Jump to content

Probleme frana Octavia 1

excentric
 Share

Postare recomandată

rares 1.9 tdi

Si la mine au scartait o perioada dupa care nu s-a mai auzit nimic. Depinde de structura materialului din care sunt facute. Poti sa le schimbi daca te deranjeaza sau astepti sa se mai uzeze.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Al Bundy

6

• cfk

3

• excentric

3

• Tom

2

Top Posters In This Topic

Am pus placute TKW si din prima zi scartaiau. Am mers cu ele cam 20.000km si le-am schimbat cu unele Ferodo. Zgomotul a incetat.

Nu stiu ce sa mai cred. Daca erau de vina ca sunt ecologice sau tine si de producator.

Link către comentariu

• 1 year later...

Sal! E si din cauza frigului. Ai sa vezi ca dupa ce pui o frana puternica nu mai scartie! Poate sa fie si din cauza pistonului si a garniturii.

Link către comentariu

Ma, baieti, numai sa nu dati cu ulei pe ele :icon_thumright:

Link către comentariu

Exista un spray special (produs de Liqui Moly) impotriva scartaitului la franare. Se aplica pe discuri. Poti incerca!

Link către comentariu

Scartaitul enervant apare si datorita prafului/mizeriei de pe soselele patriei! :)

Link către comentariu

nu cred ca are legatura cu praful, ci mai cu seama cu compozitia placutei de frana. Eu inainte aveam Pagid(cele de fabrica) si erau momente cand scartiau. Cum am trecut pe Ferodo Premiere, nici urma de scartait!

Link către comentariu

si eu am trecut la F Premiere si nu mai scartaie...nu sunt cele mai bune placute,dar macar nu scartaie deloc

Link către comentariu

E posibil ca sa intre praf sau mizerie intre placuta si disc si atunci scartaie putin pana se curata

La mine observ ca daca las masina cateva zile fara sa merg cu ea , la primul drum dupa aceea simt un scartait dar care trece dupa ce folosesc putin mai mult franele.

De asemenea de la ploaie intra apa murdara si are acelasi efect dar temporar.

Important e sa nu ne facem griji degeaba , daca verificam si placutele au "carne" pe ele !

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Din cand in cand am si eu problema asta dar am inteles ca in compozitia placutelor sunt si niste insertii metalice care ar provoca acest scartait . Oricum , in afara de disconfortul fonic nu trebuie sa ne facem prea multe griji.

Modificat de pte
Link către comentariu

Si mie mi-au scartait un timp franele. De fapt scartaiau de cand am luat-o insa intre timp nu mai scot nici un zgomot. Nu mi-am facut probleme pentru ca "prind" bine. Am totusi o intrebare (cred ca de Bula, dar chiar nu stiu) : daca discurile sunt cam ruginite, e posibil ca in timp sa fie afectata distanta de franare? Adica e posibil sa se mareasca si franele sa nu mai "prinda" cum trebuie? Asta iarna au stat discurile in zapada vreo 4-5 zile si ieri am vazut ca sunt putin ruginite.

Link către comentariu

iesi cu ea la o plimbare si se curata rugina, nu e nicio problema

Link către comentariu

pentru intretinere se poate pulveriza putin WD 40 pe discuri...

Link către comentariu

dc faci idiotenia asta,10-15 km nu o sa mai ai frane deloc...fereasca Dumnezeu sa ai un pieton care se arunca grabit pe trecere ,sigur il iei

eu am fost nevoit sa dau cu WD40 pe discuri(dupa ce am incins franele rau prin Bulgaria) si am regretat,pur si simplu vreo 15 km cred ca ai cam 1/3 din eficienta normala de franare

Link către comentariu

dc faci idiotenia asta,10-15 km nu o sa mai ai frane deloc...

Sint de acord , pe discuri inafara de spalatul cu benzina sau alt decapant nu recomand nici-un fel de substanta , care va fi stearsa de pe disc si absorbita de ferodourile placutelor in primele doua - trei rotatii ale rotii , facindu-le mai ineficiente ( cu atit mai mult cu cit e mai uleioasa substanta - si nu e nevoie de mult ulei in ea )

Link către comentariu

Cred ca iseea sa stergi cu altceva discurile in afara de benzina, diluant este cam.... deplasata! Discurile si ferodourile trebuie sa fie perfect uscate si fara niciun pic de grasima pentru a functiona eficient!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

SOT 1,9 cumparata de noua la inceputul lui iulie. Masina are aprox. 10000 km, absolut nici o problema, mai putin zgomotul la frinele spate ( cu disc ). Discurile arata curate fara urme de zgirieturi. Totusi de ce fac zgomot la frinare?

Modificat de lepetir
Link către comentariu

Salut.Si eu am o problema cu scartaitul placutelor.Am schimbat discurile pe fata la masina din semnatura cu unele Brembo si am schimbat si placutele cu unele noi Ferodo.Atunci cand apas usor frana,platutele apropiindu-se incet de discuri,se aude un scartatit enervant.Cand franez mai ferm,mai brusc,nu se mai aude nimic.E posibil ca acel scartait sa dispara pe parcurs?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

O sa dispara si o sa mai apara . Nu ai ce sa le faci .

Link către comentariu

Ieri am schimbat si eu setul de placutele fata (Delphi) si nu scartie poate sunt facute altfel .

Link către comentariu

• 2 weeks later...

tare chestia asta cu ferodo premier - eu am cautat pe net invers- ma interesam sa vad de ce imi scartie in ultimul hal placutele cand se incing - le-am schimat cam de 600 km (acum o saptamana - FERODO PREMIER) si m-au dus in pragul disperari din cauza sunetului. ca sa nu mai mentionez ca am si discuri perforate fata / spate... si exact cum zicea un coleg scartaie cand apas usor frana - daca apasa brusc nu se mai aud asa rau

Modificat de de1avu
Link către comentariu

Franele scartie de la placute. Pe undeva este si o chestie de noroc.

Am schimbat de o saptamana discurile /placutele pe fata - Zimermann/Textar. Merg perfect.

Link către comentariu

Si la mine fac la fel dar eu cred ca se aude mai tare pe spate de la tambure,dar si sabotii si placutele sunt ok dar totusi tot asa urat fac de zic ca ajunge trnul in gara.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

la mine scartaitul se aude clar din spate, de la tambure.

mecanicul mi-a zis ca asa ...face.... toate.....

asa o fi ?

Modificat de hro
Link către comentariu

Gata am rezolvat problema cu scartaitul am dus tamburii la un strungar de m+ia indreptat putin ca aveau o foarte mica uzura, am curatat totul pe acolo si gata.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!