Jump to content

Ce Tip De Freon Trebuie In Instalatia De Clima

sicalosuu
 Share

Postare recomandată

Doar comenzile difera.

Acel abtibild il am si eu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 months later...

de o saptamana am avut norocu sa pierd lichidu acela verde de la instalatia de climatizare si totu s-a intamplat de la o neglijare cand am remontat scutu la motor(stiti ca acel furtun de la climatizare are un burduf pe el si nu l-am mai pus unde trebuia si a frecat pana a cedat) si in mers asteptam la magazin si deodata a iesit sub masina toata presiunea din instalatie si cand am ajuns acasa sa verific curgea un lichid verde! si acum caut sa schimb furtunu cu pricina si nu prea gasesc am incercat sa cumpar nou din Italia si nu au? sititi ceva pt ca mie frica sa nu stric compresoru daca mai merge mult asa cu el stricat...? am mai postat si in alt topic similar dar era din 2007 ultimul post...si

Link către comentariu

• 4 months later...

Am si eu o intrebare. Stie cineva daca exista o perioada de timp dupa care trebuie ilocuit freonul+uleiul din instalatia de racire a masinii?

Link către comentariu

Parca la 2 ani.

Link către comentariu

Da,la fiecare 2 ani se verifica/reanprospateaza freonul si uleiul din instalatia de AC.Se verifica din 2 motive:

1-freonul isi pierde din proprietati;

2- se mai pierde freon din instalatie.

Link către comentariu

Am citit pareri despre locul unde se afla uleiul in instalatie, am sa va scriu in continuare distributia lui in instalatie( acesta este un golf ,2003,AHF).

Oil distribution

The oil, which is located in the sump of the air conditioner compressor before the air conditioner system is switched on for the first time, distributes itself through the refrigerant circuit as follows:

Compressor approx. 50%

Condenser approx. 10%

Suction hose approx. 10%

Evaporator approx. 20%

Receiver approx. 10%

Refrigerant oil: The special refrigerant oil (for use with refrigerant circuits R134a only) can no longer be obtained on the refrigerant/machine oil market.

Additional information:

Because refrigerant oil is very hygroscopic, opened containers must be closed immediately after use to prevent moisture from entering.

Because of its chemical properties, refrigerant oil must not be disposed of together with engine or gear oil.

GOLF......SD77-V16 air conditioner compressor; Sanden...............G 052 154 A2....135

Modificat de wolfvw
Link către comentariu

• 2 months later...

incarcat freon 120ron.0.600kg

Link către comentariu

• 2 weeks later...

va salut

sunt noua aici,si am si eu o intrebare in legatura cu instalatia de climatizare

eu trebuie sa completez freonul in fiacare an,la venirea caldurii pt ca nu mai baga rece.am fost la service si am verificat instalatia sa nu fie fisurata sau sa am pierderi pe undeva si totul este ok.

ii normal sa incarc instalatia in fiacare an?

Link către comentariu

Pierderi ai si iti pierde freonu in timp, trebuia sa iti bage solutie pentru detectarea sparturilor

Link către comentariu

Eu am din 2002 acelasi freon in masina si merge ok. Saptamana asta merg sa imi fac o verificare preventiva. Parerea mea este ca daca nu ai nici o problema nu ai de ce sa pierzi freon.

Link către comentariu

Eu am incarcat acum doua zile instalatia de climatizare ptr ca simteam ca nu baga ca anii trecuti.Fiind rau de caldura si nesuportand-o, simt imediat mai tare ca un senzor daca baga rece cum trebuie sau nu!Instalatia mai avea 430 g. de freon in loc de 600 g., iar ulei, de asemenea, lipsea, adica aveam doar 11 cc.??Iar la umplere mi-au bagat 50 cc.de ulei si mi-au curatat o sita de pe conducta mai subtire care intra pe sub parbriz in habitaclu.Am si fluorescent bagat si nu am pierdere pe niciunde, dar freonul se mai duce in timp.Ultima incarcare de freon si schimbarea electroventilatorului de clima am facut-o acum 2 veri si a mers super bine instalatia.Dar al 3 lea an am simtit eu ca nu chiar asa rece cum ar trebui, si drept dovada avea si putin freon si putin ulei in instalatie.Acum baga de-mi ingheta mainile chiar si in trafic in oras cand totul e incins iar compresorul sta in 20 bar.

Link către comentariu

A propos, este mult 20 bar?M-am uitat la un coleg de forum la un A6 si avea tot 20-21 bar!!Cei de la service-ul de frigo spuneau ca trebuie sa stea pe la 14-15 bar!!Colegul nostru Al Bundy spunea intr-un post ca instalatiile de clima stau intre 2 si 32 bar!Asadar, 20 bar nu este la niciuna din limite!!

Link către comentariu

V6 TDI 4Motion

Freonul doar ti-l completeaza nu il schimba integral, iar uleiul care iese odata cu freonul este inlocuit cu alt ulei proaspat, insa 20-30ml la 300ml cantitate totala aflata in sistem este nesemnificativ pentru a-l improspata.

Aparatul cu care se face verificarea instalatiei parcurge mai multi pasi:

1-Goleste instalatia de freonul existent cu ajutorul unei pompe de vid si il cantareste.

2-Mentine vidul in instalatie un timp (cateva minute) pentru a detecta neetanseitatea sistemului.

3-Reincarca instalatia cu freonul pe care l-a scos si completeaza pana la cantitatea recomandata inscrisa pe eticheta din compartimentul motor.

4-Completarea cu ulei se face manual, uleiul scos din instalatie curge intr-un recipient gradat dar cantitatea e de ordinul mililitrilor.

Aparatul respectiv era cam de marimea unui spalator cu presiune (profesional), eu am completat cu freon anul trecut cam 30%, cantitate pierduta in aproximativ 5 ani.

Link către comentariu

Si ce presiunea ai avut la finalul operatiunii?Acel aparat iti spune si presiunea din instalatie.Dar asta doar in cazul in care te-a interesat.

Link către comentariu

insa 20-30ml la 300ml cantitate totala aflata in sistem este nesemnificativ pentru a-l improspata.

MAi taie din cantitate. Uite un PDF.

A propos, este mult 20 bar?M-am uitat la un coleg de forum la un A6 si avea tot 20-21 bar!!Cei de la service-ul de frigo spuneau ca trebuie sa stea pe la 14-15 bar!!Colegul nostru Al Bundy spunea intr-un post ca instalatiile de clima stau intre 2 si 32 bar!Asadar, 20 bar nu este la niciuna din limite!!

valorile sunt date in acel PDF, doar ca trebuie transformate temperaturile din F in C si presiunea din psi in bar.

SD_Service_Guide_Rev.2.pdf

Link către comentariu

@ V6 TDI 4Motion

Si daca nu mai e deloc ce face ? doar completeaza? la orice masina se poate schimba integral sau nu...Aparatul ala nu este suficient de precis, el scoate si masoara pana la aprox 80% din cantitate, deci oricum e obligat sa completeze mereu cu 20%... pt ca este intr-un fel eroarea lui plus reziduri de pe instalatie...

Modificat de gabriel
Link către comentariu

Freonul doar ti-l completeaza nu il schimba integral

Aparatul are o butelie pentru freon, si freonul tau ajunge in butelia aparatului

Prima data se face recuperarea de freon, freonul tau se amesteca cu cel din aparat

gabriel, daca nu mai e deloc freon, se complecteaza se baga ulei plus solutie de detectat sparturi

masoara 100% cat recupereaza si se complecteaza daca ai mai putin freon

Modificat de Zabin
Link către comentariu

• 1 month later...

Imi recomanda cineva un service in Brasov unde pot schimba/completa freonul + ulei si sa-mi spuna si niste preturi.

Nu vreau sa ma duc la Tess, ca aia sigur ma usuca de bani.

Multumesc. Numai bine.

Link către comentariu

• 5 years later...

Buna seara am luat si eu un compresor clima second inainte de montare trebuie pus ulei in compresor?cat ml de ulei trebuie pus?sau uleiul este bagat inpreuna cu freonul cu aparat.

Link către comentariu

Se baga impreuna cu freonul.

Link către comentariu

Miltumesc deci cei 250 ml de ulei se baga inpreuna cu freonul in compresor nu trebuie sa pun ulei inainte de montare.

Link către comentariu

In ce limba scrie 250ml?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!