Jump to content

Intrebari Despre Golf 3 Diesel

noname
 Share

Postare recomandată

Am cumparat recent un Golf 3 Variant TDI, 110 cp, 121.000 km.

Stie cineva unde pot gasi manualul de utilizare? Am downloadat manualele pe care le-am gasit aici, dar sint manuale de reparatie, nu de utilizare.

As vrea sa schimb uleiul si filtrele. Care e capacitatea baii de ulei? La ce interval trebuie schimbat filtrul de motorina? Ce tip de ulei se foloseste pentru motorul AFN? Daca norma recomandata e 505.00 (sau 505.01, nu imi amintesc exact), e pot sa pun ulei 506.00 sau 506.01 sau sa raman la 505.0x? Nu stiu ce ulei este acum in masina. Am citit topicurile referitoare la uleiuri, dar se vorbeste aproape numai despre motoarele PD, ceea ce nu e cazul la mine.

Care e intervalul de schimb al uleiului? Circul mai mult in afara orasului (ajung mai repede la servici mergand pe jos decat cu masina), nu e mult praf si temperatura nu scade sub 0 grade.

Unde este situat filtrul de aer pentru aerul conditionat?

In urma cu aprx 30.000 km (cand masina avea 90.000) a fost schimbata cureaua de distributie. Cand trebuie sa fac urmatorul schimb?

Aici se gaseste biodielsel B20 si ma gandesc sa alimentez cu asa ceva. Pretul este acelasi cu al motorinei normale, dar ma gandesc la aspectele legate de ecologie etc. Ceva pareri pro sau contra?

Am incercat sa gasesc manualul de utilizare, cred ca daca reuseam nu mai era nevoie de atatea intrebari. Deocamdata nu am reusit si vreau sa schimb uleiul si filtrele cat mai repede, pentru a fi linistit, asa ca....

MUltumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un manual de Golf 3 am eu si ti-l pot scana intr-o zi si trimite ca pdf. Vei gasi acolo tipurile de ulei, marime cauciucuri, sonsum dat de producator, cai putere si cuplu etc. Toate informatiile de care ai nevoie. Referitor la biodiesel, nu te-as sfatui, pentru ca nu ai spus ce cod are motorul tau. Producatorul a realizat doar cateva tipuri de motoare capabile sa ruleze cu biodiesel, si pentru a fi siguri, spune-mi codul motorului tau si iti voi spune daca poti alimenta cu asa ceva. Uleiul, filtrele si mai ales CURELELE ar trebui sa le schimbi cat mai repede, ca sa poti calcula apoi urmatorul schimb. Iar ulei poti pune lejer 10W-40, Mobil 1, Aral sau Castrol.

Sa te bucuri de masina ta si sa nu ai evenimente cu ea !

Link către comentariu

Multumesc pt raspuns. Astept sa imi trimiti manualul, atunci cand o sa ai timp.

Motorul este AFN. Biodieselul e B20 , adica 20% bio, 80% motorina. Uleiul ce specificatie trebuie sa aiba? E mai bine daca pun un ulei pt PD? Curelele au fost schimbate cu 30.000 km in urma (plus pompa apa, discuri si placute frana). Trebuie sa le schimb iarasi?

Link către comentariu

... Curelele au fost schimbate cu 30.000 km in urma (plus pompa apa, discuri si placute frana). Trebuie sa le schimb iarasi?

Ai incredere in ce ti-a spus fostul proprietar? :) Uleiul se schimba undeva intre 6000 si 10000 Km, filtrul de ulei te tine 2 schimburi de ulei (parca), iar curelele am impresia ca se schimba pe la 45000 Km. Nu mai stiu la ce interval se schimba filtrul de motorina insa... Iti trimit manualul si te convingi singur. :)

Link către comentariu

Ai incredere in ce ti-a spus fostul proprietar? :) Uleiul se schimba undeva intre 6000 si 10000 Km, filtrul de ulei te tine 2 schimburi de ulei (parca), iar curelele am impresia ca se schimba pe la 45000 Km. Nu mai stiu la ce interval se schimba filtrul de motorina insa... Iti trimit manualul si te convingi singur. :)

Am incredere, pt ca am vazut facturile, iar dupa aceea am fost la atelierul unde fusese facuta revizia si in computerul lor aparea acelasi lucru.

Astept sa imi trimiti manualul, multumesc inca o data.

Link către comentariu

Salut. Am si eu un VW Golf 3 1.9 TDI si asi avea nevoie de manualul de intretinere. Ma poate ajuta cineva pentru ca am tot cautat , dar nu am gasit mai nimic. Multumesc Mult!!!

Link către comentariu

Salut! Uleiul pe care-l foloseam cand aveam golfuletul era Aral 5W-50 si la 220.000 km nu a piscat nici o picatura de ulei. De schimbat il schimbam la 10.000 km sau un an.

Link către comentariu

Nu am gasit Aral, asa ca am pus Mobil 1 sintetic 5W40. Nelamurirea legata de ulei era in privinta normei care trebuia respectata, 505.00, 505.01 sau altceva. Pana la urma am pus 505.00. Gasisem si Mobil 5W50, dear pe ambalaj nu scria ce norma respecta, asa ca am ramas la 5W40. Dupa aceea am vazut pe sitele lor ca ar fi corespuns normei 505.00, dar deja era tarziu.

Am o nelamurire referitoare la uleiul pentru cutia de viteze. Pentru acest model e necesar ulei G52 sau altceva?

Am gasit un manual de reparatii aici: http://www.grimbodesign.com/golf/BENTLEY_MANUAL.PDF , poate mai are si altcineva nevoie de el.

Link către comentariu

Norma la ulei este 505.00 si ii bun 5W-40 numai ca la viitoarele schimburi sa pui tot ulei sintetic.Distributia si rolele se schimba la 60 000 km dar poti merge linistit 70k.In cutia de viteza poti folosi ulei 75W-90 GL4,eu am folosit mobil 75W-90 (recomand) si a costat cam 60 lei litrul.Ai nevoie pt cutie cam 1,6 litri.Bafta!

Link către comentariu

Am gasit in manualul de mai sus ce ulei trebuie pentru cutie: G50 sintetic 75W90.

Pentru motor as fi preferat 5W50, tinand seama ca aici e ceva mai cald.

Atunci cand am schimbat uleiul am schimbat de asemenea filtrul de motorina, cureaua de distributie (chiar daca era ok) si antigelul (G12). Sper ca o perioada sa mearga motorul cel putin la fel de bine ca si acum...

Despre B20 nu stie nimeni nimic? Am citit cate ceva pe tdiclub, dar tot ceea ce spuneau parea putin camprea frumos, de-aia as fi vrut sa aud si o alta parere.

Link către comentariu

• 11 years later...

Salutare! Imi poate spune cineva ce tip de turbina este pe G3 1.9 TDI de 90 cp cod motor AHU? An fabricatie 1996. Multumesc.

Modificat de taz21
Topic mutat
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!