Jump to content

Passat 2,0 Tdi 4 Motion

marius323
 Share

Postare recomandată

Depinde cu ce viteza abordezi curbele. Azi dimineata cel putin in Buc a fost nasol (POLEI) daca bruscai masina cu frane/accelerat aiurea in curbe, era distractie si cu 4motion si cu cauciucuri de iarna, etc.

Daca mai folosim frana de motor; accelerare progresiva dupa curba, etc, nu prea ar tb sa faca figuri sa nu fie controlabila. DE cauciucuri DE IARNA NICI NU MAI VB - OBLIGATORIU !

ESP il decuplezi doar cand intri in zapada afanata; la o parcare unde e multa zapada, etc. In rest, la mine altfel ramane activat tot timpul !

Modificat de catanexus
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@vlad , iti fuge masina de fund pentru ca ii dai prea mult "gaz" adica accelerezi prea tare si/sau pentru ca nu ai cauciucuri de iarna ( bune sau deloc). Apropo, e normal ca atunci cand accelerezi cu o masina cu tractiune integrala sau spate sa iti fuga fundul intr-o parte.

Link către comentariu

Vizavi de utilitatea 4motion, am ajuns la concluzia personala ca nu voi da banii vreodata pe aceasta optiune la un sedan. Motivul este simplu: oricat de potent ar fi sistemul de tractiune, esti limitat de garda masinii. Iar un sedan este destul de jos fata de un SUV. Asta inseamna ca nu o sa ma pot baga in situatii f. nasoale din cauza garzii joase, iar daca nu voi fi in situatii f. nasoale nu are rost sa car 4x4 dupa mine ;)

Pentru situatii normale de iarna, niste cauciuri dedicate si ESP sunt absolut de ajuns. Cu masina din dotare + Yokohama WDrive am intrat si am iesit din situatii mediu de nasoale fara 4x4. Chiar daca as avea 4x4 nu m-as baga in situatii si mai nasoale pt ca as zgaria masina sau as indoi-o pe dedesubt.

Sigur ca daca as avea buget nelimitat as lua 4motion pt ca nu strica.

Link către comentariu

Pai daca tu ai impresia ca ai sistem 4x4 la un sedan ca sa faci off-road cu el, atunci ai o conceptie putin gresita. Un sistem 4x4 la un sedan este mai mult pentru siguranta si pentru evitarea unor situatii.

Link către comentariu

Pai daca tu ai impresia ca ai sistem 4x4 la un sedan ca sa faci off-road cu el, atunci ai o conceptie putin gresita. Un sistem 4x4 la un sedan este mai mult pentru siguranta si pentru evitarea unor situatii.

Pai da. Cam aia ziceam si io...

Link către comentariu

Nici un replay de la posesori, mai ales acum pe vremea asta ?

As incepe eu spunand ca 4motion-ul se descurca f bine; duminica seara cand se punea zapada in draci am mers pe drumuri facute de jeeps cu ESP decuplat. daca opream ala eram, deoarece burta freca deja zapada (asa ca mergeam destul de lansat in cuplu in viteza 1-2). cand am parcat-o dupa cateva manevre succesive in zapada afanata+motototlita si-a dat duhul. mai precis am ramas suspendat. putina munca cu lopata si am reusit sa-l parchez. Anterior cu cateva ore acelasi drum cu un golfV fara 4motion inclusiv pachet drumuri grele; s-a descurcat si el binisor doar ca l-am intepenit cu cativa metri mai rpd.

In oras in general nu sunt pb chiar si in rampa; pe sina tramvai; la plecari de la stop; iau fata lejer. Ieri la o plecare de la stop intre 2 taxiuri pe B-dul Unirii i-am dat f tare si a fugit un pic de fund dar controlabil; restul masinilor lasate rau in urma approx 100m dupa manevra asta :).

Plecare din rampa in forta se face cu ceva patinare. La un mom dat aveam ESP decuplat deoarece iesisem din zapada dintre blocuri si s-a chinuit ceva pana s-a urnit pe pod pe Barbu Vacarescu :) . L-am cuplat imediat si masinuta a tasnit rapid. Deci overall multumit de 4 motion !

Link către comentariu

Nici un replay de la posesori, mai ales acum pe vremea asta ?

As incepe eu spunand ca 4motion-ul se descurca f bine; duminica seara cand se punea zapada in draci am mers pe drumuri facute de jeeps cu ESP decuplat. daca opream ala eram, deoarece burta freca deja zapada (asa ca mergeam destul de lansat in cuplu in viteza 1-2).

Pai da, exact cum ma asteptam, capacitatile 4m sunt limitate de garda masinii.

Dar mai asteptam impresii de la posesori.

Link către comentariu

Eu unul sunt posesor de 4motion cu diferential torsen si pot sa spun ca nu am avut nici o problema in iarna asta. Am dat zapada o singura data si asta dupa ce noaptea au trecut cu lamele de mai multe ori si ajunsese zapada pana la nivelul manerului de la usa. E f util la parcari pt ca poti parca acolo unde altii nu incearca :beerchug:

Link către comentariu

Din pacate garda la sol se micsoreaza iarna din cauza cauciucurilor de iarna 205/55/16 teoretic cu 1.1 cm si pana la 2-3 cm din cauza presiunii mai mici din roti aprox. 2 atm. Cu aceste cauciucuri masina are cuplu mai mare si viteza maxima mai mica si este mai controlabila in conditii de aderenta scazuta. In rest treaba cu activatul si dezactivatul ESP-ului mi se pare cam aiurea adica sunt situatii cand nu stii cum e mai bine, cum e cazul cand te deplasezi pe drum acoperit cu zapada nu prea mare, cu pante, zone unde poti ramane blocat, etc.

Link către comentariu

Eu unul sunt posesor de 4motion cu diferential torsen si

Deci ai torsen nu haldex ? Passaturile de azi se fac cu haldex nu ?

Link către comentariu

Da, nu au 4x4 permanenet.

Modificat de dm76ro
Nu mai da QUOTE la mesajul anterior. Multumesc
Link către comentariu

Passat-urile B6 au 4x4 permanent, 90 % fata, 10 % spate, variabil in functie de necesitati.

Link către comentariu

Probabil, daca nu sigur, este greseala mea. Eu am vazut o Skoda O2 in trafic careia a inceput sa ii traga spatele in momentul cand patina fata, de aici am tras concluzia ca nu trage tot timpul. Scuze.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!