Jump to content

Ciobituri De Pietricele In Fata Masinii

mael222
 Share

Postare recomandată

Dezamagit, am avut masini mai ieftine, nu am patit chiar astfel, dar pe capota, mai ales in partea frontala a acesteia, am mai multe ciobituri in vopsea, pana la tabla!!... Recunosc ca stau intr-o zona unde masini mari pot arunca criblura sau pietricele din rizurile cauciucurilor (venind cu viteze mici de pe drumuri forestiere), mi-au sarit si in parbriz, am puncte nenumarate, nu am floricele. Poate ca merg mult mai tare cu masina aceasta (apropiindu-ma cu viteza mare de ele, intrand in depasire). Referitor la aderenta vopselei, slab, parerea mea. Vreau opinii, mai ales de la cei cu masini negre, la mine nu e asa vizibil, am blue arctic. Oricum, cu polish nu ai nici o sansa. Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ce -ar fi sa aplici niste folii de protectie?

peste tot,,,

vezi pe la expert detailing....

nu am folosit, dar poate e o idee!

Link către comentariu

Eu am albastru grafit, o culoare destul de inchisa. Merg cu masina de 6 luni si, in afara de inerentele zgarieturi fine de pe capota si de peste tot nu am remarcat sa-mi sara vopseaua pe undeva in asa hal. Iar pentru zgarieturi eu in noiembrie in fiecare an imi fac o asa numita pregatire de iarna la cei de la Expert Detailing. Asta inseamna interior, exterior si motor. La exterior este polish-are, acoperire cu o rasina speciala, lasata cateva ore, ceruire ..., in fine, un tratament, ei stiu ce fac. Ideea e ca masina arata mult mai bine dupa (chiar mai bine decat atunci cand am luat-o de la reprezentanta) si efectul dureaza. Se mai si elimina o mare parte din zgarieturi ...

Link către comentariu

daca traim in romania totul este posibil... noroc cu casco...!

am mai avut masini...! si toate patesc acela-si lucru... este de la viteza si daca ai problema ca te apropii mai mailt de cel din fata...

eu strang aceste probleme sa fie cat mai multe: parbris, far, bara ciobita sau proiector, chiar si aripa ciobita.... pana trece iarna... si merg la casco.... le bag toate pe un dosar... si se rozolva..

consider ca este mai eficient asa... o data am ajuns la o reparatie totala rezultata din asa ceva la 18.000 ron...!

daca romanii arunca pe sosele iarna cu nisip si pietris...! asta se intampla... si drumurile nu sunt spalate...!

feritiva...

p.s. culoarea masinii este negru... ;)

Modificat de duroterm
Link către comentariu

passatul meu are 6500km si am doua "ciobituri inacceptabile". avand in vedere ca e prima masina la care mi se intampla asta si ca inainte am mai avut vreo 7 alte masini care nu au avut astfel probleme nici dupa 50000km se pare ca ai perfecta dreptate.

casco te ajuta dar e mai mare daraua decat ocaua sa vopsesti capota si sa ceri dauna...asa ca daca esti din buc fugutza cu codul de culoare (este in oala de la roata de rezerva) in targul auto vitan si fa la fel ca mine...i-ati un marker(facut dupa codul cu pricina).... simplu de utilizat si relativ practiv.

Bafta

Link către comentariu

eu in doua luni de folosinta si in cei 9.000 km am doua gaurele in parbriz fara sa se intinda... cand or mai apare si altele dau usor cu mana sa se intinda fisura... sa-l pot schimba.... apropos... cand este curat parbrizul se vad in soare deja puncticele de parca ar fi fost sablat... passat-ul nu este de vina....

multumesc mult ptr sfat.... nu am vazut nimic la roata de rezerva ptr codul culorii.. ca am sarita vopseaua pe aripa spate in doua locuri...! ma si duc... ca maine am programare la polish... la autoexpert...

p.s. cei de la porche mi-au dat masina zgariata cu urme de paianjen si nedegresata... ca in soare se vad puncticele albe... pe negru...! ;)

Link către comentariu

In portbagaj in oala rotii de rezerva exista in fata dreapta o eticheta care contine multe coduri referitoare la masina ta, printre care si "paint no" adik codul culorii masinii.

cu ajutorul acelui cod iti poti face vopsea la orice producator de vopseluri care mixeaza baze de culoare. cea mai mica cantitare este de 3 ml si se baga intr-un marker special. eu mi l-am facut pe al meu si acum la orice mica saritura de vopsea care nu justifica vopsirea intregii capote sau aripi dau cu markeru.

ma rog, e o idee.

Link către comentariu

Pai eu am schimbat 5 parbrize in un an jumate(va vine sau nu sa credeti asta e :( ).Am 60.000 km si am o gramada de ciobituri pe capota care a fost chiar schimbata la prima piatra care am luat-o la 3 zile dupa ce am luat masina(a tait capota..naspa tare) asa k tot ce e de facut e sa ai casco si sa incerci sa fii atent a doua varianta e cam degeaba dar nah..

Nu ai cum sa o protejezi in tara asta lu papura voda de la CFDP( Cai ferate drumuri si poduri)..

La mine cum ies din iarna cum schimb parbrizul(asa am facut si la celalta masina care o aveam)

PS:La golf urmeaza al 6-lea in 2 ani aproape..

Link către comentariu

• 3 years later...

si eu am schimbat intr-un an 2 parbrize de la criblura de pe sosele.

Link către comentariu

Vopseaua e f proasta. Se ia foarte repede. Si mie mi-a sarit pe alocuri pe capota, inclusiv deasupra parbrizului. Asta e, nu avem ce face. mama ei de criblura..

Link către comentariu

vopseaua este proasta deoarece este facuta pe baza de apa, deh asa cere UE, din cauza ca obtinerea ei este acum mai putin poluanta, insa calitatea acesteia se reduce drastic, mama ei de ecologizare, la mine e capota plina

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Eu am atins usa din spate de o grinda de la peretele garajului ( lemn ) si s-a luat culoarea......Tin sa precizez ca nu am trantit-o sau ceva de genu..am lasat-o usor si eram constient de ceea ce faceam...dar nu ma gandeam sa se ia vopseaua asa repede...imi e frica sa mai pun mana pe portiere:(

Link către comentariu

Salut,

Referitor la vopsea, nu stiu cit se datoreaza drumurilor noastre si cit se datoreaza calitatii vopselei, dar dupa 3 ani de folosire in Romania, masina mea a fost vopsita integral, pe CASCO, doar datorita ciupiturilor in vopsea. Nu avea nici un element de caroserie care sa nu aibe mici ciupituri in vopsea. Mi se pare cam mult, tinind cont de faptul ca nu este Dacie, ca in 3 ani, vopseaua sa fie varza. Este acceptabil ca aceste ciupituri sa apara pe capota motorului sau pe aripile fata datorita vitezei si pietricelelor aruncate de masini in trafic, dar pe palfon (in spate), pe capacul de la portbagaj, pe aripile din spate e cam mult.

Referitor la vopseaua pe baza de apa, mai sint si alte masini vopsite cu astfel de vopsea, dar aparca nu sint asa de repede afectate, la cea mai mica atingere.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

decat folie de aceeasi culoare (cam greu de gasit) mai bine paint protection film (transparent)

Link către comentariu

• 2 years later...

Salutare. De curand mi-am luat masina din semnatura adusa din Germania. Are foarte multe puncte de vopsea sarita pe capota motor si cateva destul de mari deasupra parbrizului. Deci problema nu e numai la noi in Romania. Solutia la care cred ca am sa apelez este sa ii vopsesc capota motor si partea de deasupra parbrizului, dupa care sa caut pe cineva care sa imi lipeasca pe zonele vopsite o folie incolora de protectie (sunt curios daca exista asa ceva, cine ar putea sa-mi puna si cat costa).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!