si gresala ca am aruncat si cutiile de la el si nu mai pot sa le schimb.

Link către comentariu

KYB Japan, ceva mai scumpe dar nu am auzit pe nimeni plingindu-se.

Link către comentariu

cele care le-am schimbat acum sunt magnum optimal dar sunt praf sunt chiar mai rele ca cele vechii care le-am avut pe masina ms de informatie...

Link către comentariu

KYB Japan, ceva mai scumpe dar nu am auzit pe nimeni plingindu-se.

Sunt facute in Spania.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am schimbat si eu bucsele de la puntea spate,80ron/bucata si 140 manopera,plus ca mi-au schimbat si telescoapele pe spate fara cost suplimentar...Si toate astea la un atelier mai micut,am experiente fff neplacute cu reprezentatele!

Link către comentariu

radeti cat vreti da cand ai cateva hectare bune de teren plat ca-n palma si masina merge cu 10 km pe ora nu cred ca ai sanse sa nu o mai ajungi. :Driver: recunosc nu e cea mai inteleapta solutie dar cu grija nu patesti nimic.

e de ajuns sa dai cu picioru in roata si se misca in stanga si in dreapta daca nu sunt bucsele bune. Eu le-am schimbat de 2 ori si am vazut cum face. In plus daca simti ca masina se misca dintr-o parte in alta atunci clar trebuie sa le schimbi :D.

Link către comentariu

hai sa va zic eu cum se schimba cel mai usor fara nici o presa

tre sa ai cheie de 19 foarte buna pt ca suruburile alea parca sunt sudate,dupa care la partea stanga tre sa reusesti cumva sa dai repartitorul ala jos.

dupa asta scoti prin fortare cauciucul ala din bucsa si dupa cu o panza de bomfaier se taie ce a mai ramas din bucsa(practic partea aia de metal se face o crestatura pe ea )si dupa ce a-ti taiat-o bucsa iese foarte usor prin ciocanire.

pt montat se da cu putina vaselina si intra foarte bine in locasul ei acolo

simplu si fara presa-metoda testata de mine

bafta la mesterit si cel mai important asa ramaneti si cu banii in buzunar

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Stie cineva care din cele doua bucse merge la mine ? masina e Hatchback 2 portiere . Atasez si pozele

post-12008-1286175875_thumb.jpg

post-12008-1286175887_thumb.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!