Jump to content

Probleme Passat 1991

kliviu
 Share

Postare recomandată

Am cam spus totul in descriere... La service au schimbat bieleta de directie si un rulment pe fata dar degeaba. M-am obisnuit sa apas fin pedala de frina (vibreaza mai putin). Ma gindeam la discul (tamburul adica) de frina, ca placutele cred ca nu au 4 luni. Uruiala se mentine si daca opresc motorul (la o vale) si masina merge in continuare pe liber - deci trag concluzia ca e de la piesele ce tin de rulare. Rotile le-am echilibrat, am schimbat si cauciucurile si degeaba.

Aveti idee ce ar putea fi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

verifica daca nu cumva discurile sunt ovalizate , eu unu asta cred !

Link către comentariu

99,9% discurile. Chiar daca placutele au 4 luni, ar fi bine sa le schimbi odata cu discurile de frana! Eu am avut aceleasi simptome si, dupa schimbarea discurilor este o alta masina!

Bafta

Link către comentariu

discurile de frana sunt ovalizate.se pot rectifica daca nu au un grad avansat de uzura.eu la masina din semnatura le-am rectificat.

Link către comentariu

Daca ai ABS pe masina lucrurile se complica ...o functionare improprie a acestuia de exact aceeasi senzatie de disc deformat...Cat despre uruiala...ridica rotile pe rand si invarte-le...daca nu se aude nimic schimba cauciucurile(si nu intre ele ) profilul cauciucului iti poate juca o astfel de festa..stiu oameni care au schimbat rulmenti din cauza cauciucurilor de iarna

Modificat de thunder rock
Link către comentariu

cand este ABS -ul defect trepideaza doar pedala nu si volanul.cand sunt cauciucurile proaste trepideaza volanul tot timpul(si in mers si cand pui frana),dar pedala de frana nu.

Link către comentariu

cand este ABS -ul defect trepideaza doar pedala nu si volanul.cand sunt cauciucurile proaste trepideaza volanul tot timpul(si in mers si cand pui frana),dar pedala de frana nu.

Omul a spus ca-i uruia nu ca-i vibrau rotile....la asta m-am referit cand am spus de cauciucuri

Link către comentariu

Omul a spus ca-i uruia nu ca-i vibrau rotile....la asta m-am referit cand am spus de cauciucuri

Intr-adevar, uruie si de la cauciucuri de iarna - am remarcat minusul asta in primul moment dupa ce le-am pus. Cred in schimb ca acum e vorba si de altceva decit cauciucurile - multumesc de sugestii. Miine vad de discuri - intre timp a inceput sa uruie clar si enervant la viteza mica in momentul cind frinez. Adica e foarte clar: probleme la frine.

Nu am ABS - mi-s straine posibilele probleme ce vin odata cu el.

Link către comentariu

pe spate masina are placute sau tambure?

Modificat de R Z F
Link către comentariu

Pe fata discuri, pe spate tambure (cred ca asa le zice). Dar eu cred ca problemele imi vin din fata.

Link către comentariu

uzura mare la placute sau tambure,in general tamburii huruie mai tare.

Link către comentariu

• 3 weeks later...
passatu'mosule
uzura mare la placute sau tambure,in general tamburii huruie mai tare.

Parerea mea este ca ai discurile ovalizate, iar asta nu ar fi un capat de tara, avand in vedere ca un disc nou costa intre 400 si 700 de mii, adica....daca cauti bine, cu 800 mii ai putea rezolva "huruitul" Multa bafta! a, si apropo, era sa uit....nu cred ca este vb la tine de prb de ABS......sunt foarte rare passaturile "Masca pe far" care au ABS, si alea sunt cele de 2000, 16v.

Link către comentariu

Am scapat oarecum de problema cu vibratia de la frina - intr-adevar discurile erau cauza. Nu am scapat de tot, banui ca fiind tot discuri second nu au cum sa fie perfecte. nu mi-a dat prin cap sa vad cit e un disc nou, dar pentru moment chestiunea nu e deranjanta.

Deranjant a devenit uruitul - care se aude (simte) de pe la 40km/h si faptul ca am schimbat vreo 2 rulmenti, 3 fuzete si butuci, cauciucuri, discurile de frina - cum spuneam) si nu-i dau de capat. La cite am schimbat si de la atita umblatura prin service-uri macar am prins curaj si mi-am schimbat eu fuzeta (pentru un calculatorist care maxim rezolva o pana - dati-mi voie sa fiu entuziasmat ca am inceput (prins curaj) sa mesteresc eu la masina...

Logic, au mai ramas putine posibilitati/explicatii pentru uruit: ori e ceva din cutia automata si atunci nu am ce-i face, ori e ceva din planetare. Nu stiu ce sa mai fac - planetara cu totul sau numai capul ei... Ar putea fi din planetara? sa fie rulmentii de proasta calitatei?? Imi scapa mie ceva? (mie si turmei de mecanici neseriosi... :) )

Sa merg oare la service-ul reprezentantei vw - sau ma iau si astia de la capat, cu idei sa schimb rulmenti, butuci, cauciucuri... Manopera la reprezentanta banui ca trebuie sa fie enorm de scumpa...

A, discul de frina se prinde numai in cele 4 prezoane cu care prinde roata? vad ca mai are un al 5-lea loc pt surub numai pt disc - ma gindesc ca are rol de a centra perfect discul pe butuc - si mecanicii mei au sarit etapa asta...

Link către comentariu

Gata :blink: , am scapat... Trebuia sa schimb ambii rulmenti pe fata. Am mai invatat ceva in schimb: apelind la mai multi mecanici am prins si ageamii care nu mi-au strins cum trebuie piulita la planetara si de aici bubele. Partea frumoasa, dupa cum spuneam, e ca am invatat si eu ceva meserie - am prins curaj...

Pentru problemele sesizate cauzele au fost cele spuse pe topic: uruitul din rulmenti si vibratia in pedala de la discuri. Multumesc mult de raspunsuri, idei si sugestii. :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!