Jump to content

Schimbare bec pozitie - Cum le inlocuiesc??

zorg
 Share

Postare recomandată

Salut! De curand mi s-a ars o pozitie. Cea de pe partea soferului. M-am gandit sa o schimb si pe cealalta care mergea si sa pun SMD-uri in loc de bec normal. Am cumparat 2 SMD-uri (8 lei amandoua) si am inceput cu pozitia de pe partea pasagerului. Am scos becu' din soclu, am bagat SMD-ul si nu mergea. Am bagat becul original la loc si nici asta nu mai mergea. Am verificat si sigurantele si sunt in regula. Care ar putea fi motivu'? SMD-urile sunt bune. Le-am pus in plafon si merg. Astept un raspuns si eventual un sfat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• marius1982.11

10

• likudio

8

• Muale

7

• bujulache

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cum a zis si @Muale mai sus, vezi ca ledul are polaritate, adica merge doar intr-o singura pozitie. Incearca sa-l pui si invers.

Link către comentariu

Daca zice ca nici becul nu merge inseamna ca nu mai are curent in mufa. Siguranta buna, inseamna ca s-a intrerupt pe traseu sau ai pus comutator pe 0

Sent from Sexy Nexy 4 using Tapatalk

Link către comentariu

Daca zice ca nici becul nu merge inseamna ca nu mai are curent in mufa. Siguranta buna, inseamna ca s-a intrerupt pe traseu sau ai pus comutator pe 0

Comutator pe 0? Adica? Ce ar trebui sa fac ca sa-mi functioneze din nou?

Link către comentariu

Adica robinetul din stanga volanului, de unde aprinzi pozitiile. Dar asta ar fi cea mai simpla varianta...

Link către comentariu

Adica robinetul din stanga volanului, de unde aprinzi pozitiile. Dar asta ar fi cea mai simpla varianta...

Aaa... O sa verific azi daca vine curent in mufa. Daca nu vine nici curent, ce e de facut?

Link către comentariu

verificat traseul, vezi unde e buba (mufa, cablu)

siguranta zici ca e buna si sta bine in soclu?

Link către comentariu

Siguranta e buna, sta bine si in soclu. Ramane sa verific mufa.

Link către comentariu

• 5 months later...

Am schimbat si eu astazi un bec de pozitie pe dreapta. De mentionat ca am folosit o surubelnita ca sa eliberez clipsul de la mufa de alimentare, iar becul l-am prins de dulie cu un patent ca sa-l pot extrage din suportul sau. N-am reusit sa stric nimic, dar nu ma asteptam sa fie asa de dificil de schimbat. Probabil ca a doua oara va merge mai usor.

Link către comentariu

E mai greu de schimbat cel de pe stanga, pentru ca nu prea ai loc sa manevrezi din cauza bateriei. Eu m-am folosit doar de maini. Grija trebuie sa ai mai mult la fire. Poti sa ramai cu ele in mana si de aici, becu' sa ramana in soclu.

Link către comentariu

Cred ca pe stanga voi da bateria jos.

Link către comentariu

Am schimbat la mai multe golfuri becu de pozitie si nu inteleg de vrei sa dai bateria jos.

Da jos doar capacul, identifica soclul/firele si trage de ele ca si cum ai scoate un cep dintr-un butoi.

Eu am mana destul de mare si nu pot apuca decat cu 2 degete putin, dar pana la urma tot a iesit.

Foloseste un patent cu cioc daca nu reusesti.

Link către comentariu

marius1982.11

Pai e mult mai lejer cu bateria jos dar si mult mai mult de lucru, insa nu deloc imposibil cu bateria pe locul ei.

mie si pe pare mai greu pe drepta, unde e tubulatura de turbo.

Link către comentariu

Becurile de pozitie se schimba usor ele au pe suport doua clame care de le strangi putin fac usirea suportului.De cele doua clame care sunt de plastic sunt rupte atunci trebuie sa te ajuti de o surubelnita pt a elibera suportul care contine becul de pozitie.Codice suport bec de pozitie 1j0 941 953.

De va puneti becuri led probati inainte de a-l pune la loc de se aprinde.De obicei becurile led au plus si minus si de nu se aprinde trebuie sa-l rotiti.

Link către comentariu

salut. am un golf 4 ,1.9TDI 90 CP ALH din 2000. s-a aprins becul ESP, nu se mai acceleraza cum trebuie la viteze depeste 80km se plafoneaza,nu mai trage . masina a fost pusa pe tester si mi s-a spus ca este senzorul de acceleratie transversal. ce este de facut? va rog sa ma ajutati cu informatii in legatura cu cele de mai sus. va multumesc

Link către comentariu

Inainte de toate foloseste functia " search" si posteaza in topicul dedicat problemei tale, ca altfel iese o ciorba cu de toate pe aici

Ca idee, raspunsul la problema ta este ca trebuie schimbat senzorul respectiv daca asta ti-a dat pe diagnoza. Vezi ce cod ai pe senzor si cauta in dezmembrari ca nou este extraordinar de scump. Codul il afli fie demontand plasticul din partea inferiaora a bordului si te uiti in lungul coloanei de directie in partea dreapta, fie cu vag-com.

Modificat de kelu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!