Jump to content

Schimbare bec pozitie - Cum le inlocuiesc??

zorg
 Share

Postare recomandată

cam mult lucruri dai jos ca sa schimbi un amarat de bec...in cel mai rau caz scoti bateria pentru farul de pe partea soferului...si asta in cazul in care scapi ca si mine becul de pozitie in far :salut:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• marius1982.11

10

• likudio

8

• Muale

7

• bujulache

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu stiu de ce spuneti ca trebuie scoasa bateria si alte lucruri de genul asta. Se scoate doar capacul de la baterie (cel din plastic in caz ca aveti) in rest este suficient loc pentru a avea acces la becuri. Eu mi-am schimbat becurile de pe pozitie si toata operatiunea a durat cam 10 minute, fara prea mare chinuiala.

Bafta

Link către comentariu

Da, UbyOne, acum depinde si ce vrei sa schimbi... Eu de cand l-am ajutat pe un prieten sa isi schimbe toate becurile si sa isi puna kit Xenon pe masina si am recurs la metoda care ne era mai usoara, adica sa dam bara jos si farurile, am ales sa fac asta cand am nevoie sa schimb becuri sau asa pt ca mi s-a parut destul de usor. Tre sa recunosc insa ca mi-am mai schimbat becurile si fara sa dau bara jos, dar am injurat mult si bine cand a trebuit sa prind clema de la bec inapoi pt ca nu nimeream nici de-al naibii urechiusa aia in care se prinde... :coffee_lol:

@PaulAdrian .. vai, da cat de naspa e cand iti scapa ceva in zona aia. Mie mi-a cazut clema cu care prinzi becul pe acolo, si nu am avut noroc sa imi pice pe asfalt. Sa ma vezi apoi cum construiam dispozitive cu magnete si sarme in capat ca sa imi recuperez clema aia nenorocita... :)

Modificat de Balan Radu
Link către comentariu

hmmm, eu chiar nu inteleg de ce va juliti mainile pe acolo in locul ala st
Modificat de Inginerul
Link către comentariu

:D Dupa ce am postat, am vazut intr-adevar ca la dieseluri difera putin compartimentul motor ca la benzinare :D... Lucky me ;) Dar insist si spun ca se poate, dar nu in 10 min in cazul acesta :D

Link către comentariu

Dar nu uita ca acum farurile tale bat in copaci. Ai facut semne inainte sa demontezi farul ? Sincer si eu am facut operatiunea asta pentru ca m-am chinuit un sfert de ora si tot n-am reusit. Dar eu am acolo o ditamai galeria de admisie de aer din intercooler. Nu mai stiu la benzinare cum e dar parca e ceva mai mult loc.

Am avut grija sa imi fac semne, normal... ca ma uit in general f atent inainte sa demontez ceva cum e fixat ca sa nu ma trezesc apoi ca le pun cine stie cum inapoi. In general imi pun semne si pun pana si aceleasi suruburi inapoi unde au fost, chiar daca sunt mai multe de acelasi fel :icon_cool: - E masina nemteasca, tre sa te porti cu ea ca un neamt :P

Link către comentariu

La diesel nu e chiar la fel de simplu. Te-as lasa sa-mi schimbi si mie becul de pozitie pe partea pasagerului sa vedem daca dureaza tot 10 minute ;)

nu e simplu ca la benzinare dar nici 10 minute nu dureaza ca tocmai am efectuat operatia asta la masina, PT PRIMA DATA (pe stinga am tot schimbat becurile)

cred ca secretul e sa ai degetele de pianist (poate ca e din cauza faptului ca am un pian la care nu am habar sa cint ?? :) :P )

nu are rost sa mai zic ca uneori harnicia ma apuca pe intuneric....

Modificat de DragosR
Link către comentariu

trebuie sa ai nervi cam tari ca sa schimbi 2 becuri nenorocite, am citit pe aici m-am uitat la poze dar nu am reusit sa le schimb + ca am desprins si firu de pe faza lunga si nu am reusit sa-l mai pun la loc, nu am incercat faza cu surubelnitele fine dar o voi face, specific ca motorul meu e un 1.9 diesel.

Link către comentariu

Nu e chiar asa complicat sa scoti becul ala. Si nu e necesar sa ai degete nu stiu cat de subtiri. Trebuie doar sa insistati. Daca reusiti sa rasuciti usor soclul ajungeti si la clemele alea, fara prea mult efort. Cel putin asa a fost la mine. Le-am schimbat de 3 ori pana acum. A fost mai mare efort pana am ajuns la ele, nu schimbatul efectiv.

Link către comentariu

Hmm...eu cred(parerea mea) ca daca nu stii ce sa faci acolo,decat sa faci ceva aiurea,mai bine rogi un prieten sau altcineva care stie ce face acolo(contra cost-o bere sau altceva) sa te ajute... :)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

tot atita

ca sa nu va impacientati de preturi mari, incercati sa luati dintr-o pravalie de piese auto Dacia :)

Link către comentariu

• 6 months later...

parerea mea e ca nu merita alea din magazinele dacia. mai bine luati osram/philips. nu e diferenta mare de pret (astea costa 2-3 lei/buc) dar e diferenta destul de mare de calitate. ca sa nu mai pun la socoteala f***rea cu schimbatul lor..

ma chinui de 30 min sa il scot pe cel de pe dreapta la un golf 1.9 tdi. sunt tot julit pe maini.. reusesc sa apas pe clemele alea 2, dar dupa aia cred ca n`am destul de multa forta in degete, cat sa-l trag afara..si se impinge la loc.

surubelnite f subtiri nu am la indemana, am incercat cu unele mai normale, dar nu intra..nu e deloc spatiu pe acolo..

vreo idee salvatoare descoperita intre timp..? mersi

Modificat de hbogdan
Link către comentariu

MasinaPoporului

Eu cand le schimb trag pur si simplu de soculul lui sau de firele ce intra in el.Nu s-au rupt dar e riscant.Eu zic sa tragi pur si simplu de el.Cel din dreptul bateriei daca nu ii dai de capt ia o cheie de 10 si o tubulara de 13 si scoate bateria.

Referitor la ce becuri ar fi bune ,eu zic tot de Philips, niste becuri albastre dar lumina e alba nu galbena si costa doar 14 ron.

Link către comentariu

asa le schimb si eu trag de ele pur si simplu... cel din dreapta mi`a facut de 2 ori figura sa imi cada beculetul in far cand am tras mai cu ciuda ca nu iesea( sa vedeti atunci chinuiala sa il scot pana mi`a dat in cap sa scot capacul acela unde trebuia sa fie proiectorul)

Link către comentariu

marius1982.11

Si mie mi-a cazut in far dupa ce am tras cu ciuda :icon_thumright:, ca sa imi pun de alea cu led, care oricum s-au ars dupa o saptamana(jafuri). Din pacate eu am desfacut bara si farul,cam 1,5 ore.

Link către comentariu

• 1 month later...
MasinaPoporului

Diferenta dintre bec normal si un bec de la Philips(Blue Vision) pe pozitie...

nna0lf.jpg

Link către comentariu

• 1 month later...

la un golf 5 aveti idee cum se schimba becurile de la stopurile de pe spate?

eu am belea pe dreapta spate.

Link către comentariu

Am pus la G4 becuri de pozitie cu 4 leduri si parca se oxideaza (apare o depunere maro pe plastic), in 2 zile isi pierd din intensitate si dupa asta unul cate unul "mor".

De la ce sa fie oare problema?

post-11438-1253781326_thumb.jpg

Modificat de ZBENG
Link către comentariu

1. Calitatea slaba a ledurilor

2. Tensiunea prea mare pentru acele leduri . In mod normal se inseriaza o rezistenta , daca nu cumva sunt leduri care functioneaza la 12 volti .

Link către comentariu

1 Nu folositi beculete ieftine la 1 leu bucata, daca nu vreti sa-l schimbati din nou dupa 2 saptamani.

2 E ce mai usoara operatiune, cea de schimbare a ledului la pozitie atata timp cat stii de unde sa ridici capota :)

Link către comentariu

ZBENG, ledurile acelea le gasesti in vitan la 15 lei amandoua.. sunt de proasta calitate si in maxim 2 sapt sunt pa!

Incearca sa contactezi pe cineva si sa cumperi ceva calumea 30 am dat pe ale mele si au un an deja

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!