Jump to content

Cum Ecranez Balastrurile La Instalatia Xenon?bruiaza.

SilentAssasin
 Share

Postare recomandată

SilentAssasin

Salut, este cineva priceput in transmisiuni radio? Mi-am montat o statie radio midland cu o antena de 1500 w president si cand aprind farurile u xenon bruiaza pana la jumatea frecventei de receptie urat rau.Balasturile sunt neecranate rezulta. In ce sa le invelesc sa fie ecranate?

Foite de staniol?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 months later...

Esti convins ca bruiajul vine pe cale radio si nu cumva trebuie filtrata mai bine alimentarea statiei? carcasa metalica la balast cu legatura la masa mai poti incerca.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

toate ca toate .. dar discutia asta merge la ICE cred, ca la jante si anvelope sigur nu are ce cauta :D! spor la gasirea rezultatului !

Link către comentariu

• 4 months later...
  • 2 years later...

acelasi lucru patesc si eu... in momentul in care aprind farurile(xenon) imi bruiaza statia.... stie cineva o rezolvare pentru pb asta?

Link către comentariu

O modalitate cred ca ar fi mutarea balasturilor de pe caroserie. Daca balastu vine in contact cu caroseria si nu e bine ecranat rezulta acel bruiaj urat. Eu patesc asa cu radioul. Daca nu sunt in localitate si nu am semnal bun la radio si aprind farurile (xenon) nu se mai aude postul.

Link către comentariu

Nu vreau sa fiu carcotas, dar cred ca problema este de la calitatea balasturilor.

Mie nu-mi produc bruiaj nici la radio si nici la statie.

Unui amic ii producea bruiaj doar unul din balasturi. L-a schimbat si acum e ok.

Vorbim aici doar de instalatii "after".

Link către comentariu

Sorin are dreptate.Nici eu nu am astfel de probleme.Ca si solutie una foarte simpla si ieftina este invelirea lor in ''staniol''.Sa nu radeti dar ecraneaza foarte bine! :)

Link către comentariu

ca ecranarea sa fie eficienta, staniolul, sau metalul cu care se face ecranarea trebuie conectat la o masa. altfel efectul tinde spre 0.

singura solutie home made, care imi vine acum in minte, e plasa de tantari, metalica, pe care o poti folosi la invelirea cablului respectiv, iar de plasa aia atasezi un fir pe care il legi de caroserie (un surub sau orice alt element nevopsit). ca sa lipesti plasa respectiva de cablu poti folosi banda de aluminiu, disponibila in comert, in general pentru izolatii termice.

Link către comentariu

eu am rezolvat pb...am schimbat droserele..... cele de la faruri nu bruiau statia (drosere mari).... cele de la proiectoare (slim) o bruiau....

Link către comentariu

• 3 months later...

invelit in staniol, cu masa pe caroserie... ba chiar invelite si in foi de plumb... si tot bruiaza... alte variante? inlocuirea balastului?

Link către comentariu

Exista la magazinele de specialitate niste filtre de ferita care se pun pe cablurile de la statie.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!