Jump to content

Schimbare bec pozitie - Cum le inlocuiesc??

zorg
 Share

Postare recomandată

Am dat 10 lei pe ele, deja 2 seturi s-au "dus". La un amic pe un Opel le are de vreo 4 luni si se vad ca in prima zi...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 months later...
  • Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• marius1982.11

10

• likudio

8

• Muale

7

• bujulache

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

este un bec care nu functioneaza pe stopul din stanga, **in afara de marsarier, pozitie, semnalizare si stop**

ce face becul asta, cand si cum se aprinde???

Link către comentariu

Nu e cel de ceata? daca da, trage de swith-ul de la faza scurta si pozitii in afara, ca si cum ai vrea sa il scoti afata.

Link către comentariu

• Administrator

Cand e ceata in mod normal.

Link către comentariu

Problema cu pozitia si faza de drum(scurta) pe partea dreapta.S-au stins din senin.Initial am crezut sa fie o siguranta.Nu a fost,am schimbat azi becul pt faza de drum,nu a mers.De la ce ar putea sa fie? ...mentionez ca proiectoarele merg amandoua

Link către comentariu

• 1 month later...

Deci am citit topicul, si tot nu sunt lamurit. Cum se schimba acest bec de pozitie? Am tras ca disperatul de el, l-am sucit, rasucit, l-am impins... m-am julit tot pe maini, nimic nimic! Pur si simplu, nu vrea sa iasa. E si pozitia nasoala (far pasager) dar tot nimic. Nu reusesc sa-l scot nicicum... Un tutorial ceva? :-s

Modificat de likudio
Link către comentariu

Si eu ma chinui de ceva zile sa schimb lampa de pozitie de pe farul de la sofer.

Ai reusit pana la urma?Sunt inginer electrician dar sa trag de fire n-am mai auzit desi asa se spune aici.Am tras dar o sa cedeze inainte sa iasa din locas soclul lampii.

Cred ca o sa iau un patent si o sa trag de soclu.In interior pare sa fie doua cleme laterale de plastic elastice care au un prag.Teoretic ar merge prin forta bruta dar de cabluri?Vreau o metoda eleganta nu sa sertizez apoi sau sa lipesc.

Mai am inca rabdare.

Modificat de Marius
Quote inutil.
Link către comentariu

Si eu mai am inca rabdare - intrucat mi s-a ars si celalalt bec de pozitie, deci pe fata, nu mai am lumini de pozitie. Dar si asa am o sticla la un far crapata, chiar nu vreau sa trag si sa raman cu oglinda farului in mana. Din ce am mai citit, se zice ca ar fi avut 2 cleme candva, pe care trebuia sa apesi si iesea, care, probabil s-au rupt din cauza caldurii generate pe acolo si a schimbarilor anterioare. Ca atare, m-am hotarat sa incerc cu o penseta/sau 2 surubelnite mici, si sa apas pe marginile lui, sper sa reusesc. Daca ai reusit, scrie aici te rog, chiar sunt curios. Merci.

Link către comentariu

Si eu mai am inca rabdare - intrucat mi s-a ars si celalalt bec de pozitie, deci pe fata, nu mai am lumini de pozitie. Dar si asa am o sticla la un far crapata, chiar nu vreau sa trag si sa raman cu oglinda farului in mana. Din ce am mai citit, se zice ca ar fi avut 2 cleme candva, pe care trebuia sa apesi si iesea, care, probabil s-au rupt din cauza caldurii generate pe acolo si a schimbarilor anterioare. Ca atare, m-am hotarat sa incerc cu o penseta/sau 2 surubelnite mici, si sa apas pe marginile lui, sper sa reusesc. Daca ai reusit, scrie aici te rog, chiar sunt curios. Merci.

dupa ce am citit mai tot de pe aici ramane aceeasi metoda cu surubelnitele lateral si o sa prind soclul cu un cleste...o sa incerc fara sa dau bateria jos ptr ca nu mi se pare normal sa fac asta.Orice producator trebuie sa faca masini care sa fie cat mai usor intretinute si deci de la vw aveam pretentii.La golful asta deja mi s-a cam umflat nervul in multe privinte.Cred ca urmatoaea masina nu va mai fi vw.

Dar acum daca si tu ai nevoie o sa incerc de 2 ori mai mult.Maine o sa stau 2 ore sa le scot ca sa rezolvam o chestie atat de amarata.

Cu bujiile am EXACT ACELEASI PB deci cam toata masina e aproape idiot de intretinut.La ce o fi buna sigla vw?

Modificat de divinewind
Link către comentariu

Si cand ma gandesc ca a durat doar maxim 10 minute sa le schimb pe ambele parti ... Trebuie doar putina indemanare. Daca nu reusiti si va chinuiti de atata timp duceti-va mai la un electrician si cu 10 lei ati rezolvat problema.

Link către comentariu

@gravochem, no offense, dar, fa o fapta buna pentru oamenii mai putini priceputi, si zi-ne si noua cum l-ai scos? (tind sa cred ca tu ai acele cleme laterale, pe care noi NU LE MAI AVEM). Dar totusi, astept raspunsul tau cu nerabdare ;)

Link către comentariu

Nu va pot descrie care e exact procedeul .. stiu ca am tras de ele si au iesit fara probleme.

Link către comentariu

;) Ale noastre (sau ale mele cel putin) nu ies prin tragere. Dunno why.

Link către comentariu

Si cand ma gandesc ca a durat doar maxim 10 minute sa le schimb pe ambele parti ... Trebuie doar putina indemanare. Daca nu reusiti si va chinuiti de atata timp duceti-va mai la un electrician si cu 10 lei ati rezolvat problema.

Nu pot frate sa ma duc la un electrician!sunt inginer electrician deci iti dai seama!Si mai este ceva care cei ce dau sfaturi uita mereu:plasticul are si el o viata si de la temperatura imbatraneste si el diferit de la masina la masina.Noua nu ne iese de la rigodizarea acelor cleme sau ruperea lor sau ptr ca nu vrem sa rupem cu totul oglinda cum au mai patit si altii.

Ca sa merg la service inseamna sa fiu pregatit sa accept sa imi rupa aia oglinda pentru ca la fiecare data cand am mers la service ceva a fost rupt si lasat acolo nesimtit.

E o chestie de incapatanare macar sa schimb niste becuri.

Oricum multumesc pentru toate sugestiile si atentia ta.

@likudio nu ies pentru ca a fost schimbat extrem de rar poate niciodata becul si deci e foarte rigid sau a imbatranit plasticul altfel.NICI LA MINE NU IESE>

Maine schimb becul fie si daca sparg oglinda sau f... farul.Maine o sa ai si poza la soclu ca sa intelegi cum este prins in far desi o sa fie o poza proasta facuta cu telefonul.

Hai ca m-a ajutat @gavrochem sa ma hotarasc!!!

Modificat de divinewind
Link către comentariu

:lol: Ale noastre (sau ale mele cel putin) nu ies prin tragere. Dunno why.

OK deci am scos soclul.

Am dat jos bateria ca sa pot baga caupul in far sa vad exact ce este acolo si am apucat cu un cleste spitz si concomitent cu rotirea soclului am tras usor.A iesit destul de usor dar trebuiau cele doua miscari compuse:tragere si rotire.

Initial am incercat cu surubelnite in lateral dar nu a mers pentru ca doar trageam deci secretul este o miscare compusa.

Pozele sunt sub orice critica insa vreau sa-ti spun ca falcile de la socul sunt extrem de mici gen 1,5 mm deci daca tragi cu putere e posibil sa iasa dar nu e solutia optima.O sa incerc sa pun si poza dar e naspa si o sa ocup aici spatiu la server degeaba.Sper sa intelegi din ce am spus.

P.S. nota pentru VW este 3 cu indulgenta la manopera pentru becurile de pozitie la masina din semnatura!

post-48099-1267951109_thumb.jpg

post-48099-1267951115_thumb.jpg

Modificat de divinewind
Link către comentariu

daca nu reusiti, dati bara jos si scoateti farurile. in 30 de minute nu aveti ce face si scapati de `nshpe mii de julituri pe la maini si nervi si eventuale cleme rupte..

Link către comentariu

nu este necesar sa scoti farul ... am schibat becurile si pt golf 5 si pt golf 4 ... il prinzi bine cu degetele si tragi cu putina rotire eventual ... prietena sau o fata cu ceva degete de pianist ,eu am apelat la prietena :cool:

PS .e valabil doar pt mine :)

apropo ... vezi ca becurile si halogenu de la philips ...cele blue vision nu au nici o treaba ... nu e deloc asa cum spune ... eu mi-am luat si sunt decat calitativ mai bune in rest tot galbene !

Link către comentariu

E greu dar nu imposibil. Tragi usor de fir si cu o surubelnita dreapta dar lunga misti de soclu, nu-ti fie frica, iese un pic mai greu din cauza striatiilor de asezare in far. Am schimbat inclusiv la cel de pe partea soferului, acolo tre. data bateria jos, e lipsa mare de spatiu iar mainile mele....nu sunt tocmai subtiri si nici mici. Foarte importanta aici e scula ajutatoare, chiar vitala. Sunt sigur ca exista mai multe variante, una e cea cu surubelnita lunga (pentru spatiu de manevra). Ideal e un cleste lung (gen spitz). E o varianta si bara data jos, mai implica o persoana, cel putin cei care avem spalator pt. faruri, senzor temp.

Link către comentariu

MasinaPoporului

Dupa cum am mai scris pe topic, prefer sa pierd 7 minute sa dau bara si sa scot farurile fara sa ma julesc iar dupa inca 7 minute sa le montez la loc.

nea ew te contrazic cu becurile de la Philips. Am avut si eu pe masina si aveau o lumina alba nu ca de led dar era alba.

Modificat de MasinaPoporului
Link către comentariu

eu mi-am cumparat blue vision alea de 120 ron parca cu becuri 5w incluse ... si bate tot galben :(

Modificat de nea ew
Link către comentariu

marius1982.11

Am schimbat becurile astea de 2 ori, am pus SMD care s-a ars intr-o luna, dupa care le-am pus becurile inapoi. Nu mi s-a parut ceva iesit din comun, e loc mic, asta e, am tras de fire, de ambele deodata si a iesit. Asta am facut si pe intuneric, la intalnirea vw.

Iulian, daca tu dai jos bara in 7 minute esti sef, poate in ritm de F1 la boxe :251:. Apoi daca e o problema sa schimbi un bec, 'zdaseama dat jos o bara ce probleme ridica.

Link către comentariu

Eu tot n-am reusit. Am tras ca disperatu', mi-am julit degetele, n-au iesit. Niciunul dintre ele. Momentan, nu mai am deloc lumini de pozitie pe fata. :| Merg cu becurile de schimb in bord... si cu cele arse, in faruri.

Link către comentariu

zi si mie te rog ce fel de bec sa iau ca l am schimbat si eu pe dreapta fata si acum are o lumina galbena naspa . nu prea vreau sa il desfac degeaba inca o data

Link către comentariu

W5W parca. Eu am gasit in Carrefour. (dar le tin in bord, astept sa vina primvara sa dau tot farul jos, poate asa reusesc sa le schimb)

Link către comentariu

marius1982.11

Eu ma gandesc ca o fi lipite in soclu,altfel nu-mi explic, tragi perpendicular afara din soclu nu intr-o parte sper :icon_thumright:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!