Jump to content

Audi A4 Vs Mercedes C-klasse

CypN
 Share

Postare recomandată

:beerchug: Full in general inseamna geamuri fata electrice si clima. Daca ai mai multe dotari - ii masina facuta la comanda speciala, si poate are si interior de lux. :hainoroc:

On topic - Repet, du-te vezi un Suv, si eu tot de aia am trecut la aceasta clasa.

Modificat de maxu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• rvacaru

8

• scuterone

8

• c6t9

6

• Baracuda

5

Se pare ca si germanii toti sunt fraieri si tot pe C-klasse l-au ales in fata A4-ului iar despre 320 Benzina si nu diesel numai comentez. Fiabilitatea unei masini o calculez aici nu acolo asa o sa vezi sute de taxiuri mercedes cu peste 1 milion de km. Numai vb de fiabilitatea motoarelor cdi alese de mai toti taximetristii din vestul Europei. Daca o masina se cere nu inseamna ca e mai buna decat alta pt ca daca ar fi mai buna decat altra ar insemna ca Logan e cea mai tare. Tu imi voresti de piata eu iti vorbesc de performante.

inca astept argumente la ceea ce ai afirmat.

Pls, ce inseamna o masina "full"? Iau lista de optionale si le adun pe toate?

:D nu am vrut sa scriu full ...

Modificat de scuterone
Link către comentariu

Eh, am facut si eu bascalie despre termenul asta. Ma amuza rau de tot cum in toate anunturile apar masini "full" dar care nu au nici macar piele :P

Si ca sa fiu ontopic, parerea mea este ca daca "tolerezi" o masina cu tractiune pe spate (in sensul ca nu iti e teama ca nu o poti conduce cum esti tu invatat) atunci alege cea mai noua si in conditie mai buna dintre cele doua (km putini, dotari ce iti plac pe ea). Evident, daca nu ai o inclinatie personala puternica spre una din ele (dar daca ai deschis topic, inclin sa cred ca nu ai).

Link către comentariu

Am vrut sa iti spun ca nu poti judeca dupa numarul de km , pt ca daca judeci dupa asta pot sa arat si eu cu degetul c-klasse si e-klasse care sunt cel mai des intalnite ca taxiuri afara si au lejer peste 500k km. Deci in concluzie argumentul tau referitor la fiabilitatea 1.9 TDI nu sta in picioare. De asemenea faptul ca tie oamenii iti cer sa aduci A4 nu inseaman ca e o masina excelenta ci doar pur si simplu ca e ceruta de oameni :P; daca ne-am lua dupa cererea de loganuri ar insemna ca toata Logan e cea mai tare.

Consider si acum ca cel mai edificator este postul lui rvacaru cu cele 2 linkuri. Eu nu vreau sa fiu partinitor(cu toate ca sunt posesor de A4) ci incerc sa fiu doar obiectiv; tocmai datorita celor mentionate mai sus mi se pare absurd sa vina cineva si sa dea un diagnostic pe o masina cel putin la fel de buna ca A4 : "este pa" sau altele de genul asta.

Inchei aici pledoaria mea pt ca simt ca mai incolo e posibil sa ma enervez si sa intru sub incidenta regulii de postare in aceasta arie.

Link către comentariu

domnul rvacaru am impresia ca ocoleste intentionat unele link-uri?? :P :P

http://www.autobild.de/aktuell/meldungen/a...artikel_seite=1

Baracuda chiar nu e cazu sa te enervezi acum- si eu incerc ca si tine sa pastrez discutia in limite normale.Te salut :P

Modificat de scuterone
Link către comentariu

Pai si ce vedem acolo? ca au scazut vanzarile la C-Klasse in 2006 cu cateva luni inainte de aparitia noului model? Ce relevanta are in comparatia A4 vs C-klasse din 2002-2003 ??

Eu nu am afirmat nimic. Am pus 2 linkuri la care era total neinteresant "cine castiga". Interesant era pt omul nostru sa vada puncte bune si puncte slabe la fiecare masina, si sa aleaga. O diferenta finala de 5-6-10 puncte e vax intr-o astfel de comparatie. Dar acolo vede care sunt costurile la A4, care sunt la merc, cum stai in spate in A4, etc.

Mai am si alte teste (facute de ADAC), dar ma abtin in a le posta, chiar nu vreau sa stric "afacerile" nimanui :P

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Haha, esti figura. Deci daca nu sunt mort dupa Audi, inseamna ca sunt fan MB??

Eu sunt fan Skoda :P

Skoda Rulz :P

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

VW Touran 51.628/ 7/ asta e crestere in procente 737.442,9% asta e buna ;))))))))))

Link către comentariu

Am citit mai devreme ca @ scuterone a pomenit de noul C-Klasse, care i-a placut !!

Intr-adevar, as dori si eu sa spun ca este super...nu cred ca va avea rival in clasa a berlinelor premium(A4, BMW seria 3, Passat etc).

Link către comentariu

;) Ai vazut viitorul A4 ???? Eu zic sa te pronunti dupa ce-l vezi, doar bimeru ramane in urma la design - parerea mea.

Link către comentariu

exista o vorba..

masinile se impart in 2-ua..

mercedes ...si restu".....

in ultimii 10-15ani in tehnologia auto...merc.da tonul la muzica...

Link către comentariu

imi pare rau geogeo si fara sa fiu subiectiv vorba aia era asa... masinile se impart in doua... BMW si restul :blink: :blink:

Link către comentariu

Cunosc pe cineva care si-a cumparat o seria 5 ..din momentul ala zicea BMW si restu ..dupa 1 an si.a cumparat un E class..de atunci zice Mercedes si restu.

Ceeea ce zice colegul nostru care a mers cu un Mercedes si nu a simtit nimic deoseit ..eu zic ca se inseala..daca mergeai 2 zile si apoi sa te in itorceai la G tau ..iti garantez ca nu te mai simteai bine in el.

Si inca ceva apropo de vanzarile Audi pe piata RO ..fi atent ca aici se poarta efectul de turma la greu..

Modificat de PwR
Link către comentariu

Cunosc pe cineva care si-a cumparat o seria 5 ..din momentul ala zicea BMW si restu ..dupa 1 an si.a cumparat un E class..de atunci zice Mercedes si restu.

Daca "cineva-ul" pe care il cunosti este mai in varsta si ii place confortul nu ma mira schimbarea lui de atitudine, BMW-urile de rand sunt masini cu tenta sportiva, implicit nu sunt foarte confortabile insa tinuta de drum ca la BMW nu ai sa gasesti la nimeni. Sa ii spui acelui cineva sa arunce un ochi si la A6, s-ar putea sa-i placa mai mult :D si sa zica ca exista Audi si restu :D

Eu am pus egalitate intre Mercedes=BMW=Audi, ordinea e aleatorie. Toti acesti trei constructori fac masini adevarate insa fiecare se adreseaza unui alt segment de cumparatori de masini premium. De aceea nici nu prea se calca unii pe altii pe picioare pe piata germana si nu numai.

Asadar am sa fac acelasi rationament si la masinile puse pe acest topic fata in fata. Mercedes ofera confort si imagine de.... Mercedes, iar Audi ofera tehnologie, un design diferit, mai tineresc. De aceea cine va alege va tine cont de ambele aspecte, ca masini este clar ca sunt doua reusite. Poate daca era vorba de anumite motorizari si echipari se putea face o departajare/comparatie intre ele si pe alte criterii in afara de imaginea de marca .

Link către comentariu

Ceeea ce zice colegul nostru care a mers cu un Mercedes si nu a simtit nimic deoseit ..eu zic ca se inseala..daca mergeai 2 zile si apoi sa te in itorceai la G tau ..iti garantez ca nu te mai simteai bine in el.

eu ma simt perfect in G pt ca stiu ce vreau de la masina (tot ce-mi doresc la G este sa taca bordul ca ma scoate din pepeni). C-ul nu mi-a spus nimic. o masina pt condus in liniste si ascultat muzica buna. daca asta vrei e perfect. aici el nu vb de cine stie ce amg-uri. de asemenea la bmw, e inutil sa cumperi modelele cele mai slabe.

nu stiu cum e E fata de 5, S-ul actual e o masina geniala.

Link către comentariu

Eu nu inteleg ce zici :sick: G5 e altceva decat o masina pt condus in liniste? Nu crezi ca scartaitul de azi din bord, care maine va avea un frate in usi, poimaine in suspensie, etc este un semn ca Mercedes poate este "altceva"? :offtopic:

Link către comentariu

...daca nu ai o inclinatie personala puternica spre una din ele...

Nu am nici o inclinatie. Sau mai bine zis am cate o inclinatie pt fiecare (puerile, da' asa le simt):

-audi imi place design si imi da impresia de masina bine 'inchegata'

-mertzi, pe de alta parte, o vad ca o masina fiabila si cu o prestanta mai buna.

Link către comentariu

A4 e o masina vechiuta, nu prea are spatiu, e veche ca si design (a aparut in anii 2000, bord aproape nemodificat pana azi), tehnica identica cu banala Octavia 2 :P

Alte argumente nu mai aduc pentru ca nu am timp si chef :P

Si ca sa nu credeti ca tin cu MB, ii recomand sa se uite si la un 320d dupa 2003 (cica s-au rezolvat problemele la turbo dupa 2003) :D

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

airbag,ABS,ESP,XENON,-toate sunt inventii merc.......

restul asteapta noutatile si-si incalzesc ...copiatoarele :D

sunt de acord cu afirmatia ca S-ul nou este the ultimate car!!

Link către comentariu

Parere pur personala: MB nu-mi place, nu mi-a placut si nu-mi va placea niciodata. E adevarat ca au masini care sunt adevarate vitrine ale noilor tehnologii, dar imaginea nu-mi place abolut deloc. E o chestiune de gust aici. Si ca sa revin la topic...C-ul imi displace , cred, cel mai mult din toata gama MB. Nici macar noul model nu ma atrage. Din punctul meu de vedere MB are ca target un segment de populatie avansata in varsta. As alege a4 fara sa stau pe ganduri. Repet...este doar o parere personala. Nu o luati in nume de rau! Bafta in alegere!

Link către comentariu

airbag,ABS,ESP,XENON,-toate sunt inventii merc.......

restul asteapta noutatile si-si incalzesc ...copiatoarele :D

sunt de acord cu afirmatia ca S-ul nou este the ultimate car!!

ca varf de tehnologie este ultimate car dar in rest uha.(despre esu nou e vorba).magazie DVD ,navi pe Ungaria, camere,distronic bla bla ....intradevar....

uha inseamna = si atat :D

Cat despre ESP -halal ESP (halal inseamna = varza) :D

Sa va spun eu cum e treaba cu BMW -Mercedes-si Audi. Cine conduce cu tractiune spate si sa obinuit cu ea -pa si la revedere- daca ii dai un ferrari cu tractiune fata tot nu-i place.Cine a condus Mercedes si Bmw mai mult timp numai pe masinile astea raman ..daca ii dai un Audi cu tractiune pe fata o sa-ti zica ca nu poate s-o conduca.Cei obisnuiti cu tractiune spate se descurca ok si pe zapada pe cand pentru altii care nu sunt obisnuiti li se pare sport extrem.Se poate aplica si viceversa --de exemplu eu :D nu ma urc in BMW si MB neam..

Link către comentariu

Pai poate de aia nu-ti place.

Nici eu nu eram invatat, cand am condus prima oara Mercedes, cu comportamentul unei masini cu propulsie, in special pe suprafete alunecoase, dar usor usor am invatat. Desi au trecut ceva ani de cand l-am vandut, si mai multe masini (toate cu tractiune), daca mi-as permite (achizitie si intretinere) si as gasii o oferta buna (nu numai ca pret, in primul rand ca masina) nu as ezita.

Bmw-ul, pe clasa echivalente, este mai inghesuit decat Mercedes. Audi este intre ele, incercand sa le imbine, reusind pe alocuri, dar fara a excela in mod deosebit.

Link către comentariu

:D

in primul test, mercedes intrece audi cu 1 punct. dar audi e cel mai ieftin dintre competitoare. plus ca pierde 5 puncte pentru lipsa DPF-ului, cu care ar intrece mertzu.

plus pierderea cea mai mica la revanzare.

al doilea test. comparatie C 230 K impotriva BMW 325i si Audi A4 1.8 T

am impresia ca motorul de pe audi e cel mai vechi, cel putin ca si conceptie. Audi pierde puncte importante la spatiul din spate si lucru mai putin imbucurator, la performantele franelor. se pare ca si consumul nu e cel mai mic.

dar, daca nu ma insel, este cea mai ieftina masina din test.

Modificat de oaspetele
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!