Jump to content

Zgomot Releu Semnalizare

Alextz
 Share

Postare recomandată

Ieri am fost pana la Giurgiu si pe drum dintr-o data cand am oprit semnalizarea...releul a inceput sa bata in gol( foarte rapid).Mai incolo pe drum a inceput sa faca din senin, fara sa actionez semnalizarea, iar daca actionam semnalizarea dupa oprirea acesteia comportamentul continua.

Azi...m-am dus pana la Metro..si a inceput sa faca din nou. Chesit foarte enervanta este ca nu se poate repeta pentru cand ma duc la garantie, il apuca din senin, si se opreste din senin. Tin sa mentionez ca am observat comportamentul mai ales la rece, cand interiorul se incalzeste destul nu mai face asa de rau, aparand doar un tic dupa 1s dupa ce inchid semnalizarea sau deloc.

Acum intreabrea este....oare apare la o scanare cu VAG-COM ceva?Sau macar alte idei...ca ar fi tare urat sa ma duc la garantii si sa nu faca...si cum fac 2m de la ei din curte sa inceapa din nou....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ar trebui sa apara la o scanare. S-a mai discutat acest lucru, nu mai stiu unde. Din ce am citit pe acolo este maneta de semnalizare.

uite aici

http://vwforum.ro/index.php?showto...;hl=semnalizare

si aici

si aici

sau aici

Modificat de al bundy
Link către comentariu

Dap cam asa e si la mine.....dar ciudat e ca nimeni nu reclama ca incepe din senin sa faca zgomotul. Adica la toti face dupa semnalizare.

La mine de exemplu cum am dat drumul la motor la METRO imediat a inceput sa faca, fara sa semnalizez nimic. De asta inca vreau sa vad si alte idei.

In alta ordine de idei...daca chiar e maneta e vreo sansa sa platesc diferenta pentru un tempomat?

Link către comentariu

Nu apare la nici o scanare: e defect mecanic in maneta de semnalizare si nimic mai mult. La Octavia 1 nu exista calculator de coloana volan care sa gestioneze comenzile de pe acesta, deci canci scanare; si nici in calculatorul retelei electrice(Bordnetz) nu se stocheaza defect. Eu zic Alextz sa mergi la un service si sa inceapa prin a proba cu un alt releu si pe urma trase concluzii despre maneta. Daca e maneta, e ok, poti sa iti comanzi direct maneta cu tempomat.

Link către comentariu

Cauze posibile: releu, maneta semnalizare. Alte cauze ... aleatoare.. care se pare ca nu au legatura cu ... realitatea, dar au avut efect in rezolvarea problemei: switch pedala frana.

Maneta este posibil sa nu fie neaparat defecta .... ea are ceva vaselina pe acolo, iar din cauza uzurii contactelor, apar mici particule de cupru care vor ... oferi o conductivitate marita vaselinei. O curatare cu un spray de contacte s-ar putea sa iti rezolve problema. Succes

Modificat de horgarban
Link către comentariu

Masina are doar 37.000km...si mai are garantie. Eu vroiam doar niste pareri pentru ca sincer nu am timp sa stau zile in service.

Multumesc mult oricum de idei.

Link către comentariu

Nu stai "zile" in service; treaba este simpla: te ducila service, in 10-15 minute iti pun un releu de proba si daca tot persista defectul e clar maneta. Te vor chema cand va sosi piesa, pentru inlocuire; daca e doar releul de vina, e banal: de obicei relee sunt pe stoc. Pentru operativitate mare suna intai, spune ce-am discutat aici noi si cere-le programare. Daca nu ai timp sa te duci, nu-i nimic, poate iese intre timp din grantie si nu mai e nevoie sa-ti bati capul, o platesti direct si gata :P

P.S. Daca ai doar 37000, eu as miza 75% pe defectiunea releului.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Maine la 8:30 sunt la Avia...am facut deja programare. Mi-au zis ca schimba releul si daca tot mai face schimba si maneta. Va spun maine ce am rezolvat.

Link către comentariu

Nu....dar m-am intors cu o scarba....

Ma duc la 8:15 ca era la 8:30 programarea. La 8:30 deja rezolvasem cu actele...dar masina intra in service de abia la 9. Intru si eu dupa ea si acolo surpriza mare cand ma vede angajatul de abia atunci pune plasticul pe volan...ca deee poate ii place si lui pielea de pe el. Apoi imi scoate plasticul cu Octavia de langa avarii sa schimbe releul si...il zgarie inevitabil. Pana la urma macar sunt sigur ca e maneta. Imi da jos airbagul si apoi isi da seama ca piesa nu e pe stoc!

Pune la loc airbagul si gata sa ma duc sa astept actele si sa plec. Si am asteptat si dupa astea 30 de min...timp in care cel care se ocupa de mine a vb non stop la telefon si cu mine 2 min. Ii atrag atentia ca pe foaie apar ca verificate nivelul de antigel si cel al uleiului dar ei nici macar nu au ridicat capota! Am intrebat daca nu apar erori pe airbag...si imediat ma si repezeste un alt angajat ca...masina e desteapta si se sterg singurele erorile daca e. Eu chiar pusesem intrebarea linistit...dar na..omul daca stie mai multe s-o fii simtit nevoit sa-mi dea peste nas.

Ramane sa ma mai intorc cand imi vine piesa...si cred ca e ultima data cand calc in service-ul AVIA. Pacat...in cel din Militari de fiecare data cand am fost m-au tratat exemplar.

Link către comentariu

Tare de tot! De curiozitate, la ce service ai fost? :lol:

P.S.: nu-ti spuneam eu acum vreo 2 posturi ca sigur n-au piesa pe stoc?!?! si tu te bucurai tare cand ai vazut ca-ti da airbagul jos :D

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

La Avia Motors Pantelimon...unde sa ma fii dus. Asta e....astept piesa.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!