Jump to content

Aparat De Presiune - Cu Apa

WRC
 Share

Postare recomandată

Oricum se pare ca doar de la seria 5 in sus au pompa metalica si cum colegul de mai sus a avut o experienta negativa cu karcher,ma gandesc la altceva.La Praktiker,aparatele Bosch expuse,au decupata carcasa in dreptul pompei si se vede clar ca au pompa metalica.Din pacate unul mai accesibil,la 560 ron are doar 110 bari si debitul cam 380l/min.Cum a luat Al Bundy la 140 bari si 360 l/h,pompa metalica,3 ani garantie/350 ron n-am vazut pe aici.Bosch e la 1000 ron deci cam scump.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sebastian Rusu

Motivul pentru care eu mi-am luat karcher este ca e o firma specializata in aparate de curatat comparativ cu bosch care fac multe aparate din diferite domenii. Si eu cand am luat-o mi-a zis tipul ca bosch-ul are pompa metalica si asta e din plastic dar cu toate astea am ales karcher.

Link către comentariu

Vad aparate la peste 3000 de lei care au in jur de 150 de bari presiune si maxim 500 l debit, cum ar fi Karcher hd 6/15 sau altele. Cum era treaba ca aparatele la 300 de lei au presiune 120 de bari?

Link către comentariu

@Sebastian Rusu.

Asa mi-am facut si eu calculul,dar m-a cam descurajat faptul ca pompa nu e de metal,(plasticul tot plastic e)pe urma e patania colegului de mai sus si faptul ca mni s-a spus ca service-ul la karcher se face la bucuresti,iar la Bosch aici in clij,deci in caz de defectiuni timpul de asteptare se scurteaza considerabil.Oricum sunt scumpe ambele variante,poate apare ceva si pe la noi la pretul si performantele postate de Al Bundy si bineinteles cu 3 ani garantie!

Link către comentariu

Vad aparate la peste 3000 de lei care au in jur de 150 de bari presiune si maxim 500 l debit... Cum era treaba ca aparatele la 300 de lei au presiune 120 de bari?

Presiunea e una, debitul e alta.

Degeaba are presiune o pompa, daca n-are debit. Poti curata cu ea doar in modul "jet", cand iti iese doar un fir subtire de apa, pe care sa-l tot plimbi pe suprafata murdara.

Daca ai debit mare, poti curata mai mult deodata. Insa diferenta de debit intre 500 de l/h si 350, e foarte scumpa.

Aici apare diferenta.

Link către comentariu

de la Arad cei de la care s-a cumparat un karcher 7.85 l-au trimis la reparat undeva in Brasov.

Desi e 2000 lei tot racord de plastic are la intrarea apei...

Link către comentariu

Da, dar e racord de plastic infiletatat pe corpul metalic al pompei. :ceuameni:

Deci racordul ala il poti schimba oricand.

E din plastic pentru ca e mai bine pentru cuplat mufa pe el.

Link către comentariu

Deci daca are racord de plastic, se pare ca nu neaparat pompa e de plastic,dar oricum numai de la seria 5 in sus au pompa metalica,mi-a confirmat si vanzatorul de la Praktiker.

Modificat de videosergiu
Link către comentariu

Pai da. Si al meu e din aluminiu si are racordul ala din plastic. Am tot seria 5.

Link către comentariu

Evitati-le pe cele cu pompa de plastic, indiferent de fabricant. Cad ca si mustele

Link către comentariu

Presupun ca daca afirmi,cunosti cazuri concrete;ai vazut cumva ceva ce merita luat(aici in Cluj)?bineinteles si la pret cat mai mic,de ex.cum a luat colegul Al Bundy. :offtopic:

Modificat de videosergiu
Link către comentariu

Am fost azi in Praktiker si am vazut ca au reduceri la mai multe modele Karcher si Bosh. 110-120 bari si 380 l debit la 550 lei Bosh si vreo 750 lei Karcher. 130 de bari si vreo 400 l debit pe la 1000-1100 de lei.

La cele de 550 de lei exista si poza cu o masina pe cutie.

La cele de 1000 de lei exista poza cu masina si microbuz pe cutie.

La cele sub 300 de lei exista doar poza cu bicicleta.

Oare cea la 550 de lei isi face treaba?

Link către comentariu

Eu sunt in cautare pentru a cumpara ceva care sa fie folosit "pe teren" (cu grup electrogen in masina)

Din Praktiker merita luat Bosch Aquataq 1100, cel care are doar lance de spalare, fara cea de spuma.

Karcher sunt profi, daca le cumperi din gama profi. Altfel, te abonezi la service. Cele cu pompa de plastic nu tin, indiferent de cine sunt facute

Modificat de r&d
Link către comentariu

Interesanta ideea,daca gasesti ceva, poate ne spui, ca e ceva sa fie mobil,nu am curte unde sa spal si ar trebui sa apelez la altcineva cand spal.

Link către comentariu

Vreau sa-mi cumpar un Karcher K 5.91 MD plus. Ce puteti sa-mi spuneti despre el? Merita? Pretul este undeva in jur de 1000-1100 RON.

Link către comentariu

merita. vezi ca e promotie la karcher, cauta in mai multe magazine.

Link către comentariu

Eu am 5.20 si e bun. De 5.91 nu sunt prea convins - are cutiile pt detergent, dar mi se pare ca are pompa mai slaba decat 5.50.

Cand alegeti aparatul criteriile sunt dupa cum urmeaza (ELECTRIC, nu vb de BENZINA/DIESEL):

1. Motor - daca e

- asincron inseamna ca are durata de functionare limitata - poate fi intre 30 si 300ore, max 1000ore.

- universal - vezi mai sus

- cu inductie - e solutia buna, va rezista in timp

- sincron - vezi mai sus (rar folosit ca terminologie)

2. Pompa

- triplex - este profesionala

- cu cama - de obicei 2 pistoane, dar se fac si cu 3, pana la 7 - este un compromis intre triplex si wobble

- wobbling platter - cea mai comuna varianta. Are eficienta mica (60%) si viata scurta. Din pacate e cea mai raspandita.

Corpul pompei poate fi:

- plastic - se strica cel mai repede

- aluminiu - mid-range

- bronz - cel mai rezistent la uzura.

In concluzie, aparatul si calitatea lui se poate vedea usor prin analiza componentelor. La o analiza mai atenta, va uitati la specificatii si trageti concluzii despre pompa; De ex:

Doua aparate cu acelasi debit si Pmax, dar puteri diferite. Care e mai bun? De obicei, cel cu puterea mai mica. De ce? Pt ca pompa are eficienta mai mare, deci va avea viata mai lunga...

Chiar daca va ghidati dupa aceste criterii, marca conteaza - Am avut Bosch Aquatak 1200Plus si l-am dat inapoi a 2-a zi (la Metro). Il luasem cu 650Ron la promotie. Am luat un Karcher 5.50 cu 850Ron din Brico si diferenta e de la cer la pamant. Ambele au pompa din aluminiu... Daca puteti, incercati scula la magazin.

Lavor e si ea o firma buna...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am dus 3.91 la reparat la bucuresti...sper sa mi-l rezolve. oricum nenea ala de acolo mi-a spus ca viata lunga nu o sa mai aiba nici dupa reparatie. asa ca m-am orientat la un K5.55 J jubilee care e la 1100 lei in practiker la promotie la implinirea a 25 de ani de la nu stiu ce. parca infiintare.e si tombola cu un mini ca premiu. in schimb la dedeman e 1600 lei. cam mare diferenta. mi-a spus o tipa de acolo ca incearca sa scoata un produs semiprofesional.. adica acest k 5.55 J. acum sunt in dilema. tot la practiker au K 6.91 la 1000 lei.acum nu stiu ce sa aleg K5.55j 1,9 kw, 140 bari si 460 l/h debit sau k6.91 2,5 kw 150 bari si 550 l/h debit. ambele au pompa de aluminiu. ma gandesc ca 6.91 e mai puternic dar mai vechi. poate la 5.55 j au mai facut imbunatatiri. astept ceva sfaturi. oricum nu vreau sa dau mai mult de 1100 lei pe aparat.

Link către comentariu

In aceiasi situatie, ca si colegul florinyxd, sunt si eu.

Insa in cazul meu se mai adauga o particularitate: este necesar ca respectivul aparat de spalat masina sa-si poata trage singur apa dintr-un rezervor. Pt o perioada (nu chiar scurta) nu voi putea sa-l racordez/bransez la o instalatie de apa.

Astfel ca orice sfat avizat este binevenit.

Link către comentariu

pe acelasi soi de topic, pe un alt forum, cineva spunea ca merge si cu alimentare din butoi, ca isi trage singur apa dupa amorsare.

in manualul pompei mele nu scrie, dar pe cel luat de pe site-ul karcher scrie ca merge....

Bineinteles e vorba de aceeasi piticanie de pompa :Driver:

Link către comentariu

credeti ca este mai bun K5.55 J jubilee decat K5.91? Are cam aceleasi specificatii.

Modificat de Bobby_19
Link către comentariu

eu l-as lua pe cel care are furtunul cel mai lung. altfel, 5.91 are debit mai mare dar si pompa mai puternica, deci tot pe acolo este.

Link către comentariu

Mi-am cumparat pana la urma K5.55 J jubilee de la Praktiker. Pompa are si intrarea si iesirea din metal. Pret: 1099 lei. Modelul K 5.91 era mai ieftin respectiv 999 lei. Mai trebuie sa primesc(cumpar) SPUMA ACTIVA, CEARA si LANCEA de SPUMARE cu adaptor pt karcher.

Link către comentariu

cum e k5.55 jubilee? am vazut ca are motor asicron. k6.91 are motor cu inductie....si ma duc spre cele spuse de Pisicuta inclin spre 6.91. furtun 9 m, presiune 150 bari, apa la 60 grade, debit 550....

inca ceva....stiti cat e 5.55 jubilee la dedeman? 1600 lei....si 6.91 cam tot asa....ce diferente enorme....

Link către comentariu

la karcher, reprezentata din Oradea, mi-a cerut pe k5.55 jubilee 1320 ron. Pret FIX. Nu a vrut sa auda de negociat.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!