Jump to content

Posibila Problema Polo 6n2 ?

Animalu
 Share

Postare recomandată

Salut.

O intrebare de 100 de puncte:

Azi a trebuit sa franez mai violent. Mi-a sarit un pietonT in fata. A intrat ABS-ul dar cand am dat sa plec rotile erau infranate.

Dupa aproximativ 5-10 metri si-au revenit la normal.

Si acum surpriza: La aproximativ 4-5 ore (masina a fost parcata in timpul asta) observ ca, contraaripile din fata sunt stropite destul de tare cu o substanta ce pare ulei)

Am ridicat masina pe cric si am dat jos roata si absolut tot e uscat, mai putin contraaripile.

Mentionez ca am verificat lichidul de frana si e OK ca nivel (acelasi ca saptamana trecuta), am pedala cand apas frana si ca pe spate am frana pe tambur.

Orice ajutor e binevenit.

Merci,

Dan

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ce este vreo legatura intre substanta cu pricina si lichidul de frana. In situatia in care pierdeai lichid de frana la modul sa-ti stropeasca contraaripa nu prea mai aveai lichid in instalatie.

sa nu fi calcat in ceva...

Link către comentariu

Pai atunci cand pasajul la roata este plin de ceva uleios (substanta,vaselina,etc) de cele mai multe ori se poate datora pierderilor unsorii capului planetarei prin neetanseitatea burdufului de planetara.In rest nu am auzit pe nimeni sa piarda lichid de frana pe la roata. In cazul tau daca butucul rotii, suspensia ,interiorul jantei,etc sunt curate atunci cu siguranta este ceva luat de pe sosea.

Faptul ca o roata sau rotile au ramas infranate ma duce cu gandul la faptul ca poti avea probleme cu un etrier sau cu etrierii de pe fata ,in sensul ca s-au uzat si se gripeaza.Problema poate fi,de altfel si din cauza griparii(din cauza ruginei sau intrarea impuritatilor) axelor glisiere. Aceasta problema necesita o verificare a sistemului de franare.,deoarece continuarea rularii in aceste conditii poate aduce multiple probleme:lipsa eficacitatii franarii,incalzirea excesiva a rotii=>distrugerea rulmentilor,etc.

Cel mai simplu se rezolva cu un test pe stand de franare>pentru 10-15 Ron la un serice auto profesionist sau oprice statie itp iti poti testa sistemul de franare si pe loc ti se vor spune absolut toate probelemele sistemului de franare (dc exista asa ceva).

Siguranta este primordiala!!!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!