Jump to content

Anvelope Fata Sterse Interior+exterior

barbut
 Share

Postare recomandată

salutare!

de ceva timp (2 luni) am vazut ca am anvelopele fata sterse pe extremitati (doar marginile).

fiecare anvelopa (fata) este stearsa atat pe interior cat si exterior (doar marginile), nu de la jumatatea anvelopei catre extremitati.

de cand am luat masina am facut 5.000KM, iar anvelopele erau foarte bune. cele din spate sunt in stare buna.

am fost sa-i fac directia si dupa ce mecanicul i-a verificat "jocurile" si a pus-o pe un soi de aparat cu lupe (nu computer) mi-a spus ca unghiurile de fuga sunt ok.

a mai facut un test "de greutate zice el"(punandu-ma pe scaunul din fata dr si pe fi-su pe cel din stanga fata).rezultatul cam "nasol" zice el diferente mari de convergenta cu greutate in masina (daca am inteles bine).

il intreb ce e de facut si omu imi spune ca nu se poate face nimik in acest sens! ca asa o sa-mi faca tot timpul, iar ca sfat atunci cand se vor toci mai mult sa le schimb cu cele de pe spate :)

il intreb care ar fi cauza, iar el imi spune ca in urma unei avarii ceva de genul asta....(poate la vechiul proprietar...nu la mine!!!)

avetzi idee de asta???????

multam!!!!

Modificat de barbut
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dupa parerea mea daca era o problema legata de unghiuri cauciucurile se uzau interior sau exterior nu pe ambele parti(sa nu fi fost sucite pe janta).cred ca e presiunea din roti gresita.gasesti aici mai multe:http://www.carbibles.com/tyre_bible.html

Link către comentariu

in primul rand trebuia sa faci geometria pe claculator. restul mi se pare, fara suparare, carpaceala!

faza cu lupele e depasita si pt dacii!

in al doilea rand, am facut zeci de geometrii la viata mea, am avut boala de cand ma stiu cu cauciucurile, si nicaieri nu mi-a facut nimeni testul asta de greutate!

si ultima: s-a inventat problema fara solutie??!!!

Link către comentariu

Cam ce presiune ai in ele? Te-ai uitat tu inainte si nu erau uzate pe nici o parte? Ar trebui sa fie dezumflate bine ca sa faca asta asa de pronuntat.

@doctorul, cred ca se refera la felul cum se aseaza cand e incarcata, insa nu cred ca e cazul designului de suspensie la Passat.

Link către comentariu

si eu, da nu poate sa fie atat de "bulita" masina, chiar astept sa ne zica cati km are!

si as recomnda refacerea geometriei la un atelier ca lumea!

mie mi-a disparut senzatia aia de tras volanul despre care scriam pe alt topic dupa ce am refacut geometria, desi ala care a facut-o a zis ca diferentele erau micute!

Link către comentariu

Deci io zic, ca trebuie asa cum a spus si doctorul, sa reglezi geometria pe calculator (dar nu e explicabil cum de uzeaza pe ambele parti), si daca tot asa ramane, ar fi 2 posibilitati: ori ai presiunea prea mica in cauciucuri, ori iei curbele cu viteza prea mare.

Modificat de cosmin_acn
Link către comentariu

presiunea in roti 2,5 atmosfere la 205/55/R16 (asta e dimensiunea care este pe masina si in certificat la rubrica "ALTE ANVELOPE ADMISE" modificata de vechiul proprietar).

in certificat are dimensiunea de fabrica de 195/65/R15

problema care ma apasa e ca nici nu prea merg cu ia...

v-am zis ca am facut 5.000KM de cand am luat-o, adica de vro 6 luni de zile (160.000KM - 165.000KM).

de geometrie e prima data cand aud.

daca merg cu ia la un service specializat in acest sens, cum ar trebui sa-mi faca geometria????la ce ar trebui sa umble???

intreb pt ca omu la care am fost numai cu asta se ocupa si cred ca e bun in ceea ce face chiar daca nu are aparatura performanta.foarte multa lume merge la el cu masini de masini.

va intreb, pt ca omu mi-a zis ca pot sa merg la orice service, aia o sa-mi ia banii de pomana spunandu-mi ca au rezolvat problema.

astep mai multe detalii in ceea ce priveste geometria directiei....

multam!!!!

Modificat de barbut
Link către comentariu

de unde esti?

te invat eu unde sa mergi in bucuresti!

Link către comentariu

de unde esti?

te invat eu unde sa mergi in bucuresti!

din valcea ;)

iar cu mecanicii astia cam greuceanu....

dar poti sa-mi zici un service in bucuresti care se ocupa cu asta.poate ajung in curand prin bucuresti.

Link către comentariu

stiu unul in zona brancoveanu!

daca vrei iti dau nr pe privat, sa ma suni sa iti povestesc unde este!

am fost f multumit de tipii de acolo!si pretul ultra rezonabil!60 ron!

Link către comentariu

eu am facut geometria la Sama Service si am fost foarte multumit - sunt chiar pe strada cu Porsche Bucuresti Nord - Soseaua Pipera.

au aparat cu laser si lucreaza foarte atent. Iti dau foaia cu rezultatul ca sa vezi unghiurile la "before" si "after" in paralel.

oameni competenti, a durat 20 min, nu e coada.

Link către comentariu

stiu unul in zona brancoveanu!

daca vrei iti dau nr pe privat, sa ma suni sa iti povestesc unde este!

am fost f multumit de tipii de acolo!si pretul ultra rezonabil!60 ron!

si ca pret?

Modificat de barbut
Link către comentariu

alo, am scris: 60 de ron!

si nu mi-au facut figuri, sa ceara o data jumate-de doua ori pretu ca e 4x4, etc, cum se intampla in alte parti!

n-am nici o treaba, da pun pariu ca la sama sare de 1 milion binisor!sa ne zica colegu...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!