Jump to content

Jetta Vs Noua Corolla

teddy__
 Share

Postare recomandată

Eu as lua in considerare si tinuta de drum ...

Platforma PQ35 are suspensia spate cu acel sofisticat sistem care confera independenta rotilor in comportamentul trenului posterior. Este un plus major fata de platforma tehnica cu punte spate "clasica" a Corollei, plus care se traduce intr-un comportament mult mai bun al Jettei pe viraje, mai ales cand sunt si denivelari, asa cum sunt drumurile de la noi.

Evident ca si O2 este construita pe platforma PQ35, inteleg ca Skoda nu intra in discutie ... dar eu tot Octi 2 as alege daca ar fi sa aleg ... :Driver:

Ceea ce imi place intr-adevar la Corolla sunt motoarele aspirate pe benzina, superioare concurentelor VAG, dar o masina nu inseamna numai motor ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• aannyy

8

• Akebono

4

• chief_druid

4

• SRV-JM

3

EXTRAORDINAR DOMNILOR ! Sa va povestesc ce am patit eu la Toyota in Decembrie 2006. Este vorba de dealer-ul situat pe Splaiul Unirii , pe portiune dintre Autovit si Barbu Vacarescu. Nu vreau sa para out of topic insa m-au provocat replicile de mai devreme.

Cum spuneam ma duc in Decembrie 2006 la dealerul Toyota de mai sus , in timpul saptamanii pe LA ORA 16.00. Am intrat in showroom si m-am dus la un ghiseu pentru a cauta pe cineva de la vanzari. Raspunsul unei cotzofane : Va rog incercati la colegu'. Ma duc la alt birou unde colegu' era prins intr-o discutie cu un client. Am zis sa nu deranjez si nu i-am intrerupt. M-am invartit pe acolo si daca tot am vazut ca nu ma baga nimeni in seama m-am dus la o Corolla sedan care se afla in showroom. M-am urcat in ea , am inceput sa reglez scaunul , sa apas pe butoanele din bord , am deschis si usile din spate , am deschis si portbagajul, am ridicat capota, i-am pus tija de sustinere si am bagat capul la motor sa-l studiez si tot am sperat ca ma baga cineva in seama. Las masina asa , cu usile, portbagajul si capota deschisa si ma duc iar la cotzofana intreband-o daca nu poate chema pe cineva pentru ca as vrea sa cumpar un model ca cel expus . Cotzofana imi zice : Deocamdat nu este nimeni disponibil dar asteptati sa se elibereze colegu'. Colegu' fiind ala de mai devreme . In momentul ala am vrut sa ma intorc la masina, sa-i scot roata de rezerva si sa o dau de-a dura prin showroom , pana la usa, eventual sa o pun la mine in masina si sa plec. Poate asa ma baga cineva in seama ! Nu am facut chestia asta insa am plecat de acolo lasand masina din showroom cu toate alea deschise !

Incredibil fratioare ! Nu se poate asa ceva ! Iar mi-am adus aminte ! Numai bine !

Link către comentariu

inseamna ca aia sunt mai nepasatori fata de clienti decat cei de la pbn, pba, pbv...samd :huh: o fi vreo treaba si noi nu o stim. s-or vinde singure masinile lor. sau poate reclamele sunt atat de tari incat nu mai considera necesara informarea clientului la fata locului. ori poate nu au plan de vanzari? cine stie...constat ca nu sunt singurul. in alta ordine de idei, asta seara am vazut o jetta pe strada: este SUPERBA ( parerea mea...). :huh:

Link către comentariu

Hai sa va zic si eu ceva: In decembrie am fost La Ford sa vad o oferta, convins sa-mi cumpar masina. Am negociat cu dealur la sange si stiti ce mi-a oferit? Vopsea metalizata, alarma auto, covorase fata/spate si prima revizie gratis. Per total un discount de ~ 700 Euro la un pret CIP de 13240 Euro. Stiti ce am facut cu banii? Am trecut de la benzina la diesel. Din cauza unor probleme am amanat achizitionarea masinii pna in ianuarie. Am aflat de oferta la Jetta si am vorbit la telefon cat si mailuri atat la Pbn, Midocar si Pbv. In total 3 telefoane si 2 mailuri, fara ca nimeni sa nu-mi raspunda. Am scris la Porsche Romania si abia atunci m-a sunat cineva care si-a cerut scuze cu promisiunea ca ma va suna un reprezentant de vanzari. In 10 minute, 2 m-au sunat, de data asta foarte draguti. Sunt insa in dilema daca sa apelez la ei, gandindu-ma ca daca acum cand vreau sa-mi cumpar ma trateaza asa, dar daca am vreo problema cu masina, un service, ceva, cum o sa fie? Daca ma poate convinge cineva sau ceva sa-mi iau Jetta in fata lui Focus atunci cred ca atitudinea dealerilor o va face, inclusiv un discount, ceva, asta datorita faptului ca am vazut ca la altii se poate sa fii si dragut. Daca voi fi tratat asa cum am fost la telefon, adica cu indiferenta, renunt la VW, oricat de mult mi-ar placea.

Joi o sa merg la ei si o sa vad cum sta treaba, iar vineri am sa va spun daca e Jetta sau Focus. Acum masina este Jetta dar dealerii? Pentru mine asta conteaza mai mult decat o alarma.

Ceea ce e mai sus a fost scris de mine pe data de 30 ianuarie. Asa cum spuneam, am fost la Ford si la VW. La Ford, fara sa cer, tipul m-a invitat la un test drive cu motorizarea pe care o doream eu. Am stat de vorba, mi-a oferit si o cafea, i-am spus de intentia mea fata de VW, nu a incercat sa ma convinga, ba mi-a spus si cum sa ajung la Pbn mai usor si ca asteapta un telefon de la mine. Am ajuns la Pbn, ma uit atat la Golf cat si la Jetta, este adevarat ca nu m-au impresionat foarte tare, eu ma asteptam la cu totul altceva, doresc informatii, poate ma convinge cineva insa din pacate nimeni nu era disponibil sa stea de vb cu mine, doar un tip mi-a inmanat o hartie si a zis ca daca ma intereseaza ceva sa astept. Sincer nu m-a mai interesat nimic din acel moment. Si alegearea a fost facuta: Ford Focus. In alegere 25%-30% a contat reprezentantul de vanzari.

Link către comentariu

• 2 months later...

trebuie insa sa te gandesti si la cati clienti au fiecare. bineinteles ca cei de ford au mai mult timp liber. si ca sa intru din nou in topic, cred ca jetta e mult peste noua corolla

Link către comentariu

da,dar asta nu e o scuza sa nu fi tratat corect.

Link către comentariu

Si ca tot s-a activat topicul am sa va spun ca de pe 8 martie sunt posesorul unui Ford Focus 1,6 Tdci, 90 Cp de care sunt tare incantat si super multumit. De Jetta m-am cam lecuit de pe atunci iar despre Corolla nu pot zice nimic.

Link către comentariu

• 8 months later...

Eu am un Golf V, insa un prieten de-al meu si-a tras o Corolla la 1,6 benzina. Sa stiti ca il invidiez. M-a last sa ma dau cu ea o tura de 50 km. O masina spatioasa dotari o gramada(nu incalzire in scaune), si care se comporta bine la drum.

Desi fiind un fan VW, eu as merge insa pe corolla. Nu stiu cum se comporta motorul de 1,4 Diesel.

Link către comentariu

Sunt surprins totusi ca nu ai observat calitatea interiorului care este sub a unui Renault Megane. Eu am mers cu versiunea precedenta de Corolla 1.4 Diesel. Si este pacat sa afirmi ca ai alege Corolla. Incearca totusi sa compari mai amanuntit masinile (schimbator de viteze,materiale cu care este acoperita podeaua masinii,materialele si forma scaunelor,capitonajul usilor etc). Venind de pe VW imi vine greu sa cred ca nu vei observa cit de slabe sunt respectivele materiale. Nu in ultimul rind cred ca conteaza si faptul ca este produsa in Turcia. Pina acum modelel produse in Turcia au avut o istorie destul de "controversata". Daca ar fi sa aleg intre alte masini din clasa compacta excluzind Golf,Jetta,Octavia, Corolla ar fi fix pe ultimul loc,poate penultimul, in fata lui Citroen. :rolleyes:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Spatiul interior la corolla e cu mult mai mic ca la vw Golf V (care presupun ca e mai mic decat la jetta). In corolla am reglat scaunul soferului sa imi fie bun si apoi m-am urcat in spate si ... SURPRIZA: atingeam cu genunchii scaunul din fata si cu capul atingeam palfon (concomitent). La golf mi-am reglat scaunul fata si apoi m-am bagat in spate si nu atung scaunul fata si nici tavanul (eu am 185cm inaltime; am testat si cu prieten de 190 si la fel). Porbagajul Corolla e mai mar decat la Golf (la getta nu stiu), dar nu vad rostul unei masini mari cu 4 usi si fara loc suficient in spate. Parerea mea: Klar Jetta!!!

Link către comentariu

Un lucru e clar: pe Corolla nu vei gasi o motorizare in genul celei TSI (in diferite variante de putere) cum gasesti pe Jetta.

Motorizari aspirate fiabile pe benzina are orice producator. Inclusiv Daewoo de la Craiova.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

dintre masinile astea 2 nu stiu ce as alege ...

motorul diesel de 1.4 de pe corolla cred ca se comporta decent pentru drumurile din romania, consumul bun ..

dar calitatea materialelor mai proasta ca la jetta.

In schimb motorul de la jetta ... e mult, mult mai zgomotos si caracteristic (consuma ulei. etc )

Interior strict la look e mult mai frumoasa corolla.

Ca spatiu eu zic ca jetta este peste. Cu mult peste la portbagaj.

Avantaj toyota e garantia mare .. dar acuma sunt multe comenzi la ea (in toata europa ) si cam astepti 3-4 luni.

Daca motorul de 1.4 ti se pare mic ia in calcul motorul de 2.0 ... dar e semnificativ mai scump.

Strict pe ce zice omul e greu tare de ales dar parca jetta are un mic avans.

Dar la 19500 as lua avensis 1.8 benzina (chiar asa eu am ales). (calitate mai buna fata de corolla , mai dotata)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!