Jump to content

My Golf Ride

NetFlow

Postare recomandată

A venit timpul sa adaug si eu un topic nou in "Masina mea". Sper sa nu va plictisesc cu descrierea de mai jos.. insa daca tot am facut topic, macar sa am ce scrie :)

Totul a inceput acum 2 ani si cateva luni cand un dobitoc, beat, mi-a lovit bunatate de dacia berlina in care bagasem o groaza de bani ( schimbate scaune interior, tapiterie completa and so on). Cum eu nu aveam casco la dacie si el era beat trebuia sa il dau in judecata pt despagubiri. M-am lasat pagubas si m-am dus cu masina, ca tot omu, la reprezentata dacia, locala.

Au calculat aia ce au calculat si mi-au facut devizul. 40mil lei (vechi). Masina nu valora mai mult de 80mil atunci asa ca am decis ca nu merita sa mai bag bani in ea.

Intamplator am vazut "oferta" la Ford Fiesta cu 5% avans (era o promotie). Cum 5% avans inseamna in jur de 40 de mil. Asa ca am fost la dealer si am "configurat" o fiesta. Cred ca masina a iesit undeva la 12000DDP si avansul era in jur de 35mil. Eram cel mai fericit om. Scapasem de chinul cu dacia.

Dupa ce am dus actele de leasing mi-au cerut avans 15% (adica cam 100mil) ca cica promotia cu 5% exista.. da nu pt toti..

Atunci m-am suparat si am decis ca daca tot dau 100mil avans sa iau altceva. Dupa ce am fost la ibita si am constatat ca seat nu imi place, am fost la ford sa ma uit la focus insa acolo dura 3 luni sa vina o masina asa cum vroiam eu, am ajuns ( la indemul unui prieten ) la vw.

M-am suit intr-un golf 5, insa prietenul mi-a zis ca unul "ca lumea" e la vro 20.000E DDP, asa ca nici nu m-am obosit sa ma uit pe oferta. El insa mi-a aratat vw bora (era o "promotie") cu pretul de... 12600E CIP. Deja eram cam 3000E departe de targetul meu de 12000E DDP, dar el a zis ca merita, el avea un passat.

Asa ca am ajuns la un reprezentant de vanzari, la pbn, care mi-a zis ca masina costa 12600 la promotie.. da nu mai au asa, au doar incepand cu 13750E CIP (pt ca aveau nu`s ce optionale in plus.. masina nu se mai fabrica.. era doar din stock). Dupa ceva calcul si cu gandul ca masina vine in 2 sapt am semnat actele, s-a aprobat leasingu am platit avansul.. si urma sa astept masina.

Cand masina a venit.. am avut surpriza vietii mele. Masina NU semana cu cea din showroom si cea de test drive. Se pare ca "pomotia" inseamna niste materiale mai proaste, chedere lispa, scaune de kkt. Plus ca masina nu avea cdplayerul promis ci altul (era 1DIN in loc de 2DIN).

Super suparat am reusit sa conving pe cei de la PBN ca masina aia nu imi convine si eu nu o iau. Singura varianta gasita a fost sa iau alta masina de la ei in jurul pretului de 14000E CIP, pt ca toate actele erau facute.. platile erau facute.. si era extrem de greu sa "stricam toata treaba".

Masina care s-a incadrat a fost un Golf 5 1.4FSI 90CP CL cu putine optionale (cotiera, culoare..) care a costat ~13980E. Singura problema era ca masina dura ~3 luni sa vina. De ce imi era frica nu am scapat.. nu am cumparat fordu pt ca dura mult.. insa am ajuns la golf la care am stat si mai mult.

A urmat o perioada de 2.5luni destul de grea insa masina intr-un final a ajuns la mine. (mai devreme cu 2 sapt). Super fericit, super incantat.. scapasem de dacia 1310 "zambetu lu iliescu". Am facut rodajul si apoi am observat ca 90CP si 130Nm@3800rpm la 1300kg de masina inseamna cam putini, asa ca dezamagit (de motor nu de masina) am cautat "remedii". I-am facut remap la voinea la "100CP" insa diferenta era ca si nula.

8 luni mai tarziu am vandut acel golf si.. am cumparat altul :) De data asta alb si in 2 usi cu ceva mai multi cp si cu cutie automata.

Recunosc ca tot timpul cat am avut primul golf imi doream GTI si mereu ma uitam dupa ele pe strada. Si acum cand vad un GTI vad un icon si ma uit cu respect la el.. insa pt mine nu a fost sa fie. Am ales GT DSG Coupe si acum, dupa 2 lunisi 7500km la bord, sunt super fericit ca am ales GT.

Dupa multe calcule configuratia a fost urmatoarea:

Golf GT

Benzina / 1.4 litri TSI / 170 CP / Cutie DSG -6 viteze / 2 usi

- Aer conditionat "Climatronic" cu reglare automata si doua zone separatede temperatura"

- Conector multimedia pentru surse audio externe

- Cotiera mijloc fata cu spatiu depozitare si 2 guri de ventilatie, inclusiv suport pahare(2) spate

- Covorase fata / spate

- Faruri de ceata

- Indicator presiune pneuri

- Lumini si vizibilitate

- oglinda interioara retrivizoare cu sistem antiorbire automat

- lumini la picioare in fata

- coming home/leaving home

- stergatoare parbriz cu senzor ploaie

- Radio CD-changer "RCD 500" pentru 6 CD-uri, 4x20 W, cu 10 incinte acustice fata/spate, TIM integrat"

- Scaune fata incalzite

- instalatie spalarefaruri

- duze pentru spalarea parbrizului incalzite

- indicator bord pentru pentru semnalizarea nivelului minim al lichidului de spalare

- Volan multifunctional din piele 3 spite

- computer de bord "Plus"

- comenzi tiptronic, radio si telefon

alb (candywhite)

Scaun: Stofa

Culoarea tapiteriei: gri - antracit

Podea: gri - antracit

Consola: gri - antracit

Plansa de bord: gri - antracit

Ceva poze cu masina "originala" gasiti aici.

Intre timp masina a suferit ceva modificari:

- vopsit suport numar fata

- vopsit bara spate, imitatie bara gti

- praguri de gti (nevopsite)

Parca e alta masina acum. Si un "tuning" minor schimba masina extrem de mult.

Urmeaza alte modificari (in ordine):

- pleoape faruri

- eleron spate (de la gti daca e posibil)

- protectii praguri interioare (am gasit doar de gti pana acum...)

- tempomat (ii duc dorul de la CL)

- xenon + faruri hella cu lupa (imi pare rau ca nu i-am pus xenon din fabrica)

- facut ceva la intalatia audio sa nu mai sune asa prost

- remap stage 1 sau stage 2 de la SKN (poate intre timp "apar" in Romania).

Ar mai fi un filtru sport si schimbat evacuarea complet.. insa asta doar daca cumpar sotiei alta masina, adica cam peste 2 ani :D

O sa pun curand si poze cu masina asa cum arata ea acum. Eu zic ca arata extraordinar de bine.. dar cred ca sunt subiectiv :P

Sper ca nu v-am plictisit si ati ajuns sa cititi tot postul. Astept sugestii si comentarii despre alte modificari. Ce va place sau ce nu va place la masina/modificari.

Link către comentariu
  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• NetFlow

20

• Dudu

4

• DOOM

2

• spyddy

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

Te admir pt alegerea facuta. Si aici ma refer la motorul ales de tine, un adevarat BEBE pe piata (ale carui eventuale pct slabe nu erau cunoscute inca), respectiv DSG pe un asemenea motor (am condus cu DSG dar un dieselar de 140CP). Masina arata f bine si sper sa te faca sa uiti de problemele din trecut.

S-o stapanesti sanatos !

Link către comentariu

Multumesc foarte mult.

Si mie mi se pare combinatia una super reusita. Faptul ca motorul are cuplu maxim destul de mare la turatie foarte mica permite cutiei sa tina motorul extrem de "subturat", adica schimba mai tot timpul la 2000rpm, si pica la 1500rpm.

Despre cat de fiabile vor fi motorul si cutia.. e greu de zis... dar la o masina personala asta e mai putin important. Important e ca cel de la volan sa se simta bine cand o conduce :)

Link către comentariu

Super masinuta, coupe, alb si gt, combinatia excelenta. Ce sa mai vorbim masina arata excelent. :) Succes la modificari!

Link către comentariu

Motorul de pe GT este ceva senzational. Acum 1 luna am facut test drive cu un Golf 1.4 TSI de 140 CP si pot sa spun ca nu mi-a venit sa cred. Trage liniar si constant de la 2.000 rpm pana la 6.500 rpm unde incepe zona rosie, iar consumul este mai mult decat decent.

Felicitari pentru masina, sa o stapanesti sanatos !

Modificat de aiculedtzu
Link către comentariu

felicitari pentru masinuta si sa te bucuri de ea... super tare motorul! si masina :) la multi km fara probleme

Link către comentariu

Frumoasa poveste! :) Felicitari pentru tot ce ai facut! Chiar sunt curios cum suna o evacuare sport la un 1.4TSI! Spor la modificari!

Link către comentariu

O masina ff frumoasa, ai facut alegerea corecta. Sa ai grija de ea, si sa aibe grija de tine. Acel motor nu poate fi omorat, vezi sa nu te omoare. :|

Cum de exista 1,4 TSI si de 140 dar si de 170 cai? L-ai remapat tu?

Numai bine

Link către comentariu

Net ... ai o masina, stii vorba aia "sa-ti traiasca!" :offtopic: ! Eu nu prea ma omor cu culoarea alb, adica .. pare "necolorata" nu ca ar avea o culoare individuala, a ei .. dar in cazul GT-ului tau e altceva :Driver: ! Incepe sa-mi placa albul la masini ... shtrumph are masina alba, acum si tu - ceva e cu culoarea asta :huh:!

Nu ti-e incomoda caroseria in 2 usi ? Nu stiu cata lume "merge" cu masina asta .. probabil ca pt tine + nevasta e ok, daca ar fi cazul de copii (poate e, nu stiu .. dar intreb) nu ti-ar fi mai greu sa pui scaunul in spate pe ISOFIX-uri .. ? Anyway .. @Titvs - Golf GT 1.4 TSI "vine standard" cu 170 CP, de 140 CP sunt motoarele de pe alte versiuni de Golf .. gen CL, SL (nu si TL, GTI (normal) sau R32 (si mai normal :P))

Per total .. m-ai pus pe ganduri sa stii, e frumos realizata ca intreg si cred ca ai niste senzatii nemaipomenite cu DSG si puterea motorasului ... cam pe cand te "prind" la o intalnire sa vad si eu ce si cum e cu GT-ul :)?

Spor la KM si sa va aveti grija unul celuilalt ;) !

Link către comentariu

Foarte frumoasa masina, felicitari! Felicitari in mod special pt culoarea aleasa si cutia de viteze!

Care a fost pretul la aceasta configuratie?

Link către comentariu

E poveste interesanta, o alegere corecta. Masina, motorul si configuratia interiorului sunt excelente. Felicitari. Chiar imi doresc sa vad masina asta la intalnirea de primavara.

Link către comentariu

Multumesc tuturor. Cei care au fost la PBV1 la Vw Parade au putut sa o vada live. O sa pun imediat ceva poze cu ea "tunata". :P

Copil inca nu am, oricum nu am de gand sa raman cu o singura masina in familie. O sa cumpar sotiei alta masina cu 4 usi.

E destul de incomoda din cand in cand cu 2 usi... insa nu imi pare rau deloc ca e asa :P

pbv125022007001mg8.th.jpg pbv125022007002lm0.th.jpg pbv125022007004es6.th.jpg pbv125022007005kn9.th.jpg pbv125022007006pq9.th.jpg

Modificat de NetFlow
Link către comentariu

Frumoasa foc! :vaidecapulmeu:

Off: Ati spalat masinile acolo la PBV ca am vazut ca din majoritatea masinilor de la VWfest se scurge apa....

Link către comentariu

Foarte foarte frumoasa! Cum merge motorasu?

Sa ai parte de ea si la cat mai putine drumuri la service!

Link către comentariu
Frumoasa foc! :)

Off: Ati spalat masinile acolo la PBV ca am vazut ca din majoritatea masinilor de la VWfest se scurge apa....

Da am spalat masina acolo pt ca era super murdara de pe drum.

Link către comentariu
nadir@boosted.ro

waw abia acum am vazut si eu pozele cu masina ta superba :)

arata ff shmeker si alba s-a terminat :D

ce pot sa zic sa o stapanesti sanatos si te felicit pt curajul sa alegi motorul asta un motor mic si puternic :) ff voinic chiar!

Link către comentariu

Arata foarte bine, sa o stapanesti sanatos si sa iti aduca numai bucurii.Imi place mult ca ai facut masca neagra dar nu lucios ca la GTI.

Link către comentariu

Cool.. a observat cineva ca e vopsita altfel decat GTI :lol:

Well.. ideea e ca gt nu e gti si mie mi-a placut mai mult asa mata. Oricum si la gti arata super misto, insa mie nu imi placea deloc chestia aia alba insa nici "copie" gti nu imi place sa fie :lol:

Mersi mult pt urari.

PS imi place mai mult cum arata gti in fata cu plasa/buza rosie.. insa asta e :lol:

Modificat de NetFlow
Link către comentariu

am citit toata povestea ;) masina este super, felicitari :o ;)

Link către comentariu
  • Administrator

GTI-ul tot GTI ramane . :)

S-o stapanesti mult si bine si fara probleme .

Link către comentariu

Foarte frumoasa. Imi place in special k e alba ( am avut masina alba, si acum imi pare rau k pe asta am luat-o neagra), si imi place spoilerul de pe spate, arata chiar bine vopsit in stil GTI.

Un singur defect are masina : e cumparata de la Scorpion Focsani - cea mai de "kkt" reprezentanta din Romania!

In rest, sa o stapanesti sanatos, si sa te bucuri de ea!

Link către comentariu

folie inchisa pe geamuri nu te tenteaza sa pui? o va prinde foarte bine :)

Foarte frumoasa ......

Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!