Jump to content

Variant Vs. Limuzina ?

Alecsica
 Share

Postare recomandată

am un caravan si alegerea urmatoare va fi aceeasi (as putea zice ca-s fan, iar pe strada ma uit numai dupa break-uri), dar aveti dreptate cu:

- zgomotele; se aud mai usor decat intr-o berlina. eu am in permanenta doua carucioare in portbagaj + ceva bagaje si cumparaturi. oricat le-as fixa rezultatul nu se diminueaza simtitor

- hayonul face zgomot pt ca la denivelari/borduri caroseria are tendinta sa se tensioneze/deformeze nefiind la fel de rigida ca la o berlina

- teoretic climatizarea ar trebui sa faca fata unui volum mai mare decat in cazul unui sedan. practic nu se simte

avantajele au fost deja enuntate:

- portbagaj mai mare perfect pentru chestii voluminoase

- acces mai usor (ai acces la lucrurile din spatele banchetei in plan vertical ceea ce la berlina nu se poa')

inainte am avut o berlina si m-am enervat cand mi-am cumparat un tv mai marisor si n-am reusit sa-l introduc in portbagaj nici dupa ce am renuntat la ambalaj.

PS: referitor la stabilitate am observat ca fuge mai usor de fund daca masina este goala iar virajele sunt abordate mai in forta

Modificat de cipo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Experienta mea pe break-uri se rezuma la marca dacia, si anume logan. Am condus aproximativ 5 luni (circa 20-22 k km) un logan van, masina de serviciu, si apoi am avut tot masina de serviciu, un MCV (aproximativ 6 luni, insa doar vreo 5-6k km), ambele diesel. Comparativ cu berlina, eu unul personal am simtit o diferenta enorma. Atat van-ul cat si mcv-ul stau mult mai bine pe sosea, decat berlina. Legat de ce spune colegul Cipo, ca fug de fund daca sunt goale, pot confirma, insa este un lucru normal, avand in vedere ca ampatamentul la un break este mai mare decat la o berlina, iar greutatea este distribuita altfel.

Este foarte probabil ca la masinile VAG (la care facem referire in acest topic) sa nu fie atat de mare diferenta, in ceea ce priveste stabilitatea, avand in vedere ca loganul nu este cea mai "evoluata" masina. La capitolul aspect nu cred ca incape indoiala, ca break-urile nu sunt atat de aratoase precum berlinele, insa cu ideea ca o masina break modificata nu arata la fel de bine ca o masina berlina modificata, nu pot fi de acord. Si ca argument, va rog sa va uitati la masina colegului WNS.

Eu unul, nu sunt fan Break/Variant/Combi/Caravan/Avant/cum se numesc, insa in unele momente mi-as dori sa am un b6 break.

Va salut, si drumuri in siguranta, atat in break-uri cat si in berline. ;)

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Nu cred ca se poate aplica o regula kombi vs. limuzina dpdv. estetic. Unele kombi-uri sunt frumoase, unele sunt urate. Unele limuzine sunt frumoase, unele sunt urate. Se poate trage usor concluzia ca masinile kombi sunt mai stabile decat limuzinele, gandindu-ne la greutatea suplimentara ce apasa pe puntea spate. Mai e acolo niste metal in plus, niste geamuri, niste plasticuri, etc... fata de limuzina.

Sunt fan limuzina, nevasta-mea la fel. Totusi, cand am luat Audi-ul A6 Quattro(aici sunt putin offtopic, pentru ca on topic e despre B6) am preferat Kombi. Mi-am zis eu in barba ca e mai bine Kombi, cu greutate suplimentara pe spate, de aici rezultand o tractiune mai buna a axei spate. Bineinteles ca si A6 Quattro limuzina e gandit si proiectat tot de ingineri care nu au lasat nimic la voia intamplarii, dar Kombi Quattro parca e un pic altfel.

Link către comentariu

Cred ca in final totul se rezuma la necesitate,discutia combi vs limuzina e ca cea cu 2 usi vs 4 usi , fiecare asa cum prefera raportat la cati membrii are familia.Din punctul meu de vedere arata multumitor ambele variante.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!