Jump to content

Aburire Faruri

vladpo
 Share

Postare recomandată

Salut. AM niste faruri de la FK. Si unul din ele (precizez doar unul), uneori se abureste putin. Sa expun problema pe scurt. PE amandoua farurile inainte sa le montez le-am dat la imbinare inca un strat de silicon ca sa fiu sigur ca sunt sigilate. Problema e ca la farul care se abureste am pierdut furtunelul de la aerisire. L-am inlocuit cu altul f. asemanator, dar probabil cand pun farul la loc se stranguleaza de caroserie si nu face aerisirea. Banuiesc pt. ca altfel nu vad de ce s=ar aburi. Nu ma deranja atat de tare abureala asta daca in urma cu cateva zile (mai precis cand a nins in bucuresti), si au fost -5 grade, angelurile de pe acel far au crapat. Da sunt din sticla angelurile si au crapat. Intrebare: ce sa fac ca eu schimb angelurile,dar sa nu patesc la fel. Ma gandesc ca e o problema cu abureala aia si cu angelurile, care probabil ca fiind frig, plus umezeala, s-au contractat mai mult decat trebuia si au crapat. Poate sa fie abureala cauza si ca aerisirea aia nu functioneaza cum trebuie? Idei? Singura chestie e ca o sa scurtez putin din furtunul ala in speranta ca nu se mai stranguleaza de caroserie si astfel nu o sa se mai abureasca farul. Orice idee e bine venita.

PS: alta motivatie pentru care in ziua cand a fost cel mai frig, sa imi crape ambele angelurile din acelasi far, iar la celalalt functioneaza perfect si acum, nu stiu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca farul tau arata ca structura in spate ca si cele originale (ale mele sunt Valeo) ma gandesc sa nu pui garnitura de pe becul de faza scurta (H7-le) si probabil asa se aeriseste un pic. Nu stiu daca e o idee buna, dar m-am gandit sa ti-o zic :) poate te ajuta cu ceva.

Link către comentariu

Da are separat pentru lupa capac. E o idee. Problema e daca nu pun capacul nu intra umezeala inauntru si tot rau fac? Trebuie sa vad ce fac cu aerisirea aia nenorocita. Mersi de idee. Duminica il desfac si imi pun noile cercuri si vad atunci ce ii fac.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

ai mai rezolvat problema? pana la urma de la ce a fost...?

Link către comentariu

sincer habar nu am! Am sigilat tot farul cat am putut (ma refer marginea geam_plastic) cu silicon si la ultima ploaie vad ca nu a facut condens. Acum nu stiu ce sa zic, dar la produsele Fk inainte sa le puneti, dati cu silicon pe marginea de imbinare a geamului cu plasticul.

Link către comentariu

• 2 years later...

Salutare...desi topicul este f vechi...e cineva care se poate ocupa si de stopul meu? Stop - tripla cu led (aburita chiar rau) si de vreo saptamana nu dispare. Contracost :rolleyes:. Masina din semnatura

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Sfat personal: pune un foen cu aer rece si se va duce condensul.

Link către comentariu

Salutari...din pacate nu am feon...in tineretile mele am avut :offtopic:...chiar nu este cineva care sa faca asa ceva? (demontare-scoatere apa-uscare-montare). Fac cinste nu e problema :)...stiu ca sunt cam neindematic si ar fi pacat sa stric ceva ce ar costa mai mult in reparatie decat ce am acum :somnmare:...multumesc.

Link către comentariu

Si eu am aceasta problema dar la stopuri

Link către comentariu

Dupa cum vad la nr de la masina nu sunteti din buc ....

Daca aveti drum pe aici va ajut eu cu cea mai mare placere :biggrin:

Link către comentariu

• 3 weeks later...

salutare! am si eu aceeasi problema cu aburirea unui stop! cel de pe dreapta! l-am dat jos l-am uscat dupa care l-am sigilat pe imbinarea dintre "sticla" rosie a stopului si partea din plastic! din pacate problema nu a disparut si mai mult a inceput sa imi rugineasca placa in care sunt implantate becurile din stop! are cineva vreo idee pe unde ar putea intra apa in stop? multumesc anticipat

Link către comentariu

• 2 years later...

@ B 58 KTN : Salut ! Ai putea sa ma ajuti cu un Leon 1P cu problema de mai jos mentionata de mine? Trebuie data si bara jos . Stima !

Salut ! Problema mea la Leon 1P poate fi un pic mai simplu de remediat, insa am nevoie de sfaturi avand in vedere ca farul dreapta fata ( doar )a inceput sa se abureasca dupa montarea bixenon ului cu lupa AM. Am incercat ultima oara cand am dat bara jos sa mai adaug silicon pe marginea sticlei exterioare, insa surpriza : acum se aburesc mai tare ca inainte, practic e full aburire (observabila dupa spalatorie sau la ploi puternice) . Ideea ar fi ca in cateva zile de tinut masina la soare dispare, insa fenomenul ma enerveaza groaznic ! Aveti idee cum as putea remedia asta ? Eu banuiesc cleme rupte sau neetaseitate intre sticla si plastic pe undeva ! Stima !

Link către comentariu

eu am dat jos sticlele de la farurile mele de 3 ori, precizez... ambele sticle. Cel din dreapta nu se abureste si nici nu s-a aburit dupa cele 3 demontari iar cel din stanga si acum se abureste. Eu doar aerisirera o mai banui ca restul le-am verificat. Va urma... :)

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Si eu am o problema , am observat ca mi se abureste sticla aceea de la semnalizare din partea dreapta ? Oare ce poate sa fie ?

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut,

Am achizitionat anul tercut o pereche de faruri depo pentru golf 4 si se aburesc imediat cum vine iarna. Ele se aburesc doar in partea de jos imediat cum am aprins becurile(xenon pe faza lunga scurta si proiectoare)

Imi puteti da un remediu?

Am atasat o poza cu farurile

238843071-2032932-500_500.jpg

Link către comentariu

Ciprian Ciobanu

Frumoase farurile, pacat ca se aburesc. Este o problema care s-a mai discutat amanuntit si in alte topic-uri. Incearca sa le dai jos si sa le mai etansezi inca o data cu silicon de jur imprejur.

Link către comentariu

Pe unde sa etanseze? Daca umezeala intra in far pe la gaurile becurilor nu prea ai ce-i face.

Link către comentariu

el zicea sa etanseze intre sticla de la far si farul propriu zis.

E posibil ca din cauza asta sa abureasca

Link către comentariu

Ciprian Ciobanu

Exact, cum zice SSRAZVAN , intre sticla si far m-am referit. Si eu as vrea sa-mi schimb farurile la Bora, sa merg pe ceva cu lupe, si am citit cam tot ce se poate pe acest forum despre asa ceva. Cam asta e concluzia la care am ajuns, multi dintre colegii nostrii de aici au facut o etansare suplimentara cu silicon intre sticla si farul propriu-zis si nu au mai avut probleme.

Modificat de Ciprian Ciobanu
Link către comentariu

Eu am adus aminte de reetansare deoarece m-am uitata asa fugitiv la ele si se vede pe ici pe colo siliconul...si ma gandeam ca asta ar fi motivul dar eram curios daca mai are cineva problema asta, sau poate gaurile de aerisire nu sunt facute calumea....

Link către comentariu

xenon-ul cum a fost montat? s-au gaurit capacele din spatele farurilor?... farurile mele sunt tot depo, cu xenon aftermarket, sunt pe masina de 2 ani si nu mi s-au aburit niciodata... de la vechile faruri am luat inclusiv furtunasele de cauciuc care acopera gaurile de aerisire

Link către comentariu

Xenon ul a fost montat de un coleg de-al tau din botosani, un prieten bun www.bestxenon.ro Sunt montat fara nici un repros, sunt acoperite toate firele, ce mi se pare ciudat e furtunul de la gurile de aerisire, pt ca inauntru e mai ingust si respira cam printr-o gaura cat un ac....sa le las fara furtunase? E posibil sa fie si asta o solutie?

Am uitat sa specific, farul se abureste doar de la o treime in jos

Modificat de MariusDo
Link către comentariu

incearca sa le lasi fara furtunase... sau... pune furtunasele de la farurile vechi si verifica cum stau capacele care acopera becurile. Nu stiu cum sunt la golf dar, la bora, farurile oem aveau capace din plastic care se inchideau cu niste clame pe cand farurile depo au capacele din cauciuc care sunt destul de greu de asezat, mai ales cu farul pe masina

Link către comentariu

Am vandut farurile originale, erau Hella....si nu mai tin minte exact cum erau asezate. E cineva generos sa faca o poza sa vad exact cum sunt asezate?

Link către comentariu

Problema rezolvata, imi pare rau ca nu am avut timp sa fac poze.

Am dat jos sticla si in partea de jos nici macar nu avea silicon pentru a etansa sticla deci...spor la treba pt cei care au sau isi vor cumpara faruri depo

Modificat de MariusDo
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!