Jump to content

Audi A4 Vs Mercedes C-klasse

CypN
 Share

Postare recomandată

Deoarece curand familia nu va mai fi de 2, ci de 3, ma gandeam la schimbarea fabiei din semnatura cu una din cele doua.

Decizia am luat-o:

• datorita spatiului cam micut de care dispun in fabia: un carucior pliat in portbagaj si deja s-a cam terminat povestea, iar daca vine vorba de plecat in concediu, portbagaj deasupra este musai, etc..
  • sigurantei

Ca si chestii de pus in balanta ar fi cam urmatoarele:

• Cele doua masini se pot cumpara cam la aceasi suma. Doar pentru variantele de echipare de varf, mercedes "urca" mai tare
  • Calitatea si finisajele par cam de acelasi nivel
  • Dotari si confort cam la fel
  • La capitolul siguranta, C-Klasse este putin peste A4 (33 pct Ncap vs. 30)
  • A4 kombi imi place mult mai mult decat C-ul kombi, dar asta doar ca discutie, pt ca prefer varianta limuzina.

Oricum, deocamdata este in faza de "gand", mutarea intamplandu-se cel mai devreme toamna 2007, chiar primavara 2008, pentru ca inca "nu arde", dar pana atunci vreau sa adun pareri pro si contra.

Ca motorizare vreau neaparat sa merg pe diesel.

Ar mai fi varianta de Megane nou la o diferenta destul de mica insa, fara a vrea sa starnesc controverse si antipatii, am avut renault si nu mai vreau...

Va rog sa completati lista cu ce puteti fiecare ca sa-mi usurati mie munca si noptile de nesomn :offtopic:

Merci mult!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• rvacaru

8

• scuterone

8

• c6t9

6

• Baracuda

5

Daca ai fi optat pentru varianta break A4 Avant era optiunea castigatoare(dupa parerea mea e cel mai frumos break). Insa daca intetinerea nu te pune pe ganduri si doresti o masina puternica, bine antifonata iti sugerez C-Klasse. Am avut ocazia sa ma plimb cu amandoua A4 meu si C-Klasse a unei rude si vreau sa iti spun ca senzatia de confort si de masina superioara e predominanta in C-Klasse; e drept mertul era practic nou insa si asa atat consola centrala, bordul si finisajele ,care erau cu nuanta de lemn(nu sunt preferatele mele), erau mult peste A4. Motorizarea de pe C era 220 CDI si cand m-am suit am intrebat daca nu e cumva benzina, atat de silentios era motorul; cat despre putere ce sa mai spun ... superb :offtopic: .

Poate la aspectul exterior audi are ceva plusuri fiind putin mai avangardista insa la dotari, finisaje, confort, tinuta de drum C-Klasse e superior. Daca banii de intretinere nu sunt o problema (intretinerea mertului e mult mai scumpa ca a audiului) si daca gasesti un model Avangarde iti sugerez sa iei C-ul.

Si parerea asa vine de la un fan Audi si posesor de A4.

Link către comentariu

azi am fost intr-un 200cdi. sincer, sincer, nu as da golful pe el in veci. chestiile astea cu piele, lux, lemn si alte prostii nu ma impresioneaza. la fel stai in ambele, scaune la C mai bune, dar ale mele sunt cele mai slabe de la golf, altele ar schimba serios confortul. am fost descumpanit, nu mai spun de dif de pret. o masina frumoasa, luxoasa, dar nu m-a imrpesionat cu nimic.

as lua A4 avant oricand in cazul tau.

Link către comentariu

Ideea de kombi nu prea imi surade, insa nu o exclud din start

Link către comentariu

Ia-ti un SUV, e mai sigur :offtopic:.

A4 are spatiul cel mai mic in spate. La combi parca e mai mare cu vreo 2 cm.

Link către comentariu

Intretinerea mercedes-ului este costisitoare( sau foarte),dar isi merita fiecare banut.

cu audi,in 2-3 ani,nu vei mai avea loc pentru copil in spate.si daca o sa mai aiba o bunica care va merge cu voi,ce te faci :) :scratch: :lol: :angry:

In functie de bani,de moment si de viitor,alege mercedes,

Spor,

Modificat de marius_antonio
Link către comentariu

daca poti, mergi cu modele similare, ca nici eu nu ma asteptam sa-mi displaca C-ul asa de mult. si legat de spatiu, am spus, e ca in golf aproape, portbagajul e cel putin aiurea, nu cred ca poti baga in realitate anumite obiecte, dar pare a fi mare.

ce mi-a placut la el, fata de golf-ul meu. nu sar fetele de la usa cand dai muzica mai tare si nici nu are greierasi. ce mi s-a parut destul de greu de folosit, eu si neobisnuit cu asa ceva, a fost frana pt stationare de picior.

ca si comparatie cu A4 as avea un 3.0 pe benzina, dar ar fi absurd sa le compar, A4 ala e mult mult peste.

Link către comentariu

Mercedes C-Klasse nu o sa se compare in viata lui A4 ( poate doar in reviste).

Recomand A4 1.9Tdi 131cp 6 Viteze.

Link către comentariu

si daca o sa mai aiba o bunica care va merge cu voi,ce te faci :D ;) ;) ;)

Eventual cu nevasta-mea, cu mine nu, ca io n-o iau. :P

Link către comentariu

Daca tot arunci cu aprecieri te rog frumos detaliaza. Asa pot spune si eu ca Lada e super masina fara sa ma fi plimbat cu lada sau mai stiu eu ce masina. Adu argumente, eu cel putin detin A4 de ceva timp si stiu cum este iar C-Klasse am testat.

Link către comentariu

Am inteles, deci C-ul nu se compara in viata lui A4, corect.... da' cu cine? aaaaa cu A4, da ai dreptate, argumentele tale sunt beton :D (e o gluma)

Ambele masini sunt bune, vrei confort mergi pe C, vrei un pic de dinamica in plus mergi pe A4 insa Mercedes este Mercedes iar Audi, din pacate are un motor diesel mai putin rafinat decat Mercedes, aici este locul unde eu il depunctez, in rest sunt comparabile masinile.

Daca ar fi sa imi cumpar una din masinile astea doua as merge pe Mercedes, recunosc ca imi place mai mult Mercedesul ca design, atat exterior cat si interior. Trebuie luat in seama ca Mercedes are tractiune spate si daca esti adeptul propulsiei nu ai la ce sa te mai gandesti ;)

Link către comentariu

ma rog trebuie sa revenim cu argumente.urasc argumentele astea probabil ultimele pt care mai pierd timpul sa postez.

ca motor 1.9 e mai bun-fiabil ca 2.2 de la MB

A4 este mai sportiv pt o familie de tineri

revizii mai ieftine decat la MB(poti sa le faci mai peste tot)

ESP serie

climatronic dublu serie

faruri tip "sticla" inca din 2001

usor de intretinut

cele cu stabilitate,feeling bla bla bla nu le mai scriu

motorul de 1.9 daca este exploatat corect nu prea are moarte

si un aspect foarte important este mult mai frumoasa interior cat si exterior fata de C. tipurile de jante originale de la 16" in sus sunt absolut frumoase si cad foarte bine pe masina

ce are radio-cd are si subwoofer spate(nu stiu la MB)

Mercedes nu stiu carui public se adreseaza..probabil tineri cu bunici..sau pensionari care se simt mai tineri..pana si numele daca-l rostesti mai imbatranesti vreo 2 luni

revizii mai scumpe si daca ai nimerit in vreun service MB pa

orice ar pune pe el sa ajute la stabilitate nici macar nu se compara cu ESP de la VAG

iarna pauza

echiparile fara navi mare au o gaura in consola centrala(cica spatiu depozitat)

aeru conditionat este servit la manivela din serie --un fel de climatic la vag --pt climatronic trebuie "bani mai multi"

este urat ca dracu' in interior cat si exterior cu farurile avand sticla ca la dacia 1300

nu am vazut macar o janta sa-mi placa in afara de cele de avangarde ce sunt si pe clasa E(5 spite late)

de prin 2003 sfarsit -2004 au scos baietii un mic face-lift -iau pus faruri tip "sticla" si au mai modificat baietii putin la butoanele din interior...gaura din consola centrala au pastrat-o primind multe incurajari de la clienti precum ca este foarte folositoare... :D ;)

am la activ vreo 3 petarde de C-uri importate mi-e sila sa intru in ele cat de urate sunt--mai urate de cat un pasat modelu vechi..si ala arata mai bine pe afara daca-i pui niste jante.

despre A4 am XX importate.. cam asta este diferenta intre un C si un A4--- 3 la XX

pentru domnii care au "testat" C si A4 doar trebuie sa va ganditi ca Audi de vreo 7-8ani? nu prea a schimbat nimic la masina interior sau exterior ..motivul? masina are un foarte mare succes este foarte frumoasa si drept dovada se bate cu BMW seria 3 modelu nou!! seria 3 care este TOTAL schimbata...baietii de la Audi iau pus o noua masca,faruri, stopuri spate si gata.. alta masina frumoasa...

Nici BMW 3 nici Audi A4 nu prea au nimic de impartit cu clasa C --poate C-ul nou care seamana leit cu S-ul nou sa mai dreaga lucrurile ..idiotii au lansat C nou imediat dupa face-liftul de pe clasa E blocandu-si vanzarile la E..

Modificat de scuterone
Link către comentariu

Daca stau si te ascult ma bufneste rasul:

A4 modlul actual are doar 5-6 ani maxim nu 7-8. Atata timp cat iei masina cu xenon de fabrica vei avea faruri cu lupa si numai conteaza "sticla".

Orice tip de dotari ai lua pe A4 bordul va arata identic chiar si cu Navi plus pe cand o dotare mai mare la C-Klasse il va face nava spatiala. Nu ma mai bag in discutii de genul ca iarna C-Klasse e praf pt ca nu are sens sa intru intr-o discutie non sens.

Tin sa iti spun ca eu personal sunt fff dezamagit de ESP si ABS la audiul meu pentru ca ambele intra ffffff repede nepermitandu-ti sa faci nici o manevra calumea sau un start mai rapid.

Cerceteaza piata si o sa observi ca la sectiunea sh A4 si C-Klasse o sa gasesti ca mertul vine cu mult mai multe optiuni decat A4.

Referitor la 1.9 Tdi numai fi asa inversunat ca nu are moarte si te poftesc la cipos la garaj sa vezi si tu cate turbine au picat, de asemeni cauta pe forum si o sa vezi cate probleme are un 1.9 tdi , numai vorbesc de 2.5 tdi. Personal prefer mai mult abordarea mercedes care pt fiecare gama de puteri a scos un motor cu cilindree mai mare : 180, 200, 220,270,320 etc; abordarea asta imi da impresia ca oricare dintre aceste motoare poate fi subiectul unui tuning mai agresiv decat in cazul TDI. In plus poti sa tipi oricat de fiabilitate dar ca zgomot, trepidatii, putere etc CDI-ul din 2001 de pe C-klasse nu se compara decat cu noile commonrail de la Audi, est mult mai rafinat.

Probabi ca datorita faptului ca e asa de tare si se bate cu BMW seria 3 si noul C-klasse de aia Audi o sa scoata un nou A4 anul asta...... :vaidecapulmeu: A4 de acum nu are nici o sansa la interior cu BMW seria 3 pur si simplu se bate degeaba (poate doar la motorizari dar cred ca nici acolo). Iar ca top de gama full options un A4 e mult sub C-Klasse la toate capitolele.

Apropo te rog frumos numai folosi cuvinte de gen "petarde", "idiotii", "urat ca dracu'" nu suntem nici unul de aici somitati in domeniul auto iar aceste aprecieri venind de la tine la adresa unui producator de ani buni sta in topul preferintelor publicului suna a copilarii si a argumente nefondate.

De asemenea imic er scuze ca te-am pus sa aduci argumente la ce ai spus inainte nedandu-mi seama ca tu mereu ai dreptate si rapindu-ti din timpul pretios :offtopic:.

Modificat de Baracuda
Link către comentariu

Cred ca totul tine de punctul de vede al fiecaruia, ce masina iti doresti, pentru ce si de cati bani dispui (pentru a o lua SI pentru a o intretine). Personal, sunt de acord cu Scuterone. Nu il cunosc personal, dar stiu ca s-a ocupat (se ocupa) cu adus masini (gresesc?) si cred ca are destula experienta. Exact aceleasi lucruri pe care le-a punctat el, le consider si eu bune de luat in calcul ca diferenta intre cele doua. Daca vorbeam de clasa E atunci era alta poveste (dar si alta clasa). Daca este vorba de C-ul vechi, imi pare rau da nu-mi place nici macar daca este Avantgarde. Da, probabil ca stai un pic mai bine in scaunele din C, da nici cu A4 nu mi-e rusine. In schimb tractiunea spate, si look-ul de masina clasica nu imi place. Interiorul de la Audi imi pare putin mai futurist. Si cred ca si pretul de achizitie este mai bun la un A4 decat la un C, cu aceleasi optiuni.

P.S. Si lasati oameni buni cearta...ce naiba, din orice versus trebuie sa iasa scantei? Fiecare stie sa puna argumente da nu uita sa lase amintire o mica intepatura. Credeti ca celalat o sa fie mai prejos? Si uite asa, dintr-un topic din care un coleg vrea sa afle pareri pro si contra, ne vede balacarindu-ne intre noi si-si face o impresie... Nu e cazul sa va ambalati atat

Link către comentariu

in fine, argumente nu prea au fost decat subiective, sunt de acord ca Mercedes se adreseaza celor mai in varsta insa C-ul e o masina buna si mai rafinata decat A4 care in schimb este o masina mai tinereasca, mai dinamica.

Poate daca initiatorul topicului facea si un poll era mai bine :vaidecapulmeu: Fiecare e liber sa aleaga ceea ce doreste si chiar nu e cazul de cearta sau altele de gen, in find nu are nimeni interese personale sau altceva, trebuie doar sa ne expunem o parere, parere care e bine sa fie echilibrata in exprimare.

Link către comentariu

Rapier asta am vrut sa scriu si eu, dar am renuntat. poate ca sunt puternic influentat de catre C-ul de ieri. pur si simplu nu m-a impresionat cu nimic.

Link către comentariu

Personal, daca nu m-ar deja diferenta de costuri (de la achizitie pana la expoatare), as alege linistit Mercedes. Nu sunt atat de batran (si nici vorba de manelist,etc.) pe cat se insinueaza ca ar fi clientul tinta al Mercedes.

Alegerea mea, poate, se bazeaza si pe anumite pareri "mai subiective" dat fiind ca Mercedes am avut, cu Audi doar am mers o perioada (insa nici unul din modelele mentionate).

Este adevarat ca exista o diferenta de costuri, insa nu una f. mare. Este adevarat ca o propulsie poate pune ceva mai multe probleme iarna, mai ales unui sofer mai impulsiv si neobisnuit decat cu tractiunea, insa nici vorba de a fi "pa".

Avangarde este un nivel de echipare cu tenta sport, insa nici Elegance nu mi-ar displacea. Nu m-ar incerca niciun sentiment neplacut, mai degraba o usoara dezamagire cand vad un A4 de ~13k euro cu geamuri manuale spate.

Link către comentariu

Mercedes este destinat celor care apreciaza confortul indiferent de varsta, culoarea pielei sau gusturile muzicale. Problema poate apare de la tractiunea spate. Am doi cunoscuti care iarna pun greutati de 30-60 kg (unul o bordura celalalt 2 saci de ciment) in portbagaj chiar daca au anvelope noi.

Link către comentariu

Daca stau si te ascult ma bufneste rasul:

A4 modlul actual are doar 5-6 ani maxim nu 7-8. Atata timp cat iei masina cu xenon de fabrica vei avea faruri cu lupa si numai conteaza "sticla".

Orice tip de dotari ai lua pe A4 bordul va arata identic chiar si cu Navi plus pe cand o dotare mai mare la C-Klasse il va face nava spatiala. Nu ma mai bag in discutii de genul ca iarna C-Klasse e praf pt ca nu are sens sa intru intr-o discutie non sens.

Tin sa iti spun ca eu personal sunt fff dezamagit de ESP si ABS la audiul meu pentru ca ambele intra ffffff repede nepermitandu-ti sa faci nici o manevra calumea sau un start mai rapid.

Cerceteaza piata si o sa observi ca la sectiunea sh A4 si C-Klasse o sa gasesti ca mertul vine cu mult mai multe optiuni decat A4.

Referitor la 1.9 Tdi numai fi asa inversunat ca nu are moarte si te poftesc la cipos la garaj sa vezi si tu cate turbine au picat, de asemeni cauta pe forum si o sa vezi cate probleme are un 1.9 tdi , numai vorbesc de 2.5 tdi. Personal prefer mai mult abordarea mercedes care pt fiecare gama de puteri a scos un motor cu cilindree mai mare : 180, 200, 220,270,320 etc; abordarea asta imi da impresia ca oricare dintre aceste motoare poate fi subiectul unui tuning mai agresiv decat in cazul TDI. In plus poti sa tipi oricat de fiabilitate dar ca zgomot, trepidatii, putere etc CDI-ul din 2001 de pe C-klasse nu se compara decat cu noile commonrail de la Audi, est mult mai rafinat.

Probabi ca datorita faptului ca e asa de tare si se bate cu BMW seria 3 si noul C-klasse de aia Audi o sa scoata un nou A4 anul asta...... ;) A4 de acum nu are nici o sansa la interior cu BMW seria 3 pur si simplu se bate degeaba (poate doar la motorizari dar cred ca nici acolo). Iar ca top de gama full options un A4 e mult sub C-Klasse la toate capitolele.

Apropo te rog frumos numai folosi cuvinte de gen "petarde", "idiotii", "urat ca dracu'" nu suntem nici unul de aici somitati in domeniul auto iar aceste aprecieri venind de la tine la adresa unui producator de ani buni sta in topul preferintelor publicului suna a copilarii si a argumente nefondate.

De asemenea imic er scuze ca te-am pus sa aduci argumente la ce ai spus inainte nedandu-mi seama ca tu mereu ai dreptate si rapindu-ti din timpul pretios ;).

te rog frumos inceteaza cu ironiile ca nu e cazul..

daca te bufneste rasul trabuia sa aduci argumente pe masura.

de ce nu vrei sa intri in dicutie cum merge iarna?ai mers cu vreuna iarna? ma refeream la zapada/zapada in curs de topire +apa/mazga/piatra cubica uda/linii de tramvai pe carosabil umed nu ma refer la camp cu zapada si sosea uscata......

cam toti transportatorii care duc oamenii in Germania cunosc doar doua masini=Sharan 1.9tdi si T4/T5 = 2.5 tdi daca pui 5000 pe saptamana si pleaca aproape in fiecare saptamana masinile ajung usor la 200.000 pe an.Cunosp personal masini cu peste 500.000 ..aa si apropo toata lumea fuge de VITO care are acelasi motor ca si C200/220= 2148cmc

ESP-ul este facut sa salveze vieti nu sa te blocheze pe tine cand faci liniute.In Germania se conduce pe ZAPADA cu 100-130(pe autostrada) crede-ma ca ESP sesizeaza cea mai mica "anormalitate" si intervine imediat..tu ai vrea banuiesc sa intervina cand esti deja in sant cu masina??...

Crede-ma ca studiez piata in fiecare zi la modul 3-5 ore pe zi.

personal si din proprie EXPERIENTA stiu ca C180 si C320 sunt pe Benzina,C200 si C220 au acelasi motor =2148cmc si C270 = 2685cmc oricum ciudat ca vorbim de ciptuning pe o masina ce se vrea mai confortabila si rafinata nu sportiva.

nu stiu de ce razi...doar anul asta am 4 A4 aduse modelul nou...si o sa aduc Seria 3 prin 2010..Normal daca A4 este asa de prost de ce nabii mai sta asa sus la vanzari si se tine de Seria 3...permite-mi sa fiu ironic si sa-ti spun ca poate te pricepi tu mai bine la ce se vinde...

Cum am dat exemple si am adus argumente poti sa o faci si tu...te rog argumente CE OPTIUNI are un C klasse full in plus fata de un A4 full...astept.

Mercedes sta in topul preferintelor locuitorilor din Albania unde este cea mai mare rata de proprietari de Mercedesuri.

imi mentin afirmatia despre clasa C de "petarda" si pe cea cu ala ce are cornite.

cat despre manevra lor sa-si blocheze vanzarile la clasa E cu noua clasa C (care pur si simplu mi se pare foarte frumoasa) te las pe tine sa gasesti un "epitet".

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Recomandari

Vrei o masina mai spatioasa si confortabila dar in acelasi timp urata(o parere de a mea) si scumpa la intretinut. alegi C

Vrei o masina mai "inghesuita" mai sportiva mai stabila etc alegi a4...

Succes :)

later edit:gaura din consola centrala de la C (ma repet-cica spatiu depozitat) este de departe optiunea mea favorita ;)

Modificat de scuterone
Link către comentariu

Se pare ca si germanii toti sunt fraieri si tot pe C-klasse l-au ales in fata A4-ului iar despre 320 Benzina si nu diesel numai comentez. Fiabilitatea unei masini o calculez aici nu acolo asa o sa vezi sute de taxiuri mercedes cu peste 1 milion de km. Numai vb de fiabilitatea motoarelor cdi alese de mai toti taximetristii din vestul Europei. Daca o masina se cere nu inseamna ca e mai buna decat alta pt ca daca ar fi mai buna decat altra ar insemna ca Logan e cea mai tare. Tu imi voresti de piata eu iti vorbesc de performante.

Link către comentariu

Pls, ce inseamna o masina "full"? Iau lista de optionale si le adun pe toate?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!