Jump to content

Americane Vs Restul

R4z
 Share

Postare recomandată

Dragi colegi,

Azi am avut niste timp si am fost sa-mi delectez privirile cu niste americane (auto, nu individele ;) si m-am gandit sa va "incant" si pe voi cu pozele aferente, am vrut sa merg si pe la Honda dar era program de la 11 si la Toyota era inchis. Acest versus se vrea o insiruire de "pro" si "contra" ... de ce sa ne luam o americana cu motor 4000 cmc + sau o europeana/japoneza de mic litraj dar multa putere - 2000 cmc 200 CP + ..

Enjoy !

11664202oa1.th.jpg

dsc01271jk4.th.jpg

dsc01273bn1.th.jpg

dsc01274lg2.th.jpg

dsc01276rv3.th.jpg

dsc01278ae6.th.jpg

dsc01285ms9.th.jpg

dsc01288xb9.th.jpg

dsc01289wd5.th.jpg

dsc01302ks9.th.jpg

dsc01303vv0.th.jpg

dsc01306wa9.th.jpg

dsc01307ka9.th.jpg

dsc01308lx5.th.jpg

dsc01323ln2.th.jpg

dsc01325im4.th.jpg

Modificat de vrajit de fabia
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Superbe ce sa zic, dar consumul + capacitatea cilindrica sperie orice european.Referitor la Mustang , banuiesc ca ai aruncat un ochi si inauntru : cum ti s-a parut calitatea finisarii ? intreb pt ca am vazt mai demult niste poze cu un interior de mustang si plasticul de pe bord si consola mi s-a parut mai mult decat nasol.

In afara de astea la capitolul driving skills tot asa am citit ca sunt cam bombe pe roti :super putere , senzatie dar cand vine curba nu e bine sa ai vezica slaba.

Link către comentariu

Putere si imagine ... cam atat, la 60 000 EUR CIP cat e un GT 500 din asta ... as lua un RS4 lejer, sau multe alte "europene" .. ca sa nu mai vorbim de Acura NSX si altele ... anyway, sunt frumoase de privit si eventual avut una in timpul liber decapotabila .. dar sa aiba si ele un pret mai decent, gen ~ 20 000 EUR ptr GT sau Coupe simple. Despre interior ... e muuuuult loc, si arata bine (e diferit fata de "scoala europeana de design") dar tot un Audi mi-ar placea mai mult ;) !

Link către comentariu

daca discutia o ia in offtopic sau ies scantei, se va inchide fara alt avertisment.

Link către comentariu

dar de varianta asta de mustang ce zici vrajit de fabia? 430 de cai si arata extraordinar de bine.

P.S. bluehunt chiar nu cred ca au fost posturi offtopic pana acum, de ce amenintarea de mai sus?

post-2809-1172941414_thumb.jpg

Link către comentariu

Presupun ca ati vazut editia speciala de la Top Gear : The Good, The bad, The ugly parca ii zicea. Daca nu., uitati-va sa vedeti cat de bun e un Mustang in fata la un Lotus Elise :) O sa aveti o surprzia :D . Oricum la ei preturile din cate stiu stau tocmai invers : un RS4 e mult mai scump ca un Mustang si asa mai departe.

Link către comentariu

bluehunt .. ma stii pe mine sa aberez pe forum aici ? sa-mi iau avertisment ptr .... ca am vrut sa arat si lumii d p forum aceste poze (sunt aproape unicate - GT ul e unic in Europa de Est) .. si daca sunt argumente ptr o americana din asta sau e de preferat o japoneza/europeana ..

daca se fura curent pe langa subiect .. se poate inchide, pozele sper ca raman ... mersi !

Link către comentariu

ca idee, topicul asta nu e chiar versus ci mai mult un topic de discutii libere in care sa isi spuna fiecare parerea, de la ce sa iasa scantei nu inteleg

masinile americane au un fel al lor de a fi, este evident ca noul Mustang este o masina extraordinara la un pret foarte mic, mai ales in comparatie cu europenele, din cate stiu se poate lua un Mustang bunut pe la vreo 25k $, iar la noi la 20k euro iti iei o Octavie echipata decent cu 2.0TDi.

Problema principala e ca aceste masini consuma enorm, ceea ce nu prea merge in Europa. Spun unii ca masinile americane nu prea stau bine pe viraje, am sa-i dezamagesc si am sa le zic sa se uite unde se situeaza Corvette in ierarhia masinilor sport, poate ati vazut si emisiunile de la TopGear cu masina asta, da rusinica la multe europene cu pretentii.

Cu toate astea as prefera un Audi, BMW sau Mercedes :lol: daca ma intrebati de ce? sincer nu stiu, asa prefer eu :D

@vrajit de fabia, bravo pentru ideea cu acest topic, ma saturasem de tot felul de versusuri intre japoneze si europene sau Vento vs Logan...

Modificat de d-rive
Link către comentariu

Corvette e o situatie aparte - e atipica.Am citit undeva ca ar fi cea mai "europeana" masina americana si ca are tinuta asta de drum tocmai pt ca se spera ca va face cariera si in Europa (se stie ca europenii sunt mai pretentiosi decat americanii in materie de masini).La noi ajung la preeturi mari masinile americane asa ca in general isi iau cei care vor sa fie originali. Si mie mi-ar placea mai mult o europeana sau japoneza.

P.S. Eu apreciez foarte mult aria versus tocmai pt ca se pot face comentarii libere si analize "multicriteriale" ca sa zic asa, si sper ca situatia sa nu se schimbe de acum inainte.

Modificat de DOOM
Link către comentariu

d-drive :lol: mersi !

in 20 000 $ poti incadra un Mustang Coupe V6 de 4 litri si 200 + cai .. dar e pret MSRP (most suggested retail price - un fel de pret recomandat de vanzare) si e in Detroit fix, de acolo .. oriunde merge mai pui : asigurare, transport si taxa de mediu (in US) accize si alte balarii la noi .. asadar, de la 20 000 $ MSRP - la dealeri in EU / RO ajungi usor la 28 000 - 30 000 EUR CIP ptr Coupe si aprox 35 000 ptr GT de 4.8 litri 300 CP + .. despre decapotabile deja nu mai vorbim, ca se duc la 40 k pe varianta GT / California Special (versiune adusa de BDT).

si ca sa fiu mai precis, pretul la care ajunge acum GT 50 (impropriu spus, e urmarea lui GT 40 castigatorul Le Mans) in RO este de 300 000 EUR CIP (info de la dealer) - pret MSRP 150 000 $ la poarta fabricii, transport + asigurare la suma + tva si taxe 30 % (a fost adusa inainte de scaderea taxelor la 10 %) si va dati seama unde se ajunge !

Mustangul GT 500 Shelby costa 60 000 EUR CIP .. la un pret de peste 45 000 $ MSRP, asadar cumva e afacere .. dar vorba celui de la 5th Gear : "are putere, da senzatii tari si ar fi o alegere buna daca ar costa 25 000 Lire (aprox 37 000 EUR in UK), dar la peste 40 000 Lire (aprox 59 000 EUR) deja are concurenta puternica si mult mai buna dpdv manevrabilitate / putere / imagine)"

In incheiere .. un Coupe la ~ 25 000 EUR max rosu cu piele ar merge .. dar deja daca urca, te ingroapa`n datorii cu benzina / asigurarea + impozitul :D !

Modificat de vrajit de fabia
Link către comentariu

P.S. bluehunt chiar nu cred ca au fost posturi offtopic pana acum, de ce amenintarea de mai sus?
bluehunt .. ma stii pe mine sa aberez pe forum aici ? sa-mi iau avertisment ptr .... ca am vrut sa arat si lumii d p forum aceste poze (sunt aproape unicate - GT ul e unic in Europa de Est) .. si daca sunt argumente ptr o americana din asta sau e de preferat o japoneza/europeana ..
ca idee, topicul asta nu e chiar versus ci mai mult un topic de discutii libere in care sa isi spuna fiecare parerea, de la ce sa iasa scantei nu inteleg

nu era o amenintare si imi pare rau ca asa s-a inteles.

era pur si simplu un avertisment pentru ca acest topic are potential....potential "exploziv" :)

dupa cum zice si d-rive acesta este un topic in care fiecare isi spune parerea...doar ca exista pe forum anumiti oameni care nu concep ca restul sa aiba o parere diferita de a lor :D

Link către comentariu

Stiam eu ca esti cu capul pe umeri :P .. si iti multumesc pe aceasta cale si ptr alte lucruri cu care m-ai ajutat :P "Ariston stie .." !

Pai .. cine merita, sa-si ia avertismente .. dar sa speram ca nu va fi cazul !

Link către comentariu

haideti sa incercam sa nu discutam partea financiara in acest "versus", sa vedem daca am alege o americana sau nu, asta e intrebarea :Driver:

eu m-am pronuntat deja si am zis ca prefer europenele, imi plac mai mult, pur si simplu, mai am eu o problema cu calitatea de fabricatie, este bine stiut ca asta e un punct slab al masinilor americane, iar cum eu sunt destul de exigent nu-mi ramane ca alternativa decat trio-ul Audi-BMW-Mercedes.

Poate ca era bine de bagat in discutie si captiolul masini englezesti, adica Aston Martin, Jaguar...

P.S. mutumim de intelegere @bluehunt :huh:

Modificat de d-rive
Link către comentariu

Pai .. Aston joaca in alt meci :huh: ! Jaguar ar merge dezbatut aici .. ca oricum topicul e "americane vs restul" asadar se pot compara mai toate ! Dintre toate americanele posibile si imposibile de departe imi plac : Ford Mustang `67 GT 500 (stiut din gone in 60 second - Eleanor) si in general modelele 67 Fastback (un fel de hatchback daca mi se permite exprimarea) si Cadillac Escalade EXT actuala generatie ... astea 2 nu vor putea fi "egalate" de nici un fel de europene / japoneze ever ever !! Dar in rest .. se stie, Audi rupe tot la calitate si la felul cum le asambleaza astia (americanii) si designul ala huge si monster ma si mir ca are cin` sa le cumpere ..

Cum o fi sa ai 500 CP sub capota ?!

Link către comentariu

Da,americanii au multa multa putere, cilindree huge,europenii si japonezii mai putini cai dar mai multa tehnologie in a pune puterea pe asfalt.Sincer cred ca RS4 si Shelby GT 500 sed pot intrece doar in linie dreapta ...pt ca pe curbe sunt sigur 100% ca RS4 se duce si se tot duce.

Link către comentariu

Nu vreau masina americana. Eu vad automobilul ca o prelungire a culturii regionale. In "cultura" fiind incluse conditiile de trafic, legislatie, taxe/impozite, metenanta. Americanii au dezvoltat masini voluminoase/comode pentru a merge cu ele ca in tren pe nesfarsitele autostrazi. Sunt curios sa-l vad pe unul cu Viper cautand loc de parcare cand vine de la serviciu, mergand pe serpentine bara la bara, in blocaje de trafic, trecand peste o denivelare/groapa..etc.

Link către comentariu

Dat fiind ca la astia benzina e doar de vreo doua ori mai ieftina ca la noi, aici e rentabil sa ai o masina care papa ceva mai mult. :D Intr-adevar au autostrazi de mergi ca prostu. Eu zic ca depinde unde stai. in US tot europeana as lua, indiferent de performante. Care sint si aici indeajuns de multe. VW si Audi de ex cred ca au succes nebun, pentru ca fata de anul trecut cind nu am vazut nici un VW, anul asta e plinde golfuri, passaturi, jetta. Toate cu motor 1.8 sau 2.0 T, sau mai mare. Astea ale lor nu imi plac de nici o culoare. Sicrie pe roti le numesc eu. Avantajul cilindreei mari e zgomotul la viteze de croaziera. Adica este mult sub TDI-urile noastre. Teoretic.

vorba cuiva de la Top Gear: "25000 parts made by the lowest bidder"

Link către comentariu

Cu Fordul GT a mers cineva si l-a filmat la 300 km/h pe autostrada Soarelui.A scos o medie de peste 60l/100 km si a ramas fara benzina la un moment dat.Au venit cu un Mondeo ST sa ii aduca benzina.Cel din urma cand accelera parca o lua in sens opus fata de GT. :D

Din motive de siguranta (pentru pretenul meu care poate fi depistat de directorul de la Ford)nu pun filmuletul,dar credeti-ma ca masina accelereaza demential.Repriza de la 160 km/h la vreo 305 a fost ......

M-am suit si eu in el,e demential cum vezi motorul in oglinda retrovizoare,cum are sistemul de ungere cu carter uscat si multe multe altele....

Apropos: stiti cat costa un Mustang in USA???vreo 17 000 $.

Cat este la noi,stiti?

Link către comentariu

eleonor-cobra in usa aprox 200.000$.numai ptr.norocosii acceptati pe lista..600cp

de fapt sunt niste carcase vechi refacute complet intr-un atelier agreat...

americanele sunt in general imbatabile la comfort(sunt modele cu bancheta de 3 in fata!!)

dar la performate sunt inferioare celor europene...

oricum o masina importata devine un cosmar ptr. proprietar ..in service

toate suruburile sunt in inchi!!!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!