Jump to content

Cerc Galben

audibc
 Share

Postare recomandată

De ieri imi apare pe diasplayul central (dintre ceasurile de bord) in partea de sus, un cerc galben ce are in lateral doua arcuri de cerc tot galbene (inainte acolo aparea postul de radio pe care il ascultam). ce e asta? are vreo legatura cu faptul ca am mers pe lapovita ieri? am vorbit cu cineva si zicea ca apare cand sunt duse placutzele de frana, insa nu e cazul, placutele sunt ok. daca ii dau sa scaneze de pe butonul de la bord, imi afiseaza ca e ok totul. masina e audi a4 pe motorina, 2002. multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ai placutele de frana uzate.in caz ca au fost schimbate de curand e posibil sa fie vreun fir de la senzor care da la masa.(rupt)

Modificat de R Z F
Link către comentariu

ori s-a rupt firul si iti da mesajul ori sunt uzate pana la senzor - fii linistit, poti sa mai mergimult si bine cu ele (depinde de stilul de condus), doaqr ca nu stiu cat o sa rezisti cu bip bip, si cu cerculetul in bord.

Link către comentariu

De unde stii ca sunt OK ?! Acuma le-ai schimbat, atunci poate fi o eroare de senzor sau un contact.

Link către comentariu

am fost la service, mi a dat roata jos (cea din fata - de la sofer) si a gasit unul din firele de la senzorul de pe placute rupt. mecanicul de acolo zice ca nu se poate schimba numai senzorul ci ca trebuie cumparat tot setul de placute. firul este rupt exact de unde intra in senzor, zice ca nu are cum sa l lipeasca. placutele sunt ok, nu sunt uzate.. sugestii, ceva? care e solutia cea mai ieftina si cam ce scoruri sunt la un set de placute?

Link către comentariu

Nu cred ca nu are cum sa-l lipeasca , poate ca nu vrea sa se complice .

Eu zic sa incerci sa-l lipesti tu ca e pacat sa schimbi placutele daca sunt inca bune si te mai tin mult timp .

Link către comentariu

intr-adevar e rupt exact de unde se imbina firul cu senzorul, unde intra in el. eu i-am propus sa l dea jos, sa incerce sa topeasca putin din plasticul de pe senzor, si sa le lipeasca, dar a zis ca nu se poate. o sa incerc in alta parte.

Link către comentariu

discurile tale de frana au un grad avansat de uzura?e posibil din acest motiv sa se fi retezat firul chiar de la senzor.

Modificat de R Z F
Link către comentariu

Din cate stiu acel "senzor" nu este altceva decat o banala piesa metalica. Atunci cand se uzeaza placuta, peste un anumit nivel, piesa metalica face contact electric cu discul de frana si, implicit, cu masa masinii. Am descris asa ca sa-ti dai seama ca nu trebuie multa munca pentru a reface legatura electrica. Eu unul as incerca cu un surub (de mici dimensiuni), eventual rigidizat cu o rasina (ceva gen poxipol).

Link către comentariu

1. Numai placutele din fata au senzor si mai exact cele dinspre interior

2. Intotdeauna placuta dinspre interior(pe ea apasa pistonul) intotdeauna se uzeaza prima

3. Cateodata placuta din exterior este la 1/2 uzura iar cea din interior uzata complet

4. Se poate intampla ca firul care este in placuta si care joaca rol de senzor (adica cand placuta se uzeaza la maxim da la masa) sa dea eroare initial dupa care se poate desprinde de pe respectiva placuta (contactul la masa dispare) si eroarea dispare; deci daca apare eroarea o singura data sa se dea rotile jos (din fata) si sa se inspecteze neaparat starea placutelor dinspre interior.

Link către comentariu

AndyG, din cate am inteles omul are placutele bune, le-a verificat in service. Singura problema a ramas firul rupt.

Link către comentariu

Am vrut doar sa dau explicatii legata de respectiva eroare. Oricum verificarea s-a facut numai la roata din stanga, din cate am inteles.

Si tot in legatura cu ce am spus mai sus (pct. 4) nu-mi explic cum de firul rupt face masa. Doar asa poate avea eroarea inca pe bord.

Deci, daca firul e rupt si suspendat eroarea vine din alta parte (posibil de la roata din dreapta).

In cazul in care intradevar firul rupt da la masa (sporadic e posibil), iar placuta e OK, nu merita sa schimbi placuta numai pentru asta. Poti merge asa pana se uzeaza placuta (izoleaza capatul firului respectiv). Mai este un senzor pe partea dreapta si apoi care-i problema sa nu ai senzori de loc? Mai verifici si tu uzura placutelor din cand in cand ca si alte mii de soferi.

Nu stiu daca "se pune", dar la A6 preturile in functie de placute sunt undeva intre 180 si 220 de lei.

Link către comentariu

dupa parerea mea sunt doua fire acolo(la aceeasi roata) si practic s-a intrerupt legatura cu comp de bord,am patit la un passat asa din cauza uzurii discurilor,le-am legat intre ele si s-a stins becul din bord.

Modificat de R Z F
Link către comentariu

dupa parerea mea sunt doua fire acolo(la aceeasi roata) si practic s-a intrerupt legatura cu comp de bord,am patit la un passat asa din cauza uzurii discurilor,le-am legat intre ele si s-a stins becul din bord.

si nu mai ai control asupra uzurii placutelor

Becul din bord se aprinde cand se intrerupe circuitul senzorului nu cand da la masa..

Modificat de al bundy
Link către comentariu

da, unul din cele doua fire de la senzorul rotii din fata, in partea soferului, este rupt. placutele sunt toate f bune. au fost schimbate acum cateva luni si verificate acum cateva zile. am gasit pe cineva (electrician auto) care o sa incerce sa lipeasca firul rupt, a zis ca se poate.

Link către comentariu

La mine e un singur fir care da la masa, mai exact la discul de frana.

Mi s-a intaplat sa mi se aprinda becul, iar dupa vreo doua sute de km pana la destinatie eroarea sa dispara (eram la un drum afara) deoarece firul s-a desprins de pe placuta atarnand in voie.

La voi e cu doua fire ... acum am inteles de ce e aprins. Aidca se aprinde cand se intrerupe continuitatea dintre cele doua fire.

Link către comentariu

La service s-a rezolvat in 15 minute problema, firul a fost lipit dupa ce s-a decupat putin din senzor, dupa care a turnat plastic deasupra.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!