Jump to content

Evacuare...cum Este Bine Sa O Reconditionezi...


sharky
 Share

Postare recomandată

am si eu o nelamurire....influenteaza mersul motorului lipsa tobei cu site?...daca pun doar teava de la cap la coada....care sunt urmarile?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu as avea o intrebare: la masina mea (din profil), influenteaza cu ceva in rau/bine daca elimin intermediara? Momentan am intermediara ramasa de pe benzinar, e la fel cu cea de TD?

In rest eu traseul l-am refacut total custom, plus finala am din aia mica (jumatate lungimea celei normale). Intermediara ar fi ce mai ramane din "vechea garda". La mine s-a simtit major schimbarea, insa a fost o situatie speciala, fiindca ramasese catalizatorul de pe benzina care s-a infundat cu funingine intre timp si turbina se blocase.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca pui teava de la cap la coada ar trebui sa inceapa sa urle destul de urat/deranjant... teoretic

ps: reconditionare (cum ai scris in titlu) inseamna sa inlocuiesti piesele uzate/defecte cu altele noi/in stare buna si sa mentii totul original

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Avand in vedere ca am trecut prin custom exhaust atat la diesel cat si la benzina pot sa va spun si eu parerea....la diesel in nici un caz nu da jos intermediara...va suna ca draq daca ai si o finala mai sport. La benzinar, recent mi-am refacut traseul de evacuare... teava 6 cm diam., intermediara high-performance Bosal si finala sport Plush. Ii adevarat ca la galeria de colectare nu am umblat (acolo se obtine cel mai mult), insa pot spune ca asa sunt foarte foarte multumit. Catalizatorul nu-l mai am demult, iar inainte de modificare am avut doar teava si o finala mai infundata. La orice motorizare daca renunti la intermediara vei avea un zgomot mult peste ce-ti doresti...hai ca in reprize scurte mai merge dar daca ai de mers in afara...chin frate :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu am intermediara la masina mea. Am o finala obosita (probabil cea originala). Nu se aude deloc tare. In schimb, in loc de intermediara am catalizatorul care nu mai are sitele alea ceramice in el si se aude un sunet metalic din cauza asta. As renunta la catalizator de tot si sa las doar finala. Sa vad cum se aude. De unde iau si eu teava de 6 cm? Serpisori unde se pot face si cat costa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

serpisorii costa cam 250 euro...teava de 6 inox sau aluminizata.....eu am luat de la pilot(borla).....sudura in argon.....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@David cum am spus si mai sus...inainte sa imi pun finala sport am avut ceva mai infundat. Crede-ma cand mi-am montat prima oara finala sport fara intermediara am ramas surd. Am testat-o o zi (in care cred ca toti politisti din cluj m-au luat in vizor :wacko:) dupa care m-am decis sa imi pun intermediara...am ales una mai rapida si sunetul a fost cu totul altfel...gros, frumos, mai silentios in turatii mici si zgomotoasa in turatii mari. Ar mai fi un aspect care trebuie discutat, si aici suna mai mult pt. @sharky care a intrebat daca se poate pune teava dintr-un capat in altul fara finala...ei bine pe langa zgomotul infernal care l-ar face un asemenea traseu ar urma si performantele scazute. Un sistem bun trebuie sa fie un compromis intre evacurea cat mai rapida a gazelor arse si presiunea pe galerie (care cu siguranta nu o vei mai avea daca ai doar teava).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cu tzava cap-coada va castiga cai putere la turatii mari, dar va pierde cuplul la turatii mici.

eu am doar intermediara, zgomotul nu este mare, dar este placut. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!