Jump to content

Ce Tip De Freon Trebuie In Instalatia De Clima

sicalosuu
 Share

Postare recomandată

daca s-a mai vorbit pe tema asta imi cer scuze insa functia search nu functioneaza deloc. :angry:

la passat B5 ce tip de freon se baga???? am climatronic

am schimbat radiatorul de clima.......

merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

trebuie sa fie scris pe capota masinii in interior deasupra filtrului de aer.

Link către comentariu

freon ecologic...r134a...acolo unde azis calin_bm scrie si cantitatea...intre 700-1150 gr,depinde de instalatie...

Link către comentariu

Stiti cumva la ce pret se ridica o "umplere" de freon? Eu am auzit c-ar fi pe la 1-1,2 milioane. Sa fie doar atat?

Modificat de cosmin_acn
Link către comentariu

Depinde unde o faci. Asta vara cineva a fost la o cunostinta care lucreaza la Daewoooo si l-a costat numai vreo 50 lei, in rest in oras e minim 100.

Link către comentariu

80 ron asta-vara la un seat cordoba....nu mai retin exact cantitatea...

Link către comentariu

da am rezolvat si eu cu 90 de ron

merci tuturor pt ajutor

Link către comentariu

incet,oameni buni...in baia mare pretul pt. incarcare cu freon e 2 milioane...cum de la voi e asa de ieftin?

Link către comentariu

pai nu m-am dus la reprezentantza pt reincarcare, am fost la un prieten care repara frigidere si m-o rezolvat la pretu asta, fara acte ........

Modificat de R_a_z_v_a_n
Link către comentariu

• 2 years later...

Eu am de schimbat radiatorul de clima si sunt curios daca e vreun ulei special de cumparat care se baga in instalatie la reincarcare. E de gasit la reprezentanta sau e acelasi ca la instalatiile de aer conditionat ?

Link către comentariu

Te duci la un atelier auto unde au si intalatie pentru asa ceva. La noi de exemplu, la un simplu service, au un aparat penru umplut instalatii cu freon, care iti scoate si o fisa rezultata in urma operatiunii. Aparatul stie si ce ulei, si cat. Iar cu freonul, la fel.

La masina unui amic i-a dat frumos biletelul: 750mg freon, 20 mg ulei.

Cost: 70 ron. :icon_cool:

Link către comentariu

Azi mi-am facut si eu programare undeva (nu vreau sa fac reclama) unde au instalatie speciala pentru asa ceva. Schimba si uleiul si verifica si daca are pierderi pe undeva. Mie pentru golf 4 mi-a cerut 105 ron. In comparatie cu aia care baga la ochi freon de frigidere cu un spray si iti iau si vreo 70-80 de lei eu zic ca e ok pretul.

Link către comentariu

Trebuie sa va ganditi ca daca baga mai mult ulei sau freon se strica compresorul de A.C.Compresorul comprima numai gaz,nu si lichide!Freonul trebuie sa fie R 134A iar uleiul; trebuie sa fie special pentru freonul asta.Daca pune la inlocuirea freonului ulei uzat(care a mai fost si la alte masini) o sa inceapa sa fiarba in instalatie.Uleiul la fiecare incarcare de freon,trebuie sa fie nou si nu S.H.Va zic toate astea pentru ca am incarcat instalatii cu freon pe vremea cand lucram la Dacia.La fiecare reancarcare de freon(cu conditia sa nu fi fost pierderi semnificative de freon) se baga aceeasi cantitate de ulei,cu aceea scoasa la terminarea operatiei de vidare!Toate treburile astea ar fi bine sa le stie cel care va incarca instalatiile de A.C.

Link către comentariu

Cu programu autodata vezi exact la ori ce masina cat freon si ulei intra in instalatie

Link către comentariu

bine vezi cat ulei se baga ... da pe unde se baga uleiul de la compresorul de clima ?>!

Link către comentariu

Pai daca aparatul se cupleaza doar pe cele 2 supape ale instalatiei, pe unde altundeva s-ar putea?

Link către comentariu

Se cupleaza statia de incarcat la cele 2 valve ale instalatiei de la masina,se da statia pe functia de cantar(ca sa vezi cantitatea de freon extrasa),se selecteaza functia de reciclare a freonului,dupa reciclare se trece pe functia de vidare a instalatiei a masinii.Cu cat se lasa instalatia la vidat mai mult(30-45min-...) cu atat iese treaba mai buna.Dupa vidare,se urmareste cantitatea de ulei extrasa din instalatie(are un al doilea bidonas unde depoziteaza uleiul vechi si se introduce exact aceeasi cantitate inapoi) si prima data se introduce in instalatie uleiul!Abia dupa introducerea uleiului se da drumul la cantitatea de freon necesara fiecarei masini!Cam in asta consta o incarcare a instalatiei cu freon.O data la 2 ani se "reanprospateaza" freonul din instalatie pentru ca isi mai pierde din proprietati si nu mai are randamentul bun!

Link către comentariu

De ce sa introduci aceeasi cantitate de ulei inapoi si nu cat scrie in carte? Se pierde doar freon, nu si ulei?

Link către comentariu

Se pierde si uleiul si se introduce ulei cat scrie la carte, nu am gasit nici o masina cu freon lipsa la care poti sa ii faci recuperare de ulei

Link către comentariu

Pai si de ce crezi ca intrebam asta? Ca doar uleiul nu e doar in compresor ci sta in suspensie in freon.

Link către comentariu

Cand am zis ca se baga aceeasi cantitate de ulei scoasa,ma refeream la instalatiile care nu au pierdut freonul!Uleiul se mai baga in functie de elementele inlocuite la sistemul de AC.Daca se face numai regenerarea freonului,se introduce aceeasi cantitate cat ai scos.La pierderea freonului se pierde si uleiul.Depinde si de felul pierderii,daca se pierde in timp indelungat,atunci se pierde o cantitate mica de ulei!Daca se pierde instantaneu,atunci trebuie completat gramajul integral.

Link către comentariu

nu conteaza ce inlocuisti, poti sa schimbi condensoru, conducte, ulei se baga cat scrie la carte

Link către comentariu

Unde scrie la carte cat freon si cat ulei trebuie introdus in instalatie?

Link către comentariu

Ia vezi la postul 2 ce scrie. Iar daca nu, stie cel ce lucreaza cu instalatia de umplut.

Link către comentariu

La masina din semnatura asta este eticheta >>>. Am CLIMAtronic , este diferita instalatia fata de A/C simplu sau doar comenzile sunt diferite ?

post-19883-1246428358_thumb.jpg

Modificat de yvaygrec
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!