Jump to content

Tdi Nou - Cum Se Conduce

1fanTDI
 Share

Postare recomandată

Salut la toata lumea .. acesta este primul meu post :)

Tocmai am dat avansul pentru o OCTAVIA II 2.0 TDI :rolleyes: si desi cica sunt rodate din fabrica vreau sa-l mai rodez si eu 1000 km.

Am citit pe forum mai toate sfaturile utile legate de regimul de turatii (inclusiv pt masina noua sau motor rece) si am o mica nelamurire:

la o masina noua am obs ca se recomanda sa nu se depaseasca 3000 de turatii ... ori pentru a nu depune mizerii in turbina (funingine)

e bine sa mai turezi putin motorul (ocazional), ceea ce mi se pare ca intra in conflict cu prima observatie :blink:

Nu prea ma pricep f mult la masini, dar banuiesc ca ori nu se depune prea multa funingine pe turbina in 1000 km ori regula de sub 3000 de rpm

nu este chiar absoluta ... (sau eventual se tureaza de la 2k la 3k rpm in viteza a 4-a 'cu talpa' pt acealsi efect)

Dc are cineva vreo parere este f binevenita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am pus cred ca de 10 ori pana acum linkul asta...

Un mic search nu strica...

Link către comentariu

Am citit ce scrie acolo si in principiu zice ca sa accelerezi numai pana in 3800 rpm si ferm. Si mai incolo zice ca dupa rodaj poti sa folosesti toata plaja de 5100 rpm ;) poate la jetta merge dar la 2.0 TDI nu are rost sa treci peste 4000, nu? N-am inteles cum se traduce treaba aia (cu turatiile) pt motorul asta ...

Link către comentariu

eu as zice s-o tii din scurt. Sa n-o menajezi, din cand in cand mai da-i o talpa si niciodata nu calca pedala de acceleratie la fund cand motorul e subturat.

Link către comentariu

2.0 tdi si 1.9 tdi au ~ acelasi regim de turatie maxima. Tu ai dreptate ca la 4000 scade puterea dar asta nu inseamna ca nu-l poti tura pana in 4500-5000.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!