Jump to content

Legat De Vento


ZBENG
 Share

Postare recomandată

Salut , sunt nou pe aici si as dori niste informatii. Dupa cum puteti vedea din profil am un Vento GLX din 1994 si am cateva nelamuriri legate de el.

1. Trapa electrica a cedat , "merge" doar ridicata , nu o mai pot pune in pozitia "inchis" nici macar cu actionare manuala. Sa fie vreun brat deteriorat ? Din pacate aici in oras (BT) nu am gasit pe nimeni care sa se priceapa la reparatii , singura solutie care mi-a ramas fiind cel mai probabil sa o schimb cu totul.

2. Am probat vreo 4 modele de jante pe masina , toate 15" , 4X100 , ultimele fiind 7J si ET13. Am fost nevoit sa le vand pentru ca imi atingeau in aripa spate(cineva mi-a spus ca GLX-ul are cele mai soft suspensii). Am mers odata 4 persoane in masina si la orice hop sau denivelare din drum cauciucul se atingea de aripa si se rupeau bucati mici din el. Dar ceea ce m-a ingrijorat cel mai mult e ca la viteze mari (peste 120 KM/H) tot imi atinge , indiferent daca am sau nu greutate pe spate. Acum ma gandesc sa iau alte jante , dar cu ET cat mai mare (>30) [dupa sfaturile unui prieten] , sau chiar sa incerc unele pe 16 inchi , unde intervine deja alta problema. Cum spuneam , ultimele jante au fost 15*7j , cu cauciucuri 195*50 pe fata si 195*55 pe spate , pentru ca daca puneam pe 55 si pe fata imi atingea in plasticul ala de pe interior. Ma gandesc ca daca gasesc pe 16" trebuie sa pun cauciucuri cu balon foarte mic , probabil 40 si la drumurile noastre ce ma fac .. Alta optiune ar fi sa schimb suspensia , ceea ce presupune alti bani si nu ma incanta prea mult sa ridic garda la sol pentru a acomoda jante mai mari. Vreau pe 16 dar totusi sa fie un fel de low-rider :)

Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi ? Va multumesc anticipat ! :)

Modificat de ZBENG
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut si bine ai venit. Nu trebuie masina ridicata sa iti intre jantele trebuie sa pui o suspensie sport, mai rigida. Suspensia sport nu se va lasa atata cand bagi in mashina chiar 5 persoane, iar la gropi ea v-a avea o cursa ma mica tocmai pt. a nu iti atinge roata in aripa (o sa te cam zdruncine). Pune-ti si pe spate cauciucuri 195/50. Cu jante pe 16' nu rezolvi nimic o sa ai nevoie de cauciucuri cu balon mic (cam scumpe) si la fiecare groapa luata la viteza ori tai cauciucu ori indoi janta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

7 J sunt prea mari(mai bine spus late), de aceea iti atinge. In carte parca sunt de 6J, daca tin bine minte

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

7J intra lejer si pe MK1... ET-u e problema ET13 sunt foarte scoase, fata de ET38 cat e stock e 2.5 cm in exterior :)

ca sa nu frece.... o sa ai de modificat aripi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut ZBENG ! AM eu un set de jante care vine bine la tine. :P FAcem o proba si apoi discutam daca te intereseaza. NUmarul meu e cel de la profil. :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salutare!!!

La fel sunt si eu nou si am aceeasi masina ca si tn.Vento 1.8 GLX din '97.

Exact aceeasi treaba am patit si eu cu suspensia adica adaca e masina incarcata si am viteza peste 80 km/h imi atinge pe jos.

Poate ne ajuta si pe noi cineva cu niste informatii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, eu am rezolvat :)

Am alte jante acum, ET38 (sau undeva pe aproape) si nu am niciun fel de problema cu ele. Am avut si suspensie sport dar am renuntat pentru ca la mine in comuna strazile nu's asa bune.

Masina e aia de la avatar?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu o nelamurire. Am cautat eleron dar ce am gasitg sunt niste componente enorme, ce nu genul meu. Pe langa astea am gasit eleron pe un golf cabriolette, mult mai subtil, mai elegant. Imi place foarte mult. Intrebarea mea a-r fi : latimea haioanelor este aceeasi la vento si la cabriolette ??? Daca imi iau un eleron care pe poza este pus pe un haion de cabriolette, o sa fie compatibil cu haionul masinii melle???

Ms

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!