Jump to content

Becuri Pozitie Arse In Far

radu_catalin
 Share

Postare recomandată

Cum schimb becurile de pozitie-fata, cele din far ? Am fost ieri la un service sa le schimb si cand au inceput sa se tanguie mecanicii ... am crezut ca le-a murit cineva. Ca daca farurile sunt halogen e si mai criminal (si sunt halogen).... ca le trebuie 2 ore/bec...ca pierd timpul...etc Chiar asa de al draq e sa schimbi 2 becuri ? Chiar pentru a le schimba, nu s-au gandit cehii ca nu e nevoie sa demontezi 1/2 din masina ? Parca mi-e greu sa cred... Stie cineva ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in 30 de sec le schimb pe toate. se scot capacele din palstic de la far . se da clema acea in stanga respectiv dreapta si gata acces la becuri

Link către comentariu

cele de pozitie. E o mufa mica acolo si tragi de ea o scoti si pui becurile de pozitie. La mine de ex sunt becurile de pozitie fara partea metalica cu care in mod normal se insurubeaza. E extrem de simplu.

Link către comentariu

Citeste cartea tehnica a masinii! Sunt si poze acolo sa-ti fie mai usor. Le-am schimabt in 10 minute pe amandoua - asta ca am eu doua maini stangi si m-am mai si uitat pe la motor in timpul asta. E simplu nu merita sa mergi al service pt. asa ceva.

Link către comentariu

Cred ca mecanicii se refereau la faruri cu xenon, nu cu halogen! La alea tre'e sa demontezi farurile cu totul ca nu poti desface capacele din spate din cauza calcurilor de far. Si, ca sa fie coliva intreaga, dupa ce pune farurile la loc trebuie sa mai faca si reglajul lor si adaptarea lor :)

...da' cat ar fi "complicat", tot nu are voie sa-i ia mai mult de 15-20 minutele...

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

• 2 weeks later...

la mine lampile contin xenon si halogen si se dau farurile jos, se desfac capacele din spate ( cu torx) si ajungi la micul bec de pozitie ...

nu a fost nevoie de rectificat pozitia lor ... ( cred ca asta face calc-ul de autoleveling dupa senzori )

cam 30 min pe ambele faruri

la buna vedere,

Modificat de bluewave
Link către comentariu

Treaba cu adaptarea e in felul urmator: cu siguranta daca se dau farurile jos, pozitia la remontare va diferi catusi de putin. Ideea este ca trebuie "invatata" o noua pozitie de zero (ca sa zic asa), pentru ca calculatorul va orienta farurile tot catre zero-ul pe care il stia dinainte si care dupa remontarea farurilor sigura va fi gresita. Marog, se poate si fara, desigur, insa.... asa e procedura corecta.

Link către comentariu

• 1 year later...

cat costa un bec pt pozitie pentru far dreapta...

Am un VW GOLF 34 TDI 1.9 90 CP...

mersi

imi cer scuze...cred ca am gresit topicul...nu am vazut ca e pentru skoda...moderatorul poate sa imi stearga reply-ul...

Link către comentariu

• 1 year later...

reinvii un topic vechi.... la octavia I din 2003 cum scot farul afara? vreau sa pun leduri in loc de becurile de pozitie.....

Link către comentariu

Ai 2 suruburi sus, 2 la interior spre grila si unul sub cel de semnalizare, care se scoate primul afara, are un surubel mic cu care e prins de far si 2 cleme inspre far.

Link către comentariu

salut rares v ledurile is super ok numa tre sa stii ca in perioada destul de scurta 1-2luni o sa inceapa sa palpaie ledurile de pozitie , adica cel putin io am pus leduri de la 15-la 40ron cu rezistenta si nu au rezistat si mai am prieteni care au patit la fel io iti recomand bec de pozitie Philips la 15ron is albastre dar bat alb mult mai alb ca si cele din fabrica da nu ca si ledurile, bafta

Link către comentariu

si mie mi s-a ars un bec de pozitie si am xenoane... am inteles ca e mai dificil in cazul asta. lareprezentanta o fi scump (bec + manopera)?

Link către comentariu

reinvii un topic vechi.... la octavia I din 2003 cum scot farul afara? vreau sa pun leduri in loc de becurile de pozitie.....

Pentru a schimba becul de pozitie nu este nevoie sa demontezi farul decata daca este xenon . La farurile cu bec halogen , becul de pozitie se schimba in 10 secunde : desfaci capacul acela de plastic negru din spatele farului si se scoate becul cu tot cu soclu . Este foarte simplu . Bafta!

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut! Mi-am schimbat becurile de pozile cu unele LED luate din bazar. Ce e bizar e ca mi se arde doar LED-ul din dreapta(cum stai la volan). Incepe sa palpaie apoi adio. Imi caut si eu becuri albastre caci m-am saturat de schimbat LED-uri. Bafta!

Link către comentariu

• 6 months later...
Salut! Mi-am schimbat becurile de pozile cu unele LED luate din bazar. Ce e bizar e ca mi se arde doar LED-ul din dreapta(cum stai la volan). Incepe sa palpaie apoi adio. Imi caut si eu becuri albastre caci m-am saturat de schimbat LED-uri. Bafta!

La fel si eu pana am pus o rezistanta pe unul din firele care duc la led. va tine mai mult dar nu o viata. Bafta

stie cineva cum se schimba becul la scrumiera?merci!

Iei scrumiera jos. Are 4 suruburi in colt( iti trebuie tors de 6) si apoi inlocuiesti becul.

Link către comentariu

Poate torx de 25.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!