Jump to content

Becuri la fantele de aer si la bricheta

barbut
 Share

Postare recomandată

Salut! am reusit sa scot si eu fanta centrala cu ajutirul unor cutite de restaurant, cu lama lata si izolate cu banda. Problema este ca nu reusesc sa scot firele acelea care intra in soclu :( . Exista vreo metoda specifica pentru a le scoate fara sa folosesc clestisor din acela cu varfurile subtiri ca nu am?

Pentru scoaterea fantelor:hXH9Xc.jpg
M-am uitat si aici(minutul 3:25): 

Eventual daca nu reusesc o sa rog un prieten sa imi imprumute acel clestisor :D
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe soclul becului e acel pinten ce il blocheaza in carcasa. Iti trebuie neaparat un patent cu cioc.

Link către comentariu

Eu am incercat azi cu o penseta dar nu am reusit.... Voi incerca cu acel patent cu cioc pana la urma

Modificat de JohnGG
Link către comentariu

rezistoarele se lipesc pe oricare din capetele ledurilor?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut,

Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la schimbarea becurilor de la aeratoare cu led-uri.M-am documentat din toate posturile existente pentru aceasta modificare dar sunt pareri si pareri.

In primul rand doresc sa pastrez soclul becului si fanta aceea rosie ,sa pun led si rezistor conform filmuletului postat de Andrey Andrei.Ideea este sa cumpar componentele care pot sa ofere intensitatea luminii identica sau cat mai aproape ,ca la de celelalte lumini de la bord.

Ce tip de led-uri sunt necesare ( albe,rosii,cu lupa,clare,mate)si ce model?

Rezistenta de cat ?Pe forum unii dintre colegi au folosit de 500,800,1000.

Multumesc anticipat

Link către comentariu

Arunca fantele alea dispersoare si uita de soclul original. Daca ai citit, ai vazut ca prin ea niciun LED nu va face treaba. Pentru ca e gandita pentru bec.

Lipesti cate un led la fiecare pictograma. Trebuie LED rosu cat mai scurt si cu unghi cat mai mare. Rezistenta o alegi in functie de puterea ledului si de preferinte. Nu exista o reteta universal valabila.

Link către comentariu

Eu am pus rezistoare de 820 Ohmi si pot sa zic ca se vad umpic de tot mai tare fata de restul luminilor, dar asta numai daca te uiti atent... nu iti sare in ochi detaliul asta si nici nu te deranjeaza. Eu doar de 820 am gasit la mine in oras...Cum a zis si Cosmin, rezistorul se lipeste pe orice crac al ledului cu conditia ca firul care se va lipi de rezistor sa fie pe plus( adica pe firul alb sau gri daca ai instalatia deja trasa). Pui ledul in spatele pictogramei (lipit de aceasta sau cat mai aproape) si lipesti instalatia cu silicon pe partea laterala a fantei. 
Cam asa arata ledul folosit de mine:4uRLAU.jpg

Link către comentariu

Leduri de 3 mm sau 5 mm ce se potriveste mai ok?

Link către comentariu

• 10 months later...

stie cineva ce tip de bec e acesta de la fantele de aer? sa stiu ce sa cer pe la magazine.

Link către comentariu

E un bec pe care nu l-am gasit decat la reprezentanta si costa vre 25 de lei. Ai citit bine, 250.000 lei vechi un gunoi de bec cu soclu de plastic de la hotii de Po Ro.

Link către comentariu

Si care cu putin noroc crapa iar intr-o saptamana. :D

Link către comentariu

• 1 month later...

Am citit ca se recomanda leduri rosii si albastre dar intreb daca se pot folosi si leduri transparente dar care emit lumina rosie si albastra?Nu de alta dar am dat comanda deja.

Link către comentariu

da, merg fara nicio problema.

Link către comentariu

Hmmm... albastru pui la pictograma cu cifra 0?

Sau vrei albastru pentru rotitele orizontale.

Link către comentariu

Se recomanda ce culoare iti place tie, poate sa fie si maro. Atentie ca de obicei ledurile cu capsula transparenta au un unghi foarte mic si daca mergi pe varianta sa renunti la cel plastic rosu si sa pui led la fiecare simbol se va vedea urat.

Link către comentariu

nu-i chiar asa, am facut zeci de grile cu astfel de leduri, au iesit superb - depinde doar de cum le pozitionezi - iar ca unghi, sunt diverse leduri, diverse valori.

cosminu.... albastru la rotita de jos, banuiesc.... cum le-am tot facut si noi, de mult timp.

sincer - imi par mai elegante pe rosu - integral - dar depinde de gustul fiecaruia, sa isi faca cum ii place

Link către comentariu

Ok,deci e bine,albastru la rotite am sa pun,m-am inspirat din DIY lui cIpos,acolo am vazt rezultatul final numai ca restul pozelor din DIY lipsesc si tare de folos ar fi , desi cu rosu n-am vazut pana acum cum arata.Oricum am sa revin cand ma apuc de ele ca nu sunt in clar cu pozitia lor exacta de amplasare in grille,inca m-ai studiez si am ceva grile cu defecte pe care pot incerca operatiunea.

Link către comentariu

• 7 months later...

Merg puse grile de pe un Audi A6 an 2001 pe un passat b5.5 an 2002?

grile-aerisire-bord-audi-a6-2001.jpg

Link către comentariu

din pacate, nu - nu au nicio legatura.

Link către comentariu

Pacat,aratau misto.

Link către comentariu

da...

cauta de Skoda Superb 1 - si le schimbi ledurile, in loc de verde, le inlocuiesti cu rosii. Exista varianta cu un fel de black crom... sunt cele mai frumoase.

Link către comentariu

idee buna....merci!

aoloo..alea au buton de avarie pe mijloc!!!!!

Link către comentariu

am montat destule, ca sa stiu ce e frumos (parerea mea)- mai ales la Passat - faci si legaturile la butonul de avarie si va merge si acesta, pe cel care il ai acum, il inlocuiesti .... ca sa nu ai doua de avarie.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!