Jump to content

Traseu Stropitoare Haion - La Hatckback

WRC
 Share

Postare recomandată

ma intereseaza si pe mine aspectul acesta cu demontarea capitonajului...eu nu am probleme cu traseul de apa, dar am niste zgomote metalice oribile pe acolo, cred ca de la sinele alea pe care se deplaseaza centura sus-jos - au aparut mai intai in stalpul din dreapta si acum de vreo luna si ceva si in stanga :) Din cate mi-am dat seama, trebuie desfacute suruburile de la centura (punctul de prindere de sus), dar ma gandesc sa nu aiba pe acolo vreo contrapiulita sau ceva si sa cada pe acolo, ca dupa aia raman cu buza umflata. Capitonajul se scoate usor, bagat ceva finut pe langa cheder si tras inspre interiorul masinii, dar baiul e ca nu este suficient spatiu ca sa vezi (lucrezi) in spatele capitonajului - deci musai scoasa centura. A facut cineva treaba asta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut!

si la mine este cascada pe policioara....

am observat ca in zilele in care este frig si inghiata apa atunci am si eu probleme cu lichidul de geamuri care intra in masina :( . chestia e ca atunci cand este cald, sau nu scade temperatura sub 0 grade imi merge stropitoarea... nu este ea prea puternica, dar merge. poate am sa incerc cu ceva prostamol :( . oricum, as dori sa desfac masina si sa ajung la acele "matze" care imi inunda masina!

poate pune cineva cateva poze care a rezolvat problema, sau care a stat cu aparatul in mana la service :D

multumesc!

Modificat de dem3ntor
Link către comentariu

chiar nu a desfacut nimeni partea asta a masinii? poate primim si noi un sfat ceva...

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Am si eu o problema legata de stropitorea de geam din spate de pe hayon.

Am reusit sa desfac plasticul ornametal de pe hayon (urmand instructiunile de pe forum) pentru a ajunge la teava care vinde in rezervorul de apa din fata si intra in dispozitivul pentru stropit motat pe hayon.

-mentionez ca inaite am verificat in exerior daca nu e infundata duza de stropit.

Dupa ce am scos teava din dispozitivul pentru stropit am actionat maneta pentru stropire in spate pentru a vedea daca ajunge apa acolo insa tesva nu s-a umezit deloc * ceea ce ma duce cu gandul ca ar fi infundata undeva pe traseu.

Am mai verificat daca pompa de apa prinsa pe rezervorul de apa pompeaza apa pentru traseul care merge la hayon-si este ok.

Va rog sa ma ajutati cu o parere ce asi mai putea sa fac si cum asi putea gasi locul unde e infundata tesava. Problema a aparut de cand era cald afara si nu e datorata inghetului :blink: .

|Sensaura| MERCI pentru pareri anticipat

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Ceau,

Vad ca acest topic nu prea mai intereseaza pe nimeni :-) LOL

|SENSAURA|

Link către comentariu

• Administrator

Nu cred ca este infundat pe traseu decat daca ai avut apa si a inghetat pe undeva , formand un dop .

Mai repede cred ca s-a rupt ( sau a sarit de la vreo imbinare ) pe undeva pe traseu acel furtun care duce de la pompa la haion .

Da de maneta sa dea apa pe haoin de cateva ori luuuung , apoi verifica daca nu cumva pe sub masina curge apa pe undeva . Sau in masina .:icon_thumright:

Link către comentariu

baga niste aer sub presiune pe traseu, de la pompa spre duza (doar pe tub), poate afli despre ce e vb.

Link către comentariu

chiar nu a desfacut nimeni partea asta a masinii? poate primim si noi un sfat ceva...

Salut,

am desfacut eu acum o saptamana, nu este chiar asa greu, doar ca trebuie sa fii foarte atent ca sa nu rupi sistemele de prindere (care sunt de plastic).

aveam aceeasi problema, la inceput stropea foarte putin pe parbriz si fff mult pe tapitzerie dupa care stropea numai in masina....:) :lol:

Problema este in partea de sus a stalpului este un cot de plastic in care intra doua futunase, unu care vine de la pompa din fata si celalalt care se duce spre luneta, sarise un furtun de la locul lui.

Intai se desface bucata de plastisc de la capatul plafonului,se continua cu demontarea bucatii de plastic pe care sta placa de la porbagaj dupa care se scoate bucata de cheder care vine peste tapitzeria stalpului si dupa aia incepeti usor sa trageti de tapiterie, este prinsa cu niste capse de plastic. centura nu se desface decat daca nu stii exact de unde curge (asa am patit eu, am desfacut-o degeaba...:lol:).

bucata de plastic care face atatea probleme multor posesori se afla chiar in coltul in care se imbina plafonul cu aripa.....

Ca scule va trebuie o surubelnitza in cruce pentru surubul cu care se prinde bucata de plastic de pe laterala, este deasupra stopului, si tot acolo (mai exact unde este locul pentru trusa medicala si un pic mai aproape de bancheta se afla alte 2 suruburi de plastic, tot in cruce, in care este prinsa tapitzeria de pe stalp. O alta scula care va poate fii de folos este ceva plat din metal, pe care sa o bagati intre tapiterie si stalp pentru a putea desface clemele cu care este prinsa de stalp.

Am reusit sa nu rup nimic in aventura pe care am avut-o :)

Sper sa fi fost destul de explicit, daca nu, dati un semn si va povestesc mai in detaliu.

Link către comentariu

Multumim mult Tavy, nu este rau, dar cel mai bine era daca avem un DIY cu poze, pentru a identifica corect piesele care trebuie demontate.

Oricum daca ma apuc cand vine caldura voi face si poze pentru un material in acest sens. :)

Link către comentariu

Multumim mult Tavy, nu este rau, dar cel mai bine era daca avem un DIY cu poze, pentru a identifica corect piesele care trebuie demontate.

Oricum daca ma apuc cand vine caldura voi face si poze pentru un material in acest sens. :))

salut,

avand in vedere ca aceasta operatiune am facut afara in parcare cand erau cam 3-5 grade, sincer nu prea imi ardea sa fac poze..... avand in vedere ca aveam manutele destul de inghetate.... :P

am mai inceput "lucrarea" si pe la ora 4.30....destul de taziu avand in vedere ca se intuneca pe la 5.30...

poate fac niste poze in wk si o sa le pun..... macar la piesele mari care trebuie desfacute....

Link către comentariu

Si eu am avut aceeashi pb. la passat, numai ca amplasarea cotului de plastic care face legatura intre furtunul de la pompa si cel care urca spre haion este situat in alt loc; Mai exact se desface capacul de la aripa stanga spate cel care face accesul la cric + accesorii; Apoi cautand cu mana in partea de sus a lampii de stop se simte furtunul cu pricina si desigur cablajul; Pentru ca nu prea se vede mai mult tactil am bagat furtunul in cotul acela din care iesise; Am scapat de "jacuzi" dar cred ca o sa mai iasa la ger ....app pe frig e cam greu si plasticul devine casant.

BAFTA !!!

Link către comentariu

• 7 months later...

aici vedeti cum se desface tapiteria pentru a ajunge la acel cot buclucas si nu numai.

operatia asta trebuie sa o fac si eu

Link către comentariu

• 3 years later...

se treage usor de rigla plafonului de langa haion este prinsa in 5 cleme dupa aceea trageti de capitonajul de pe stalpul din partea stanga usor ca acele cleme se rup va trebuie un cutit veti gasi o mufa la 90 grade care este desprinsa , aceasta sare datorita frigului ingheata si cand forstam sa spalam luneta aceasta sare mare grija ca unele nu mai sunt bune adica nu mai au gulerul bun la mufa este bine de gasit un furtunas de cauciuc si mufat acolo , se elimina mufa de 90 grade durata montarii este de 40 min va salut

Link către comentariu

• 6 years later...
cristinsen2005

Aceeași problema și la mine. Eu am băgat o șurubelniță dreapta intre capitonajul de pe stâlp adică cel alb și cheder, și am văzut că sunt niște cleme de plastic in interior. Doar trageți cu încredere că iasă. Și am găsit problema. Sunt doua furtunase care se întâlnesc la un moment dat in forma de L. La mine erau ieșite una din cealaltă. Am urcat o poza cu ele după ce le-am pus la loc la https://ibb.co/gqfDKT totusi cred ca va trebui sa pun și ceva poxipol pentru că tot curge printre ele deci nu sunt chiar etanș.

Link către comentariu

• 2 years later...

La mine se umezeste pe partea dreapta, golf 4 hatchback. Voi toti vorbiti de partea stanga.

Link către comentariu

pt ca pe stanga vine furtunasul.  La tine cel mai probabil intra pe langa chedere

Link către comentariu

• 4 months later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!