Jump to content

Schimbare bec pozitie - Cum le inlocuiesc??

zorg
 Share

Postare recomandată

noroc ca am citit si eu topicul asta

de bine ce am iesit aseara in oras am vazut ca mi s-a ars si mie pozitia spate e super simplu de inlocuit

dar mai greu e de cumparat(cel putin mie)

eu am gasit la Carfur orhideea, de 12V10W, la 2.5RON perechea... din pacate... isi fac banii

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 5 months later...
  • Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• marius1982.11

10

• likudio

8

• Muale

7

• bujulache

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

si-a mai schimbat careva becul de pozitie ?

Eu nu reusesc am fost si la un magazin de piese auto a venit tipu la masina si vreo 15 min. a incercat sa-l scoata de acolo si nu a reusit.

Am fost la D&C si leam zis ca vreau sa`mi pun alte becuri (cu led) dar is cam incapabili oamenii aia ca .... ce sa scrie in foaie ... ca nu poate asa ca au ei becuri (dar nu de care voiam eu) oricum le-am zis sa le scoata sa le lase scoase si sa scrie in foaie ca le-a schimbat dupa care l-am intrebat cat m-ar costa ca deja imi cerea talonu sa`mi faca chitanta dar NU STIE CAT COSTA cand l-am intrebat totusi cat costa ... dar cine stie ?! asa ca i-am zis un mersi sarcastic si am zis s-o lase balta si am plecat. Totusi un bec mi-e ars so tre sa-l schimb.

Este vreo smecherie la chestia aia ca toti zik ca trebuie tras de el dar nici nu-l poti apuca klumea ca ii mic ii mic si locul pe unde bagi mana si mai ii si cam ascutit suportu te dor degetele 2 zile daca tragi de el (si tot nu l-am scos)

Poate careva macar sa-mi dea o poza cum arata suportu acela sa vad si eu de ce trag si ce naiba il tine acolo.

mersi anticipat sper sa ma ajute careva (daca e vreun oradean care stie schimba un bec de pozitie sa spuna please)

Link către comentariu

Se pot scoate inlaturand clipsul din spatele farului, nu este nevoie de demontarea acestuia...intr-adevar locul este destul de stramt, dar crede-ma ca cineva cu mana mai subtire poate realiza "operatia"

Succes

Link către comentariu

• Administrator

:)) Am schimbat eu ieri becul la pozitie pe stanga ( partea cu bateria ) . Mi-au trebuit 10 minute sa scot soclul si becul si inca 5 sa-l pun inapoi . Imi pare rau ca n-am facut poze .

1. Scoti aparatoarea farului - ai 2 suruburi ;

2. Scoti capacul din spatele farului - are 2 ( sau una ?!? ) cleme metalice ;

3. Scoti soclul de la bec pozitie - are 2 cleme de plastic laterale . Apesi pe ele - sau tragi ( nu mai stiu sigur ) - si in acelasi timp tragi tot soclul afara ;

4. Tragi usor de soclu in sus , ca sa poti scoate becul ( firele sunt cam scurte ) ;

5. Prinzi de bec cu 2 degete ( mare grija sa nu strangi prea tare de el si sa-l spargi ) si tragi in sus de el .

Asta-i tot . Inapoi stii sa pui de-acum :(

Spor la treaba .

Modificat de aryes13
Link către comentariu

mama lor de cleme ca am tras de soclu ala pana m-am plictisit am reusit sa scot clema dintr`o parte odata dar cand trageam iar in loc sa iasa si partea cealalta intra inapoi

mersi ptr ajutor sper sa reusesc dar daca cumva are careva sau gaseste careva o poza sa vad si eu cum naiba arata clemele alea care nu lasa becu sa iasa poate imi dau seama cum sa trag sa apas pe acolo ca nici nu vezi nici nu poti prinde klumea de el

Link către comentariu

E foarte stramt locul, si eu m-am julit pe maini:) Incearca cu o pensa+rabdare multa. A functionat la mine!

Link către comentariu

mersi mult

pacat ca n-a facut ala si o poza in prim plan cu soclu ala de bec da ii bine si asa trag de fire apoi daca raman cu ele in mana bag ciocanu`n far =))

Link către comentariu

si eu mi-am zdrelit mainile pe acolo.

pana la urma tragi usurel si trebuie sa iasa.

la mine s-au rupt clemele soclului care-l fixau exact de sticla.

la amandoua. dar cred ca asta s-a intamplat de la caldura, caci numai ce le-am atins si s-au dus.

ai grija sa nu-ti tina contra celelalte fire. eu am schimbat atunci si faza lunga. si cred ca asta ajuta ca sa ai acces.

succes!

Link către comentariu

Se scoate destul de greu....iti spun eu o solutie...pune un deget pe soclul becului pe stanga si o surubelnita (-) pe dreapta. Incearca sa misti in acelasi timp stanga-dreapta, adica...apesi cu degetul spre stanga si apoi cu surubelnita spre dreapta si tot asa....si eu m-am chinuit si numai asa am reusit...

Link către comentariu

Daca vrei sa nu te julesti, murdaresti, enervezi si stresezi prea mult, da jos bateria. Eu asa am facut. Ai acces mult mai usor la far si nu risti sa rupi cleme, urechi sau altceva. :)

Link către comentariu

chinul cel mare nu este in dreptul bateriei, ci in partea cealalta. mai mare daraua cu datul jos al bateriei.

Link către comentariu

Daca dai jos bateria s-ar putea sa ai probleme cu casetofonul, mai ales daca nu ai codul. In partea stanga(la baterie) e destul de usor de schimbat daca dai jos capacele de plastic. In partea dreapta, dupa ce ai scos mufa cu toate firele, incearca sa o impingi in jos spre alternator...numai asa vei avea spatiu...Incearca cu surubelnita cum am scris mai sus.

Filmulete gasesti pe site-ul http://www.cincitdi.com/richc/

Link către comentariu

mersi baieti dar chiar am reusit :Driver:

daca mai intampina careva probleme il indrum eu =))

deci ai nevoie de 2 sirubelnite (-) sibtiri dealea de mecanisme fine sau de ce`o fi oricum subtiri tare

alea le bagi in locurile alea unde sunt clipsurile una de`o parte cealalta in cealalta parte astfel incat sa "declipsezi"

si apoi prinzi de fire si cu grija sa nu iasa surubelnitele inaintea soclului tragi de fire and THATS it iese usor mai greu pana bagi surubelnitele

la primu bec a durat oleac pana miam dat seama cum sa fac la al doilea 5 min si am dat si bateria jos ca acolo chiar nu ai cum sa il scoti daca nu dai bateria jos

asa mam enervat ca nici nu leam mai bagat klumea la loc numa cam de jumate =)) sa nu prinda clipsul

miam pus bacuri albe (tip led) cu reflexie albastra ca de xenon :rolleyes: in sfarsit

ms de ajutor si poate ajuta pe careva mai apoi si postul acesta

Link către comentariu

• 2 months later...

Si eu am crezut imposibila operatiunea de schimbare a becului de pozitie pe fata. Incercati cu 2 surubelnite mici pe care le bagati in cele 2 cleme mici care se vad cumva in interiorul lacasului (de mecanisme fine) si trageti usor de fire. O sa iasa super usor (la al 2-lea nici nu trebuie sa mai vezi ce faci ca iese:)))

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut ! Mi-am adus recent un Golf 4 si am un bec ars la pozitie. Stie cineva cum se schimba ? Am incercat...m-am uitat pe acolo...dar se vede ca n-am nici o treaba cu noua masina. Multumesc anticipat de ajutor !

P.S. N-am stiut exact unde sa postez...unde am vazut ceva de becuri am scris si eu. Se poate muta daca e gresit postat. Multumesc.

Link către comentariu

Citeste ce e scris in acest topic si vei gasi raspuns la intrebare (chiar in postul 9 sunt si imagini).

Link către comentariu

• 1 month later...
mihai_alexandru_pma

In sfarsit am reusit si eu sa schimb becul de pozitie... se arsese de 2 luni! De fapt le-am schimbat pe amandoua ca nu imi placea culoarea luminii, era galbena. Nu e chiar atat de greu! am folosit metoda cu 2 surubelnite mici (pt a apasa ambele cleme in acelasi timp) si pot sa spun ca in maxim 10 min au fost gata amandoua dupa ce alta data am mai incercat o jumatate de ora dar prin alte metode si nu am reusit sa schimb nici macar un sg bec, cel ars. Asadar pt cei care au bece stinse... incercati asa e foarte usor!

Link către comentariu

Nu stiu voi cum nu ati reusit cu mana sa le schimbati...Eu le am schimbat pana acum de vreo 2 ori fiecare(nu mi placea ce culoare aveau) si am reusit fara surubelnita in max 5 minute...Este f usor sa le schimbi...;) Nu tre decat desfacute clemele si apoi sa bagi mana sa scoti becurile...:P

Link către comentariu

Si eu la Golf IV 1.6 16V le-am schimbat foarte simplu fara alte probleme. Fratele meu are 1.9TDI si din cauza motorului accesul la faruri se face foarte greu. La fel de greu e si la 1.8T.

Depinde foarte mult de motorizare , spatiul pentru acces fiind mai mare la uni si mai mic la altii.

Bafta si rabdare la toti.

Link către comentariu

Aha...la chestia asta uite ca nu m am gandit...atunci recomandam..."rabdare"...;)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salut ieri am reusit sa schimb si eu aceste beculete....daca va este de ajutor becurile de pozitie pe spate sunt de 10W 12V iar cele de pe fata de 5W 12V...cat despre soclul in care este infipt beculetul de pozitie de pe faruri se sscoate foarte usor daca se roteste usor stanga dreapta apoi se trage cu grija...multa bafta..operaiune nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 min

Link către comentariu

hmmm, eu chiar nu inteleg de ce va juliti mainile pe acolo in locul ala st

Link către comentariu

Hmm...domnu' Radu,nu crezi ca acolo se face munca inutila? Eu mi am schimbat becurile de la pozitie fara sa dau jos bumperu'...mi a luat mai putin de 10 min si nu m am julit deloc :icon_cool:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!