Jump to content

Ibiza Fever Vs Fiat Grande Punto

bj
 Share

Postare recomandată

Cam toate 3 masinile sunt in jurul a 13.000 E DDP, toate cu motorizari diesel si cu dotari decente.

Ibiza ar fi la concurenta directa cu Grande Punto, iar Skoda ar fi o varianta putin mai ieftina. Dat fiind faptul ca masina se va lua in leasing sau in rate cred ca diferenta de bani nu mai conteaza si raman la concurenta Ibiza si GP-ul.

In dilema este prietena mea care vrea sa isi schimbe masina si vrea neaparat diesel in special pentru cuplu dar si pentru consum.

Daca mai vreti sa adaugati concurenti seriosi la lista va astept.

Din punctul meu de vedere Grande Punto arata bestial dar nu stiu cum sta la capitolul fiabilitate. Nu zic nimic rau de Fiat (desi as putea sa fabulez bazandu-ma pe vanzarile foarte scazute pe care le au in ultimii ani).

Ibiza pe de alta parte nu este asa spectaculoasa la aspect dar mai stiu cate ceva despre motorul de 1.4 TDI care mie chiar imi place atat motorul cat si masinuta.

Help pls :rolleyes:

aaaa.... m-am programat la un drive test cu GP, dar cred ca o sa ma duc si la unul cu Ibiza sambata asta la Alto.

Modificat de bj
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

hello BJ .. sa incepem cu GP : am fost la Test Drive, cu motorul de 1.3 75 CP .. spatiu suficient de mare (chiar poti respira in ea), se conduce frumos, scaunele sunt destul de bine profilate .. dar e mai frumoasa de afara decat din interior (parerea mea), interiorul e cam ciudat facut, si cursa la schimbator are 100 metri (comparat cu Fabia). Per total, merge bine masina, trage frumos, motorul e silentios (multijet-urile de la Fiat, folosite si pe Opel sunt recunoscute ptr fiabilitate + silentiozitate) DAR nu as schimba interiorul de la Fabia mea cu cel de la GP, si nu ca sunt incapatanat sau laud ce am - consider ca mai bine ma simt in Fabia :lol: - scaunele si mai profilate/confortabile, directia mai precisa, si chiar HTP-ul meu pare sa aiba reprize mai bune la aceleratii .. asadar nu recomand GP.

Despre IBIZA, cu recentul face-lift e foarte frumoasa .. chiar sunt impresionat de felul in care arata acum, imi place :) si as lua-o in considerare daca ar fi sa-mi iau o noua masina (de la 0, nu plecand de la Fabia) .. interiorul e bine construit, scaunele arata ok (asemanatoare Fabia) si ptr fete + TDI reprezinta o super alegere .. asadar recomand Ibiza in acest versus.

Despre Fabia Charm .. evident ca avand o Fabia deja, nu stiu daca s-o recomand sau nu ca masina noua .. dar mentionez ca : e de foarte buna calitate (sunt maxim de multumit pana acum), interiorul e corect si spatios .. ma simt bine in ea in orice configuratie a scaunului, si e foarte usor de condus + suspensiile recunoscute ca fiind tari => buna stabilitate, daca pui un TDI pe ea + dotarile date acum la promotie ai o masina echilibrata si cu tot ce are nevoie (ptr o fata). ... recomand Fabia Charm ca a doua varianta la versus, cu mentiunea ca fiind ceva mai ieftina decat celelalte modele din VS, se mai pot pune optionale pana la limita de pret !

Despre concurenta .. chiar n-am idee ce-as putea recomanda, ar fi o solutie Polo TDI, dar stiu ca sunt cam scumpe si decat sa renunte la unele optionale ptr a lua Polo, mai bine ia in considerare cele de mai sus. As putea spune ca Opel New Corsa e foarte frumoasa si numai de bine am auzit despre ea (au colegi la munca) .. cu motorul 1.3 CDTi (1.3 multijet Fiat) de 90 CP e ideala, dar mai multe nu prea stiu !

Spor la cumparaturi :D !

Link către comentariu

Si eu am fost in aceeasi dilema, dar aveam in vedere doar motoarele pe benzina. Aici a avut avantaj seat-ul (motor in 16 valve, 85 cai, comparativ cu cel de la fiat de 8 valve, 77 cai). De condus nu am condus deloc fiat. Doar m-am urcat in el, in showroom. Interiorul mi s-a parut cam "aglomerat". Soferul parea putin inghesuit. Iar materialele de mai slaba calitate. Nu mi-a placut nici materialul de pe scaune. Imi lasa impresia de ieftin. Legat de pozitia in scaun, comparat cu fabia (ce am avut inainte), in fiat nu m-am simtit in largul meu in pozitia soferului. In seat, ma simteam "ca acasa". Nu stiu cat de confortabil ar fi la drum lung.

Ce mi s-a parut destul de ciudat la fiat e faptul ca are deschiderea portbagajului doar din interior, actionat de un buton. Nu am vazut sa poata fi deschis si cu cheia. In cazul in care iti moare bateria, si in portbagaj ai cabluri sa iei curent de la alta masina, sau orice altceva ce ti-ar trebui... cum mai deschizi portbagajul :)

Am ales seat-ul din considerente estetice (imi place mai mult cum arata si la exterior si la interior), confortul interior si plusul motorului. Stiam ca e o masina fiabila. De Fiat nu stiam mai nimic, si nu am vrut sa experimentez. :)

Pana acum sunt foarte multumit de masina. Se conduce foarte usor. Are o tinuta de drum foarte buna. Suspensiile sunt relativ dure, dar in foarte multe situatii asta e un avantaj.Daca ar fi sa mai aleg o data, as alege tot seat.

Link către comentariu

Eu unu personal mi-am cumparat Grande Punto si vin de pe Audi si consider ca Fiat este o masina buna si kiar si interiorul impresionant si ca functionalitate e apropiat.

Am 15.000 km cu ea la prima revizie am platit 1,2 mil lei pana acum nici o problema si nici cu cele de la firma nu au fost si sunt masini si la 150.000

Cu Audi numai in service stateam... Cel cu Fabia nu mai exagera ca aia e masina e Troaca. Masina o consideri peste 40.000 euro adica ( nu vezi plastice de calitate proasta nu scartzaie nimic in ea confort etc...)

Mentione ca la 2 Skode Octavia 2 tot odata cu fiaturile luate am avut numai probleme la una cutia si la alta probleme cu volant

Link către comentariu

Loko .. tu esti nebun ?! :P Adica recunosti aici de fatza cu colegii de pe forum ca numai troace ai avut in ultimul timp :P ? (A4 < 40 000, GP si Octi alea de firma < 40 000) Sa revenim on-topic, si ca sa am bunul simt sa-ti raspund .. dilemei, sa stii ca Fiat chiar incearca sa iasa din "mocirla" cu acest Grande Punto .. si-a pus toate sperantele ca va redresa compania, si cifrele de vanzari chiar confirma acest lucru .. se vine intr-o veselie GP, e ieftin si bun (in masura in care intelegem toti cuvantul "bun"). Daca tu compari rigurozitatea germana din Audi cu .. dezacordul total intre spatii/butoane/culori din GP inseamna ca nu poti fi obiectiv, si ma mir de ce ai mai luat Audi de la inceput, mai bine luai Albea facelift .. cel cu Loko :P!

BJ .. raman la parerea din primul post, datele problemei fiind cele de mai sus - ptr fata merge Ibiza, rosie sau galbena si neaparat cu sigla "VWforum" :) !

PS - Revizie cu 1.2 mil.. ? Ce naiba i-a schimbat .. stergatoarele ?! Am un service plan pe undeva ptr GP + preturi la Autoitalia, il voi posta curand aici sa ne edificam daca e sau nu asa cum spui !

Link către comentariu

din ce am mai citit prin alta parti costuril de intretinere la GP nu sunt chiar asa de mici. Sunt cativa care se plang de asta pe web, insa cred ca nici foarte mari nu sunt. In orice caz (in opinia mea) cred ca ies mai ieftin cu intretinerea decat daca as lua un Renault :P

In alt ordine de idei m-am urcat intr-un GP al unei colege de serviciu (acum cam 2 luni). Masina neagra cu interior negru cu "oranj" si arata bestial!!! Orice lucru se poate spune despre GP, dar sa spui ca nu e "fatos" e un sacrilegiu.

@vrajit de fabia: masina va fi rosie daca e ibiza sau neagra daca e GP :)

@o3_cep: multumesc de feedback :P

Modificat de bj
Link către comentariu

alta alternativa ar fi si renault clio3, care in 12.627 euro ddp iti ofera un motor de 80 cp, 1.5 dci in nivelul de dotare privilege:

Airbag-uri frontale adaptabile pentru sofer si pasager (cu posibilitate de dezactivare manuala a airbag-ului pentru pasager)

Bancheta spate rabatabila 1/1

Bare de protectie fata si spate in ton cu caroseria + bandouri laterale carbon mediu

Blocarea automata a usilor la demaraj

Centuri fata in 3 puncte, pretensionate si limitator de efort integrat

Centuri spate in 3 puncte, cu limitator de efort integrat (pentru cele laterale)

Computer de bord multifunctional

Directie asistata electric

Geamuri electrice fata

Geamuri si parbriz cu tenta

Imobilizator electronic codat

Inchidere centralizata a usilor cu telecomanda

Oglinzi retrovizoare exterioare de culoare neagra

Oglinzi retrovizoare exterioare cu reglaj manual

Parasolare sofer si pasager cu oglinda

Pachet "Drumuri dificile"

Proiectoare fata dublu optice

Radio mono CD 2X15W RDS codat, cu afisaj separat si satelit de comanda

Scrumiera mobila si bricheta

Sistem Isofix de prindere a scaunului copil pentru locul pasagerului din fata

Stergatoare parbriz cu cadenta variabila

Stergator luneta

Tetiere fata reglabile pe inaltime

Tetiere pentru toate locurile spate, tip virgula, reglabile in inaltime

Turometru

Volan reglabil pe inaltime

ABS + EBV + AFU + aprinderea automata a luminilor de avarie in cazul unei franari de urgenta

Airbag-uri laterale torace pentru locurile din fata

Airbag-uri pentru cap fata-spate

Airbag-uri anti-alunecare pentru locurile din fata (pt versiunile 3 usi)

Aer conditionat cu reglare manuala si torpedo cu racire si iluminare

Bancheta spate fractionabila 1/3-2/3

Buzunar de depozitare pe spatarul scaunului fata dreapta

Centuri fata reglabile in inaltime, dublu pretensionate (pt versiunile 5 usi)

Centuri fata reglabile in inaltime, cu simpla pretensionare (pt versiunile 3 usi)

Centuri laterale spate cu pretensionare

Geamuri electrice fata, cu impuls pe partea soferului

Oglinzi retrovizoare electrice si degivrante, cu oglinda asferica pe partea soferului

Oglinzi retrovizoare in ton cu caroseria

Proiectoare de ceata

Radio mono CD 4X15W RDS codat, cu afisaj separat si satelit de comanda

Sistem Isofix de prindere a scaunului copil pentru locurile laterale spate

Scaun sofer cu reglare pe inaltime

Tempomat-limitator de viteza (pt 1,6 BVA)

Volan imbracat in piele

Jante aluminiu 15"

Manere de usi exterioare cromate

Scaun sofer cu reglaj lombar + scaun pasager cu reglaj pe inaltime+ buzunar de depozitare pe spatarul scaunului soferului

mai pui 103 euro cip pt ac automat si ai o masina destul de dotata imho.intra pe serus.ro pt niste preturi , dotari si optiunale

Link către comentariu

clio nu intra in versus din motive subiective de... gust :)

Link către comentariu

ibiza.... :) cea mai tare. e bestiala masinutza aia. :)

Link către comentariu

hehe...

Ce am uitat sa va spun este ca ieri a fost o zi "dedicata" acestui versus.

Am fost la Fiat in Pantelimon si ne-am dat cu GP de 75 CP, 1,3 multijet.

Impresiile mele sunt impartite: motorul seamana cu unul pe benzina, i.e. parca nu te baga in scaun la reprize asa cum o face un turbo diesel clasic, in schimb urca uniform in ture. Pozitia de condus pare "ciudata", dar poate m-am obisnuit eu prea mult cu Leonul meu :P

In rest nu am ce sa spun: masina e fatoasa rau. Daca mai adaugam si distributia pe lant...

Oricum vanzatorul s-a comportat ok, ne-a facut 3 configuratii, posibile calculatii de leasing, etc

Din punctul asta de vedere oamenii au fost mai mult decat ok.

Si dupa asta am vizitat Alto Syncro care a fost o dezamagire totala :)

In showroom era un singur tip care ii suna telefonul in continuu si ne lasa acolo ca pe fraieri. Masina de drive test nu era acolo pentru ca "plecase aseara si se va intoarce marti" :) si tot felul de faze din astea. Am ramas complet nemultumit de serviciile de vanzare a celor de acolo.

Daca oamenii de la Fiat ne-au dat o masina de a lor de servici pentru teste cei de la Alto nici macar nu aveau vreo masina si nici macar nu ne-au sunat sa ne zica. Ne-au lasat sa venim pana acolo ca fraierii.

Partea buna este ca ne-am putut urca intr-o masina din showroom si cel putin pentru prietena mea care e mica de inaltime pozitia de condus e mult mai buna. Am vorbit si cu un prieten care lucreaza in reteaua Porsche si se pare ca alegerea inclina spre Ibiza. Cu toate astea nu ne putem scoate din cap Grande Punto :)

vom mai incerca sambata viitoare sa ajungem ori la Metrotehnica ori la Porsche pentru un drive test cu Ibiza...

Link către comentariu

Go for IBIZA! :)

Si ia in considerare si motorul de 1.4 85 cai pe benzina. Fa niste calcule, in cat timp ai amortiza investitia pentru motorul diesel, la cati km circula prietena ta anual. Plaja de cuplu e destul de ok si la motorul asta.

Link către comentariu

• 1 month later...

In ultimul timp am avut pasat acum ocatvia2, nu m-as muta de pe masinile astea niciodata, in schimb am avut un fiat de prin 1995(tipo 1,6 i.e.) care iar spun ca e o masina rarisima iesita de la Fiat, dar cred ca GP a reusit sa readuca iarasi acel entuziasm tipic o demonstreaza orice GP dupa care oricine intoarce capul cat despre motorizari cred ca sunt la inaltime GM si-a bagat nasul acolo.

Deci in concluzie as lua GP

Link către comentariu

• 2 months later...

il dezgrop doar asa pentru concluzii (nu dati cu paru' :beerchug: ): pana la urma s-a comandat Kia Cee'd 1,4 110 cai benzina destul de accesorizata cam la 12500 E DDP. Acum asteptam sa vina cam pe 30 august... :D

Link către comentariu

buna alegere chiar daca nu e vag :)

tocmai am vazut o prezentare a masinii la promotor si pot sa spun ca mi-a placut in primul rand la design. nu aduce a masina koreana iar dotarile standard sunt foarte generoase.

cel mai mult am ramas surprins de garantia generala de 5 ani plus inca 2 pt motor si transmisie.

Modificat de Ichebau
Link către comentariu

au fost multe lucruri care au inclinat balanta. Printre ele:

- model nou

- fabrica noua (cica ce au facut baietii asta in Slovacia e de speriat)

- pret si dotari

- garantie

- si cireasa de pe tort (a.k.a motivul principal al viitoareai utilizatoare) comenzile pe volan :angry: dar de asta le iubim :angry:

Link către comentariu

iar ca sa fiu in ton cu specificul forumului si cu topicul: mi-a venit masina de serviciu :) o fabia combi 1,4 tdi 70cp

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!