Jump to content

Frana

arsenall71
 Share

Postare recomandată

In momentul in care apas usor pedala de frana imi tremura volanul , daca apas mai ferm pedala nu imi mai tremura volanul .

Nu stiu care ar fi cauza , astept sugestii , sfaturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cand pui frana, se simt vibratii in pedala?

de obicei sunt cam doua variante:discuri strambe sau roti descentrate (varianta a doua este cea mai posibila)

Link către comentariu

Nu stiu care ar fi cauza , astept sugestii , sfaturi.

Spune-mi din ce an e masina si cati km ai rulat pana in prezent.

Link către comentariu

ti s-a raspuns deja dar pe langa discuri ovalizate sau roti dezechilibrate mai verifica si suruburile de la etrier, sa fie stranse bine, mai rar dar poate fi si asta.

Link către comentariu

Oameni buni, sfaturile sunt utile daca masina in cauza are o oarece uzura. Daca e mai noua, atunci putin probabil sa fie discurile ovalizate de ex... sa asteptam sa vedem intai detalii despre ea. ;)

Link către comentariu

Am aceeasi problema, la viteze de peste 120 km?\h, imi dardaie volanul destul de rau chiar daca nu franez puternic, discurile nu sunt ovalizate, placutele nu sunt noi, masina are 55.000km.

Link către comentariu

In cazul tau as spune ca nu sunt echilibrate bine rotile...

Link către comentariu

Schimba placutele,am avut aceeasi treaba pe frana la o vectra,am schimbat placutele si gata.

Link către comentariu

Skoda Octavia 1 anul 2003 , 133 000 km , am facut reviziile la 10 000 km , rulata in tara 20 000 km

Link către comentariu

De cand au aparut aceste probleme? De cand e in posesia ta?

Cand au fost schimbate ultima data discurile frana, placutele? Ultima geometrie roti dateaza de cand ?

In fct de raspunsul tau, imi spun parerea.

Link către comentariu

Am aceeasi problema, la viteze de peste 120 km?\h, imi dardaie volanul destul de rau chiar daca nu franez puternic, discurile nu sunt ovalizate, placutele nu sunt noi, masina are 55.000km.

Cum spune si @Doru_14... roti dezechilibrate. Chiar daca ai facut echilibrarea rotilor si problema persista, nu exista decat o singura explicatie : echilibrare proasta! (de regula este din vina "masinilor" de echilibrat defecte). Solutie?! Cauti alt service/vulcanizare unde sa faci echilibrarea. :rolleyes:

Link către comentariu

pai nu uneste nimeni cele 2 topic-uri. Nu mai sunt moderatori in aceasta arie? Sunt 2 topic-uri identice, acelasi subiect, acelasi nume de topic , a trecut ceva timp si nimeni nu le-a unit. Hellllooooo. Anybody here?

Link către comentariu

Nu am schimbat nici placute nici discuri, la revizii mi s-a spus ca nu este nevoie . Vibratiile au aparut recent cam de o luna iar ultima revizie a fost in iulie august cand am schimbat si un rulment pe fata la AVIA Pantelimon. Urmeaza sa mai cumpar o anvelopa dupa care schimb rotile pe fata si binenteles le echilibrez.

Link către comentariu

Discurile de frana sunt deformate. Chiar daca ai fost la revizie cu ea, cei de la service te anunta doar daca discurile de frana au uzura (grosimea lor). Daca n-ai reclamat nimic consilierului vis-a-vis de trepidatie la franare usoara, nu-ti va spune nimic. Doar daca consilierul face proba cu masina si e suficient de indemanatic sa stie ce probleme pot aparea la model si sa verifice, atunci iti va spune ca-i trebuie si discuri+placute, etc etc. Ce ar mai trebui sa faci? sa verifici in serviceplan-ul maisnii cand/daca s-a schimbat vreodata lichidul de frana la masina ta (e imperios necesar sa-l schimbi odata la 2 ani). Daca nu, mergi si schimba intai lichidul de frana.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!