Jump to content

Probleme A4 1.9tdi 131cp (ambreiaj, Amortizoare, Cauciucuri)

costin_barzon
 Share

Postare recomandată

Buna ziua,

Sunt nou aici, iar masina o am de putin timp (1luna)

De cand o am am avut cateva probleme dintre care unele le-am rezolvat:

bec frana spate - rezolvat PBN 40ron

reglat aliniere faruri - PBN 30ron

schimbat duza aruncat lichid pe parbriz - PBN 103ron

bec xenon D2S 35W explodat - PBN 750ron

Din pacate acum am alte 2 probleme:

patineaza ambreiajul si amortizoarele cam duse.

Stie cineva cam care sunt solutiile si ce costuri implica?

Masina este cumparata de la PBN oct2001 si are 128.000Km

Eu zic ca nu este chiar presanta problema cu amortizoarele si se mai poate merge fara probleme, dar ambreiajul nu stiu cat o mai duce. Nu patineaza rau dar din cand in cand daca o calci 2000-3000 RPM se simte ca scapa.

Sunt curios cam la cat se poate ridica pretul remedierii acestor 2 probleme.

O alta problema este: cauciucurile de vara = slickuri, deci in curand imi trebuie 4 cauciucuri. M-am oprit la Continental PremiumContact2 195/65/15/91V. Stie cineva ceva de aceste cauciucuri, le are cineva?? Pretul de 1150ron pe 4 buc mi se pare ok

Multumesc anticipat pentru ajutor si sfaturi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la amortizoare - depinde de modul in care conduci.

ambreiajul.... schimbat.

cauciucuri..... a mele 215/55/16 au fost 30 mil, eu zic ca-i bine la tine.

Vezi ca la golf intretinerea e mai eftina - parerea mea e ca daca nu poti intretine o masina, vinde-o, nu o chinui, si i-ati alta pe care sa o poti intretine cum trebuie.

P.S. L-ai luat de la PBN - ei tre sa-ti dea si garantie, macar 6 luni, si acolo intra si ambreiajul tau.

Modificat de maxu
Link către comentariu

masina a fost cumparata in oct2001 de la PBN

nu este a mea ... eu doar merg cu ea de o luna

ma interesau de curiozitate preturile la schimbat ambreiaj si amortizoare sa-mi fac o idee

Link către comentariu

cauta topicul lui volksman (el se ocupa cu asa ceva) si intreaba acolo.

Link către comentariu

bec frana spate - rezolvat PBN 40ron

schimbat duza aruncat lichid pe parbriz - PBN 103ron

bec xenon D2S 35W explodat - PBN 750ron

ai dat 40 RON sa-ti schimbe un bec? cu 3 RON cumparai doua surubelnite (lata + cruce) si cu inca 2 RON becul. treaba de 15 minute pentru un incepator. pe vremea lui Ceasca era la scoala un obiect numit "Atelier" sau "Lucru manual" unde te invata printre altele cum se taie cu panza de bomfaier, cum se pileste, cum se bate un cui si cum se desface un surub (printre altele). felicitari, de pe urma ta traiesc bine o gramada de meseriasi.

dac tot vrei sa schimbi ambreiajul si cauciucurile, gandeste-te si la amortizoare. una dintre calitatile recunoscute ale acestor masini este si comoditatea. o solutie temporara este sa-ti incarci telescoapele (daca sunt cu ulei) sau sa gasesti altele de la vw. sunt aceleasi dar la pret mai mic. ah, si cauta si un meserias bun care sa nu-ti ia pe langa manopera si salariile celorlalti care stau degeaba in service-ul respectiv.

Link către comentariu

Mama..da ai aruncat o gramada de bani la PBN pe lucruri care le luai la jumatate de pret din alta parte.In fine..

Patru amortizoare te duc pe la 900 ron.

Completeaza-ti profilul sa vedem de unde esti si un numar de telefon eventual.

Daca esti din Bucuresti suna-ma si te trimit la cineva cu magazin de piese cu preturi bune.

Salut.

Luigi Vicol

Link către comentariu

costin_barzon

m-am interesat la PBN pentru rezolvarea celorlalte probleme si am obtinut urmatoarele preturi

disc ambreiaj 110RON cu piesa la schimb, placa presiune 110RON cu piesa la schimb, rulment 163RON, manopera 500ron

eu zic ca este f.ieftin avand in vedere ca la logan la reprezentanta este vreo 1400ron

alte preturi:

amortizor fata 520ron, amortizor spate 381ron manopera schimbat 1 amortizor aprox 100ron

Link către comentariu

Pai daca tu ai ajuns la concluzia ca sunt scoruri convenabile pentru buzunarul tau ce sfaturi astepti?

Iar daca te raportezi la Logan..da,preturile sunt ieftine :lol:

Luigi Vicol

Link către comentariu

mai, gata cu rautatea, omu vrea sa le schimbe.

Ai vb cu volksman ?? de la el poti obtine preturile, ca sa fai o comparatie, vb cu el, e f amabil si iti poate da si detalii.

Iar colegul Rapier a mentionat un service in buc de care a fost tare multumit, dar poti cauta in aria dealeri si serviceuri pt un bun feedback.

Link către comentariu

Maxu..am impresia ca omu's-a hotarit deja si posteaza aiurea.

Dupa cum vezi i-am spus sa ma sune si-l trimit la cineva cu preturi bune..si nimic!

El posteaza in continuare!

Apropos de Logan ..nu-i niciun mistou..preturile la Audi/Vw sunt mai ieftine!!

Greu de crezut,nu?

Masina de 5000 Euro!! :lol:

Luigi Vicol

Link către comentariu

OFF topic - daca ma gandesc cum s-au luat licentele de dealer dacia..... tre sa-si recupereze oameni banii.

ON topic costin barzon - nu te supara pe noi, prima data am crezut ca intrebi asa, ca si subiect de conversatie, de aia ai fost luat putin in balon, dar se doreste a se pastra forumul cat mai curat, pentru a fi usor de urmarit topicurile; de ex - daca te intereseaza anvelopele - este aria anvelope si jante. iar despre celalalte foloseste cu incredere functia search, sau apeleaza la volksman pt preturi.

:lol:

Link către comentariu

costin_barzon

Scuze de intarziere dar nu am fost in bucuresti cateva zile.

Nu postez aiurea. Masina a fost luata de la PBN si toate interventiile asupra ei au fost facute acolo (garantie, service, casco)

Masina are o varsta (5 ani si jumatate) iar persoana care a condus-o inaintea mea nu prea si-a batut capul cu ea. Toate cheltuielile de intretinere, revizie, service sunt platite de firma. Eu nu am deloc experienta cu masinile VW-Audi, pana acum am condus solenza, logan, clio, megane, tico, matiz, cielo. Asta este motivul pentru care postez si citesc acest forum. Da, stiu ca am dat foarte mult de becul xenon, dar mi s-au decontat cheltuielile si vroiam o rezolvare cat mai simpla si mai rapida.

Am stat si am vazut cum se schimba becul de frana si in mod sigur urmatoarele le voi schimba singur. In ceea ce priveste problemele cu care am inceput topicul: 1150ron pe 4 continental premium contact 2 195/65/15 91V cu factura si garantie 2 ani de zile (la autozone) mi se pare decent pretul. M-ar interesa alte pareri pentru ca oricum aveti experienta iar eu nu. Am gasit michelin mai scumpe si dunlop cam la aceeasi bani.

Amortizoare: da, 2500RON cred ca e cam mult, pot sa mai astepte un an, sau eventual schimb doar fata sau doar spatele (trebuie pus pe bancul de proba a amortizoarelor) depinde care sunt mai uzate.

Kitul de ambreiaj 880RON cu factura, garantie, manopera si tva este destul de decent ca pret. La solenza acum 2 ani la dacia meridian devizul de schimbare kit ambreiaj (pe garantie, defect de fabricatie) a fost 1400ron, bine ca nu i-am platit eu. Deci 880 pentru schimbat kitul la A4 nu mi s-a parut mult

Pentru Luigi: voi apela in curand la tine (sa vad cand am timp) pentru ca mi s-a ars un bec de pozitie dreapta fata si nu mai am chef sa dau banii la aia de la PBN.

Stie cineva care sunt codurile de la becuri (pozitie, frana, semnal, fata si spate, faza lunga) ?? Nu stiu decat xenonul care este D2S 35W.

Oricum voi citii tot forumul (toate topicurile) numai ca nu stiu cat de repede voi avea timp.

In timp nu va voi mai sacai cu lucruri simple, dar momentan sunt incepator in zona Audi

Link către comentariu

Toti fugeau de PBN pana acum ca "dracu de tamaie" :blink: Motivele erau preturile mari la piese si manopera si faptul ca se umbla la masina si se schimbau piese (cu alte piese evident mai proaste). De ultima problema sa nu iti mai faci griji...ei vor schimba probabil in continuare piese...da de cate ori ai fost pana acum cu masina la ei au avut timp sa-ti lase doar seria de caroserie originala de pe masina.

Lasand gluma, sugestiile colegilor mei erau foarte bune. Nu compara pretul de la PBN cu ala de Dacie...tu nu ai Dacie si nici PBN nu e Dumnezeu pe pamant. Ce siguranta ai ca piesele de la PBN sunt originale si nu ceva turcisme? Te pricepi asa bine ca sa poti identifica diferentele, sau i-ai crezut pe cuvant? Mai citeste in aria de service-uri feedback-ul legat de grupul si service-urile Porsche.

Ia legatura cu Volksman sau cu l.u.v si vezi care sunt preturile cele mai bune pe care le poti obtine la niste piese de calitate. Poti sa iti alegi producatorul in functie de pret si de ce stii despre ei. Iar service-uri care sa schimbe kit de ambreiaj sunt destule. In afara de service-ul de care am zis eu, sunt multe altele si mai am si alti mecanici priceputi. Si iti dau si ei si factura si garantie la lucrare... Masina oricum nu mai e in garantie dupa 5 ani si peste 100.000 km. Du-te la PBN cand chiar nu ai alta alternativa. Si am auzit totusi ca au mecanicii care se pricep cel mai bine...dar asta la probleme serioase nu la schimbat ambreiajul

Bafta

Modificat de Rapier
Link către comentariu

Pentru 4 caucuiucuri mi se pare un pret bun; dar, iarasi depinde de stilul de condus, daca mergi mai tare o sa-ti cauti putin mai late, poti studia putin despre aderenta pe uscat, pe ploaie, etc. Depinde de mai multi factori, dar tot la tine si stil de condus se rezuma.

Poti incerca aici - se pare ca au preturi mici, si gasesti pe forum si feedback despre ei.

Link către comentariu

Aaaaa...si am uitat. Pretul la cauciucuri nu este tocmai mic. Conti Eco-Contact CP l-am gasit pe la 240 RON bucata (960 RON toate 4) si in doua sapt ii vin omului si PremiumContact 2 la acelasi pret. Pretul este pe caracteristicile date de tine: 195/65/15 91V. Deci, se poate si mai bine, dar este ok si pretul gasit de tine

Link către comentariu

Dacia si restul masinilor din gama Renault vand masini noi ieftine dar isi recupereaza banii pe partea cealalta , la intretinere si piese de schimb .Am observat ca este o tendinta mare catre acest lucru la majoritatea companiilor .

VAG inca se mentine bine si sper sa nu faca si ei la fel ... desi nu m-as mira ca toti vor sa castige .

Link către comentariu

costin_barzon

maxu: am incercat unde ai zis tu. preturi mai mici dar nu dau factura, cel putin asa scrie pe site

rapier: de unde ai luat Conti Eco-Contact CP cu 240???

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!