Jump to content

Vopsire Bara Fata

OVIDEOS Alba
 Share

Postare recomandată

salut ;) mi-am luat pistol de vopsit si compresor din Metro si am inceput sa-mi exersez talentul de vopsitor.Am facut cateva retusuri cu vopsea normala la un Golf III si la o Dacie care au iesit destul de bine.Problema este ca nu ma descurc prea bine la vopsea metalizata. Am incercat pe praguri si spoiler care sunt jos si nu sunt chiar asa vizibile si nu reusesc sa fac vopseaua sa aibe o granulatie si o textura asa fina ca cea din fabrica. Cu coaja de portocala la lac am inteles ca se face de la insuficient diluant dar cu textura vopselei sigur e vro smecherie care n-am prins-o inca.Am vazut aceasta diferenta de granulatie chiar si la masini vopsite la "meseriasi".

O alta intrebare ar fi daca pt. bara din plastic se foloseste un spritchit mai special sau merge si cel care se foloseste pt. tabla.

Orice raspuns si orice sfat in domeniul acesta este binevenit ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Spoilerele de plastic au o anumita granulatie pe ele(nu sunt fine mai pe romaneste).Pentru o vopsire k lumea se foloseste o masina(unealta) speciala pentru k sa aduca spoilerul la forma fina(forma tablei).Din cate am inteles eu de la cei de la PBN operatia este destul de costisitoare si dificila de facut.Prin operatie simpla(vopsire directa) cica nu ar tine.Asta e explicatia care am primit-o si eu de la un vopsitor profesionist PBN ;)

Link către comentariu

Sa folosesti lac cu duritate sporita. E special pentru bari.

Link către comentariu

Pentru a adera la plastic exista o solutie numita plastofix care se da inainte de vopsire.Ce spune 4abc este valabil la barile noi.Tu presupun ca vrei sa revopsesti deci nu necesita operatia respectiva si nu cred ca necesita nici plastofix daca dai peste vopsea mai veche.Atata doar sa degresezi insistent.

Link către comentariu

Eu personal sunt perfect de acord cu Bambu si AndyG.

Intrebarea mea este: de ce vrei sa vopsesti bara ?

1) Daca vrei sa o vopsesti din simplu motiv ca vopseaua e matuita sau are zgarieturi minore atunci poti sa incerci (dupa ce izolezi cu atentie restul caroseriei), numai ca ai grija sa nu o faci sa arate mai rau (operatia sa aiba loc intr-un spatiu inchis si cat mai static pentru a evita lipirea particulelor de praf din atmosfera pe vopseau abia aplicata).

2) Daca vrei sa o vopsesti pentru ca are zgarieturi adanci, vopseaua veche este crapata sau 'sarita' (din diferite motive). Situatia se complica deoarece in aceste locuri trebuie folosit chit dupa o curatare (cu smirghel).

Link către comentariu

Nu stiu prea multe in domeniu :lol: dar atata stiu ca e greu sa vopsesti plastic. Am vopsit bara la o fosta reprezenta VW din TgM (acum e service autorizat Peugeot) intr-o toamna si deja in primavara era plina de pete mici albe, sarise vopseaua si se vedea chitul :D. Inainte presupun ca era vopseaua originala care rezistase 3 ani (cel putin la mine un an si ceva) fara sa fie sarita undeva.

Link către comentariu

Shimano asta se datoreaza pietrelor sarite de la alti participanti la trafic.Din cate stiu partea frontala a masinilor se vopseste cu un lac mai tare sau ceva de genul ca sa reziste acestor lovituri.Probabil ca l-a tine nu au facut asa.Haideti totusi sa-i lasam pe experti sa vorbeasca pt. ca il bagam pe om in ceata.

Link către comentariu

In primul rand spoilerul sau in general tot ce e plastic trebuie copt la o temp de nu stiu cate grade in nu stiu cat timp. Daca nu se coace sare vopseaua. Mai trebuie smirgheluit f bine si dat cu un fuller special pt plastic. In rest vopseaua si lacul este la fel. Cel putin asa am vazut ca se face cand mi-am vopsit eu masina.

Link către comentariu

Daca se doreste revopsirea barii lacul de duritate mare (in mai multe straturi) si cuptorul fac diferenta pe langa experienta vopsitorului.

Link către comentariu

Bara pe care doresc sa o vopsesc este noua nouta . Nu este originala, este facauta de un producator klokenholm se numeste parca. Am inlocuit bara originala deoarece acumulase mai multe straturi de vopsea pe ea si incepuse sa se exfolieze si n-am reusit nicicum sa cojesc vopseaua veche. Bara e data cu spritchit de la fabrica dar as dori sa vopsesc si ornamentul(bandoul) acela lung si spoilerul negru care vine sub bara si la acestea doua nu stiu ce spritchit sa dau peste plasticprimer. Am deja cumparat spritchit normal de policolor dar mi-e frica sa nu crape.Stie cineva daca este spritchit anume pt. plastic?

Link către comentariu

Multumesc Black Shadow foarte folositoare linkurile :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!