Jump to content

Capitonaj Haion La O1

fLoRiAn &f
 Share

Postare recomandată

Salut toti posesorii de skoda(o masina excelenta dealtfel)si am rugamintea sa-mi spuna si mie cineva cum as putea sa dau jos capitonajul(daca asa este corect spus)de la hayon.Am incercat cu search dar nu am avut nici un rezultat.Multumesc pentru bunavointa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se trage cu incredere de el, se desface din cleme dintr-o parte. Este mai grei sa-l montezi la loc. De ce vrei sa-l dai jos?

Link către comentariu

Da,mltumesc,am tras si eu cu incredere si a iesit doar din clemele de tabla de langa geam,mai greu este cu restul .

Vreau sa-l dau jos pentru ca zdrangane ceva cam tare si banuiesc ca este o clema cazuta in interior.

Link către comentariu

:icon_bounce: vezi sa nu-ti pice si tie vreuna (clema) cand o sa te muncesti sa pui capitonajul la loc :lol:

Spor la treaba!

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Oricum,sa inteleg ca nimeni nu a dat jos capitonajul acela.Ok,renunt si eu cu toate ca zdrngane extrem de suparator. :icon_bounce:

Link către comentariu

eu la o1 am pus de toate peste tot si tot zdranganea dar la final am pus pasla pe tot ce este tabla si la orice atingere si s-a fixat bina si nu maii facea trage de el ca se da jos dar e greu rau de pus la loc

Link către comentariu

poate zdrangane bancheta (vezi clemele in care se prinde - de fapt acel U)

Modificat de leeloo
Link către comentariu

Ba da, l-am dat jos, nu-i mare scofala; iti trebuie putina indemanare si sa te inarmezi cu ceva rabdare, pentru ca pusul la loc nu-ti va iesi din prima. Zici c-ai desfacut o parte din el, ai bagat de seama care-i sistemul de prindere: ai vazut clemele. Ei, peste tot sunt cleme dinalea. Trage mai tare, trage si din partea opusa de unde zici ca deja ai desfacut si usor-usor ajungi si la clemele mai indepartate. La montajul la loc trebuie sa ai grija ca toate clemele sa fie la locul lor pe capitonaj (de-aia ti-am zis ca sigur are sa iti cada vreuna, sistemul de prindere pe capitonaj e cam rudimentar) si rand pe rand le aliniezi cu gaura de pe hayon arzi capitonajului cate-un pumn. Ai sa auzi cand se clipseaza la loc. Daca nu te descurci sa-l mai pui la loc, pune capitonajul in portbagaj si meri la un service, sigur ti-l va pune cineva inapoi sus, e treaba de 3 minute daca ai toate clemele.

Spor!

Link către comentariu

Multumesc BLITZ,asta aveam nevoie sa stiu,ca a mai incercat cineva si ca prinderea este doar in cleme.Cred ca o sa mai astept sa se mai incalzeasca un pic ,imi este teama sa trag prea tare sa nu se sparga .

Link către comentariu

Eu zic sa stai la un loc. Sa nu te puna sfantul sa-l desfaci ca ti-ai gasit beleaua cu dansul :)

Eu am avut zgomote la capitonaj ca freaca de caroserie. Rezolvarea: identifici cu aproximatie zona unde pocneste (cam asa face nu prea zdrangane) si te ocupi numai de zona aia. Desfaci usurel capitonajul in zona si pui niste buretei si sa vezi ca nu o sa mai ai probleme. La mine asa s-a rezolvat. Te poti gandi si la o solutie generala de eliminarea a tuturor posibilitatilor de frecare a capitonajului de caroserie. Pui 6 buretei cate unul in fiecare din cele 4 colturi ale cabinei si cate unul deasupra stalpului dintre usi. Si in acest fel capitonajul nu va mai freca de nici o parte a caroseriei. Ma rog asa pare logic.

Bafta

Link către comentariu

OK,am inteles ce trebuie facut,multumesc mult celor care au postat.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Eu zic sa stai la un loc. Sa nu te puna sfantul sa-l desfaci ca ti-ai gasit beleaua cu dansul :)

Eu am avut zgomote la capitonaj ca freaca de caroserie. Rezolvarea: identifici cu aproximatie zona unde pocneste (cam asa face nu prea zdrangane) si te ocupi numai de zona aia. Desfaci usurel capitonajul in zona si pui niste buretei si sa vezi ca nu o sa mai ai probleme. La mine asa s-a rezolvat. Te poti gandi si la o solutie generala de eliminarea a tuturor posibilitatilor de frecare a capitonajului de caroserie. Pui 6 buretei cate unul in fiecare din cele 4 colturi ale cabinei si cate unul deasupra stalpului dintre usi. Si in acest fel capitonajul nu va mai freca de nici o parte a caroseriei. Ma rog asa pare logic.

Bafta

nu prea-mi dau seama cum ajunge haionul langa stalpul dintre usi...;) omul se referea la usa portbagajului. tu probabil la plafon. sau n-am inteles eu bine?

scuze ca m-am bagat in seama. da ma interesa si pe mine sa-mi desfac capitonajul ala si vreau sa fiu inarmat cat mai mult si/sau corect cand ma apuc de facut prostii...;)

Link către comentariu

L-am desfacut eu si l-am pus la loc, am bagat butetei si chiar cauciuc intre el si tabla dar de scartaieli si zdranganeli nu am scapat.Trebuie rabdare si indemanare cand se monteaza la loc. Bine ar fi sa fie 2 oameni care sa lucreze cu el, unul intr-o parte si unul in cealalta.

Link către comentariu

L-am desfacut eu si l-am pus la loc, am bagat butetei si chiar cauciuc intre el si tabla dar de scartaieli si zdranganeli nu am scapat.Trebuie rabdare si indemanare cand se monteaza la loc. Bine ar fi sa fie 2 oameni care sa lucreze cu el, unul intr-o parte si unul in cealalta.

l-am dat si eu jos.

eu am avut scartait de la imbinarile tablei la colturile hayonului. Dupa ce am scos capitonajul am turnat un spray de spuma poliuretanica si s-a facut beton, nu mai face nimic, e mut complet :D daca incercati asa ceva, mare atentie sa nu ajunga spuma la clemele de plastic din tabla, cele in care fixati capitonajul, pt ca daca se inunda - adio - trebuie altele :frigbaitata:

stiti unde mai e scartait in spate? lateralele din plastic in care se pun difuzoarele din spate sunt prinse pe lateral cu niste piulite de plastic care strang niste cleme cam de 7 cm in forma de L. acolo, in timpul mersului, din cauza tensiunilor, mai scartzaie. eu am imbracat clema de fier in leucoplast si am pus-o la loc.

cat despre capitonajul hayonului, asa e: nu va chinuiti sa-l puneti la loc ca e nasol rau si poate-l si stricati, sau stricati clemele. aprops, o clema costa 2,5 RON !!!!! eu am fost la Avia Motors si am rugat pe cineva de acolo. a durat 5 minute si m-a costat 10 lei, bagati omului, in buzunar :beerchug:

spor la demontat!

Link către comentariu

• 1 year later...

stie cineva sa imi zica daca la Octavia break sun t aceleasi probleme cu prinderea capitonajului de haion?

Daca il desfac cu care bucati sa incep, cu cea de jos mare sau cu cele care sunt in sus pe laterale pe langa luneta, sau nu are importanta?

Eu am urmatoarea problema (sk O1 din 2000):

nu mai inchide portbagajul din inchiderea centralizata si trebuie incuiat manual cu cheia. Initial cand am constata aceasta problema, cateodata inchidea cateodata nu, asa in mod aleator, pana de cateva zile cand am constatat ca nu mai vrea deloc. Nici nu incuie si nici nu descuie. Ma gandesc ca poate nu face vreun contact electric ceva....????

S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema de inchidere centralizata?

Modificat de tonic
Link către comentariu

• 4 months later...

Si eu l-am dat jos si a ramas in casa dupa 2 sesiuni nereusite. Mi-am facut mai multi nervi decat mi-am facut vreodata la o masina; poate o duc la service :salut: :P

Link către comentariu

si la mine zdranganeau prostiile alea albe de gaici de plastic.

asa ca le-am dat jos(nu eu la service :) ) si am pus banda adezivamai multe straturi peste ele si dupa clemele de plastic.

si nu mai zdrangane!!!

domnu pisi vb si tu cu un angajat la service si cu 20lei o pune la loc in 15 secunde!

Link către comentariu

Asa este ! trebuie sa va inarmati cu multa rabdare ! Daca aveti probleme cu nervii....nu va bagati la asa ceva ! Va recomand sa mai cereti ajutorul unui prieten ! in 2 persoane...si putina indemanare rezolvati treaba mult mai usor :) spor

Link către comentariu

Si eu l-am dat jos de mai multe ori , mai ales dupa fulger :Driver:) ca imi picase o groaza de cioburi de la luneta, prima si prima data cand l-am dat jos mi-am pierdut rabdarea si am rupt vreo 3 cleme... asta e am fost la skoda... am cumparat , intradeva cam scumpt pt niste cleme , dar dupa cand l-am mia dat jos am avut grija.. si de montat daca sunteti 2 persoane e mult mai usor , dar eu de cate ori l-am dat jos nu am rezolvat problema cu scartaitul ... o sa ma duc sa cumpar pazla sa il fac si eu calumea

Link către comentariu

Octavia RS are doua brate in forma de L care fac haionul sa nu scartaie, nu stiu cum sa va explic mai exact, dar sunt in spatele banchetei (in fundul portbagajului). Mi-a zis un mecanic ca doar RS-ul are si sunt puse special ca sa nu scartaie haionul. Intrebati la un service skoda despre chestia asta sau poate pun eu niste poze dar nu am cum acum.

Link către comentariu

• 3 years later...

Mai are cumva, cineva noutati? Eu am dat jos capitonajul de vreo 2 ori , pus banda izoler pe clemele alea de plastic, pe cel de tabla, pus cauciuc crud la imbinari, indesat bucati de burete... nu mai spun chinul de a-l pune inapoi si tot scartaie.

Link către comentariu

• 8 months later...

Eu trebuie sa repar incuietoarea de da haion dar dupa ce am citit aici pare sa fie taaare "migalos" de desfacut capitonajul cu pricina... (  :tuktuk: de fapt de montat). Nu stiu cum o sa fac da-i musai ca sunt momente cand nu pot deschide haionul...

Modificat de Helloween
Link către comentariu

Din experienta mea, scirtiiturile dispar daca se regleaza haionul mai strins (sa preseze mai mult pe cheder). Daca este vorba de zdranganeli in interior, atunci trebuie musai desfacut capitonajul...

Link către comentariu

• 2 years later...

Dupa doi ani am reusit sa-mi fac curaj sa desfac capitonajul cu pricina. Nu de alta dar ajunsesem sa nu mai pot folosi portbagajul din cauza incuietoarei. Incuietoarea asta are o tija in interior care atinge o lamela si mai departe un contact. Ei, tija probabil ca s-a deformat (distantat) un pic si nu mai apasa cum trebuie lamela. Doar a trebuit sa indrept (apropii) tija mai mult de lamela si s-a rezolvat problema deschiderii  (descuierii) haionului. A durat 15 minute toata treaba!

Sincer, mi-a iesit din prima si montatul la loc (la mine nu are niciun surub de prindere, totul se prinde in cleme de plastic si de metal)

Am vrut sa atasez niste imagini, dar nu ma lasa (nu mai stiu unde sa le incarc ca sa introduc o adresa URL... rusine mie!) Daca gasesc o metoda, o sa editez postarea si cu imaginile corespunzatoare.

Am gasit pe forum modul de postare a imaginilor. Sper sa va fie de folos.

Capitonaj.jpg
Asta-i capitonajul...

Cleme2.jpg

Clemele de metal, care se fixeaza un pic mai greu...

Prindere1.jpg
Locurile in care trebuie sa intre clemele metalice (motajul trebuie sa inceapa prin a fixa clemele metalice)

Incuietoare1.jpg

Sistemul de actionare a contactului

Modificat de Helloween
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!